PDA

View Full Version : Alfa romeo 146 2.0i-16v-t.s

vladu
19-02-2006, 15:54
след дълго 4 минутно колебание си купих тая сладурана :D
ако има как да споделите мнението си за нея - аз лично съм леко влюбен
в нея, та ми трябват трезви мнения и естествено препоръки - къде, какво и как да сменям и поддържам(първа кола ми е и малко съм се поизхвърлил а:))))))
колата е 1996, като нова, с сменени ремъци преди 16000 км.

Mury
19-02-2006, 17:42
Тва вярваш ли го че са сменени ремъците аз лично не и на твое място бих ги сменил немай вера никому са казали хората :wink: :wink: А иначе колата е хубава на мен това ще ми е следващата Алфа 146 ТИ :wink: :wink: :wink: за поддръжката ще се изкажат колегите
П.С.А и безаварийно каране и да ти доставя удоволствие :wink: :wink:

vladu
19-02-2006, 17:55
вярвам не вярвам ще ги гледа някой дет повече отбира от мен и тогава ще сменяме:) мерси за пожеланията колкото до удоволствието това "жувотно" набира с болки в гърба и спира с такива в топките.

VFTI
19-02-2006, 20:26
вярвам не вярвам ще ги гледа някой дет повече отбира от мен и тогава ще сменяме:) мерси за пожеланията колкото до удоволствието това "жувотно" набира с болки в гърба и спира с такива в топките.

честито колега :P :P много безаваийни километри...Относно избора ти-> щом е алфа значи е правилен :wink: :P А тази количка и с това двигателче е наистина перфектна...Би ли споделил цената за която си я взел...

vladu
19-02-2006, 20:38
ми има няма 7000 бг пари.
хич не са малко за 10-годишна кола ама запълва дупката в сърцето, която ми беше отворило това Сузуки дето карах досега:)

Bobo
19-02-2006, 23:30
Честито! Да си я караш с кеф :wink:

Наката
19-02-2006, 23:48
Честито колега да си жив и здрав да си я джуркаш из улиците :D

п.п. Страшно вървежен автомобил ааааа :?:

santo_traficante
20-02-2006, 10:16
?? ??? ???? 7000 ?? ????.
??? ?? ?? ????? ?? 10-??????? ???? ??? ??????? ??????? ? ???????, ????? ?? ???? ???????? ???? ?????? ???? ????? ??????:)
???? ?????? ?? ?? ?? ?? ? ??? ?? ???? ???? :D
________
Ball Bearing (Lexus) (http://www.toyota-wiki.com/wiki/Ball_Bearing_(Lexus))

skino
20-02-2006, 11:14
аз си купих същата преди година
направих си диагностика за да се види дали всичко е ОК-ванто
проверих си окачването - ванто
смених си всички консумативи (независимо дали са стари или нови за всеки случай) водна помпа, ролки, ремъци, масла -чавдар
оправих си вариатора с кит за вариатор(всички го имат тоя дефект и ако звучи като дизел си го оправи заедно с ремъците)
харчи градско 12-14/100км, лято-зима при нормално каране
извън градско 9/100км при скорост 140-160(може и да падне до 8/100)
внимавай с картера, защото се чупи много лесно и ако имаш решетка на двуцевката си я свали, защото идват от нея май най - големите беди
иначе ако имаш застраховка ще ти платят картера но си е разправия но общо взето колата е много ниска и внимавай къде я караш
иначе си е удоволствие да се кара колата- много е стабилна и готино ускорява, но се свиква.
абе ако имаш випроси можеш да ми пишеш на ЛС или емаила: skino@mail.bg
ако знам нещо ще ти отговоря или ще ти кажа хората дето разбират или къде си оправям аз нещата

Crusader
20-02-2006, 13:05
след дълго 4 минутно колебание

Малииии цели 4 минути ли се колеба бе колега :lol: :lol: :lol: , аз моята я харесах още щом я видях....даааа беше си любов от пръв поглед :wink:
Да ти е честита колицата и със здраве да си караш!

vladu
21-02-2006, 07:40
колата определено не звучи като дизел, да не кажа, че дето се вика не се чува - е като я понапънеш разбираш, че има някой под капака...
иначе много благодаря и ще карам по списъка ти с препоръки

BatVas
21-02-2006, 09:57
Колега честито за колицата. това си е малко зверче :D :D :D Иначе ако ти звучи като дизел, вече сигурно си прочел и разбрал - това е от вариятора - има едно ремонтно китче за около 8 лева във Ванто и се сменя когато сменяш ремъците - иначе труда е скъп ако сменяш само него. :wink:

vladu
21-02-2006, 10:22
ми има няма 7000 бг пари.
хич не са малко за 10-годишна кола ама запълва дупката в сърцето, която ми беше отворило това Сузуки дето карах досега:)
тази колица да не би да я взе от Ауто Стар :D

не взех я от Теодора91 или там както се казва къщата - с/у Била в младост

vladu
21-02-2006, 10:25
след дълго 4 минутно колебание

Малииии цели 4 минути ли се колеба бе колега :lol: :lol: :lol: , аз моята я харесах още щом я видях....даааа беше си любов от пръв поглед :wink:
Да ти е честита колицата и със здраве да си караш!

Мерси - а бе стиснат, алчен и меркантилен съм за тва си дадох 4 минути:) истината е, че като и видях задника с оня семпъл надпис 146 ti си казах, че е моя... после се почна с гледането и тестването

Patsimir
21-02-2006, 10:29
Добре дошъл в семейството на красавиците - 146 :D :hitbycupid:

KGB
21-02-2006, 10:55
Честито и със здраве да си я караш.

За ремъците и ролките много внимавай....шанса да не са правено зацепени или да са сменени само ремъците без ролките е голям.

В магазина на МиланоМоторс имат много хубави ключедържатели за Алфа ТИ.

Mony
23-02-2006, 01:03
Честито и от мен. Да си я караш със здраве :) И аз карам същата сладурана :)