View Full Version : Не Пали!
Здравейте, проблема е следния: карах си нормално в града към 20 минути, спрях за около половин час, след което при завъртане на ключа лампичките на таблото почват да мигат сякаш не им достига ток, и нещо почва да цъка под капака (когато е на контакт), а когато дам стар всичко гасне. Струва ми се че някое от релетата до акумулатора цъка.
Ето и кратко видео: http://vbox7.com/play:1893bdca , cd-то си работи без проблем, акумулатора си има ток пробвах го, клемите са 4исти незнам просто...
Sergey_gigov
23-07-2009, 18:02
изчисти си клемите на акомулатора и пробвай пак
Възможно е и да е останал някой консуматор включен и да е дръпнало тока на акомулатора.Като за начало няма да е лошо да и подадете ток.
Акумулатора дали е наред се вижда само под товар!Друга възможна причина е нагоряла клема на кабела по линията от акумулатора до контактния ключ.Ако акумулатора е наред е това!
Успех!
първо пробвай с друг акумулатор. ако запали,провери твоя дали е наред и дали ти зарежда генератора.
И аз си мисля, че е от акумулатора. На скоро на стилото ни беше станало така. Сложихме моя и нямаше никви ядове, та направо нов. Така, че хвани някой да ти даде акумулатора за малко, а не само ток ;)
Мерси колеги за помоща, наистина се оказа акумулатора. По необесними за мен причини е паднал което е наистина странно понеже преди 1 год. го смених а и нямам кои знае какви консуматори в колата. За сега ще карам без допълнителен преглед по кабелите, но си мисля че се губи ток някаде понеже ми се е случвало да ме хване ток от вратата 2-3 пъти.
detelazurno
24-07-2009, 14:02
Хваналото е статичното електричество на вратата. Ако има ток минаващ по вратата ще те друса всеки път като я пипнеш. А щом се съмнавяш, че губиш ток някъде по-добре си прегледай кабелите. Най-малко ще избегнеш смяна на поне още 1-2 батретийки ;)
DerMeister
24-07-2009, 14:03
но си мисля че се губи ток някаде понеже ми се е случвало да ме хване ток от вратата 2-3 пъти.
Ако си си сложил калъфки на седалките е много вероятно да е от тях и да е статично електричество. Със старата кола играх ръченица всеки ден докато не се усетя за причината.
на мен също ми се слу4и това нещо и се оказа 4е акомулатора е прецакан ве4е
така 4е провери си и твоя
vlado_iv
24-07-2009, 19:15
Ако можеш замери дали имаш отечка.Ако не можеш върви при някой който се занимава с акомулатори.