View Full Version : Проблем със заключването на вратата!
Колеги помагайте! Днес не можах да си заключа шофьорската врата!
Проблемът е следния: от вън Не може да се заключва, но може да се отключва. От вътре с бутона се заключва и се отключва! От другата врата се отключват и 2-те и се заключват! Що е то? :D Въжможно ли е да е от това че смазах механизмите и на двете врати вчера :roll: Сега си отключвам вратата от другата, а както е видно не ми е вързано централното с алармата.
ultrashock
19-02-2006, 23:26
И аз имам същия проблем! Като си я купих работеха но незнам какво стана и сега вече с ключалката на шофиоркста врата само може да се отклучва! А с другата може и да се отключва и да се заключва! Дано някой помогне! :) Много е досадно да се заклюва винаги от другата страна!
Даа и мойта не бачка ма понеже не ползвам ключа не съм си играл да видя от кво е :roll: като разбера ще пиша :wink:
ultrashock
19-02-2006, 23:34
Явно ключалките дават накакъв дефект...
Най вероятно от неизползване става така сигурно клеясват :idea: :idea: моите работят и двете ма зимата яко замръзваха :wink: :wink:
A някой дали ще може да ми каже как мога да си вържа централното към алармата (да не пускам нова тема) Това някаква функция на алармата ли е? На всяка аларма ли става? На мойта дали става?
Е сега се сетих как ме претупаха набързо "алармаджиите", преди време! :x
Най вероятно от неизползване става така сигурно клеясват :idea: :idea: моите работят и двете ма зимата яко замръзваха :wink: :wink:
Мъри аз мойте ключалки си ги използвам редовно-не ми е вързано централното към алармата. Според мен нещо става вътре с механизма!
Опс, и аз съм във клуба- шоферската врата само мога да я отключвам. :wink:
ultrashock
20-02-2006, 20:22
Е явно е от онези проблеми дето всички 145-ци ги имат! :) Ако някой намери решение нека сподели все пак!
Момчета аз днес свалих ключалката и видях какъв е проблема! Тези 2-те малки парченаца са счупени и няма как да се върти механизма за заключване.И така като гледам няма оправия, не може да се залепят-дори и да се залепят по някакъв начин там има голямо натоварване и ще се счупят отново. Остава вариант-ключар, ама като знам че искат по 20-30 лева, по-добре да си вържа алармата към централното и да забравя за проблема :wink:
http://bgphoto.net/photos/13035/o632761510551406250.JPG
http://bgphoto.net/photos/13035/o632761510730625000.JPG
Ако това е вярно ключалката ти трябва да се върти докрай и да не отключва/заключва обаче при мен проблема е че не иска да се завърти изобщо ни напред ни назад докрай :wink:
ultrashock
21-02-2006, 22:48
При мене проблема е явно като при blagun защото се върти ключа но се се заключва! интересното е че мога да си отключвам обаче от тая ключалка! :)
Аз също имам проблеми с вратите,но са малко по-различни.Преднага врата от страната на шофьора не ми се отваря отвън,а само отвътре!!! :? Какъв може да е проблема?Разправяха ми,че нещо може да се е прецакало по механизмите,но не още не съм махал кората на вратата за да проверя.Колата е с централно заключване,свързано към алармата и всичко си бачка,вратите се отключват веднага.Моля,ако някой има впечатления от подобен проблем,да ги сподели,защото ми е доста неприятно да не ми се отваря вратата отвън.
Patsimir
23-02-2006, 12:01
Колеги помагайте! Днес не можах да си заключа шофьорската врата!
Проблемът е следния: от вън Не може да се заключва, но може да се отключва. От вътре с бутона се заключва и се отключва! От другата врата се отключват и 2-те и се заключват! Що е то? :D Въжможно ли е да е от това че смазах механизмите и на двете врати вчера :roll: Сега си отключвам вратата от другата, а както е видно не ми е вързано централното с алармата.
И аз имам подобен проблем, но по време на студовете. Отключвам и то от самосеби се заключва, или обратното, но това е защото е замръзнала ключалката и като опитам да отключа/заключа, от самосебеси се връща механизма когато му е тгрудно, за да не изгори. Алармата ми е свързана с централното. След като не успявах, влизах през багажника :oops: и отключвах задната врата. След това намерих спрей и си пръснах в ключалките да не замръзват и отключвах с ключ. След като отключех, още преди да се за заключило повторно аз отварях вратат и тя правеще няколко празни опита да се заключи...но аз през това време влизах в колата...сега не ми прави тези проблеми /чукнах на дърво/ :roll:
Аз също имам проблеми с вратите,но са малко по-различни.Преднага врата от страната на шофьора не ми се отваря отвън,а само отвътре!!! :? Какъв може да е проблема?Разправяха ми,че нещо може да се е прецакало по механизмите,но не още не съм махал кората на вратата за да проверя.Колата е с централно заключване,свързано към алармата и всичко си бачка,вратите се отключват веднага.Моля,ако някой има впечатления от подобен проблем,да ги сподели,защото ми е доста неприятно да не ми се отваря вратата отвън.
Колега според мен проблемът е в механизма на ключалката.
Ето снимка на вратата
http://bgphoto.net/photos/13035/o632762977773437500.JPG
Аз имах подобен проблем и при мен поне се дължеше на следното:
Дръжката отвън като я дръпнеш (вдигнеш) се накланя едно лостче (явява се като част от дръжката, продължение отвътре). Това лостче натиска един дълъг лост и така отваря вратата. Е този дълъг лост се беше огънал и просто не се задейства механизъма за отваряне. Като го огънах (не към външната ламарина на вратата, а навътре към кората на вратата) и заспаха нещата.
Май много неясно се получи, не ме бива много по обясненията, ама ако не си разбрал ще се постарая да обясня.
П.П. Налага се да се свали кората на вратат за тази процедура, по мое мнение може да мине и без после да се сваля дръжката отвън.
Аз имах подобен проблем и при мен поне се дължеше на следното:
Дръжката отвън като я дръпнеш (вдигнеш) се накланя едно лостче (явява се като част от дръжката, продължение отвътре). Това лостче натиска един дълъг лост и така отваря вратата. Е този дълъг лост се беше огънал и просто не се задейства механизъма за отваряне. Като го огънах (не към външната ламарина на вратата, а навътре към кората на вратата) и заспаха нещата.
Май много неясно се получи, не ме бива много по обясненията, ама ако не си разбрал ще се постарая да обясня.
П.П. Налага се да се свали кората на вратат за тази процедура, по мое мнение може да мине и без после да се сваля дръжката отвън.
Благодаря за помощта,когато имам време ще се заема и ще видя какво е положението. :wink:
alfatras
26-02-2006, 09:16
така-да кажа и аз нещо-когато купих моята 145ца се отключваше само шоферската врата,но в големия студ и тя се прецака-както каза колегата по горе самия патронник е много гадно направен-с 2шипчета който се чупят много лесно особенно в студа.Пробвах какво ли не болтче да завия и да му одрежа главата-тц не става,отидох да ги запоят-било от някакъв метал който не се запоявал?!и почнах да търся по автоморгите-тц нема никъде,обадих се в динекспрес-нямали но щели да поръчат от италия и не се знаело колко време ще отнеме тая операция а на мене колата отключена!сложих има по една майна и аларма с централно-от тогава несъм имал проблеми-така че успех в търсенето, а ако не намерите-казах ви варианта
ultrashock
11-04-2006, 19:38
Вчера разглобих вратата и свалих ключлката! Наистина проблема е в тези 2 метални пънчета(тези които blagun е показал на снимката) който поради голямото натоварване са се счупили! Значи пробих метала с възможно най малката боргия и сложих 2 малки винчета на които им се отрязват главтие! Сложих малко леило за да е по стабилно и проблема е решен! Друг е въпроса колко време ще издържат!:) Сега и двете ми ключалки работят!
а мойе ли да се премести клучалката от диасната на лиавата врата?
застото и на мен не ми се отклучва от лиавата, а диасната си работи.
колеги,
искам да свалиа кората на вратата но не мога да измакна копчетата за стаклата опират нещо аме е страх да драпна по-силно.
ниакои да има идеиа как да стане?
отговорих ти в другата тема, която си пуснал :wink:
благодариа колега.
утре ще опитам пак да ги свалиа.