View Full Version : проблем с токовете на 145-ца
при натискане на спирачката започна да ми свети левия габарит ??? казаха ми някаде правело маса да проверя в купето или пък крушка изгоряла...едни дядовци ми обясняваха подобни неща ама нищо не разбрах...моля за съдействие
Цъкам фаровете, застига ме едно момче и ми вика нямаш стопове, става ми ясно, че на изгасени фарове ми светят габаритите като натискам спирачхките ( умен талянец бе бате) само дето като ги цъкна, габаритите светят постоянно, пък то нямало крушки в стоповете.
Следва Българско разрешаване на проблема ( местим крушките някак, не знам кое е стоп кое габарит, не на всякаде влиза, псувам го и потеглям)
И (О, Боже ) какво чудо- натискам спирачката светват фаровете.
Като се прибрах разгледах кое какво е в книжката
Купих си от първата бензиностанция пълен комплект крушки за задните и воала сичко работи.
като гледам имаш същата кола от същата година......и на мен наскоро ми казаха че заден ляв стоп не ми свети...крушката беше изгоряла...та взех няква за 2лв или нещо такова и я сложих и заработи ляв стоп....ама не помня дали тоя проблем с фаровете ми се появи тогава или по-късно от нещо друго....знчи да пробвам да сменя всички задни крушки ли ме съвтваш ???
Хубаво ги виж в книжката коя крушка е стоп ( с две жички вътре ) коя габарит, кое е заден фар и стоп за мъгла.
Тогава ги сменяй всичките.
дискотеката по светлините отзад е заради окислени букси и самите платки. мноо са калпави.
Симптомите,които описваш , говорят за липса на маса на съответния заден фар или лошо поставена крушка или проблем в самата крушка.За клеясалите клеми се каза от Колев!