Log in

View Full Version : Колеги проблем колата гасне

alfozo
25-07-2009, 00:55
Значи колеги забелязах от извесно време колата изгасва по време на движение,обороти падат тресе или загасва мотора или не,подавам по рязко газ заглъхва и гасне,пречината от какво може да е,горивен филтър и възд. филтър нов,дали от спекани дюзи(Ауспух черен,масло негори) Диагностика нулева в гр казанлък,помогнете колеги с някви варианти.:info::?::flower:

thecleaner
25-07-2009, 02:11
Махнат ли е катализатора, дебитомера как е,провери да не ти е спукан маркуча от филтъра до дебитомера, прегледаи бубините и кабелите на свещите. Най-лесния вариант е да палнеш колата и да дойдеш до Сф. и ще се види от какво е.

alfozo
25-07-2009, 22:17
Махнат ли е катализатора, дебитомера как е,провери да не ти е спукан маркуча от филтъра до дебитомера, прегледаи бубините и кабелите на свещите. Най-лесния вариант е да палнеш колата и да дойдеш до Сф. и ще се види от какво е.

Дебитомера,е мн добре почистен,огледах за дупки по въздушните маркучи,проверени са кабелите(ходих в един сервиз)добре са.Свещите са нови NGK,отново с нагар.Катализатора не съм махал,тези дни го заменям с резонантно гърне.Колега до стара загора не мога да отида,камоли до София,просто колата ще ме остави на пътя:busted_cop::dunno:Мерси все пак колега:yes:

galinves71
25-07-2009, 22:58
Дебитомера,е мн добре почистен,огледах за дупки по въздушните маркучи,проверени са кабелите(ходих в един сервиз)добре са.Свещите са нови NGK,отново с нагар.Катализатора не съм махал,тези дни го заменям с резонантно гърне.Колега до стара загора не мога да отида,камоли до София,просто колата ще ме остави на пътя:busted_cop::dunno:Мерси все пак колега:yes:

извинявай за лошия съвет но махай яяяяя

street fighter
25-07-2009, 23:08
дебитомер, откачи го и карай без него, но гледай да си намериш друг, щото харчи сигурно 20 без тоя дебитомер.

tonov
25-07-2009, 23:33
дебитомер, откачи го и карай без него, но гледай да си намериш друг, щото харчи сигурно 20 без тоя дебитомер.

как пък реши че е от него ей така дистанционно?

alfozo
25-07-2009, 23:41
извинявай за лошия съвет но махай яяяяя

Алфата история ли да я правя,както другите ми коли,под подписа ми долу:clap::info:Ако ще я сменям ше е само за италиански авт. колега.ОК дай мнение ти как постъпи с твойта кола:question:

---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

Като откача дебитомера присъсква 2-3 пъти,все едно вдишва и издишва,(образно казано) и се успокоява,но не сам карал така с изкл. дебитомер. Забравих да отбележя че след 4,500 /5000к.об. изпушва лек тъмен дим.

KalinAlfista
25-07-2009, 23:50
Алфата история ли да я правя,както другите ми коли,под подписа ми долу:clap::info:Ако ще я сменям ше е само за италиански авт. колега.ОК дай мнение ти как постъпи с твойта кола:question:

---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

Като откача дебитомера присъсква 2-3 пъти,все едно вдишва и издишва,(образно казано) и се успокоява,но не сам карал така с изкл. дебитомер. Забравих да отбележя че след 4,500 /5000к.об. изпушва лек тъмен дим.Махни АГУ-то и ще си по доволен...алфа на газ не ми пасва на мен нещо...ама там ти е проблема да знаиш

alfozo
26-07-2009, 00:01
Махни АГУ-то и ще си по доволен...алфа на газ не ми пасва на мен нещо...ама там ти е проблема да знаиш

Не карам на газ,вече от 400-500км само, защото мисля че загуби настроиките на уредбата,поради тази пречина която е на бензин зле.Почистването на дросела дали ще донесе някакъв успех,:question:

BLUE1
26-07-2009, 00:03
Моята преди седмица взе да прави същия номер, трудно пали, гасне. На елкона казаха дебитомера си е отишъл, смених го и всичко се оправи. Все пак това си е датчик и почистването не го оправя, има си срок на действие.

alfozo
26-07-2009, 00:09
.....

KalinAlfista
26-07-2009, 00:13
на празен ход как са оборотите...но се пак за профилактика го изчисти......иди на диагностика....а варвенето как е набира ли се пак???

alfozo
26-07-2009, 00:28
Моята преди седмица взе да прави същия номер, трудно пали, гасне. На елкона казаха дебитомера си е отишъл, смених го и всичко се оправи. Все пак това си е датчик и почистването не го оправя, има си срок на действие.

Ок,колега ще се пробвам да се спазаря,с някои авточасти магазин,само за пробно с такав като моя дебитомер,по номера му.Ако заспи ще го купувам,но пак подчертавам,че като няма свястна диагностика,за алфа146 1,6 т.с. Сега насляпо карам все едно,докато олуча болката и.направо...се поизнервям.:ranting::tv:

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

на празен ход как са оборотите...но се пак за профилактика го изчисти......иди на диагностика....а варвенето как е набира ли се пак???

Почистил съм го хубаво,със wd-40 спрея,и оборотите спят,850-900 .Значи с набирането е малко по мудно на 1-ва ,и 2-ра ск. набира добре,3-та 4,5 ск. по бавно,от както си я знам,преди това,значи повече от 190 неможе да вдигне,преди (210)

alfozo
26-07-2009, 13:47
Няма ли други мнения,съвети защо така забива ,и гасне тая кола.Като е загряла го прави,през 2-3 мин.:idea::|

BLUE1
26-07-2009, 14:35
Без да твърдя, че съм разбирач, но признаците са като за смяна на дебитомера, а и ти сам твърдиш, че откачайки го колата не гасне. Не е проблем да направиш няколко кръгчета с изключен дебитомер и да разбереш в него ли е проблема.

alfozo
26-07-2009, 16:20
:book:
Без да твърдя, че съм разбирач, но признаците са като за смяна на дебитомера, а и ти сам твърдиш, че откачайки го колата не гасне. Не е проблем да направиш няколко кръгчета с изключен дебитомер и да разбереш в него ли е проблема.

Добре колега ,значи откачам буксата на дебитомера,и ще покарам така ,ако не загасва,или спре да се пъне колата,значи той ще е за смяна,така ли да разбирам.Прочетох други подобни теми,за дебитомерите и ще проверя така кво ше стане.8-)

alfozo
26-07-2009, 17:02
Е сега вече открих проблема,дано да е от това де ,запалих колата вдигнах капака и чух един звук като свистене,смучене на въздух гуменото съединение между дебитомера и дроселовата клапа,е пробит и то от долната му страна с пръсти бутнах там и ми стана ясно. Благодарен съм на всички вас колеги за съветите,които ми дадохте.:handshake::-)

BLUE1
26-07-2009, 18:15
Напълно допустимо да е от това, ако е така не разчитай на лепене, а просто го смени.

alfozo
26-07-2009, 19:05
Вярно,до сега покарах със облепен с изолир бант маркуч само да разбера дали ще прави бела,но 20-км навъртях градско без,никакво поклащане на оборотите,камоли да изгасне,и паленето се подобри доста.Утре ще ходя по авто частите за нов ако не намеря,мисля за втора употреба(За което съм питал).

KalinAlfista
27-07-2009, 08:27
такива неща трябва да ги забеляваш защото...колегите и аз ти дадохме много мнения и накрая грешни....дросел дебитомер ко ли не беше хахаха накрая маркуч....на дебитомера.....усепех за напред с кеф да си затвориш темата...защото има много такива теми...използваи търсчката има много инфо...!

mordohy
27-07-2009, 18:32
Хич не му дадохте погрешни мнения!Тая дупка лъже дебитомера така,че сте били прави.Заключвам темата като изчерпана!