PDA

View Full Version : Разход на 155-1.7

niki-25
19-02-2006, 20:44
Нормално ли е в града да ми дава 14/100км разход колата си е работи добре непрекъсва,сяка скорост като превключвам максимум до 2500 оборота,абе въобще я галя.Ако може да ми дадете някакви съвети ще съм ви благодарен и да ми кажете колко е нормалният разход за този модел.Предварително ви благодаря.

ALFA CORSE
19-02-2006, 21:10
Не съм много сигурен но мисля, че 8V TS-ите са най-икономични между 2000 и 3000 оборота.
Иначе 14 май си е доста дори и сега в студовете. При мен 1.8 гори 12-14 сега зимата на градско ама хич икономично не го карам... Лятото с нормално каране - 10. На извънградско разхода пада драстично. Не мога да го засега с точност но може и под 8 да е с около 120км/ч

gigi
19-02-2006, 22:15
Множко е този разход, каква температура държи колата. Нормално зимата 1.7 дава 11 макс 12. А найстина по икономично е ако караш до към 3000.

BGSpider
20-02-2006, 11:49
И според мен е доста,аз карам 1.7ТS 8V и ми дава 10-11 градско, а миналата седмица ходих до Хасково и ми даде 8 при 100-110км/ч.Моят съвет е да я закараш в някой от сервизите за да ти кажат какъв е точно проблема

Z:)m
20-02-2006, 11:49
абе изчакай да се стопли времето и пак я засечи... Ще видиш, че има доста голяма разлика в разхода при толо и студено време. На мен тази зима ми е първата с тази кола и също много се притесних, като установих, че разхода ми в градски условия от 10/100 през лятото, се е качил на 13-14/100... Като си направих обаче анализ на нещата установих:
- всяка сутрин ми работи около 5 мин на празен ход + високи обороти
- след 5 мин ми писва да чакам и я подкарвам - все още не е загряла достатъчно и си е все така на височки обороти
- тамън стигам до работното си място - около 7 км, и колата ми поакзва около 80-85 градуса... В този промеждутък съм направил нервно тръгване на 3-4 кръстовища...

Това е ситуацията в градски условия и то в град като Кж :) (за Сф да не коментирам)
Аз веднага бях решил, че ми се е скапала ламбда сондата или нещо друго по системите на колата, но после като я пробвах на извън градско (температурата на водата си я поддържа на 85-90 градуса) ми даде около 7/100... Мисля, това е показателно че всичко си е ОК :roll:

П.П.
аве като си търсех кола, ако бях осведомен по темата с алфите толкова, колкото сега, определено щях да си взема 2.0 мотор... Хем е по-икономичен, хем разполагаш с прилична мощност. Тоя 1.7 как са го измислили?! Явно е някакъв пробен вариант, че и няма достатъчно публикувани данни за него...

Yon
20-02-2006, 13:07
Колеги, само пълно пълно иначе гадаете и си въобразявате, че ви горят много колите :D
Е да така е , то за пълен резервоар...парички трееат. Иначе туба в багажника и чакаш да угасне :roll: Демек да позасмуче малко от утайката.

koko155
20-02-2006, 13:22
разликата между 1.7 и 2.0 не е в разхода а в данъка-погледни в мобиле даначен калкулатор-и ще видиш разликата-хич не е малка :shock: :shock: :twisted: :?: :idea: :evil:

Z:)m
20-02-2006, 15:56
разликата между 1.7 и 2.0 не е в разхода а в данъка-погледни в мобиле даначен калкулатор-и ще видиш разликата-хич не е малка :shock: :shock: :twisted: :?: :idea: :evil:
Е, всяко удоволствие се заплаща... Пък като иде реч за +60лв за година що да не си навия на масрафа ?! ;)

niki-25
20-02-2006, 16:54
Колеги, само пълно пълно иначе гадаете и си въобразявате, че ви горят много колите :D
Е да така е , то за пълен резервоар...парички трееат. Иначе туба в багажника и чакаш да угасне :roll: Демек да позасмуче малко от утайката.
колега колата съм я засякъл на пълен резервуар и на една и съща колонка,миналата зима като я карах ми даваше около 11/100км неможе да се вдигне разхода толкова,вярно че съм се топлил в нея и че съм я карал в пиковият час и нея чакам да загрее или да поработи а место ама такъв разод си е май много???????

Yon
20-02-2006, 17:27
Термостат, температурен датчик, ламбда контрол. с една дума диагностика.
Проблеми по шасито окачването , някой колело да не задържа, сцепление с пътя демек гумите ти , алтернатор, "излишна" ел. консумация ... много са факторите :(

kris11
20-02-2006, 20:41
Паля и чакам около 1 мин. Бавно потеглям на 1 ва и без обороти след 50м минавам на 2 ра ,после ги редя до 4 та без ряако повишаване на оборотите.На светофар потеглям лекичко докато не стигне дп 85 градуса.После сано някой да иска да се впряга. Но докато отида на работа имам няколко продължителни наклона от по 1-2 км които минавам на ПХ.Няма задържащи спирачки -има голяма инерция

niki-25
20-02-2006, 21:40
хора абе дайте съвет от како може да е?това си е сериозен разход на горивонеможеш да сравяваш 2.0 с 1.7 разликата е много голяма.

Bobo
20-02-2006, 21:44
хора абе дайте съвет от како може да е?това си е сериозен разход на горивонеможеш да сравяваш 2.0 с 1.7 разликата е много голяма.

Прав си голяма е по-принцип 2.0 харчи по-малко :wink:

Диагностика ти трябва така насляпо никой неможе да уцели :wink:

pr_00f
20-02-2006, 22:21
Колега виж колко хубаво са ти го написали. Проверил ли си тези компоненти ?

Термостат, температурен датчик, ламбда контрол. с една дума диагностика.
Проблеми по шасито окачването , някой колело да не задържа, сцепление с пътя демек гумите ти , алтернатор, "излишна" ел. консумация ... много са факторите :(

Bobo
20-02-2006, 22:47
Да ако имаш нужда имам егзаминер :wink: Така че на ЛС може да се разберем :wink:

niki-25
21-02-2006, 17:19
благодаряти Бобо ама тези дни ще я карам на диагностика,защото гледах и свещите и те работят перфектно,колата не прекъсва,но ме съмнява да не е някой датчик на температурата защото сутрин като я зааля и тръгна съм нагласил парното само да превключва от стъклото към краката,а тя не го прави сложил съм го на ауто,като го понатискам малко и започва да работи.Ще я закарам на диагностика и ще пиша после.

Bobo
21-02-2006, 21:09
благодаряти Бобо ама тези дни ще я карам на диагностика,защото гледах и свещите и те работят перфектно,колата не прекъсва,но ме съмнява да не е някой датчик на температурата защото сутрин като я зааля и тръгна съм нагласил парното само да превключва от стъклото към краката,а тя не го прави сложил съм го на ауто,като го понатискам малко и започва да работи.Ще я закарам на диагностика и ще пиша после.

Бате ми то егзаминера ми е точно за диагностика :wink: