Log in

View Full Version : Опасна сребриста Alfa Romeo 155...

Pages : 1 [2]

Доко
27-07-2009, 20:38
Хора,тъкмо се хвалех на всички познати че няма по задружни хора от нашият форум и в един даден момент всичко стана в ла.на:dyrvo_v_kenefa:.Чао на всички и лека вечер.

Тук не става въпрос за "задружие", не сме групировка а форум, търсише се обективната истина. Няма субективни и задружни пристрастия , надявам се.

haljscho
27-07-2009, 20:42
И двамата учасници в случката, са прави.
Всеки сам за себеси естественно.
Всеки си има собственна гледна точка за случката.
Аз мога да повторя само фразата която всяка сутрин главен инспектор Костов казва.

ДАЙТЕ + АЗ ЩЕ ВИ ДАМ ДВА +

Бъдете толерантни, всичко останало е излишни нерви и главоболия.
А живота е твърде кратък.
Защо трябва сами да си го усложняваме???

Поздрави на всички и много безаварийни.

Sm0k
27-07-2009, 20:46
Тук не става въпрос за "задружие", не сме групировка а форум, търсише се обективната истина. Няма субективни и задружни пристрастия , надявам се.

Абсолютно. Ако чисто хипотетично си представим, че някой от наш'те не прав, ще го защитим ли? Ами ако някои от наш'те причини ПТП с пострадали, ще кажем ли на пострадалите "мой, човек не ти е счупен крака - щом те е блъснала Алфа няма проблем" :)

Пак повтарям - това е само пример, не казвам, че някой колега за нещо е виновен :) Това го казва закона ;)

rumenti77
27-07-2009, 20:51
Отказвам се да пиша, че тука ще ми извадите очите:pokey:

georgyg
27-07-2009, 20:58
Видяхме мненията и на двамата водачи и единственото радостно е че не се е стигнало ди инцидент, сега след като половината форум, без да е бил свидетел изказа 1001 догатки си мисля, че е време темата да се заключи и всеки да си направи извода, кой прав и кой не.

А за колегата от Ситроен форума, мога да напиша как карат клубните им коли на АМ Тракия миналата седмица.

pacho_kardana
27-07-2009, 21:56
Видяхме мненията и на двамата водачи и единственото радостно е че не се е стигнало ди инцидент, сега след като половината форум, без да е бил свидетел изказа 1001 догатки си мисля, че е време темата да се заключи и всеки да си направи извода, кой прав и кой не.

А за колегата от Ситроен форума, мога да напиша как карат клубните им коли на АМ Тракия миналата седмица.

Не е зле да пуснеш цяла тема във ситроен форума и да се оплачеш колко некултурно карат :rotfl:

Иначе темата вече си е за ключ!Най-хубавото е,че нищо не се е случило!И за колегата ситроен се надявам да си е взел поука да прави пък на хората които бързат,вместо така да се каже ''да им пречи''!много безаварийни! :drunk:

Bonev
27-07-2009, 22:16
Само ще кажа на колегата Цитроен - благодари се на бога че не съм бил аз зад теб...
Познавам колегата Слави и гарантирам на 200 %, че не се е качил на колата след употреба на алкохол и това което говори. че му миришело на алкохол са пълни простотии. И стига сте плюли момчето, карал бил с превишена скорост! А па вие отворковци, аре един да каже че никога не е превишавал ограничението на скоростта, извадихте се големи светци тука бре. Егати и мушмороците сте! Никой тук не може да ме убеди, че кара само в ограниченията!!!
А тоо глупак що не гледа в огледалата? Тия огледала пич не са само да се гримираш!!! Представи си, че кара бързо защото му се налага, що го засичаш?
Не ми отговаряй, въпроса ми е риторичен!!!

BillyBoy`
27-07-2009, 22:17
А хората които бързат да се съобразяват със законите и със останалите участици във движението а не да ми мигат присветкват и всякакви други селски намера,защото такива типове на мен лично ми вдигат кръвното моментално, и не са със нищо повече от другите,такива типове не трябва да бъдат толерирани от другите участници във движението а трябва колкото се може по бързо да бъде изграден закон специално за такива случаи и такива хора направо да отиват на съд както каза колегата пинко че така било във германия.Бонев и на мен ми се е налагало да карам бързо ама както казах и аз не съм цвете за мирисане, ама тая селяния със светкане бибиткане и така нататък никога не съм го правел няма и да си го позволя да го направя,тук вече нещата опират до МАНТАЛИТЕТ и ВЪЗПИТАНИЕ.Лека и приатна вечер на всички колеги.

pacho_kardana
27-07-2009, 22:18
Само ще кажа на колегата Цитроен - благодари се на бога че не съм бил аз зад теб...
Познавам колегата Слави и гарантирам на 200 %, че не се е качил на колата след употреба на алкохол и това което говори. че му миришело на алкохол са пълни простотии. И стига сте плюли момчето, карал бил с превишена скорост! А па вие отворковци, аре един да каже че никога не е превишавал ограничението на скоростта, извадихте се големи светци тука бре. Егати и мушмороците сте! Никой тук не може да ме убеди, че кара само в ограниченията!!!
А тоо глупак що не гледа в огледалата? Тия огледала пич не са само да се гримираш!!! Представи си, че кара бързо защото му се налага, що го засичаш?

Абсолютно подкрепям колегата!
:drunk:

Доко
27-07-2009, 22:25
Стига сте се ръфали, колегата Ситроен вече си взе поука - повече кола от Перник - НИКОГА :crazy:

pacho_kardana
27-07-2009, 22:27
Стига сте се ръфали, колегата Ситроен вече си взе поука - повече кола от Перник - НИКОГА :crazy:

Не става въпрос само за регистрацията!Първо да се научи да гледа в огледалата!И да си вземе поука,че като някой му присветква значи да се мръде и да направи път!

Bonev
27-07-2009, 22:30
А хората които бързат да се съобразяват със законите и със останалите участици във движението а не да ми мигат присветкват и всякакви други селски намера,защото такива типове на мен лично ми вдигат кръвното моментално, и не са със нищо повече от другите,такива типове не трябва да бъдат толерирани от другите участници във движението а трябва колкото се може по бързо да бъде изграден закон специално за такива случаи и такива хора направо да отиват на съд както каза колегата пинко че така било във германия

Добре бе пич, ти сещаш ли се че ако бързам защото примерно живота на някой е зависи от времето и например ме засечеш така, щото това те дразни най-малкото ще те изхвърля от пътя. Щото видиш ли да пуснеш някой който бърза е под достойството ти?! В такива моменти ти препоръчвам да не разсъждаваш дали този който те изпреварва кара бързо, защото му се налага или просто така му е кеф! И престанете да се правите на светци тук, щото ставате смешни!!!
А и друго - тук е България, Германия е далече...

Old Fox
27-07-2009, 22:35

Aйде да не се обиждаме, а? И айде ако може да се не плашим щото е смешно. И ако си бил ти зад момчето със ситроена какво щеше да стане? Съвсем да го убедиш, че кращите алфа са смотаняци, може би?

pacho_kardana
27-07-2009, 22:36
Aйде да не се обиждаме, а? И айде ако може да се не плашим щото е смешно. И ако си бил ти зад момчето със ситроена какво щеше да стане? Съвсем да го убедиш, че кращите алфа са смотаняци, може би?

Ако човека със ситроена можеше да кара въобще нямаше да я има тая тема!:prescription:

pr_00f
27-07-2009, 22:39
А аз и след 3-тата ракия не мога да се съглася с теб.

BLUE1
27-07-2009, 22:40
Е гати агресивната простащина дето блъска от някои "столичани". Трябва да си много незначителен човек в живота си, че да правиш такива изказвания. Сещаш се нали...

marian
27-07-2009, 22:41
Aйде да не се обиждаме, а? И айде ако може да се не плашим щото е смешно. И ако си бил ти зад момчето със ситроена какво щеше да стане? Съвсем да го убедиш, че кращите алфа са смотаняци, може би?Да не ти се случва да си зад Бонев!Слави го познавам от няколко год.и смея да твьрдя че не употребява алкохол преди шофиране.Еи изядохте момчето

Bonev
27-07-2009, 22:46

Не видях някъде обиди, а ВИЕ????? А да видяхте някъде да плаша????????? Просто казах, че е добре че аз не съм бил отзад, а пък който иска да си го тълкува както иска!!! Нещо неясно????????

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Е гати агресивната простащина дето блъска от някои "столичани". Трябва да си много незначителен човек в живота си, че да правиш такива изказвания. Сещаш се нали...

Не те разбрах.... а и не ме интересува мнението ти...

Galeano
27-07-2009, 22:48
Добре бе пич, ти сещаш ли се че ако бързам защото примерно живота на някой е зависи от времето и например ме засечеш така, щото това те дразни най-малкото ще те изхвърля от пътя. Щото видиш ли да пуснеш някой който бърза е под достойството ти?! В такива моменти ти препоръчвам да не разсъждаваш дали този който те изпреварва кара бързо, защото му се налага или просто така му е кеф! И престанете да се правите на светци тук, щото ставате смешни!!!

Хайде стига си спасявал животи. Я си представи ,че тоз дет си решил да го изфърлиш от пътя вземе ,че те изхфърли той тебе и колата тие тоталка а ти инвалид ко праим.

Доко
Не става въпрос само за регистрацията!Първо да се научи да гледа в огледалата!И да си вземе поука,че като някой му присветква значи да се мръде и да направи път!

Приятелю много добре знам последствията от отнемане на предимство, даже снимка съм постнал, правил съм я лично, дори аз издърпах автомобила и то на този отнел предимството, нищо,че ми е приятел и той подобно на колегата Ситроен се обясняваше колко далече било Аудито като го видял в огледалото, но...... А в личен аспект много се дразня ако някой така ми препречва пътя и да ти кажа честно, ако слушам малко по агресивен грънч направо си налитам....

viki

то сега е мУдерно ..http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif

Да не ти се случва да си зад Бонев!
е,тук,освен да врътна едни очи.....::roll:
п.п.
Стига сте писали глупости,достъчно се изложихте...:idea2:

BLUE1
27-07-2009, 22:49
:th_up:

Old Fox
27-07-2009, 22:49

Първото си е заплаха, после следват обиди.
Ше е хубаво да се пробваш да разбереш Blue1.Знам че е трудно, знам че изисква мислене, а това е сложно, но все пак пробвай.

Bonev
27-07-2009, 22:50
то сега е мУдерно ..http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif

е,тук,освен да врътна едни очи.....::roll:
п.п.
Стига сте писали глупости,достъчно се изложихте...:idea2:

Хич не ме брига, аз просто си казах мнението и с това приключвам темата!

fred
27-07-2009, 22:50
Тая теза с бързането поради важна работа е въздух под налягане.Повечето от бързащите дефакто за никъде не бързат, ако някой наистина бърза поради спешен случай няма да спира и да се разправя, докато детето му примерно може да умре всеки момент от перитонит или тъща му да получи инфаркт /е, за тъщата може и да не е така :kissy: /.Да не говорим че ще свири, святка и прочее, въждал съм такива случаи и хората като цяло са толерантни.
Но ми писна от бъразщи които засичат, излизат напред, не спазват правила и т.н-неща на които всеки ден може да се нагледаме.
Говоря изобщо за такива случаи, а не за конкретния , защото двете версии са коренно различни и не знам кой е крив и кой е прав вече

ФЕРАРИСТ
27-07-2009, 22:52
Никой няма право да те притиска отзад - в Германия, както и в повечето страни от ЕС, това е пътно престъпление, приравнено към най-тежките нарушения на пътя, като превишаване на скоростта с над 50 км/ч, употреба на алкохол и минаване на червен светофар.

В Германия се нарича Nötigung (тормоз, принуда, заставяне) и за две последователни нарушения (особено ако са били придружени с светкане на фарове и свиркане с клаксон) директно ти взимат книжката и отиваш на психоизпит (така наречение идиотентест).
Абсолютно, карам често по Тракията, и въпреки че не се влача по пътя, ми се е случвало да изпреварвам и някой хайван да ми засвятка още 500м преди да ме е стигнал, за да му освободя пътя да мине като цар освободител.....преди гледах да се изнеса по най бързия начен, но вече хич не се и пъна, само чакам някой да ми присветне и моментално го забавям - на запад докато дадеш мигач и тръгнеш да изпреварваш, и тия зад теб ако ще и с 300 да фърчът моментално спират, и не си и помислят да светят.....

Bonev
27-07-2009, 22:52
Първото си е заплаха, после следват обиди.
Ше е хубаво да се пробваш да разбереш Blue1.Знам че е трудно, знам че изисква мислене, а това е сложно, но все пак пробвай.

Нещо обиди ли усещам в поста Ви??? Е страшен пример си, нема що!!! Пример за модератор! Явно съм останал с погрешно мнение за Вас!

pacho_kardana
27-07-2009, 22:53
Приятелю много добре знам последствията от отнемане на предимство, даже снимка съм постнал, правил съм я лично, дори аз издърпах автомобила и то на този отнел предимството, нищо,че ми е приятел и той подобно на колегата Ситроен се обясняваше колко далече било Аудито като го видял в огледалото, но...... А в личен аспект много се дразня ако някой така ми препречва пътя и да ти кажа честно, ако слушам малко по агресивен грънч направо си налитам....

Изв че ти цитирах поста!Не се съмнявам че не знаеш!Но според мен Слави не е карал с 200км,че да погледне в огледалото да не го види и да го засече (в случая)!

Доко
27-07-2009, 22:57
Явно ракиеното време разгорещи страстите в доста бързо развиващата се почти безмислена тема. Аз излизам, продължавайте, че стана интересно... да не спрете да се карате, идвам след полунощ....:drunk::bounce8::blah::blah::blah::blah ::blah:

Bonev
27-07-2009, 22:59
Явно ракиеното време разгорещи страстите в доста бързо развиващата се почти безмислена тема. Аз излизам, продължавайте, че стана интересно... да не спрете да се карате, идвам след полунощ....:drunk::bounce8::blah::blah::blah::blah ::blah:

Каквото имах казах, махам се и аз! Желая Ви успех!

pacho_kardana
27-07-2009, 23:01

Каквото имах казах, махам се и аз! Желая Ви успех!

И аз се присъединявам към Вас!Лека вечер на всички!

viki
27-07-2009, 23:05
Безплатно лечение в 43 санаториума на НОИ (http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2208&sectionid=30&id=0007401)
:drunk:

koolio
27-07-2009, 23:08
Айде и аз да се изложа. Не съм бил на мястото и не мога да знам кой е крив и кой прав. Много съм против груби селски прояви като натискане, пресветване, избутване и т.н. Но ако шофьорът на Ситроена наистина е засякъл другия, си е бил за бой. Огледалата на колата не са за украса, а преценяването на скоростта на другите участници в движението е важна част от шофьорските умения, за съжаление отдавна е отпаднало като изискване на изпитите за шофьорска книжка. А това, че не е искал да превиши ограничението с 10 км/ч, за да не наруши закона, е вече преиграване. Дори повечето радари са настроени да засичат превишение с 10 до 20 км/ч.

Ако алфата е била не засечена, а само забавена обаче, саморазправата е абсолютно неуместна и проява на бабаитлък и лошо възпитание. Надявам се, че "героите" на днешната тема ще го осъзнаят някой ден.

mik mik
27-07-2009, 23:16
Мисля че повече няма смисъл от тая тема!!!!!
модераторите да се намесят :gangstah::gangstah::gangstah:

ФЕРАРИСТ
27-07-2009, 23:18
Баси, меко казано съм възхитен - 19 страници станала тая тема, вчера само отгоре отгоре я прекарах, надалои и днеска щях да вляза в нея, ако не видях че е станала 19 страници.....

georgyg
27-07-2009, 23:20
Прочетете още веднъж темата утре и можете да си направите изводите кой колко е прав. Мен лично няма коментар на НЕУЧАСТВАЛИ в напрегнатата ситуация, който да ме трогне.

pr_00f - За пореден път изразявам възхищението си. Евала, че има такива участници във форума.

marian
27-07-2009, 23:20
Сега остава и някое рено да пусне тема

Kuku
27-07-2009, 23:23
Аз пък от няколко часа насам обмислям няколко неща....
1. Ако Ситроен е невинен или поне не е засякъл умишлено Слави, защо ще пуска тема тук, като рискува да го нахокаме на секундата?!
2. По стечение на обстоятелствата правя аналогия с пристигащ от далечината мотоциклет, който е засечен от автомобил - значи мотоциклетите винаги са ви виновни и можете да им отнемате предимство, обаче на бързащите автомобилите не - щом някой с кола бърза, трябва да се дръпнем, а на мотора може да му такова таковата :?
3. Никой не ми отговори на въпроса, ако вместо Ситроен беше полицейска кола??? :roll:

Vins
27-07-2009, 23:40
не задавай въпроси, че темата ще стане 40 страници :no:

Kuku
27-07-2009, 23:42
Направете си от настройките на форума да виждате по 40 поста на страница и ще стане по-малка - при мен е само 8 страници :lol:

Доко
28-07-2009, 00:23
Аз пък от няколко часа насам обмислям няколко неща....
2. По стечение на обстоятелствата правя аналогия с пристигащ от далечината мотоциклет, който е засечен от автомобил - значи мотоциклетите винаги са ви виновни и можете да им отнемате предимство, обаче на бързащите автомобилите не - щом някой с кола бърза, трябва да се дръпнем, а на мотора може да му такова таковата :?
:roll:

Ако пуснеш една тема за незачитането на правата на мотоциклетистите аз съм трърдо в битката. Някой като ми отнеме предимство (което се случва почти винаги) най вероятно ще е с манталитета на пусналия темата и по презумция невинен отличник. А и в тази вече се изчерпахме.:drunk: Наздраве.

ФЕРАРИСТ
28-07-2009, 00:26
3. Никой не ми отговори на въпроса, ако вместо Ситроен беше полицейска кола??? :roll:
Реално погледнато ако профучиш с 120 покрай движеща се с 70-80 патрулка, вероятноста да те погнат е минимална, щото е малко вероятно да докажат че си превишил скороста или нещо от сорта......може да кажат на колеги по пътя да те спрат, но това само ако има такива......
Отделен е въпроса че 80% от водачите като видят да се движи патрулка и даже не смият да я изпреварят.....влачат се зад нея, сякаш ще ги ухапе....преди 3 дена на излизате от СТЗГ към Нова З, се влачи една с 80, зад нея имаше поне 30 коли процесия, чак не повярвах като ги стигнах че може да се стигне до това......

Доко
28-07-2009, 00:30
Реално погледнато ако профучиш с 120 покрай движеща се с 70-80 патрулка, вероятноста да те погнат е минимална, щото е малко вероятно да докажат че си превишил скороста или нещо от сорта......може да кажат на колеги по пътя да те спрат, но това само ако има такива......
Отделен е въпроса че 80% от водачите като видят да се движи патрулка и даже не смият да я изпреварят.....влачат се зад нея, сякаш ще ги ухапе....преди 3 дена на излизате от СТЗГ към Нова З, се влачи една с 80, зад нея имаше поне 30 коли процесия, чак не повярвах като ги стигнах че може да се стигне до това......

И при нас се случва да се влачи патрулка градско с 30 км/ч, и след нея има по десетина ситроена, чак да не повярваш...:screwy:

pr_00f
28-07-2009, 00:32
Ами от патрулки народа го е шубе.
Ако карат по бавно от макс. разрешената скорост си ги изпреварвайте.

Иначе по темата, ако може да запитам колегата Доко, в какви ситуации му се отнама най-често предимството докато управлява мотоциклет?

Все пак оригиналната тема отдавна се изчерпа и за това си позволявам този спам .

п.с Обаче ако аз съм водач на "патрулка" и някой ми се изрязка да ме изпревара с много над позволеното- ей богу ще направя всичко възможно да остане без книжка.

Kuku
28-07-2009, 00:36
Аз имах предвид, полицейски автомобил да се движи в лява лента с 80км/ч и отзад да го доближава някой забързан, пък нищо, че патрулката може и да го е засякла - на дали ще светка, свирка, изпреварва от дясно, засича, спира и прочие.... ама нали е Ситроен ;)

nikolaaaay
28-07-2009, 00:38
Колега Ситроен, ти за първи път ли минаваш по Цариградско? Виждал ли си там някой да кара с 80 в лявата лента? От какъв зор си затапил движението? Или изпреварваш ладата и караш пред него с 80 или минаваш зад ладата и караш с колкото кара тя. На градско няма бързи и бавни ленти, но си е неписан закон, че лявата лента на Цариградко, България, Околовръсното е за "бързаци".
Аз съм карал тежко пострадал човек и много се дразня на някакви дебили, на които им светкаш, свиркаш а те невъзмутимо си се возят...
Що не се скриеш некъде с тия изказвания, бе Турбо. Знаеш ли колко ме интересува ти кого караш. Аз пък може да си возя бебето, откъде на къде някой идиот ще ми се завира в бронята и ще ми светка. Толкова много хора носят законно оръжие, защо трябва да да тествате нервите им?! Много бързо забравихте за случая със Стойчо Стоилов.
13 точки минимум за тия с идиоти (даже мислех, че е прието вече).
Едно пояснение за хората, които не са от София и то от източната й част - Цариградско не е магистрала. Почти целодневно си е "затапено" от трафика, като в дясната (средна) лента се кара с 60-70, а в лявата 80-90, рядко в определени времеви прозорци може да се вдига повече. Така, че за какво препречване и забавяне говорим. На този участък няма такива филми. Просто алфиста е **** *******. Никога не правя път на такива, освен на магистрала, разбира се, но там е друго.

-------------------------------------------------
Използването на подобен език е нежелателно
pr_00f

Доко
28-07-2009, 00:40
Иначе по темата, ако може да запитам колегата Доко, в какви ситуации му се отнама най-често предимството докато управлява мотоциклет?

Все пак оригиналната тема отдавна се изчерпа и за това си позволявам този спам .

Отговарям веднага : пресни примери от днес - карам си по уличка на която се намират няколко входа за складови бази, от единия вход намиращ се от дясната ми страна се подава микробус даващ ляв мигач ,карам зад два автомобила с около 15-20 км/ч, на дистанция около 5-10м, микробуса пропусна и двата автомобила и сега е важния момент НЕ ЗНАМ ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА РЕШИ ЧЕ АЗ НЯМАМ ПРЕДИМСТВО А МИ ГО ОТНЕ ? В момента вечерям, след малко ще ти пусна още няколко примера ,ако не си доволен.

pr_00f
28-07-2009, 00:41
Дали? В тази ситуация е определено е нарушено вопиющо конституционното право на водача да изпреварва.

И само докато пиша - отново мяркам нарушения на правилата- ще да замоля колегите оставящи приноса си кум темата да се въздържат от своеволия.

п.с.
Явно колегите пишат много бързо- определено се получава смесване ан комуникацията.

Доко
28-07-2009, 00:48
Дали? В тази ситуация е определено е нарушено вопиющо конституционното право на водача да изпреварва.

.

Не да изпреваря, а да си мина кротко по пътя, без да се налага да спра. Не съм подал сигнал,че ще правя десен завой и ще влизам в паркинга от където той излизаше. И ако на някой толкова му е интересно защо мисля така, а няма опит с мотор може да попрехвърли съветите за градско оцеляване и най-вече коментарите от практика по надолу в темата. http://forum.moto-zone.bg/index.php/topic,25988.0.html Евентуално ще придобиете бегъл поглет върху това което казвам през цялото време за толерантноста, и защо не съм съгласен с постъпката на колегата ситроен (за другата постъпка не става въпрос, тя е следствие ,а не причина)

Vins
28-07-2009, 01:19
Що не се скриеш некъде с тия изказвания, бе Турбо. Знаеш ли колко ме интересува ти кого караш. Аз пък може да си возя бебето, откъде на къде някой идиот ще ми се завира в бронята и ще ми светка. Толкова много хора носят законно оръжие, защо трябва да да тествате нервите им?! Много бързо забравихте за случая със Стойчо Стоилов.
Едно пояснение за хората, които не са от София и то от източната й част - Цариградско не е магистрала. Почти целодневно си е "затапено" от трафика, като в дясната (средна) лента се кара с 60-70, а в лявата 80-90, рядко в определени времеви прозорци може да се вдига повече. Така, че за какво препречване и забавяне говорим. На този участък няма такива филми. Просто алфиста е **********. Никога не правя път на такива, освен на магистрала, разбира се, но там е друго.

Вие сте неуморни писатели :wallbash:
По-леко с тона Газов. :idea:
Можеш ли да ми кажеш, че не те интересува, че возя умиращ човек а? И твоето бебе какво общо има с това, че ще минеш в дясната лента? За къде бързате с детето, чак толкова? И ако толкова бързате, защо не дадеш газ и не подминеш дясностоящите?

thecleaner
28-07-2009, 01:25
Ами от патрулки народа го е шубе.
Ако карат по бавно от макс. разрешената скорост си ги изпреварвайте.

п.с Обаче ако аз съм водач на "патрулка" и някой ми се изрязка да ме изпревара с много над позволеното- ей богу ще направя всичко възможно да остане без книжка.

дам на Ц.Гара с 155цата бях още и имаше драг с Астра и като ги наказах ми пуснаха буркана, спряха ме през това време дойде още една патрулка, правиха ми проверка за алкохол и куката викаше много върви тая Алфа бе, абе голям цирк стана ама ме пуснаха без никви ядове хахаха.

mimo_
28-07-2009, 01:30
Никога не правя път на такива, освен на магистрала, разбира се, но там е друго.
Едно пояснение за хората, които не са от София и то от източната й част - Цариградско не е магистрала. Почти целодневно си е "затапено" от трафика, като в дясната (средна) лента се кара с 60-70, а в лявата 80-90, рядко в определени времеви прозорци може да се вдига повече. Така, че за какво препречване и забавяне говорим. На този участък няма такива филми. Просто алфиста е тъп олигофрен.
Много точно казано колега!
Те са се заяли в даден момент!
Просто се изисква малко повече концентрация. Ако не ти се кара караш в средата(пасивно), ако пък бързаш трябва да ги преценяваш повече.
Най-хубаво би било ако колегите са си дали сметка.:beer:

ФЕРАРИСТ
28-07-2009, 01:34
дам на Ц.Гара с 155цата бях още и имаше драг с Астра и като ги наказах ми пуснаха буркана,
Пич, падаш ми в очите, за тях е чест да се дърпат с Алфа, но за теб е унижение да го правиш с Астра.....още повече пълна с преяли куки.....настоявам това повече да не се повтаря......:gangstah::gangstah::yawn::yawn:

thecleaner
28-07-2009, 01:42
Пич, падаш ми в очите, за тях е чест да се дърпат с Алфа, но за теб е унижение да го правиш с Астра.....още повече пълна с преяли куки.....настоявам това повече да не се повтаря......:gangstah::gangstah::yawn::yawn:

Интересно е да им видиш мутрите на шерифите се пак заслужава си ;)

ФЕРАРИСТ
28-07-2009, 02:08
Интересно е да им видиш мутрите на шерифите се пак заслужава си ;)
На колене моля прошка за неоснователната критика - заради тоя довод действително си заслужава.......
Неска ги гледам(всъщност от 1-2 седмици вече), на излизане от СТЗГ към Бургас, на катаджийската будка на двулетновото до АТЗ-то, където постоянно дремят, сложили си масичка, три пластмасови столчета, и плажен чадър, че да не земат да слънчасат допълнително.......требе им само един леген да си плацикат краката, ебаси лайфа е това......стоиш се на оживен път, цокаш кафенце и количка на сянка, правиш парички - трябваше да стана кука едно време......

Sm0k
28-07-2009, 03:01
И стига сте плюли момчето, карал бил с превишена скорост! А па вие отворковци, аре един да каже че никога не е превишавал ограничението на скоростта, извадихте се големи светци тука бре. Егати и мушмороците сте! Никой тук не може да ме убеди, че кара само в ограниченията!!!

Не е въпроса някой да казва, че кара само в ограниченията. Въпроса е, че когато си нарушил ограничението съзнателно, трябва да си носиш отговорност за действията, а не да караш другите да се съобразяват с тва, че рейсър. Факт е, че ако си 80 и те засекат е едно, със 100 е друго, пък трето е със 120, и тоя дето се засилил трябва да си го знае.
Сега, за да не изглеждам като светец, ще си призная, пък и в друг път съм го казвал във форума - и аз превишавам, но го правя с малко и когато го правя знам, че ако стане нещо сам съм си виновен (за тва го правя рядко и на подходящи места).

А хората които бързат да се съобразяват със законите и със останалите участици във движението ...... Бонев и на мен ми се е налагало да карам бързо ама както казах и аз не съм цвете за мирисане, ама тая селяния със светкане бибиткане и така нататък никога не съм го правел няма и да си го позволя да го направя
Е за тва става дума - и пред мен са изкачали коли, които се движат по-бавно, ама не си спомням да съм им светил, щото знам, че те не са с по-малки права от моите.

Добре бе пич, ти сещаш ли се че ако бързам защото примерно живота на някой е зависи от времето и например ме засечеш така, щото това те дразни най-малкото ще те изхвърля от пътя.
То за тва и дереджето ни е далеч от германското... Значи всички се изкарахте, че сте линейки и карате тежко ранен, а никой не отговои на въпрос, който беше зададен два пъти - КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ СВЕТЕЩИТЕ НАИСТИНА ИМАТ СЕРИОЗНА ПРИЧИНА?

Абсолютно, карам често по Тракията, и въпреки че не се влача по пътя, ми се е случвало да изпреварвам и някой хайван да ми засвятка
Аз малко по-горе споменах, че ми се е случвало точно по Тракия да изпреварвам със 150 и да ми светят отзад и то при положение, че е натоварено пред мен - и да го пусна пак няма къде да кара с 200. Ама никой не каза нищо за такива случай.
И друг пример дадох - как едно такова светене е завършило в болница за пътниците на предната кола (дето е трябало да се дръпне), щото шофьора се е паникьосал, а мерцедеса дето им е светил си е заминал - сигурно и той е бързал за някоя болница - който иска да прочете на 17-та страница пък после ми казвайте за къде бързате...

Както казах, тук някои ингорират въпроси дето не са им удобни, ама явно това им е начина да водят спор...

Цариградско не е магистрала. Почти целодневно си е "затапено" от трафика, като в дясната (средна) лента се кара с 60-70, а в лявата 80-90, рядко в определени времеви прозорци може да се вдига повече.
И тва го има... аз често карам по него и ми прави впечатление, че с увеличаване на трафика скоростите вече не са толкова високи. Особено в пиковите часове ми се случва редовно да карам с 80 в лявата, щото и пред мен и зад мен и до мен карат с 80, че даже около спирките има и леко забавяне. И О, изненада, не светя на тоя пред мен ;) Ама може и да бъркам и аз да съм бил причина за затапване чак до орлов мост.

dino
28-07-2009, 07:11
Аз лично няма да спора със хора които са си намерили книжката на полето.Но да караш по Цариградско със 60км във наи дяната лента и да миншеш рязко във наи дяно ТЕ ТОВА ГО МОГАТ САМО В ПЕРНИК.Просто се радваи че не карах аз че тогава със сигурнот и бои щеше да получиш.Товае не мисля че този човек заслужава да има пост за него във този ФОРУМ

Old Fox
28-07-2009, 08:45
Просто алфиста е тъп олигофрен.

Алфаджията, алфист нямаше да го направи.

Galeano
28-07-2009, 08:55
Аз лично няма да спора със хора които са си намерили книжката на полето.Но да караш по Цариградско със 60км във наи дяната лента и да миншеш рязко във наи дяно ТЕ ТОВА ГО МОГАТ САМО В ПЕРНИК.Просто се радваи че не карах аз че тогава със сигурнот и бои щеше да получиш.Товае не мисля че този човек заслужава да има пост за него във този ФОРУМ

Стига сте го били човека ,че здраво място не му остана.

Вие сте неуморни писатели :wallbash:
По-леко с тона Газов. :idea:
Можеш ли да ми кажеш, че не те интересува, че возя умиращ човек а? И твоето бебе какво общо има с това, че ще минеш в дясната лента? За къде бързате с детето, чак толкова? И ако толкова бързате, защо не дадеш газ и не подминеш дясностоящите?

Приятел те ако всички святкащи и свирещи караха умиращи хора, пирогов отдавна щеше да ни се види тесен. :)

lulin racing
28-07-2009, 09:12
Едно пояснение за хората, които не са от София и то от източната й част - Цариградско не е магистрала. Почти целодневно си е "затапено" от трафика, като в дясната (средна) лента се кара с 60-70, а в лявата 80-90, рядко в определени времеви прозорци може да се вдига повече. Така, че за какво препречване и забавяне говорим. На този участък няма такива филми. Просто алфиста е *************. Никога не правя път на такива, освен на магистрала, разбира се, но там е друго.

Тъп олигофрен ще викаш на някой от родата ти,че като гледам колко култура има в тебе може и ти самия да си такъв ;)

---------- Post added at 09:12 ---------- Previous post was at 09:04 ----------

А ти откъде си сигурен, че съм отнел предимството?! Защото такова нямаше. Иначе добре е описана случката от колегата lulin racing (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5875), само че доста невярна. Когато вече стигнах до лявата лента, зад мен нямаше никой, виждаха се коли в далечината, някъде към Плиска/моста на 4-ти километър. Сега между другото от неговия разказ ми се изясни един от мотивите му: регистрацията РК. Е, за твое успоконие колега, не съм пернишки гражданин, и колата ми от днес е със софийска регистрация. Но това е друга тема. В интерес на истината и на мен ми беше странно как от никакви коли изведнъж зад мен започна да ме настига Alfa-та с бясна скорост, след това да ми светка... Явно се почувства подразнен от това, че "перничанин" кара в лявата лента. Искам да те питам нещо, ако искаш ми отговори на лично. Ако в момента, в който беше зад мен на педя разстояние аз бях натиснал рязко спирачката, както след това ти направи, какво щеще да стане?! Точно така, верижна катастрофа с много жертви... Ти се опита да го направиш и рискува живота на двама твои колеги, на мен, на теб, и на още Бог знае колко народ. Добре, че са добрите ми реакции, и добре, че спазвам дистанция за разлика от теб. Ако бях толкова нагъл, колкото теб, щеще рязко да набия спирачките, когато беше на педя зад мен. Кажи ми между другото как така в движение си отворил прозореца, успоредно до мен питал си ме: "Най-накрая нервите на всички ни вътре неиздаржаха,задминах всички от аварийната лента застанах пред лъжливия пернишки колега със Ситроена и през прозореца го попитах дали е луд или просто иска да ни размаже..... След нагло освиркване и псуване от негова страна към мен и по адрес на майка ми..."... Та как в движение със 120 км/ч, както казваш, си ме питал, аз съм те чул със затворен прозорец и съм ти отговорил... То бива лъжи, ама това вече си е фантазия... Освен това пропускаш да споменеш факта, че която и лента аз да заема, ти винаги минаваше пред мен с цел да ми отнемеш предимството и да ме изблъскаш от пътя. Е най-накрая успя, като блокира пътя на доста хора, спирайки косо на единствената лента за завиване към Самоков. Аз се чудя, как на ви налетяха, хората, които бързаха и бяха принудени да ви чакат да се правите на мъже... Това за 120-те км/ч просто не го коментирам, хем съм се бавил, хем съм карал бързо. През цялото това "пътешествие" не съм надвишил скорост 80 км/ч, движех се константно с такава, не съм отнемал газта и не съм намалявал, затова е лявата лента, за да се кара там с максималната скорост от 80 км/ч.

П.С: Поздрави! И много здраве и безвараийна, дано не попадаш на такива, като мен и аз дано не попадам на такива като теб!

А на тебе мойто момче вече ме е яд!!! Нетрябваше тогава да ти говоря най спокойно,а може би трябваше да стане нещо друго поне да не ме е яд сега че имам колеги които гледат много сапунени сериали..... Искам да се обърна към същите тия.... момчета такива като вас ги е имало и винаги ще ги има. Вашите мнения най-малко ме интересуват! МОЛЯ модераторите да заключат тая тема че е ебати пародията

piticar
28-07-2009, 09:31
И аз да кажа за какво става въпрос.Аз съм третия пътуваш във колата за ограничението на Цариградско няма смисъл да коментираме но да караш със 50 във наи дясна лента и да влезеш рязко във краина лява е това не го разбирам.Ако някои има смислен отговор на това да каже

Bonev
28-07-2009, 09:36
...Просто алфиста е *********...

Опааа, пак обида! Само мене ли ме предупреждават публично модераторите? Гледам други подкрепа получават...

Old Fox
28-07-2009, 09:41
Опааа, пак обида! Само мене ли ме предупреждават публично модераторите? Гледам други подкрепа получават...
Кой те е предупредил публично? Написах ти нещо като най обикновен потребител. Стига с тая мания с модовете.

code
28-07-2009, 09:41
Ситуацията е толкова банална, какво се пените 20 страници:starwars: не мога да разбера. И двамата са виновни то е ясно, темата си плаче за ключ.:ghost:

marian
28-07-2009, 09:43
Old fox не ти прави чест да подкрепяш обидни постове!!!

Bonev
28-07-2009, 09:44
Удряйте катанецо, че полудех вече!:brickwall:

pr_00f
28-07-2009, 09:47
Мисля че изчерпахме темата и раздадох достатъчно награди.
За да си спестя ваденето на следващите жълти картони и бия катанаца.

Каквото имаше да се каже се каза.
Видя се кой какъв е и защо такъв е.