Log in

View Full Version : Опасна сребриста Alfa Romeo 155...

Pages : [1] 2

citroen
25-07-2009, 20:17
Абсолютно безотговорно поведение.
Ето какво се случи... Идвам аз от Изток, през кръговото на четвърти километър и се включвам в движението на Цариградско шосе посока Пловдив. Движа се по ускорителната лента, пропускам автобуса по бус лентата, минавам в бус лентата, след това още по-наляво в дясната лента. Движейки се там, просто в тази лента се движеше с около 50-60 км/ч и за да не бавя се прехвърлям в лявата лента, където ускорявам до максималните 80 км/ч. А и колата пред мен се движеше с толкова. Изведнъж поглеждам в огледалото за обратно виждане и виждам засвяткала се сребриста Alfa Romeo 155, карайки с много над ограничението и бясно ме настига. Като ми се лепна зад мен, започна бясно мигане с фарове - къси, дълги, халогени, светещи пръскали, всичко що може да свети. Да отбележа, че фаровете светеха в син цвят. Е аз няма къда да отида, освен не смятам, че съм в каквото и да било нарушение, затова продължавам да си поддържам спокойната скорост от 80 км/ч, а и в дясната лента едва кротеха някакви Лади, все пак не искам и аз да се бавя. И изведнъж сребристата Alfa Romeo 155 Решава да ме изпревари отдясно, съответно пак говорим за нарушаване на маскимално допустимата скорост за движение по Цариградско шосе. Но тогава замалко да се ударим, защото колата движеща се в дясната лента пред Alfa-та се движеше по-бавно а аз по-бързо:

http://195.149.248.189:8080/2009-07-25/1c44383b496280b48664dafd8d211fd5_120x90.jpg (http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/1c44383b496280b48664dafd8d211fd5/gf/)

Ето ясно се вижда на схемата. Зелената кола съм аз, жълтата е Лада, а сребристата е въпросната Alfa. Е опита се с голям риск да направи маневрата указана със стрелка, в интерес на истината се радвам, че не го направи, едва ли щеще да реагирам подобаващо. И тук вече явно ядосан започна яростно да ме гони, без да съм бягал, след разклона за Младост/Летището, там нашироко вече ме изпревари, пак нарушавайки закона и застана пред мен започвайки рязко да ми натиска спирачка. Не знам с кого се опита да заблуди с този номер. Аз съм акуратен шофьор без една отнета точна, написан акт или глоба, спазвайки прилична дистанция спирах навреме. Това бяха множество предпоставки за ПТП. Отделно ако решах да се преместя в съседна лента, задължително Alfa-та заставаше пред мен с поредните си опита да се опита да предизвика верижна катастрофа, надявайки се, че не съм спазил дистанция. И понеже аз отивах в Самоков, съвсем нормално тръгнах да завивам към Самоковското шосе. Alfa-та пред мен и точно там където се отделя пътя спря. Съответно аз зад него:

http://195.149.248.189:8080/2009-07-25/dc4018f66224a971b5d3b991cf5420f0_120x90.jpg (http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/dc4018f66224a971b5d3b991cf5420f0/gr/)

Ето пак нагледно. Както виждате се предизвика задръстване. Бяха блокирани автобуси на градския транспорт и линейка (с изключена сигнализация). Е спряха се напречно и тогава останах потресен, от колата слязоха няколко човека... Забележете какъв шофьор, рискувал е живота на няколко негови приятели, с цел да ме засече и да предизвика катастрофа, да не говорим за превишената скорост и рисковото каране... На мъж ли се опитваше да се прави, каква беше причината не знам, да докаже ли нещо. Всички сме добре запознати с динамиката на автомобилите Alfa Romeo, но все пак не смятам, че мястото и е в градското движение, на натоварена пътна артерия. Е слезе "героя" и неговите приятели, размениха няколко думи, дойдоха при колата, почукаха на стъклото. Отворих прозореца, лъхна ме лека миризма на... Алкохол... Не знам от кой от двамата беше и не искам да знам, дано не е бил от шофьора, защото това все пак е пътят за морето, много семейства с малки деца пътуват натам по това време. Последваха няколко думи от сорта на "Ти на какъв се правиш, че караш пред мен", "Защо караш бавно" и тем подобни, бил съм ги засякъл, само дето това само те си го знаят. Нямам да описвам, цветущия им речник. Е в крайна сметка си тръгнаха... Искам да ви предупредя, ще предупредя и колеги по другите автофоруми, да се пазят от въпросния автомобил, защото ниско лети и създава сериозно опасности за участниците в движението. Просто като го видите, пазате се, минаваите в дясно, дори ако има коли... За жалост по пътищата стана бойно поле на такива гъзари със синьо светещи предници и тъмни стъкла. Вече изисквах запис от камерите на КАТ в района, оказа се че имат малко след МакДоналдс и преди МИЦ. Едва ли ще се разбере нещо от тях.

Поздрави на всички колеги от Club Alfa Romeo Bulgaria! Безаварийна!

П.С: Надявам се, че "героя" ще прочете темата и ще се замисли, за пътното си поведение.

life style
25-07-2009, 20:24
Може и да не е форумен

тогава може да напечаташ плакати с написаното сега и да ги лепиш по стълбовете, може и да имаш по голям късмет,щото и да пише тук, едва ли ше си признае.

Jivko7777
25-07-2009, 20:33
Почти на 100 % този човек не е регистриран във форума :clap2:

Kuku
25-07-2009, 21:17
Хубуу де, колега, ти защо просто не му направи път в тази ситуация на схемата долу?!

http://195.149.248.189:8080/2009-07-25/1c44383b496280b48664dafd8d211fd5_452x313.jpg

Ти си се дръпни зад Ладата и той да си такова таковата....

vikoalfa
25-07-2009, 21:22
Ооо я стига.
И да е от форума какво.Да го набием на кол и да го хвърлиме в Искъра ли.Тия ситуации си ги срещам всеки ден с най-различни модели автомобили.Наистина не му прави чест на колегата,ВСЕКИ е правил глупости в даден момент на пътя.
Моля ви нека поне тази тема да не я превръщаме в Аз съм най-големия светец и видиш ли тоя колко е лош.

Kuku,много си прав.

Old Fox
25-07-2009, 21:24
Почти на 100 % този човек не е регистриран във форума :clap2:

Кого заблуждаваме? Щото тоя форум е пример за грамотно каране? Щото форума се отличва с висока обща култура? Щото тук няма рацери, комплексари и откровени келеши?

При среща с такива субекти(от горния пример) просто се дръпвам настрани и изчаквам да отмине. Нека да си умре сам, не искам да ме взема със себе си.

citroen
25-07-2009, 21:39
...Здравей, колега, Kuku! Както обясних, в първия си пост, аз също нямам намерение да се бавя. Ладата, караше бавно, просто не ме устойва варианта, да карам зад нея, в последствие нямаше да мога да отида отново в лявата лента, защото там се движеха други коли, затова запазих скоростта в лявата лента, а и честно казано, не мислех, че сребристата Alfa ще извърши чак такава глупост. А и там при разклона за Младост/Летището чиста е само лявата лента, поради факта, че доста хора завиват в посока към Летището в последния момент от средната лента, а не от най-дясната. А и в крайна сметка, не искам аз да се бавя, за това, че някой друг бърза, при все че този някой не е линейка, пожарна или полицейска кола. Оттук нататък, вече ще правя път на въпросната кола, това ми е за урок! Относно колата, дали е от форума - да от форума е, имаше стикер на задното стъкло. Не искам никой да се хвърля в Искъра, просто искам да предупредя за опасния шофьор и действията му!

Поздрави!

mik mik
25-07-2009, 22:40
има и друг момент ако в автомобила случайно е имало пострадал и е бързал за болницата(защото знаете че понякога най-бързата реакция е решаваща и понякога няма как да чакаш линейка) какво правиш в такъв случай колега?? седиш му отпред и го бавиш?? като видиш че някой ти светка отдръпни се пусни го и после пак се изнеси колкото и да бързаш явно човека и той има спешна работа... аз в ситуации когато съм настроил на определена скорост и изпреварвам някой бавно и видя че отзад някой ме светка се изтеглям бързо пред колата която така или иначе съм щял да изпреваря и пускам този зад мен и си връщам скороста с която съм решил да се движа- невиждам какъв е бил проблема за теб да направиш нещо подобно....

diapper
25-07-2009, 22:52
Много "алфаджии" се навъдиха напоследък,евала правя на колегата, citroen,защото можеше да ни сложи всички под общ знаменател и да ни нахрани във форума заради келеши като тоя...,а човека поздрави ни праща с уважение към клубЪ :)

ludkanar
26-07-2009, 00:22
А ако кажеш и номера мисля че ще разберем кой е човекът ако е от форума.

Jivko7777
26-07-2009, 00:44
А ако кажеш и номера мисля че ще разберем кой е човекът ако е от форума.

Да дай наистина номера, чe и на мен ми стана интересно щом чак и клубен стикер имал...:busted_cop:

Kris
26-07-2009, 00:48
Ооо я стига.
И да е от форума какво.Да го набием на кол и да го хвърлиме в Искъра ли.Тия ситуации си ги срещам всеки ден с най-различни модели автомобили.Наистина не му прави чест на колегата,ВСЕКИ е правил глупости в даден момент на пътя.
Моля ви нека поне тази тема да не я превръщаме в Аз съм най-големия светец и видиш ли тоя колко е лош.

Kuku,много си прав.

Що ли се сещам кой е, ако греша ... извинения.

thecleaner
26-07-2009, 00:49
Аз пък ще ви кажа че истината е винаги някъде по средата. Кой знае кво мотане е паднало в лявата лента да тръгне да го изпреварва от дясно. Без да обвинявам никой но понякога ми иде да блъсна колата от пред, особено ако дясната лента стане по бързата а човека пред тебе кара като кон с капаци.

mirchozo
26-07-2009, 01:00
Абе така или иначе когато някой ти иска път, редно е да го пуснеш. Щото в противен случай най-вероятно ще стане по-голяма беля, я ще те свие някак, или ще се опита да изпревари точно когато най-малко очакваш, пък и не знаеш кой е в колата, примерно ако води някой в тежко състояние до болницата....Верно идиоти много, но не си заслужава главоболието после. Пускаш го пък да си прави квот иска. Не взимам страна на нито един от двамата водачи, просто изказвам мнение.

reptli
26-07-2009, 01:25
сигурен съм че всеки е бил в ролята и на колегата със Ситроена и на този с Алфата :roll:

селенията идва в момента в който Алфата спира и собственика й търси саморазправа:disgust:

vikoalfa
26-07-2009, 02:29
Що ли се сещам кой е, ако греша ... извинения.
Ъ-ъ нито модела,нито цвета.Ще ми излезе име бе...:whip:
Имам само 3т останали и си ги къткам.

Kris
26-07-2009, 02:33
Не ти бее Вико :) Както и да е ..

vikoalfa
26-07-2009, 02:46
Не ти бее Вико :) Както и да е ..

Ааа,абе праим се на луд,мисли ме еднакво.

citroen
26-07-2009, 08:39
...Здравей, колега, mirchozo! Това за болницата... Не ми изглеждаха като хора, които бързаха за болница, първо по Цариградското не свиха към Окръжна Болница, второ движеха се в посока Пловдив, точно там каъдето няма никакви болници. Освен това според мен ако са бързали, нямаше да се чудят как да предизвикат ПТП, да се опитат да ме изблъскат от пътя, и най-накрая да спрат косо на отбивката за да се разправят. Според мен това не е адекватно поведение, на човек, който бърза за лечебно заведение.

Поздрави!

nhg
26-07-2009, 09:08
Колеги, идиоти по пътищата много - и с алфи, и със ситроени, и с всякакви коли.
Това, че е имал стикер не значи, че е от клуба или форума - може дори колата да не е негова, пък и едва ли има някакво значение. Просто искам да кажа, че причината за селянията на 'рацера' не е колата, която управлява...

BillyBoy`
26-07-2009, 09:22
Хаиде сега убиите колегата със камни!И какво сега колегата нагледно обясни какво му се е случило а тука някои типове болни хора взеха да намесват бързи и спешни работи и какво ли още не,да ама закона е един и важи за всички.Те такива типове ежедневно е ежеминутно се движат по пътищата на нашата мила родина,и къде пише че колегата ситроен е трябвало да направи път на тоя тип?Ето това е поредния пример за нашата мила Българска простотия която няма възрастови и автомобилни гранници,всичко друго което ще се каже по тоя въпрос е бошлаф работа:)приатен ден на всички колеги:)

Vins
26-07-2009, 09:59
Колега Ситроен, ти за първи път ли минаваш по Цариградско? Виждал ли си там някой да кара с 80 в лявата лента? От какъв зор си затапил движението? Или изпреварваш ладата и караш пред него с 80 или минаваш зад ладата и караш с колкото кара тя. На градско няма бързи и бавни ленти, но си е неписан закон, че лявата лента на Цариградко, България, Околовръсното е за "бързаци".
Аз съм карал тежко пострадал човек и много се дразня на някакви дебили, на които им светкаш, свиркаш а те невъзмутимо си се возят...

Walker
26-07-2009, 10:52
Колега Ситроен, ти за първи път ли минаваш по Цариградско? Виждал ли си там някой да кара с 80 в лявата лента? От какъв зор си затапил движението? Или изпреварваш ладата и караш пред него с 80 или минаваш зад ладата и караш с колкото кара тя. На градско няма бързи и бавни ленти, но си е неписан закон, че лявата лента на Цариградко, България, Околовръсното е за "бързаци".
Аз съм карал тежко пострадал човек и много се дразня на някакви дебили, на които им светкаш, свиркаш а те невъзмутимо си се возят...

Подкрепям!
Аз също гледам да спазвам правилата на движение, но по някога човек е в нужда и в случая явно човека на истина много е бързал. Това, че е бил с алфа е просто стечение на обстоятелствата.
Аз самия съм изпатал в такива ситуации и винаги пропускам бързащия.
Ако ме изпреварва от дясно, пак намалявам.
Той може да създава ситуации за ПТП, но и ти не падаш по-долу от него.
И все пак, това със спирането е било изключително нагло от негова страна. :/

code
26-07-2009, 11:02
Такива ситуации да се разказват, разглеждат и да се дават съвети задочно е много тъпо. Ясно е, че един от двамата е олигофрен, а най-вероятно и двамата :bash: Във всеки случай няма как да знаем и тук се изказва само едната страна. :smartass:

mirchozo
26-07-2009, 11:19
Колега Ситроен, не ме разбра правилно, не съм искал да оправдавам действията на водача с който си имал пререкания, просто мисълта ми беше че е по лесно да пуснеш тоя който иска път, без значение с каква кола и т.н., отколкото да се разправяш после с идиоти.

Derry
26-07-2009, 11:48
Не подкрепям поведението на Алфиста, особенно в последната част, като му се бърза толкова да си беше взел самолет или хеликоптер, от друга страна ако бях на мястото на колегата Ситроен щях да му направя място да ме изпревари пък от там нататък да прави каквото ще. :crazy:

Alexanderbb
26-07-2009, 12:49
Аз пък ще кажа че само у нас го има това да караш като че пътя е твой и да святкаш на хората пред себе си. Да случва се да бързаш но това не значи че може колата ти да се превръща в автомобил със специален режим на движение а и последвалото поведение никак не говори за спешен случай. А ти колега трябваше да постъпиш като нашего брата европееца. Звънкаш в КАТ или на 112 и казваш тука един автомобил със номер .... се движи неадекватно и водача е видимо пиян. При тях всички тези обаждания се записват и не могат да ги прескачат туко така

b_angelov
26-07-2009, 13:32
Аз пък ще кажа че само у нас го има това да караш като че пътя е твой и да святкаш на хората пред себе си. Да случва се да бързаш но това не значи че може колата ти да се превръща в автомобил със специален режим на движение а и последвалото поведение никак не говори за спешен случай. А ти колега трябваше да постъпиш като нашего брата европееца. Звънкаш в КАТ или на 112 и казваш тука един автомобил със номер .... се движи неадекватно и водача е видимо пиян. При тях всички тези обаждания се записват и не могат да ги прескачат туко така

Абсолютно съм съгласен!

soldier
26-07-2009, 14:30
Подкрепям!
Аз също гледам да спазвам правилата на движение, но по някога човек е в нужда и в случая явно човека на истина много е бързал. ....

Абе да ти кажа според мен грам не е бързал за някъде, а просто се е правил на мъж пред останлите в колата. Ако бързаш никога няма да спреш да разправяш с някой, че не те е пуснал. Това си е просто селски манталитет. Не че съм против разправата, но когата наистина имаш претенции, примерно в случая колегата ситроен е трябвало да бъде този, който да напляска героя ;)

Jivko7777
26-07-2009, 14:45
...примерно в случая колегата ситроен е трябвало да бъде този, който да напляска героя ;)

Хах да го напляска :tooth:

bager
26-07-2009, 19:03
Аман от комплексари! Човека не е от КЛУБА със сигурност, това че е имал лепенки на Клуб Алфа Ромео България, означава че най-вероятно е от ФОРУМА! (клубните лепенки са триъгълни)
Колегата със Ситроена е трябвало да се обади в полицията и да каже номера на колата със описание на случващото се. А след спирането и опита за саморазправа направо си е било задължително да звънне на полицаите! Тоя смешник щеше ли да се прави на мъж ако беше сам, а в Ситроена имаше двама-трима? Едва ли!
Такова поведение на пътя е недопустимо и не трябва да се толерира изобщо! Това в "Европа" не може да се случи, или ако се случи последиците за ербапите са доста тежки. Ще стане и тук, макар и след време, сигурен съм.

marian2784
26-07-2009, 19:14
явно подхода е грешен ако го бяхте искарали геройвече щеше да се е похвалил кой е.а това дали е от форума няма абсолютни никакво значение

Jivko7777
26-07-2009, 19:30
От клуба е...Даже вече разбрах коя е колата :shutup: :shutup: :shutup:

marian2784
26-07-2009, 19:45
ами да чуем и неговата версия тогава

Walker
26-07-2009, 19:56
Абе да ти кажа според мен грам не е бързал за някъде, а просто се е правил на мъж пред останлите в колата. Ако бързаш никога няма да спреш да разправяш с някой, че не те е пуснал. Това си е просто селски манталитет. Не че съм против разправата, но когата наистина имаш претенции, примерно в случая колегата ситроен е трябвало да бъде този, който да напляска героя ;)

В случая явно е така, но това не е от значение, защото когато е пресветкал, citroen така или иначе не е знаел дали има уважителна причина или не... :Bolt:

BLUE1
26-07-2009, 19:57
Ако е вярно, че е от форума надявам се, че се крие от срам.
Преди години бях свидетел на подобна случка със засичане на коли. Патладжанов голф гти след спречкване с водач на Волво 740 му засече пътя и слезе да бие чичото. Младия и наперен пикльо ужасно се изненада от измъкващия се от задната седалка полузаспал мутроподобен индивид. Унижението беше жестоко и звучно подкрепено от повечето наблюдаващи ситоацията. От тога имам едно на ум, никога да не се разправям на пътя.

Четейки постове като горният ми идва да запитам- пичове как сте взели свидетелства за правоуправление на МПС?

Kuku
26-07-2009, 19:59
Аз се сещам само за една сребърна "155" - колегата "Люлин Рейсинг" :?
Да ме прощава, ако го намесвам неоснователно :!:

tokata_pz_flex
26-07-2009, 20:00
И аз само за неговата се сещам . Дано да сме в грешка :)

Jivko7777
26-07-2009, 20:08
Аз се сещам само за една сребърна "155" - колегата "Люлин Рейсинг" :?
Да ме прощава, ако го намесвам неоснователно :!:

И аз само за неговата се сещам . Дано да сме в грешка :)

Ами не сте в грешка...Снощи пратих лично съобщение на citroen със снимка на въпросната кола и според неговите думи наистина е той - " lulin racing "...

Eто е съобщението:
днес, 19:01
citroen
Младши алфист

Регистриран от: Jul 2009
Re: ...
Цитат:
Първоначално публикувано от Jivko7777
Искам да те питам това ли е Алфата:

http://clubalfaromeo.com/forum/attac...9&d=1237961702

Поне аз за форумна сива за тази се сещам...
Отговори ми на лично съобщение !!!

citroen:
Да, тази е.

Xman
26-07-2009, 20:17
И моята е сребриста със стикери на клуба, но определено не съм бил аз:flirt: сори за спама

Това е безотговорно и тъпо за мен- постъпката на шофера на Алфата..

tanatos
26-07-2009, 20:30
Мойто уважения към колегата Citroen, прочетох внимателно какво му се е случило. Напълно оправдавам шофера на Алфата. Някой по-нагоре е написалч,че е непиисано правло конкретно в този участък лявата лента да е "бърза". При полужение,че дясната лента е свободна или си започнал изпреварване и си в лявата, след това е препоръчително да се върнеш в дяснта лента, а не да се влачиш като кетчуп от бутилка в лявата. Пак,че не се е стигнало до физическа саморазправа. Има органи които да ограничават скороста и само те могат да налагат санкции за това, никои неможе да се влачи пред мен(при полужение,че има друга свободна лента) и да ми ограничава скороста. Незнаеш закъде бърза задната кола, и си длъжен да освободиш платното след като ти се дава знак и сигнал. Пак казвам,добре че не са е стигнало до нещо по тежко.
Имал съм такива ситуации и ми е писнало от "глетчери" в движението. Всеки се оправя както намери за добре..

acko88
26-07-2009, 20:58
Мале,мале прочетох много глупости а между тях имаше и вярни неща.Колега първо ти неможеш!!!,да налагаш на другите участници на пътя с колко да карат,закон има и той е за всички,но не ти си човека който да го налага,има си органи на реда наречени (Пътна полиция) според мен си постъпил адски некоректно като си отказал да направиш път на алфата,няма значение от причината,щом бърза значи бърза,теб какво те еня каде ще ходи!??!Адаша ти каза много правилно правиш му път и после се връщаш пак на пътя или изпреварваш ладата и караш пред нея с 80.Каква е тази драма неможах да разбера,това че си карал в ограничението и нарочно неси правил път на колата която ясно ти е дала знак че иска да те изпревари,изобщо нете прави света вода ненапита а просто един НЕКОРЕКТЕН ШОФИОР!А това че са слезнали да се разправят,емиии и пред мене някой келеш да седи и да неме пуска да мина НАРОЧНО и аз ще искам да му видя очичките.Него взимай навътре и си караш когато кола ти даде знак че иска да те изпревари било тя и трътлеста лада ли как там се исказа забряавих,просто и направи път и това е всички ще са щастливи.

pinko
26-07-2009, 21:02
Мойто уважения към колегата Citroen, прочетох внимателно какво му се е случило. Напълно оправдавам шофера на Алфата. Някой по-нагоре е написалч,че е непиисано правло конкретно в този участък лявата лента да е "бърза". При полужение,че дясната лента е свободна или си започнал изпреварване и си в лявата, след това е препоръчително да се върнеш в дяснта лента, а не да се влачиш като кетчуп от бутилка в лявата. Пак,че не се е стигнало до физическа саморазправа. Има органи които да ограничават скороста и само те могат да налагат санкции за това, никои неможе да се влачи пред мен(при полужение,че има друга свободна лента) и да ми ограничава скороста. Незнаеш закъде бърза задната кола, и си длъжен да освободиш платното след като ти се дава знак и сигнал. Пак казвам,добре че не са е стигнало до нещо по тежко.
Имал съм такива ситуации и ми е писнало от "глетчери" в движението. Всеки се оправя както намери за добре..

Никой няма право да те притиска отзад - в Германия, както и в повечето страни от ЕС, това е пътно престъпление, приравнено към най-тежките нарушения на пътя, като превишаване на скоростта с над 50 км/ч, употреба на алкохол и минаване на червен светофар.

В Германия се нарича Nötigung (тормоз, принуда, заставяне) и за две последователни нарушения (особено ако са били придружени с светкане на фарове и свиркане с клаксон) директно ти взимат книжката и отиваш на психоизпит (така наречение идиотентест).

Достатъчно е само някой да ти "диша" във врата, не е нужно да ти светка или свирка.

Апропо, покрай приравняването ни към европейското пътно законодателство наскоро това ще стане факт и в България. Участвам в една работна група за допълнение към закона за движение по пътищата и това ще е едно от новите нарушения, за което ще се взимат 9 или 13 (още не е уточнено) точки (след като се гласува в НС естествено).

Бързото каране със скорост над ограничението е само за автомобилите със специален режим - точка. Няма такъв филм "аз бързам, возя ранен и т.н." Има ли ограничение 80, аз се закотвям в най-лявото платно, закрепям темпомата на 85 км/ч и не мърдам оттам. Имам пълното право да се движа там с тази скорост и никой не може да ме убеди в обратното. Интересно обаче защо разните рейсъри с Гоуфове и и подобни бързи возила не смеят да се правят на отворковци на черно Гранд чероки с черни стъкла?

Така че на колегата люлин-рейсинг (ако е той де) мога да кажа едно - ти, мойто момче, си тъпо комплексирано говедо и нямаш място тук.

thecleaner
26-07-2009, 21:06
На мене и друго ми е адски интересно ако на мястото на 15-16 годишната Алфа беше автомобил струващ 150-200 хиляди и достатъчно голям да те качи в багажника си, дали аджеба щеше така лееееееекинко да си караш или щеше да се счупиш от рефлекси да му правиш път. Или щом е с кола за 2000лв. може и да не го забелязваш дори.

---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 21:04 ----------

Никой няма право да те притиска отзад - в Германия, както и в повечето страни от ЕС, това е пътно престъпление, приравнено към най-тежките нарушения на пътя, като превишаване на скоростта с над 50 км/ч, употреба на алкохол и минаване на червен светофар.

В Германия се нарича Nötigung (тормоз, принуда, заставяне) и за две последователни нарушения (особено ако са били придружени с светкане на фарове и свиркане с клаксон) директно ти взимат книжката и отиваш на психоизпит (така наречение идиотентест).

Достатъчно е само някой да ти "диша" във врата, не е нужно да ти светка или свирка.

Апропо, покрай приравняването ни към европейското пътно законодателство наскоро това ще стане факт и в България. Участвам в една работна група за допълнение към закона за движение по пътищата и това ще е едно от новите нарушения, за което ще се взимат 9 или 13 (още не е уточнено) точки (след като се гласува в НС естествено).

Бързото каране със скорост над ограничението е само за автомобилите със специален режим - точка. Няма такъв филм "аз бързам, возя ранен и т.н." Има ли ограничение 80, аз се закотвям в най-лявото платно, закрепям темпомата на 85 км/ч и не мърдам оттам. Имам пълното право да се движа там с тази скорост и никой не може да ме убеди в обратното. Интересно обаче защо разните рейсъри с Гоуфове и и подобни бързи возила не смеят да се правят на отворковци на черно Гранд чероки с черни стъкла?

Така че на колегата люлин-рейсинг (ако е той де) мога да кажа едно - ти, мойто момче, си тъпо комплексирано говедо и нямаш място тук.

Ти като цитираш Германия с колко се закотвяш в лявата лента на аутобана и си пускаш темпомата?

И нека не обвиняваме колегата ако въобще е той, преди да сме чули и неговата гледна точка.

Доко
26-07-2009, 21:07
На мен пък ми е любопитно колко от вас, когато някой ги застигне и почне да светка и да свири, заядливо си стои и не прави път ? Никога не знаеш защо бърза , аз такива си ги пускам на момента, за последствията сам да си носи отговорноста, предочитам да си шофирам спокойно, а не някой да ми натиска задната броня. Сега като се замисля , не ми е ясна логиката на шофьорите като колегата "Ситроен", какъв мотив е имал да стои пред кола която видимо бърза по неясна никому причина и вероятно изпитващ удоволствие как видиш ли не пуска някакъв "луд рейсър" който всъщност не е ясно за какво бърза и също така дали като му препречи пътя ще свърши може би добро дело. Моля ви се не се правете на светци, убеден съм че абсолютно всички пишещи и четящи тази история са изпадали и в двете ситуации. Интересна ми е и позицията и на шофьора на алфата, което всъщност няма да уневини нито него ,нито поведението на ситроена. И моля не започвайте с цитати от ЗДП , знам го .

pinko
26-07-2009, 21:10
Ти като цитираш Германия с колко се закотвяш в лявата лента на аутобана и си пускаш темпомата?

В Германия на ~30% от аутобаните вече има ограничение 130 км/ч - иначе лявата лента по презумция е само за изпреварване. Но когато има ограничение, можеш да се движиш в най-лявата лента с максимално позволената скорост - и всеки, който ти светка и се прави на велик, остава без точки.

thecleaner
26-07-2009, 21:16
В Германия на ~30% от аутобаните вече има ограничение 130 км/ч - иначе лявата лента по презумция е само за изпреварване. Но когато има ограничение, можеш да се движиш в най-лявата лента с максимално позволената скорост - и всеки, който ти светка и се прави на велик, остава без точки.

Съгласен съм с теб че е само за изпреварване лявата лента. А сега си представи следната ситуация. Движиш се по Цариградското пред тебе шахматно се движи Ситроена, от дясно Лада. Караш си зад Ситроена той обаче не те отразява по никакъв начин. Свиркаш, светкаш не и не. В следващия момент решаваш че ще го изпревариш от дясно, тръгваш а той подава толкова газ колкото да те затвори с опасност да се пребиете и тримата. Как би реагирал тогава с ръка на сърцето? А за 80км и разни такива нека не забравяме че това твърди уж правия.

didod
26-07-2009, 21:23
Човека със Ситроена е преценил, че няма къде да отиде. Защо пък да дава път, при положение, че някой си е решил да си бръмчи както му е кеф? Защо да спира? Докога ще отказваме да спазваме правилата? Или да си ги тълкуваме според ситуацията?
Някой спомена лъскавите возила. Аз пък много пъти гледам такива лъскави как си изчакват предния да им освободи лентата. Без клаксони, без фарове, без нерви. Абсолютно културно. Рядко са наистина, но има и такива 'бели лястовици'.

Доко
26-07-2009, 21:27
Защо пък да дава път, при положение, че някой си е решил да си бръмчи както му е кеф? Защо да спира? .

А шофьора може би е ясновидец ? Решил, че бръмчи за кеф ??? Монетата винаги има две страни, в момента коментираме едната позиция.

tanatos
26-07-2009, 21:31
Айде да не говорим как е в Германия, Англия, и другите "бели държави". Когато тука има условия за спазването на закона, когато има пътища като хората, магистрали и прочие ТОГАВА ЩЕ СПАЗВАМ СЪЩИТЕ ЗАКОНИ КАКВИТО ИМА И В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ !!! Хич не ме интересува кой какви закони и глоби ще налага за смешни нарушения. Радцам се.че Pinko участва в такъв проект, ама това е все едно на маймуните да им забраниш да берат банани когато са в портокалова гора... Citroen и хорат акато него не са прави, едва ли шофера на Алфата се е залепил зад него и тогава е започнал да подава сигнали..сигурно е започнал малко по отдалечо а? Естествено,че след като не си откликнал на сигнала му ще се изнерви, кой не би? Стига глупости, ще се двийа аз примерно със позволените по магистралата 130 и некакъв ще ми се движи с 90 в левата лента. Требва да го прескачам ли?? Или да го използвам аварийната лента за да изпреваря? Аман от глупости.. Стига сте се правили,че спазвате правилата точно и стриктно... Ами ако карате пострадал, нещо се е случило с ваш близък..едва ли тези който обвинявате шоферана Алфата ще реагирате спокойно, когато пред вас се тръсне некой който просто е решил.че пътя е негов. Колкото по безумни глоби и нарушения се измислят, толкова повече тарикатлъци ще има...

didod
26-07-2009, 21:31
Щом очевидно не спазва ограничението - нарушител. Не потърпевш.

marian2784
26-07-2009, 21:37
и щом изпреварва отдясно

BLUE1
26-07-2009, 21:38
"Цариградско шосе" не е магистрала макар, че има ограничение от 80 километра. За него важат правилата за изпреварване в градски условия. Ситроена си е карал с максимално допустимата скорост и изобщо не е длъжен да се съобразява с тоя зад него.

Доко
26-07-2009, 21:38
Щом очевидно не спазва ограничението - нарушител. Не потърпевш.

Добре - нарушител, а за създаващите предпоставка за нарушение какъвто в случая се оказва ситроена ???
Въпрос към човека пуснал темата - Каква ти бе първата мисъл в момента който те застигна святкащата Алфа с пръскалките на чистачките ? Мога да дам няколко отговора, но ще са предположения, каквато вероятно ти е била и първата мисъл. Друг път в подобни ситуации просто прави път и няма да изпадаш в ситуации да се оплакваш. А можеше и да попаднеш на някои доста по качени на черешата. Това е приятелски съвет.

viki
26-07-2009, 21:41
Досега ,
не ми се е случвало да ми дава зор някой,с нова ,лъскава кола!Нито пък, такъв да ме изпревари от дясно!Нито да кара на слалом между колите.Само оръфляци,най-често изприщени в зверско акне...Те не са виновни,акъла им е толкова...http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/16245.gif

tanatos
26-07-2009, 21:41
Интересно обаче защо разните рейсъри с Гоуфове и и подобни бързи возила не смеят да се правят на отворковци на черно Гранд чероки с черни стъкла?

Защото едва ли Черокито ще се влачи с 80, а повярвай ми дори и да са с голф, корса,фиеста, никога незнаеш кой ще излезе отвътре и дали няма да те размаже върху асфалта..Факт... Возихме се в една Корса, и изпреварихме едно Х5 отдщсно тъй като не даваше път, и шофера на корсата му показа среден пръст.На следващото кръстовище на червено, момчетата от Х5цата решиха да слязах и в момента в който слязахме и ние и да видиш как си оставиха джипа на кръстовището и неможаха да сварят да избегат. Познавам адско много хора който нема да се впечатлят от това каква кола им пречи...това не е гаранция че като караш Чероки, МЛ или каквото и да е там си нещо повече от този в малката колица.
Затова и аз като съм в някой друг град се съобразявам защото никога не се знае...

VFTI
26-07-2009, 21:52
Наистина не ми харесва постъпката на колегата с алфа ама изобщо и я смятам за недостойна...Говоря за втората част на разговора... Сега собственика(очевидно всички вече знаят кой е защото няма много сребристи 155ци с ксенон каращи към Пловдив(точно в този ден...) Нека бъде мъж и наистина да си признае грешката и поднесе извинение..... http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=533682#post533682

Но колега и аз съм на мнение че не е редно да караш с 80км в най-лявата лента... Преди всичко запомни че сме в България и правилата ако ти ги спазваш то едно 70% не ги спазват и се стига до такива ситуации... Колега кажи ми честно ако някой Джип за 200 бона стоеше зад теб и видимо те натискаше(апропо днес ми се случи) щеше ли да се преместиш по-най бързия начин?

Има многооо неписани правила...Нека спазваме и тях...

П.П Защото в София особенно в многооооооо ситуации реално няма как да се спазват правилата или дори да се опиташ да ги спазиш биваш наказан(Имам конкретен случай с 20лв. фиш...) Тааа всички живеем и караме в тоя град...На всички ни е ясно..

Wolfy
26-07-2009, 21:55
Досега ,
не ми се е случвало да ми дава зор някой,с нова ,лъскава кола!Нито пък, такъв да ме изпревари от дясно!Нито да кара на слалом между колите.Само оръфляци,най-често изприщени в зверско акне...Те не са виновни,акъла им е толкова...http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/16245.gif

Значи или караш със скорост, с която не могат да те настигнат, или не караш достатъчно често по магистралата :Bolt: Това е честа практика! Пробвай някой път да караш в най-лява лента по магистралата Пловдив-София със 140км/ч. Моето предположение е, че между 20 и 50 коли ще ти правят номера отзад.

citroen
26-07-2009, 21:58
И тук вече явно ядосан започна яростно да ме гони, без да съм бягал, след разклона за Младост/Летището, там нашироко вече ме изпревари, пак нарушавайки закона и застана пред мен започвайки рязко да ми натиска спирачка.

А и там при разклона за Младост/Летището чиста е само лявата лента, поради факта, че доста хора завиват в посока към Летището в последния момент от средната лента, а не от най-дясната. А и в крайна сметка, не искам аз да се бавя, за това, че някой друг бърза...

Колега, Доко (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3841) и tanatos (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=11095), моля прочетете тези два цитата от първото ми мнение. Там ще стане ясно, че човека веднага ме е изпреварил след разклона на Летището, там вече няма трафик и е широко, аз веднага след разклона започнах да си се престроявам в дясно, просто защото вече нямам работа в лявата лента, а и без това ще завивам в посока Самоков малко по-натам. От тези мнения е ясно, защо съм карал в лявата лента, ако сте минавали оттам сте наясно предполагам с втория цитат, даже там на самия надлез има и спирка и когато автобус спре там се получава забяване в почти всички ленти. Лявата остава що-годе чиста. Освен това да предположим, че при светкането минавам зад Лада-та. Това значи, че от 80 км/ч трябва да убия скоростта до тази на Лада-та, дори по-ниска за да успея да карам зад нея. Това пак нямаше да се хареса на човека със сребристата Alfa, защото пак щеще да го забавя, а и отделно, че тогава трябваше да чакам доста за да се престроят всички коли и за да успея да продължа направо. Няма как и да се върна в лявата лента, защото там други коли. Шофьора на Alfa-та просто трябваше да изчака да преминем надлеза и да ме изпреварва колкото иска... Освен това не смятам, че съм се влачил, не съм карал с 30-40, а с максималната скорост за движение по Цариградско шосе. Отново ще се повторя - аз също бързах, не ми се кара зад някакви Лади... Просто не смятам, че аз трябва да се бавя, заради някой, който се прави на мъж, при това във видимо неадекватно състояние.

Поздрави!

Доко
26-07-2009, 22:02
"Ситроена си е карал с максимално допустимата скорост и изобщо не е длъжен да се съобразява с тоя зад него.

Ей за това няма да се оправим, няма толерантност . МАНТАЛИТЕТ

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

Колега, Доко (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3841) и tanatos (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=11095), моля прочетете тези два цитата от първото ми мнение. Там ще стане ясно, че човека веднага ме е изпреварил след разклона на Летището, там вече няма трафик и е широко, аз веднага след разклона започнах да си се престроявам в дясно, просто защото вече нямам работа в лявата лента, а и без това ще завивам в посока Самоков малко по-натам. От тези мнения е ясно, защо съм карал в лявата лента, ако сте минавали оттам сте наясно предполагам с втория цитат, даже там на самия надлез има и спирка и когато автобус спре там се получава забяване в почти всички ленти. Лявата остава що-годе чиста. Освен това да предположим, че при светкането минавам зад Лада-та. Това значи, че от 80 км/ч трябва да убия скоростта до тази на Лада-та, дори по-ниска за да успея да карам зад нея. Това пак нямаше да се хареса на човека със сребристата Alfa, защото пак щеще да го забавя, а и отделно, че тогава трябваше да чакам доста за да се престроят всички коли и за да успея да продължа направо. Няма как и да се върна в лявата лента, защото там други коли. Шофьора на Alfa-та просто трябваше да изчака да преминем надлеза и да ме изпреварва колкото иска... Освен това не смятам, че съм се влачил, не съм карал с 30-40, а с максималната скорост за движение по Цариградско шосе. Отново ще се повторя - аз също бързах, не ми се кара зад някакви Лади... Просто не смятам, че аз трябва да се бавя, заради някой, който се прави на мъж, при това във видимо неадекватно състояние.

Поздрави!

Добре де, аз не обвинявам никого - просто коментирам. Аз лично в тази ситуация бих подал яяко гас, и изпреварвайки ладата ще направя път. Това стига... Всеки сам преценя дали ще нарушава правилата.

tanatos
26-07-2009, 22:03
Ей за това няма да се оправим, няма толерантност . МАНТАЛИТЕТ

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

Добре де, аз не обвинявам никого - просто коментирам. Аз лично в тази ситуация бих подал яяко гас, и изпреварвайки ладата ще направя път. Това стига...

Мдааааа

BLUE1
26-07-2009, 22:03
Манталитет е да не спазваш законите и да се правиш на велик скрит за ламарините на старите кочини които караме. Манталитет е да караш правия да се чувства виновен за това, че не ти угодил на комплексарските напъни.

fred
26-07-2009, 22:12
А и в Гърция ми се е случвало например да присвяткат, вярно, че е рядко.А иначе реакцията трябва да е както си описал.Иначе идиоти бол.
Такива просташки истории са ежеднивие у нас за съжаление.Просто трябва да има ред, както е по "белия" свят-там никой не те пита какво мислиш и кога си решил да спазваш или не правилата, а щом ги нарушиш си има наказание.Който не го разбира му се налагат насилствено в рамките на закона.Писна ми от тъпи изказвания-ама аз не ги спазвам понеже това и онова и саморазправи харктерни за диваците.

citroen
26-07-2009, 22:21
Добре де, аз не обвинявам никого - просто коментирам. Аз лично в тази ситуация бих подал яяко гас, и изпреварвайки ладата ще направя път. Това стига... Всеки сам преценя дали ще нарушава правилата.Дори и да подам яко газ, както казваш, няма да има кой знае колко голям ефект, защото Citroen-а е с базовия си мотор и думата ускорение е непозната дума за този модел, с този двигател. А и освен това ако подам газ, това значи да прехвърля скоростта от 80 км/ч, което ме прави нарушител на закона, не благодаря. Това значи, че заради човека с Alfa-та трябва да рискувам точки, да бъда евентуално глобен, да се разправям с лабиринтите на КАТ и т. н. И защо трябва да направя тази жертва?! Това, което предлагаш, колега, е напълно неприемливо от моя гледна точка.

Поздрави!

Доко
26-07-2009, 22:23
Манталитет е да не спазваш законите и да се правиш на велик скрит за ламарините на старите кочини които караме. Манталитет е да караш правия да се чувства виновен за това, че не ти угодил на комплексарските напъни.
Това е така, но го има по цял свят, тук става въпрос, че в нашия манталитет липсва толерантното отношение.

---------- Post added at 19:23 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

Дори и да подам яко газ, както казваш, няма да има кой знае колко голям ефект, защото Citroen-а е с базовия си мотор и думата ускорение е непозната дума за този модел, с този двигател. А и освен това ако подам газ, това значи да прехвърля скоростта от 80 км/ч, което ме прави нарушител на закона, не благодаря. Това значи, че заради човека с Alfa-та трябва да рискувам точки, да бъда евентуално глобен, да се разправям с лабиринтите на КАТ и т. н. И защо трябва да направя тази жертва?! Това, което предлагаш, колега, е напълно неприемливо от моя гледна точка.

Поздрави!

Е тва вече е прекалено наивно.:cheers:

SandoOne
26-07-2009, 22:32
Дори и да подам яко газ, както казваш, няма да има кой знае колко голям ефект, защото Citroen-а е с базовия си мотор и думата ускорение е непозната дума за този модел, с този двигател. А и освен това ако подам газ, това значи да прехвърля скоростта от 80 км/ч, което ме прави нарушител на закона, не благодаря. Това значи, че заради човека с Alfa-та трябва да рискувам точки, да бъда евентуално глобен, да се разправям с лабиринтите на КАТ и т. н. И защо трябва да направя тази жертва?! Това, което предлагаш, колега, е напълно неприемливо от моя гледна точка.

Поздрави!

Искаш , колега да кажеш че караш с 40 , 50 км в града и не превишаваш никъде скороста .... няма как да стане това нещо поради простата причина ,че все някога ще ти се наложи рискова маневра и няма къде да ходиш ..... ще превишиш

RAT
26-07-2009, 22:34
Браво на шофьора на ситроена. Постъпил е правилно. Аз също не бих пропуснал по този начин присветкващ селски бек. Бих го направил само на магистрала, независимо, че не съм длъжен да го правя.
Употребата на думата толерантност тук е доста неуместна. Ако някой се опитва да ми навлиза в личното пространство при това нарушавайки законите, няма да бъда толерантен. Никой не бива да бъде толерантен към простотията, никога и за нищо на света. Сега някой ще ми каже, че толерантност е и присветкването с фарове, с цел предупреждение за радарно устройство.
Странни същества има в нашата родина, постоянно мрънкат, че смърди, а не си задават въпроса, защо не мога да избягам от смръднята? Отговора е прост. Често ние самите смърдим.
:yawn::yawn::yawn:

Vins
26-07-2009, 22:36
Там ще стане ясно, че човека веднага ме е изпреварил след разклона на Летището, там вече няма трафик и е широко, аз веднага след разклона започнах да си се престроявам в дясно, просто защото вече нямам работа в лявата лента, а и без това ще завивам в посока Самоков малко по-натам. От тези мнения е ясно, защо съм карал в лявата лента, ако сте минавали оттам сте наясно предполагам с втория цитат, даже там на самия надлез има и спирка и когато автобус спре там се получава забяване в почти всички ленти. Лявата остава що-годе чиста. Освен това да предположим, че при светкането минавам зад Лада-та. Това значи, че от 80 км/ч трябва да убия скоростта до тази на Лада-та, дори по-ниска за да успея да карам зад нея. Това пак нямаше да се хареса на човека със сребристата Alfa, защото пак щеще да го забавя, а и отделно, че тогава трябваше да чакам доста за да се престроят всички коли и за да успея да продължа направо. Няма как и да се върна в лявата лента, защото там други коли. Шофьора на Alfa-та просто трябваше да изчака да преминем надлеза и да ме изпреварва колкото иска... Освен това не смятам, че съм се влачил, не съм карал с 30-40, а с максималната скорост за движение по Цариградско шосе. Отново ще се повторя - аз също бързах, не ми се кара зад някакви Лади... Просто не смятам, че аз трябва да се бавя, заради някой, който се прави на мъж, при това във видимо неадекватно състояние.

Поздрави!

Колега има някакво противоречие, нали ти караш с 80, а ладата много по-бавно от теб?
След като тя се движи по-бавно защо от окръжна болница до разклона не си я изпреварил?
Ти си направил такава тапа, че задръстването е започвало от Софийския университет...

Old Fox
26-07-2009, 22:38
Е тва вече е прекалено.:cheers:
Прекалено е амчи къ да не е прекалено. На всяко едно такова мнение като твоето следва да се отговаря с мисълта на BLUE1:

"Прекалено е да караш правия да се чувства виновен за това, че не ти угодил на комплексарските напъни."

Интересно дали го прочетохте внимателно това? На мен лично много ми хареса.

Доко
26-07-2009, 22:43
Браво на шофьора на ситроена. Постъпил е правилно. Аз също не бих пропуснал по този начин присветкващ селски бек. Бих го направил само на магистрала, независимо, че не съм длъжен да го правя.
Употребата на думата толерантност тук е доста неуместна. Ако някой се опитва да ми навлиза в личното пространство при това нарушавайки законите, няма да бъда толерантен. Никой не бива да бъде толерантен към простотията, никога и за нищо на света. Сега някой ще ми каже, че толерантност е и присветкването с фарове, с цел предупреждение за радарно устройство.
Странни същества има в нашата родина, постоянно мрънкат, че смърди, а не си задават въпроса, защо не мога да избягам от смръднята? Отговора е прост. Често ние самите смърдим.
:yawn::yawn::yawn:

А бе пич, преди два дни дъщеря ми звъни в 23.30 плачейки, че я боли корема и повръща, ако знаеш как съм карал в града докато се прибера. Та четейки оплакващия се колега със ситроена си представих ситуацията в този аспект. Ами направо да тикажа както ми беше домиляло, просто незнам какво щеше да му се случи ако ме бе забавил карайки нарочно пред мен.. Е тва е простотия. Има много причини някой да бърза по пътищата и само една от тях е да се прави на велик рейсър. Та ти ли ще решиш защо някой бърза, какъв си?

Доко
26-07-2009, 22:52
Прекалено е амчи къ да не е прекалено. На всяко едно такова мнение като твоето следва да се отговаря с мисълта на BLUE1:

"Прекалено е да караш правия да се чувства виновен за това, че не ти угодил на комплексарските напъни."

Интересно дали го прочетохте внимателно това? На мен лично много ми хареса.

А специално ти беше в представите ми малко по широко скроен.

MUROMAN
26-07-2009, 22:56
Четох доста неща,написани от свястни хора ,повечето от който познавам от форума. И мога само да кажа,че пичовете със сивата сребриста 155/която 80% от хората от форума знаем на кого е/ , много,ама много са се ИЗЛОЖИЛИ.
Това дали е трябвало Ситроена да ги пусне е спорен момент в пътна ситуация.
Момент ,които може да бъде видян , съден и тълкуван по много различни начини.

Но,но,но това което се направили след това - да засичат,да спират рязко и НАЙ-ВЕЧЕ да слизат да се разправят е просто страшна ТЪПОТИЯ и проява на Не здрав разум и ужасно грозен и невъзпитан манталитет:|

Мисля,че трябва да се засрамите пичове !!!:chair::no:
Всички имаме право да дишаме и да живеем и НИКОЙ ,ама абсолятно НИКОЙ не е е НЕЩО по от другия дори и на пътя.

Някой хора използват автомобилите си за да возят жените ,децата си и възрастните си родители.
И тях ли ще ги спичате и биете,че не са ви пуснали 2 мин напред?

:|:|:|

Доко
26-07-2009, 22:58
Колега има някакво противоречие, нали ти караш с 80, а ладата много по-бавно от теб?
След като тя се движи по-бавно защо от окръжна болница до разклона не си я изпреварил?
Ти си направил такава тапа, че задръстването е започвало от Софийския университет...

Ето един който като е чел , не е дзяпал в монитора. То си пише и на мен ми изглежда като - " А бе кво ми бързаш, че ми и светкаш, я си е.. м... Па няма да те пусна. Е това какво е ?

marian2784
26-07-2009, 23:00
ами защо не си представи ситуацията,че заради карането ти така и не стигаш до нея (недай си боже).Осазнайте се,всеки ден на улицата умират хора и 90,и косур процента заради не спазване на закона.Помислете си малко и от тази страна,и да поне 70% карат без да ги е*е за закона,защото останалите 30% им позволяват да го правят,и докато им позволяват ще е така.Твърдо съм зад пича със ситроена.

Доко
26-07-2009, 23:03
Само да уточня, не защитавам постъпката на колегата с алфата, просто не съм съгласен и с другия аргумент.

BLUE1
26-07-2009, 23:10
Преди няколко години, пробвах един експеримент които гледах по телевизията. Тогава карах Нисан Патрол 3.0 тди. Едно и също разстояние от Захарна фабрика до ЖК Тракия го изминах с два различни стила на каране. Първо; газ спирачки, никакво спазване на предимство и така нататък, вторият път същият маршрут с нормално каране. Резултата е, че първия път бях целия мокър от пот събрах сумати псувни и рискувах моя и на другите живота само за да спестя 4 минути. Повярваите ми всичко е суета на дребно и избиване на комплекси.

Old Fox
26-07-2009, 23:15
А специално ти беше в представите ми малко по широко скроен.
А не, аз съм си смотан.
Виж сега сериозно аз тоя с алфата бих го пуснал веднага, ама не защото може да има основателна причина и т.н. Просто няма смисъл - когато човек е тъп, това обикновенно е за цял живот. Той никога няма да разбере, че не е прав.

Просто това дето си го написал, че е прекалено никак даже не е прекалено.

Raya
26-07-2009, 23:15
Мисля, че колегата Ситроен сам си е създал рискови ситуации. Колко му е да се отдръпне и после пак се върне в лентата си. А до това че другия нарушава, всеки си носи сам отговорност. По-добре да сме предпазливи, отколкото да си казваме: аз съм в правото си и няма да го пусна.

acko88
26-07-2009, 23:17
И ти батка с ситроена и момчето с алфата некой ден ще си намерите маисторите,бой,е*ане несе връщат пък после си търси правата...Научете се да сте хора и да си помагате в дадени моменти а не да циврите и да се уплаквате от другите,още по такова че много много неси прав колега Ситроен.

Доко
26-07-2009, 23:21
А не, аз съм си смотан.
Виж сега сериозно аз тоя с алфата бих го пуснал веднага, ама не защото може да има основателна причина и т.н. Просто няма смисъл - когато човек е тъп, това обикновенно е за цял живот. Той никога няма да разбере, че не е прав.

Просто това дето си го написал, че е прекалено никак даже не е прекалено.

Е, говорим за едно и също нещо. А това за прекаленото ,ако си схванал мисълта ми е, че никой не може да ме убеди, че не е правил никога нарушения и е карал като програмиран робот. И се дразня от светци, слагайки си ореоли - няма такива.

BLUE1
26-07-2009, 23:30
Оправданието е като задника, всеки си го има.

Доко
26-07-2009, 23:48
Оправданието е като задника, всеки си го има.

??? Интересна мисъл , но не схващам нещо , анализ ли си правиш?

п.с. И да се заяждаме няма смисъл, някъде имаше подобна тема, някой се възмущаваше от други колко бързо карали, там писах, и тук пак ще го спомена - МАНТАЛИТЕТ БАЛКАНСКИ. А ето и нещо специално за теб светецо страница 2 пост 2 http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=492038#post492038 И не почвай да се оправдаваш, малко смешно ще звучи, и само си представи тоя със Ситроена как ти кара в лявото платно :flirt:

BLUE1
27-07-2009, 00:00
Виж, не е важно това дали всеки е правил нарушения, а защо ги е правил. Аз ги правя от незнание, от разсеяност или умора. Очевидно е , че някои хора ги правят от простащина. Действията на шофьора от алфата ако бяха приключили със задминаването на Ситроена щеше да е приемливо. Имал зор, нарушил правилата , притеснил другите майната му, случва се. Обаче разигралото се след това е признак за голяма душевна простота. Ти от кой си?

Доко
27-07-2009, 00:06
Виж, не е важно това дали всеки е правил нарушения, а защо ги е правил. Аз ги правя от незнание, от разсеяност или умора. Очевидно е , че някои хора ги правят от простащина. Действията на шофьора от алфата ако бяха приключили със задминаването на Ситроена щеше да е приемливо. Имал зор, нарушил правилата , притеснил другите майната му, случва се. Обаче разигралото се след това е признак за голяма душевна простота. Ти от кой си?

Ти май четеш избирателно,а незнание ,разсеяност или умора не са оправдание. Аз казах, че не оправдавам нито един от двамата, не коментирам действията на шофьора на алфата. Естествено ,че е селска проява, но... защо е предизвикана тази проява? Това се мъча да си обясня. Схващаш ли ?
п.с. Не се засягай и не го взимай лично. :th_up: И двамата шофьори са си го търсили (проблема)

reptli
27-07-2009, 00:11
аз съм в ситроена.карам си спокойто защото съм стигнал до същия извод като BLUE1 :) решавам да изпреваря културно дядото с Ладичката пред мен...за броени секунди зад мене се залепя Алфа,която почва да ми светка като луда (като знам к'ва моцуна има 155-та сърцето ми отива у петите(евала на Германците че мислят за хората защото това си е тормоз)) в този момент се замислям:

като пичовете си го препсувам леко-"седи там бе пендел,к'во ми светкаш"
скромното ми ситроенче изпрева Ладата и си се пребирам в дясната лента с думите "айде трепи се щом искаш" Обаче ООоо чудо,тоя с Алфата почва да ми бие спирачки...аз избеснявам...на въпросния разклон ме засича и слиза от колата в тоя момент ми причернява и си скъсваме гъзовете от бой?????
The End

на тия които упрекват колегата със Ситроена мога да кажа ЕВала че защитавате алфиста...само така...това се нарича колегиалност:shutup:

BLUE1
27-07-2009, 00:13
Аз също бих се дръпнал, но не може заради тази липса на "толерантност" от страна на шофьора на ситроена да му се вменява вина. Както и да е, лека нощ.

Доко
27-07-2009, 00:26
ЕВала че защитавате алфиста...само така...това се нарича колегиалност:shutup:

Приятелю, не защитавам никого, просто си задавам въпроса - какво е накарало колегата Ситроен да пише във форум, за ежедневни случки, все едно , че това е изолиран инцидент, от коя планета пада ? Всъщност си мисля, че ако се поразровя из другите автомобилни форуми, е много вероятно да попадна на неговия ник в теми с подобно съдържание. Добре , сега разбрахме, имаме колега който се прави на .......... И какво ? Ами момчето е по-агресивно може би, но по мое скромно наблюдение тази агресия не е чужда на почти никой шофьор в БГ, дори и на жените. Естествено, по приятно се шофира в друга обстановка, но както се дадоха примери с по цивилизовани държави и поведението на шофьорите , според моето също скромно наблюдение това не е резултат от оплакване във форуми, а от прилагане на закони, което липсва у нашата държавица, а закони има.

reptli
27-07-2009, 00:54
Аз също бих се дръпнал, но не може заради тази липса на "толерантност" от страна на шофьора на ситроена да му се вменява вина. Както и да е, лека нощ.

колегии не сме били там...ако вече съм във фаза на изпреварване рискувам много повече ако се опитам да се прибера.Да не говорим че Алфата и без друго вече си е убила скороста...

---------- Post added at 00:54 ---------- Previous post was at 00:37 ----------

Приятелю, не защитавам никого, просто си задавам въпроса - какво е накарало колегата Ситроен да пише във форум, за ежедневни случки, все едно , че това е изолиран инцидент, от коя планета пада ? Всъщност си мисля, че ако се поразровя из другите автомобилни форуми, е много вероятно да попадна на неговия ник в теми с подобно съдържание. Добре , сега разбрахме, имаме колега който се прави на .......... И какво ? Ами момчето е по-агресивно може би, но по мое скромно наблюдение тази агресия не е чужда на почти никой шофьор в БГ, дори и на жените. Естествено, по приятно се шофира в друга обстановка, но както се дадоха примери с по цивилизовани държави и поведението на шофьорите , според моето също скромно наблюдение това не е резултат от оплакване във форуми, а от прилагане на закони, което липсва у нашата държавица, а закони има.

не визирам теб колега ;) не визирам никого конкретно просто от изчетеното останах с подобно впечатление :)

интересно ако колегата със Ситроена се беше оказал някой с лабилна психика..и земе та направи някоя глупост-я набие спирачка я нещо подобно?

а може би го е накарало да пише тук именно за това,че Алфата е била със стикери на форума ;)

хмм интересно да предположим,че пича с Алфата е има УЖАСЕН ден и се е опитал да избие агресията си с тия простотий които е правил...аз доколкото разбрах е пътувал за събора на Легендите :roll: което е предпоставка за позитивни мисли и тн. ...за какво говорим вече... :)

Alfa User
27-07-2009, 01:25
За каквото и както да говорим - станалото вече е станало. Без да защитавам или пък обвинявам някого - мисля, че щяхме да си спестим 3 страници безсмислени постове-анализи, ако и двамата участници в случката бяха малко по-толерантни един към друг...
Към колегата със Ситроена - безспорно е че трябва да се спазват правилата и ограниченията. Също така безспорно е, че понякога точно напротив на правилата и ограниченията се налага да направим нещо, което ще ни помогне да се опазим - било то от излишни нерви или пък от нещо по-лошо. Освен това (май беше написано вече) да влезеш в автомобилен форум на друга марка, за да напишеш какви ГАМЕНИ има в него, пък ти видиш ли, си най-разумния, съвестен и изобще стриктен водач на МПС, е МЕКО КАЗАНО глуповато. Не искам да те засягам, но си сложи ръка на сърцето, и кажи дали винаги и безпрекусловно спазваш всички правила ??? Сигурен съм, че всички тук знаят отговора. Пък и в крайна сметка, какво наистина ти коства да си приключиш маневрата по изпреварването по-бързичко, и да се отместиш ? Оправдания от типа на "ма видите ли, колата ми е с базов мотор и не иска да ускорява" и т.н. ми приличат на нещо много миризливо. Ако колата ти е толкова бавна и неускоряваща се - защо се пънеш на Ладата ? А ти всъщност беше написал, че соц-возилото се е движело "доста по-бавно" ... значи по логика би трябвало да си го изпреварил доста бързо - НАЛИ ? И май не съм само аз този, който вижда в думите ти несъответствия и противоречия ...
А сега пък към колегата с рацинга в ника - пич, честно казано, тая тема ми сговняса цялото положително настроение от националната сбирка на 155. Всичко бе чудесно до момента, в който ми показаха тази тема. Понякога ме хваща срам, че тръбя наляво и надясно колко сме културни на пътя, и че не сме като едни други колеги с двубуквени означения на колите си ... а в същото време да виждам и чета за такива простотии. Не знам с какво право си си позволил да се държиш така, да засичаш хора, и дори след това да слизаш да се саморазправяш заедно с приятелчето си (или който и да е) - но ако аз бях на мястото на човека със Ситроена, сега и двамата щяхте да лежите в болница със счупени крака. Изобщо не заплашвам - само споделям какво бих направил аз в такава ситуация.
Моля се и се надявам цялата тая история да е просто неточно пресъздадена поради афектираността на Ситроена. Ще ми се самия шофьор на Алфата да каже какво е станало според него - защото не бива така да съдим за ситуацията само по думите на едната страна. Думите ми по-горе са малко резки, защото и на мен ми е писнало от такива "изпълнения" по родните ни пътища - но както казах, не защитавам нито едната, нито другата страна. Ще чакам с интерес обяснението на Алфата - и дано има какво смислено да каже.

code
27-07-2009, 08:52
И ти батка с ситроена и момчето с алфата некой ден ще си намерите маисторите,бой,е*ане несе връщат пък после си търси правата...Научете се да сте хора и да си помагате в дадени моменти а не да циврите и да се уплаквате от другите,още по такова че много много неси прав колега Ситроен.
Хах това е много вярно и ми хареса, ама то е нормално като си човек с позиция някой път да ти начупят китарата.:laughing1: Не е лошо и затвърждава вярата!:priest:

JAMAL
27-07-2009, 09:33
Също така безспорно е, че понякога точно напротив на правилата и ограниченията се налага да направим нещо, което ще ни помогне да се опазим - било то от излишни нерви или пък от нещо по-лошо.

В една ситуация при, която направих опит да се опазя....много яко щях да загазя. Случката се развива пак на "Цариградско шосе", като си карам лява лента 80-90км, като това е скоростта на целия поток от коли в лява лента. И пак познатата история, залепя се рацера и почва да пуши отзад. Нали аз като се отдръпна и пред мен на 10м има друга кола....както и да е, историята на колегата BLUE1 с 4-те минути е достатъчно показателна. Но нали трябва да сме толерантни, че колегата може да има разтройство и затова да бърза, реших да му направя път. В това време средна лента започнала да спира, защото наближава Плиска. Останах доста втрещен, когато колите пред мен бяха почти спрели, а аз се задавах отзад със 70-80км/ч. Стана ми ясно, че няма да мога до спра, извадих късмет, че най-дясна лента в този момент беше свободна....
Сега ми кажете толерантността ми, докъде щеше да ме доведе!!!!:wc:

acko88
27-07-2009, 10:19
В една ситуация при, която направих опит да се опазя....много яко щях да загазя. Случката се развива пак на "Цариградско шосе", като си карам лява лента 80-90км, като това е скоростта на целия поток от коли в лява лента. И пак познатата история, залепя се рацера и почва да пуши отзад. Нали аз като се отдръпна и пред мен на 10м има друга кола....както и да е, историята на колегата BLUE1 с 4-те минути е достатъчно показателна. Но нали трябва да сме толерантни, че колегата може да има разтройство и затова да бърза, реших да му направя път. В това време средна лента започнала да спира, защото наближава Плиска. Останах доста втрещен, когато колите пред мен бяха почти спрели, а аз се задавах отзад със 70-80км/ч. Стана ми ясно, че няма да мога до спра, извадих късмет, че най-дясна лента в този момент беше свободна....
Ами щом си решил да правиш тази маневра защо първо неси огледал добре лентата в която си решил са се престояваш,или просто си видял че можеш да минеш пък напред неси гледал?
И от повечето разкази които се изписаха останах с впечатлението че не този който ни тормози от зад е виновен а самите ние,замислете се!!!

Доко
27-07-2009, 10:27
Приятелю, толерантното отношение за което говоря трябва да присъства в поведението на всички участници в движението.В нашите условия на пътна обстановка ,и като чета пак разказа на колегата който се оплаква, оставам с впечатление, че в този случай, по-скоро важи поговорката "Каквото почукало - такова се обадило", което е често срещано по улиците. Почти всички сме били свидетели на улични свади. Дори преди 30 мин. станах свидетел на подобна караница по Бургаските булеварди.

code
27-07-2009, 10:28
Айде като сме тръгнали да разказваме сакатлъци:
Карам си аз градско с около 60-70 още с Форда бях . . Гледам на огледалото ме застига някакъв кораб Ауди100 с над 100 :new_Eyecrazy: няма къде да се събере по 1 лента в посока:new_Eyecrazy: трафика - ужасен:new_Eyecrazy: Свивам максимално вдясно, а оня ми ти шемет прелетя покрай мен и отнесе огледалото на предната кола. Цялата ситуация изобщо не го смути стоповете дори не светнаха - газ и да го няма. Такъв кво го прайш - бягааааайй, газяяя:new_Eyecrazy: Сигурно се е нашмъркал и си мисли, че е в NFS :boost:

JAMAL
27-07-2009, 10:30
Ами щом си решил да правиш тази маневра защо първо неси огледал добре лентата в която си решил са се престояваш,или просто си видял че можеш да минеш пък напред неси гледал?
И от повечето разкази които се изписаха останах с впечатлението че не този който ни тормози от зад е виновен а самите ние,замислете се!!!

Мисля, че в подписа са ти много ясно е изразено, че на пътя нещата се случват за секунди. Така, че кой гледал, кой не, никой не е зстрахован!

acko88
27-07-2009, 10:35
Мисля, че в подписа са ти много ясно е изразено, че на пътя нещата се случват за секунди. Така, че кой гледал, кой не, никой не е зстрахован!

Никой не е застрахован,точно така.Но просто трябва да спрем да си намираме виновни,а и ние самите да се подпомагаме,нямаме нужда от супер строги глоби и ограничения за да бъдем по въспитани на пътя!

Mind_Control
27-07-2009, 10:37
Ситуацията е ясна. Всеки е бил и от едната и от другата страна.

Изводът:

Спазваш ли законите на Република България рискуваш да изядеш боя.

Говорихте за толерантност- Ами къде е толерантността на 155-цата? Защо търсите толерантност само от едната страна?

Доко
27-07-2009, 10:39
нямаме нужда от супер строги глоби и ограничения за да бъдем по въспитани на пътя!

Тук не съм съгласен, мое мнение е, че без сурови глоби си е чиста свободия. Живял съм в америка и останах с впечатление, че страха от глоба (и то доста солена) прави участниците толерантни и възпитани. Там дори клаксон не чух по улиците - сетете се защо? Ами защото глобяват, а не защото не им идва да го натискат постоянно.

JAMAL
27-07-2009, 10:44
Никой не е застрахован,точно така.Но просто трябва да спрем да си намираме виновни,а и ние самите да се подпомагаме,нямаме нужда от супер строги глоби и ограничения за да бъдем по въспитани на пътя!

Виновните не се търсят, те сами те намират. Просто на всички ни е ясно, че с поведението си на пътя определена група от шофери създават предпоставка за ПТП.
Като си предприел изпреварване, с какво ще помогне светкането, свиркането, неспазването на дистанция.

Доко
27-07-2009, 10:45
Ситуацията е ясна. Всеки е бил и от едната и от другата страна.

Изводът:

Спазваш ли законите на Република България рискуваш да изядеш боя.

Говорихте за толерантност- Ами къде е толерантността на 155-цата? Защо търсите толерантност само от едната страна?

Защото тази страна се оплаква. А все още не сме чули версията на другата страна. Колегите прависти схващат за какво говоря.

Mind_Control
27-07-2009, 10:50
Защото тази страна се оплаква. А все още не сме чули версията на другата страна. Колегите прависти схващат за какво говоря.

Като си правист и си навътре в правото, как ще коментираш написаното от мен с червените букви?

Иначе да- за да може да се коментира трябва да се чуе и другото мнение.

Доко
27-07-2009, 11:31
Като си правист и си навътре в правото, как ще коментираш написаното от мен с червените букви?

.

Какво означава да спазваш законите ? Този отговор е прост ? А какво означава да се опитваш и да влизаш в ролята на месия, принуждавайки другите да спазват тези правила, ако не ти влиза в работата и нямаш правомощия ? Лошо няма и в това стига да не изпадаш на нивото на нарушителя. И все пак е важна и другата версия. Тук някъде си намери отговора.

п.с. Не съм правист. Имах предвид колегите от форума които са прависти.

acko88
27-07-2009, 11:36
Виновните не се търсят, те сами те намират. Просто на всички ни е ясно, че с поведението си на пътя определена група от шофери създават предпоставка за ПТП.
Като си предприел изпреварване, с какво ще помогне светкането, свиркането, неспазването на дистанция.

Ами незнам колега,нямам излишни нерви да ги пилея и по тая тема :) Нямам нищо против никой,просто като цяло темата е напълно безмислена и колегата ситроен незнам какво искаше да постигне с нея,съмнявам се че ни предупреждава да се пазим от въпросния опасен автомобил.Айде с здраве и колега ситроен,напомпай си хидравликата и газ към ситроен форума.

Pepo
27-07-2009, 11:37
К'во има да се коментира? Има правилник за движение по пътищата и той требе да се спазва. Останалото е бла-бла. Лека-полека нещата май отиват на ключ :director:

pinkmousy
27-07-2009, 11:44
Много ми е странна позицията на половината колеги тук, защитаващи поведението на веселия (само)убиец със 155-цата. Не случайно на всеки 50м по Цариградско ОТ ЛЯВАТА СТРАНА специално за ниско прелитащите има поставени знаци с ограничение 80км. Никой (освен автомобил със специално предназначение) не може да ме накара да карам по-бързо и път правя САМО когато има свободно място в дясната лента. Малко странно ми звучи идеята да се навирам м/у коли, движещи се с 50-60 в няколкото метра м/у тях, за които нямам време да намаля скоростта си и да рискувам да се убия (а и някой друг покрай мен), само защото на някой му се карало по-бързо, щото бил качил руса мадама примерно и се прави на мъж. Особено на магистралата, където се движа поне със 140, да почнат разни комплексари да ме натискат и да мигат, когато няма къде да отида... Как пък не съм дала газ заради тях, като знам, че има и катаджии. За такива - ЛЕТИЩЕТО Е НА ДРУГО МЯСТО!
BTW, почти не съм виждала жена, която да светка, да се натиска и да прави рисковани глупости по пътя.
:clap: Поздрави за колегата Pinko - надявам се това да стане реалност, защото наистина ми омръзна да ме тормозят. А някои определено го правят нарочно, като видят, че съм жена... И на мен са ми набивали спирачки отпред и знам какво е :bash:

Pepo
27-07-2009, 11:51
Много ми е странна позицията на половината колеги тук, защитаващи поведението на веселия (само)убиец със 155-цата.
Добър ден, Европа :sheep::drinking:

Доко
27-07-2009, 11:59
просто като цяло темата е напълно безмислена.

От всичко написано до тук , това е най-смисленото нещо което прочетох.:smoke:

Приятен ден на всички, и не се заяждайте по пътищата.

BillyBoy`
27-07-2009, 12:50
Аз пък мисля че темата има смисъл поне вече знаем от кои да се пазим,поредния пубертет които се прави на великия реисър.Също така съм и адски разочарован.Не мога да повярвам че има толкова много хора които подкрепят гамеската постъпка на колегата със 155-та,ми това е все пак живеем във България какво се учудвам и аз толкова.Та и за това форума ни е на такова ниво.

MUROMAN
27-07-2009, 13:12
Аз пък мисля че темата има смисъл поне вече знаем от кои да се пазим,поредния пубертет които се прави на великия реисър.Също така съм и адски разочарован.Не мога да повярвам че има толкова много хора които подкрепят гамеската постъпка на колегата със 155-та,ми това е все пак живеем във България какво се учудвам и аз толкова.Та и за това форума ни е на такова ниво.

ОкАКано ниво.:wc:

Kuku
27-07-2009, 13:17
На мен ми е по-интересно, защо колегата "Люлин Рейсинг" не пише по темата?! :?

Speeder
27-07-2009, 13:33
Среден пръст на всички, които присветкват на по-бавните :fuckoff:
Майната ви , нещастници.
Хахах , казах го :jumping:
Знаете ли колко често се случва да изпреварваш някой на магистралата с 130 км/ч и някой педал да ти мига отзад?
Това е точно всеки път като карам по магистралата.
Същата работа е и на Цариградско.
Просто този път, човека го е съобщил на всички във форума. Благодаря за което.

На тия дето защитават такова поведение ще кажа само едно - АЛФАДЖИИ!

Bella
27-07-2009, 13:50
има и друг момент ако в автомобила случайно е имало пострадал и е бързал за болницата(защото знаете че понякога най-бързата реакция е решаваща и понякога няма как да чакаш линейка) какво правиш в такъв случай колега?? седиш му отпред и го бавиш?? като видиш че някой ти светка отдръпни се пусни го и после пак се изнеси колкото и да бързаш явно човека и той има спешна работа... аз в ситуации когато съм настроил на определена скорост и изпреварвам някой бавно и видя че отзад някой ме светка се изтеглям бързо пред колата която така или иначе съм щял да изпреваря и пускам този зад мен и си връщам скороста с която съм решил да се движа- невиждам какъв е бил проблема за теб да направиш нещо подобно....

Kолега...защо ми се струва,че реагираш така само защото въпросната кола е Алфа Ромео?

Първо...не всеки път когато някой ти премига с фарове при положение,че ти си караш според правилата и спазваш ограниченията е възможно да му дадеш предимство!Възможно е в дясната лента да е имало коли,а и все пак всички сме равни на пътя като изключим специалните превози (Линейки,Полиция и т.н).
Освен това ако "алфаджията" е карал болен или пострадал човек то той нямаше да си губи от времето да засича човека със Ситроена,нямаше да спре напречно на отбивката и нямаше да излезе от колата с аверите си за да се разправя.

Толкова ли е трудно да приемете мисълта,че във всяко стадо си има МЪРША!!!

Аз на място на колегата със Ситроена бих заснела онзи "герой" с телефона си и бих пратила видеото под форма на диск в полицията придружено със жалба !!!

---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:39 ----------

Колегата го е написал много точно и правилно!
Крайно време е и у нас да има закон обясняващ подобно поведение като престъпление.

Ето защо в Германия при наличие на магистрали БЕЗ ограничение на скоростта ... при наличие на нови и мощни возила ... умират като съотношение далеч по-малко хора при ПТП.

tanatos
27-07-2009, 13:55
Освен това ако "алфаджията" е карал болен или пострадал човек то той нямаше да си губи от времето да засича човека със Ситроена,нямаше да спре напречно на отбивката и нямаше да излезе от колата с аверите си за да се разправя.

Откъде може да знаеш това предварително??? Откъде знаше,че колата зад тебе не бърза поради основателна причина? А дори и да бързам по спешност пак бих отделил 1 минута за да сляза и да взема ключовете от колат на "охлюва" и да ги хвърля некъде.

Първо...не всеки път когато някой ти премига с фарове при положение,че ти си караш според правилата и спазваш ограниченията е възможно да му дадеш предимство!Възможно е в дясната лента да е имало коли,а и все пак всички сме равни на пътя като изключим специалните превози (Линейки,Полиция и т.н).

А ако беше линейка?????????? Ко прайм. Къде се свиваме??? Колегата със Citroena какво прави в такъв случай????

Аз на място на колегата със Ситроена бих заснела онзи "герой" с телефона си и бих пратила видеото под форма на диск в полицията придружено със жалба !!!

Моля те обясни ми какво точно ще се случи след като се извърши действито със снимането???? Полицията няма право да предпиеме нищо. Видеоматерияли и аудиозаписи извършени извън закона за СРСтата нямат тежест абсолютно никъде..

Не пожелавам на никой от вас да бърза за нещщо найстина спешно и да се озове в такава ситуация. Тогава ми е интересно на какво мнение ще сте.

Ето защо в Германия при наличие на магистрали БЕЗ ограничение на скоростта ... при наличие на нови и мощни возила ... умират като съотношение далеч по-малко хора при ПТП.

ЗАЩОТО ИМА МАГИСТРАЛИ ЗАТОВА, НЕДЕЙТЕ СРАВНЯВА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА.сТИГА ГЛУПОСТИ...

Kuku
27-07-2009, 14:01
Чакай, чакай сега - "охлюва" кара по правилник и не виждам с какво може той да е виновен, че някой се е разбързал
за някъде си!
Ако беше линейка, нито щеше да светка, нито щеше да свирка, нито да се завира отдясно. Ама то било "Алфа" и на пътя имало "охлюв" - ми айде прескачай го де :lol:
Ако бърза толкова спешно, няма да слиза да се занимава с "охлюва".
А aко има време да слиза и да мята ключове, значи работата не е толкова спешна!
Последно - бърза ли или не?!
Пишете глупости....
Нека и "Люлин Рейсинг" изкаже неговата гледна точка :idea:

JAMAL
27-07-2009, 14:06
И в крайна сметка съотношението на бързащите с причина към бързащите щот са рейсъри е 1:100. Ами трябва постоянно да даваш път, щото някой, евентуално има основателна причина.

tanatos
27-07-2009, 14:09
Ти като ти светнат отзад и ако решиш да не правиш път знаеш ли причината за бързането на задната кола??? Или си викаш "Я па тоя, що да го ппускам".. Медиум ли си??? Щом ти святкат значи бързат и пречиш..Пускаш, псуваш и толкова. Ама не да стойш и да пречиш.
Хайде да не се правим на праведни..всеки на ден поне по 5-6 пъти нарушава закона за движение.

Bella
27-07-2009, 14:12
tanatos-Явно доста често засичаш спазващите ограничението шофьори по БГ пътища ... за да защитаваш така активно "колегата-алфист"!!
Освен това явно рядко ти се е случвало да излезеш извън пределите на Родината ... в противен случай би променил поне малко светоусещането и манталитета си ... и не,няма да си губя времето с безконечни цитати и дебати ... за мен в този случай няма две страни на медала!
Или си спазваш правилата или си ходиш пеш!
За жалост в Бг повечето мутро подобни безмозъчни карат коли и то не какви да е ... а големи,скъпи,тежки,лъскави...и най - вече опасни като се вземе под внимание ЗКУ.
Другата група са онези комплексираните които след като не се справят с премахването на акнето си ,решават че пътищата са техният терен за доказване в живота...айде със здраве!
Аман от криворазбрана цивилизация :sick:

JAMAL
27-07-2009, 14:13
Много ясно, че ежедневно се нарушава закона, но да замесваш и други участници в движението е друго. По този начин рискуваш не само твоя живот. Имаш си глава, чупи си я, аз мойта ще я пазя колкото мога повече!

Vins
27-07-2009, 14:14
Среден пръст на всички, които присветкват на по-бавните :fuckoff:
Майната ви , нещастници.
Хахах , казах го :jumping:
Знаете ли колко често се случва да изпреварваш някой на магистралата с 130 км/ч и някой педал да ти мига отзад?
Това е точно всеки път като карам по магистралата.
Същата работа е и на Цариградско.
Просто този път, човека го е съобщил на всички във форума. Благодаря за което.

На тия дето защитават такова поведение ще кажа само едно - АЛФАДЖИИ!

Колега успокой се, нещо си се превъзбудил. Ще вземеш по погрешка да покажеш среден пръст на някой лабилен и ще те асфалтира ;)
Живота е несправедлив, свиквайте с това, не винаги може да се възползвате от правото си. Хора сме и трябва да си отстъпваме. На Вас никога ли не Ви се е налагало да бързате за някъде? Никога ли никой не Ви се е пречкал, когато бързате? Никога ли не сте се ядосвали?
Спрете да пишете глупости, колегата със ситроета 2 километра се е влачел в най-лява лента, зад него сигурно е станала манифестация..

tanatos
27-07-2009, 14:22
tanatos-Явно доста често засичаш спазващите ограничението шофьори по БГ пътища ... за да защитаваш така активно "колегата-алфист"!!
Освен това явно рядко ти се е случвало да излезеш извън пределите на Родината ... в противен случай би променил поне малко светоусещането и манталитета си ... и не,няма да си губя времето с безконечни цитати и дебати ... за мен в този случай няма две страни на медала!
Или си спазваш правилата или си ходиш пеш!
За жалост в Бг повечето мутро подобни безмозъчни карат коли и то не какви да е ... а големи,скъпи,тежки,лъскави...и най - вече опасни като се вземе под внимание ЗКУ.
Другата група са онези комплексираните които след като не се справят с премахването на акнето си ,решават че пътищата са техният терен за доказване в живота...айде със здраве!
Аман от криворазбрана цивилизация :sick:

Абе да ти кажа излизам си навънка доста често и точно защото излизам ми е ясно ,че манталитета не е по различен. По различни са глобите. В Полша като ми шибнаха 400 евро глоба да видиш как внимавам като отида. Навсякъде се кара по един и същи начин.

Не защитавам момчето с Алфата, все ми е тая, обаче ме дразни шибаната предубеденост. Черния е черен щото е черен.. Големите тежки и скъпи коли са опасни за ???? Щом са позволени за продажба ще си ги купиваме. Дай сега всички да караме нисан микра...

Когато има условия за спазване на правилата, ще ги спазваме.Засега ги няма тези условия..Факт.

Я хората говорещии за европа да ме светнат какво става като пешеходец пресече неправилно и бъде блъснат от кола движеща са в рамките на позволеното???? Наскоро иамше такъв случай в семейството ми..Ко прайм??? В БГ съдят щото е карал с несъобразена скорост, независмо,че пешеходеца е пресичал неправилно...

Speeder
27-07-2009, 14:28
Колега успокой се, нещо си се превъзбудил. Ще вземеш по погрешка да покажеш среден пръст на някой лабилен и ще те асфалтира ;)
Живота е несправедлив, свиквайте с това, не винаги може да се възползвате от правото си. Хора сме и трябва да си отстъпваме. На Вас никога ли не Ви се е налагало да бързате за някъде? Никога ли никой не Ви се е пречкал, когато бързате? Никога ли не сте се ядосвали?
Спрете да пишете глупости, колегата със ситроета 2 километра се е влачел в най-лява лента, зад него сигурно е станала манифестация..

За щастие не ми се е случвало да примигвам на някой и да му стоя на педя от бронята, а още повече след това да му се репча!
В момента, в който го направя, минавам и аз на страната на нещастниците, не си мислете друго ;)
Няма да тръгна да плюя по другия.
Така смятам ,че е разумно.

Kuku
27-07-2009, 14:38
На Вас никога ли не Ви се е налагало да бързате за някъде? Никога ли никой не Ви се е пречкал, когато бързате? Никога ли не сте се ядосвали?
Спрете да пишете глупости, колегата със ситроета 2 километра се е влачел в най-лява лента, зад него сигурно е станала манифестация..Като ни се налага да бързаме - бързаме, а не слизаме да се правим на ербапи!
Като ни се пречкат - заобикаляме и продължаваме да бързаме.
Като се ядосаме - псуваме и пак продължаваме да бързаме.
Това при положение, че бързаме, пък ако не бързаме се случва горната случка :idea:
Ако трябва и митинг на КПСС може да става зад него - правилника е еднакъв и важи за всички :idea:

Доко
27-07-2009, 14:38
Движа се по ускорителната лента, пропускам автобуса по бус лентата, минавам в бус лентата, след това още по-наляво в дясната лента. Движейки се там, просто в тази лента се движеше с около 50-60 км/ч и за да не бавя се прехвърлям в лявата лента, където ускорявам до максималните 80 км/ч. А и колата пред мен се движеше с толкова. Изведнъж поглеждам в огледалото за обратно виждане и виждам засвяткала се сребриста Alfa Romeo 155, карайки с много над ограничението и бясно ме настига. Като ми се лепна зад мен, започна бясно мигане с фарове - къси, дълги, халогени, светещи пръскали, всичко що може да свети. Да отбележа, че фаровете светеха в син цвят. Е аз няма къда да отида, освен не смятам, че съм в каквото и да било нарушение, затова продължавам да си поддържам спокойната скорост от 80 км/ч, а и в дясната лента едва кротеха някакви Лади, все пак не искам и аз да се бавя. .

Явно четете между редовете и най вече забелязвам смяна на позицията у някои. Ето това цитатче искам да ми анализират защитниците на ситроена, особенно в оцветената му част. На мен ми напомня на характерна селска черта "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле". Защо не е направил път като е изпреварил бавно движещите се коли? Не искал все пак да се бави ??? Ами колкото постъпката на алфаджията е селска, толкова и тази е такава. Аз този оцветен цитат го тълкувам като чисто заяждане от типа "Кво си се разбързал бре селяк, че ми и светкаш, я си е.. м... " А дали не си е просил заяждане ???

Kuku
27-07-2009, 14:40
Аз за това още на първа страница го попитах, защо просто не се е прибрал в дясната лента ;)

Доко
27-07-2009, 14:42
Аз за това още на първа страница го попитах, защо просто не се е прибрал в дясната лента ;)

Ами как ти се струва, задоволява ли те отговора, че ситроена е с базов мотор или да не цитирам пак, човека е светец и никога не прави нарушения ? Защото за мен това не е управдание. Възникнала е ситуация, а за да възникне винаги има първопричина. За да бъде искаран някой от релси и да постъпи така би трябвало да е провокиран от нещо. Поне за сега не съм чул някой така без нищо защото видиш ли някой си карал с ограничението и кротко си спазвал закона, друг го засякъл и го набил. Пълни глупости.Просто ми се струва, че на колегата ситроен му е изгодна тази версия на случката в този му вид.

tanatos
27-07-2009, 14:46
Ами как ти се струва, задоволява ли те отговора, че ситроена е с базов мотор или да не цитирам пак, човека е светец и никога не прави нарушения ? Защото за мен това не е управдание.

Отговора му е меко казано смешен. След като си знае възможностите на колата, да кара така че да не пречи.. Пак питам ако беше линейка, как щеше да и направи път, следд като колата с базов мотор неможе повече?

Vins
27-07-2009, 14:48
Като ни се налага да бързаме - бързаме, а не слизаме да се правим на ербапи!
Като ни се пречкат - заобикаляме и продължаваме да бързаме.
Като се ядосаме - псуваме и пак продължаваме да бързаме.
Това при положение, че бързаме, пък ако не бързаме се случва горната случка :idea:
Ако трябва и митинг на КПСС може да става зад него - правилника е еднакъв и важи за всички :idea:

Всеки реагира различно :idea:
По-добрия вариант е човек да отстъпи, отколкото да тества как ще реагира другия :idea:

BLUE1
27-07-2009, 14:57
Tanatos това за което говориш ти за съжаление е вярно, но не ти ли се струва, че попадаме в омагьосан кръг. Ти не спазваш правилата защото нямаме пътища, законите са различни за всеки и т.н. и т.н. И всеки от този кръг си има оправдание да не спазва законите, да ги нарушави, че даже и да върши престъпления. От къде да започнем? Човека със ситроена е решил, че точно днес и точно сега ще си спазва закона за движение и ще се съобразява само с него, а не с кретена святкаш за бронята му. И да препомня, че Цариградско шосе не е магистрала и на него е разрешено изпреварване и от дясно.

soldier
27-07-2009, 14:58
Явно четете между редовете и най вече забелязвам смяна на позицията у някои. Ето това цитатче искам да ми анализират защитниците на ситроена, особенно в оцветената му част. На мен ми напомня на характерна селска черта "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле". Защо не е направил път като е изпреварил бавно движещите се коли? Не искал все пак да се бави ??? Ами колкото постъпката на алфаджията е селска, толкова и тази е такава. Аз този оцветен цитат го тълкувам като чисто заяждане от типа "Кво си се разбързал бре селяк, че ми и светкаш, я си е.. м... " А дали не си е просил заяждане ???
Ти май четеш между редовете ;)
Виж текста веднага след подчертаната от теб част.
Да ти имам и само-уважението. Ти ако бързаш и некой ти светка зад теб ще се забавиш ли, за да го пуснеш???
Я сега си представи оная ситуация дето я беше написал преди няколко страници с дъщеря ти ама по следния начин: ти бързаш да се прибереш и някой те настига и ти светка, ще се забавиш ли, за да го пуснеш??

п.п. до момента на засичането не заемам страната на никой, но след това поведението било на люлин рейсинг или ако не е той, който там е бил е типична селения и само може да се радва, че не е попаднал на някой щурак, който да гу утрепе от бой :humpx:

Kuku
27-07-2009, 14:58
Колеги, много ви моля, не сравнявате келешлъците с линейка или друг вид автомобил със специален режим на движение!
Ако беше линейка, колегата Ситроен щеше да се завре зад Ладата, обаче е било "Алфа" :idea:
При положение, че колата му позволява да се движи в рамките на закона, не виждам каква вина може да има, че някой друг е в нарушение?! :?

Доко
27-07-2009, 14:59
Tanatos това за което говориш ти за съжаление е вярно, но не ти ли се струва, че попадаме в омагьосан кръг. Ти не спазваш правилата защото нямаме пътища, законите са различни за всеки и т.н. и т.н. И всеки от този кръг си има оправдание да не спазва законите, да ги нарушави, че даже и да върши престъпления. От къде да започнем? Човека със ситроена е решил, че точно днес и точно сега ще си спазва закона за движение и ще се съобразява само с него, а не с кретена святкаш за бронята му. И да препомня, че Цариградско шосе не е магистрала и на него е разрешено изпреварване и от дясно.

Има изход от омагьосания кръг - СОЛЕНИ ГЛОБИ.

BLUE1
27-07-2009, 15:02
Примера с линейката въобще не е добър. С линейката са длъжни да се съобразят всички, т.е. автомобилите от дясно са длъжни да направят място на ситроена да се махне от пътя на автомобила със специален режим на действие.

Твърдо да за солените глоби, но и тук има проблем. В съседна Гърция глобите които са наистина солени се събират на 80%, в България едва на 30%. Така че глоби без работеща система за събиране и колкото да са големи нищо няма да стане.

pacho_kardana
27-07-2009, 15:05
Първо искам да кажа че подкрепям колегата Доко на 100% и съм абсолютно съгласен с неговите мнения!

И сега колега е готов да катастрофира (не дай Боже),защото ако вдигне 90км/ч са 2 сек да изпревари ладата и да се прибере в дясната лента ще наруши правилата..абе хора то бива да се правите на спазващи правилата ама вече прекалявате!На всеки му се е случвало да бърза!Намираме се в България и не искам колегите да ми казват как е по чужбините,защото въобще не ме интересува!Факт е че някои шофьори са готови да направят някоя по-голяма беля...вместо или да превишат скоростта с 10км и да се приберат в дясното платно или да намалят малко и да чукнат ляв мигач от което следва че рейсъра ще разбере,че му давате път,и че го виждате и може да ви изпревари от дясната страна!Не разбирам какъв е проблема,защото при не дай Боже удар с 80км представете си какво е като знаете как се мачкат колите с 64км!

Доко
27-07-2009, 15:05
Ти май четеш между редовете ;)

п.п. до момента на засичането не заемам страната на никой, но след това поведението било на люлин рейсинг или ако не е той, който там е бил е типична селения и само може да се радва, че не е попаднал на някой щурак, който да гу утрепе от бой :humpx:

Именно тази част на разказа ми е интересна "до момента на засичането". Аз Люлин Рейсинг не го оправдавам за постъпката, но ми е любопитно все пак той ли е агресивния в случая, или просто тази агресия е била провокирана леко? Хайде бе пич, кажи провокира ли те колегата ??? Няма как да не четеш. Почти съм убеден в правотата на теорията си. В Бг колкото агресивни рейсъри има , толкова и провокатори на агресия съществуват. Това е симбиоза.:yes:

Flame
27-07-2009, 15:08
Добре,а има и нещо друго,защо след като алфата е тръгнала да изпреварва от дясно(и БЛУ каза че това е разрешено на цариградско) ситроена просто не е намалил малко,за да може алфата да мине м/у него и ладата?Така и двамата на практика не правят нарушение,нали,защото и ситроена няма да мине над 80км/ч.И на мен ми се е слъчвало да бързат зад мен и тогава или давам газ,или правя път да минат и да си бързат,не виждам какъв е смисъла да си караш и някой да ти се лепи отзад,пусни го да си мине и си карай спокойно,още повече че на всеки може да му се наложи да бърза за някъде.Но последвалата реакция на алфата с засичането,просто е под всякаква критика:dyrvo_v_kenefa::bash:

pacho_kardana
Именно тази част на разказа ми е интересна "до момента на засичането". Аз Люлин Рейсинг не го оправдавам за постъпката, но ми е любопитно все пак той ли е агресивния в случая, или просто тази агресия е била провокирана леко.

Ако се е случило нещо и са го уведомили все пак се отразява на психиката му..следователно е абсолютно нормално да слезне и да си излее душата на въпросния шофьор!

Mind_Control
И двете страни са криви до някъде.

Определено човекът със ситроена е преиграл, то даже от начина, по който е написан поста му личи, че на пук не е мръднал в дясната лента. Този с алфата е опитал да го заобиколи, но като не му се е получило се е нервирал още повече и вече не е мислел съвсем трезво. Все пак мисля, че човека с алфата не е чак такъв селянин щом не се е стигнало до саморазправа, защото не се спира по средата на пътя туко така. А щом не се е стигнало до бой, то си има причина и аз съм любопитен да я разбера. Аз лично мисля, че и двамата имат вина. Ако съм съдия и трябва да отсъдя то бих наказал момчето с алфата, но при това искам да кажа, че напълно разбирам постъпката му, но с разбирането й, не я одобрявам. На човека с ситроена бих казал, че закона си е закон, но човешкия фактор играе важна роля. Както за него ладичките са бавни баракудници, така и неговия ситроен е бавен баракудник на фона на алфата и според момчето с 155-цата мястото му е в дясната лента при ладите.

Тук искам да попитам и държа на отговор- ако човека със ситроена беше зад лада движеща се с 65 км/ч, а в дясната лента имаше рейс Икарус, след него рейс Мерцедес, после тролей, после газка, после, запорожец с максимална скорост 50 км/ч- какво правиме тогава, при положение е и той каза, че бърза?

И още един въпрос- аз оставам с впечатление, че в дясната лента е имало колона от 20 лади по описанието, колко много време ги е изпреварвал и как нито едно празно място е нямало, как става тая работа да има само колона от лади?

Моралният виновник според мен е човека със ситроена, а законово- момчето с алфата.

Flame
27-07-2009, 15:12
Точно така е колега:yes:

pacho_kardana
27-07-2009, 15:12
И двете страни са криви до някъде.

Определено човекът със ситроена е преиграл, то даже от начина, по който е написан поста му личи, че на пук не е мръднал в дясната лента. Този с алфата е опитал да го заобиколи, но като не му се е получило се е нервирал още повече и вече не е мислел съвсем трезво. Все пак мисля, че човека с алфата не е чак такъв селянин щом не се е стигнало до саморазправа, защото не се спира по средата на пътя туко така. А щом не се е стигнало до бой, то си има причина и аз съм любопитен да я разбера. Аз лично мисля, че и двамата имат вина. Ако съм съдия и трябва да отсъдя то бих наказал момчето с алфата, но при това искам да кажа, че напълно разбирам постъпката му, но с разбирането й, не я одобрявам. На човека с ситроена бих казал, че закона си е закон, но човешкия фактор играе важна роля. Както за него ладичките са бавни баракудници, така и неговия ситроен е бавен баракудник на фона на ладите и според момчето с 155-цата мястото му е в дясната лента при тях.

И още един въпрос- аз оставам с впечатление, че в дясната лента е имало колона от 20 лади по описанието, колко много време ги е изпреварвал и как нито едно празно място е нямало, как става тая работа да има само колона от лади?

Моралният виновник според мен е човека със ситроена, а законово- момчето с алфата.

В момента чуваме само едната страна..тъй че е рано да се каже кой е по-прав ;)

И по въпроса: нали ладата е карала с по-малко от 80км значи няма да му вземат книжката ако натисне съвсем малко газта и вдигне 90км и отбие леко в дясно за да пропусне рейсъра който не знаем какво се е случило и т.н.

Jivko7777
27-07-2009, 15:13
Абе спрете да се карате за отминали работи...Кой прав кой крив не можете точно вие да кажете защото не сте били там...В момента имаме само едната гледна точка, щом нямаме другата да каже нещо в своя защита значи просто състезателя се приема за виновен...Това е !!! Просто няма смисал повече да се коментира тази ситуация !!!

Vins
27-07-2009, 15:14

Ладисти - Лада фест 2009 :roll2:

BLUE1
27-07-2009, 15:16
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-
вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна
маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и
повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост
не по-голяма от 80 км/ч;.

Това гласи закона и всичко друго са глупости.

rusiq86
27-07-2009, 15:18
Поради някаква причина човекът а алфата е бързал, може мн неща да са се случили и да е било спешно, а пича с ситроена кво се прави на одарен, нищо нямаше да му стане ако се беше мръднал, светел му отзад, аз като карам лява лената и ми светнат при първа възможност се дърпам да минат, кво се прави нз, нормално. Случвало ми се е на хубав път с две ленти, некой дядо кара в лявата и кара с 35-40 при ограничение 50, е кво да чакаш цял ден да се мръдне, после пет минути мигач вклювча да се изтегли, остави се. Немога да разбера кво толкова се дискутира, човека е бързал,имало е причина, а й са се движили с 80 км лява лента извънградско, еми нормално да му светне за да го пропусне. Стига селения, както един колега каза "движиш се бавно изпревари едвам крехавите лади и мини пред тях,освободи лентата, ако вдигнеш 90-95 за малко няма да се разпадне колата".

pacho_kardana
27-07-2009, 15:18
Абе спрете да се карате за отминали работи...Кой прав кой крив не можете точно вие да кажете защото не сте били там...В момента имаме само едната гледна точка, щом нямаме другата да каже нещо в своя защита значи просто състезателя се приема за виновен...Това е !!! Просто няма смисал повече да се коментира тази ситуация !!!

Наистина четем само едната страна..но всеки нормален шофьор би отбил или нещо такова!Случвало ми се е да бързам предполагам и на всички от вас!Всеки е превишавал скоростта и е правил нарушения с изключение на колегата citroenи мн се нервирам на такива където ще предизвикат катастрофа,защото им пречи да намалят малко да дадат малко гас,да отбият или каквото и да било само да не обръщат внимание на този който може да бърза поради нз каква причина!

Доко
27-07-2009, 15:20
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост

Това гласи закона и всичко друго са глупости.

Приятелю стига си скромничил, май ти караше с 200, а нормално по магистралата 180 км/ч. Не ти отива да си защитник. :yes:
п.с. шегичка (ако не си ме разбрал)

Mind_Control
27-07-2009, 15:21
Поради някаква причина човекът а алфата е бързал, може мн неща да са се случили и да е било спешно, а пича с ситроена кво се прави на одарен, нищо нямаше да му стане ако се беше мръднал, светел му отзад, аз като карам лява лената и ми светнат при първа възможност се дърпам да минат, кво се прави нз, нормално. Случвало ми се е на хубав път с две ленти, некой дядо кара в лявата и кара с 35-40 при ограничение 50, е кво да чакаш цял ден да се мръдне, после пет минути мигач вклювча да се изтегли, остави се. Немога да разбера кво толкова се дискутира, човека е бързал,имало е причина, а й са се движили с 80 км лява лента извънградско, еми нормално да му светне за да го пропусне. Стига селения, както един колега каза "движиш се бавно изпревари едвам крехавите лади и мини пред тях,освободи лентата, ако вдигнеш 90-95 за малко няма да се разпадне колата".

Дискутира се защо онзи е спял после, не толкова самата случка по време на движението.

pacho_kardana
27-07-2009, 15:21
:oops:

Не става въпрос,че ще му се разпадне колата, а че ще наруши правилата!Досега такъв шофьор не бях виждал!

BLUE1
27-07-2009, 15:22
На празната магистрала и сам в колата ДА, но не в натовареният трафик на "Цариградско шосе". Не е шегичка.

pr_00f
27-07-2009, 15:22
А всъщност с тези камери и радари навсякъде ( знаете ли колко са вече на Цариградско ?) ще вдигнеш 90 за да изпревариш и да пропуснеш бързака и после и за теб ще има честитка и за него.
Не мерси, аз предпочитам да си пазя златният талон.

Доко
27-07-2009, 15:24
Дискутира се защо онзи е спял после, не толкова самата случка по време на движението.

Да , търсим провокацията ? Никой няма да си признае, всички са прави, заключвайте, малко ми става безинтересно вече. :big_heat:

Kuku
27-07-2009, 15:24
Както за него ладичките са бавни баракудници, така и неговия ситроен е бавен баракудник на фона на алфата и според момчето с 155-цата мястото му е в дясната лента при ладите.То по тази логика, на колегата с "Алфа" трябва да му вземат книжката или поне да му напишат акт за превишена скорост ;)
Лада - 60км/ч
Ситроен - 80км/ч - ограничението.
Алфа - 100км/ч
Като бърза - да се оправя. Ако иска и през тротоара да заобикаля - негова си работа :idea:
Защо не искате да разберете, че проблем ИМА колегата с "Алфа" и той трябва да си намери начин да го разреши, а не околните :idea:

pacho_kardana
27-07-2009, 15:25
А всъщност с тези камери и радари навсякъде ( знаете ли колко са вече на Цариградско ?) ще вдигнеш 90 за да изпревариш и да пропуснеш бързака и после и за теб ще има честитка и за него.
Не мерси, аз предпочитам да си пазя златният талон.

Тогава варианта е друг..казах го..намаляваш и му даваш мигач и да си те изпреварва отдяно..въпроса е да му направиш път пък той да си троши главата!Въпроса е ,че трява да се направи път!Може и като намали и влезе в дясната лента преди ладата!

Flame
27-07-2009, 15:26
Добре бе то е ясно че пича със ситроена е направил на пук едва ли не,както писах можел е просто да намали да,алфата да го изпревари отдясно и готово,всичко това става за няма и минута все пак,не кво толко е щяло да го забави.
пс.точно тъпото е че заради такива изцепки на пътя стават само глупости,просто ти не си сам там и трябва да гледаш и другите,защото ако ти се съобразяваш и другите ще се съобразяват с теб.

BLUE1
27-07-2009, 15:28
случаи:

Абе пичове това е правилника за движение чл. 15 от ЗДП засяга точно този казус. Къде е грешката на ситроена- да убие скоростта за да премине в дясното платно защото на някакъв си му било кеф да се движи само направо и е предпочел някои друг да прави маневри между по-бавно движищете се автомобили.

pacho_kardana
27-07-2009, 15:31
случаи:

Абе пичове това е правилника за движение чл. 15 от ЗДП засяга точно този казус. Къде е грешката на ситроена- да убие скоростта за да премине в дясното платно защото на някакъв си му било кеф да се движи само направо и е предпочел някои друг да прави маневри между по-бавно движищете се автомобили.

Могло е и да стане мазало,само защото шофрора на ситроена си е казал "аз няма да му направя път на тоя"!

Flame
27-07-2009, 15:32
Еми точно де,какъв е проблема да намалиш докато си си в лявата лента,алфата минава м/у теб и ладата,и те изпреварва от дясно,така и двамата си спазват закона,пък после алфата да се оправя кат му се бърза нали,тебе те боли гъза,ти не можеш да му кажеш с колко да кара...

Mind_Control
27-07-2009, 15:33
случаи:

:dyrvo_v_kenefa: ей така бих описал цялата история..Никъде не пише, че от лайната се умира, но както виждаш от прекаленото сране си чупиш главата. Та в тая връзка прекаления светец и Богу не е драг. Така че нека спазваме закона, но нека си помагаме от друга страна за един по добър свят! В случая помощта е била леко мърдане в дясно.

BLUE1
27-07-2009, 15:33
Могло е да стане мазало не защото така си е казал ситроена, а защото алфа си е казал друго.

pacho_kardana
27-07-2009, 15:36
Така че нека спазваме закона, но нека си помагаме от друга страна за един по добър свят! В случая помощта е била леко мърдане в дясно.

:clap2:Добре казано!Опитвам се да го обясна от извесно време..

---------- Post added at 15:36 ---------- Previous post was at 15:35 ----------

Могло е да стане мазало не защото така си е казал ситроена, а защото алфа си е казал друго.

Аз коментирам това,което ми е представено...скоро очакваме и другата страна да драсне нещо!

Kuku
27-07-2009, 15:37
Могло е и да стане мазало,само защото шофрора на ситроена си е казал "аз няма да му направя път на тоя"!Мазалото е можело да стане от келешлъците на Алфата движеща се с превишена скорост, всъщност!
Нужно ли е да обяснявам, че ако Алфата спазваше правилника за движение и в частност ограничението на скоростта, нямаше да се налага да светка, да свирка, да се лепи за бронята и да изпреварва от дясно, а просто щяха да карат заедно със Ситроена :idea:
Хич не ми се искаше да задавам този въпрос, НО колегата с Алфата, ако го спре полиция на МЕТРО за превишена скорост, дали няма да му напишат акт, че виждаш ли имал спешна работа?! :idea:

rusiq86
27-07-2009, 15:38
Скорошна случка: Една сутрин майка ми ми звъни да я взема и да я закарам до работа, живея отделно от няколко годинки. Та карам си аз около 9 часа сутринта, и щото си пазя колата внимавам на изкуствени препятсвия (легнал полицай), намалям си аз отдалеч малко по-малко и гледам само в огледалото едно фиат купе се приблежава бързо, чувам спирачки отзад, аз веднага давам газ да се изнеса, онзи мина на 10 см от бронята, замалко да ме отнесе отзад, веднага аварийни,,оня няма извинявай,прай се на луд, смъквам джама и му се разбучах да отбие , че и пред неравноста пешеходна пътека имаше. Пича нито се извини нито нищо,е как да не му буча, неискаше да спре,а й нямах време да го гоня, но щях няколко шамара да го закърпя, и няма да се замисля за последствията. Има всякакви,е ако аз не спра да го вразумя, той ще продължава с това каране докато някой не го спре да му обасни някой неща.по-добре рано отколкото да направи някоя глупост, и съм сигорен че следващият път ще внимава.
Извънградско ограничението си е 90!!! Има такива нагли шофери,че просто неможеш да не спреш!

BLUE1
27-07-2009, 15:38
Аз смятам, че вечните компромиси които допускаме за всичко ни водят до този хал. В случая, дай да се дръпна щото съм по-умен пък този е простак, да оставим момчета на улицата да трошат те са млади кръвта им ври, всички политици са маскари и нека си крадът, да светна на колегата отсреща щото има радар, няма да си платя акта щото всички така правят и т.н. и т.н. и ще си затъваме в лайната и все другите ще са ни виновни.

pacho_kardana
27-07-2009, 15:42
Мазалото е можело да стане от келешлъците на Алфата движеща се с превишена скорост, всъщност!
Нужно ли е да обяснявам, че ако Алфата спазваше правилника за движение и в частност ограничението на скоростта, нямаше да се налага да светка, да свирка, да се лепи за бронята и да изпреварва от дясно, а просто щяха да карат заедно със Ситроена :idea:
Хич не ми се искаше да задавам този въпрос, НО колегата с Алфата, ако го спре полиция на МЕТРО за превишена скорост, дали няма да му напишат акт, че виждаш ли имал спешна работа?! :idea:

Да,но като видиш някой такъв да не би да си кажеш "аз си карам по правилник и няма да отбия защото съм прав" и каква е файдата като си карал по правилник като си потрошите колите???

---------- Post added at 15:42 ---------- Previous post was at 15:41 ----------

Аз смятам, че вечните компромиси които допускаме за всичко ни водят до този хал. В случая, дай да се дръпна щото съм по-умен пък този е простак, да оставим момчета на улицата да трошат те са млади кръвта им ври, всички политици са маскари и нека си крадът, да светна на колегата отсреща щото има радар, няма да си платя акта щото всички така правят и т.н. и т.н. и ще си затъваме в лайната и все другите ще са ни виновни.

Какво лошо има да присветнеш на колега като има радар?!??!?!?!?!?
И все пак нищо не е наред в тая държава!

Flame
27-07-2009, 15:43
Ма да му пишат бе,още повече че на окръжна има и камера,и сега е обърната към метро посока,ма точно това е че той кара като идиот,просто го остави да мине и да се троши после ако иска,защото аз така бих постъпил,още повече като искаш да си караш спокойно,а не някой да ти се лепи отзад,така щеше да се избегне и това засичане после,което е още по-опасно,защото е спрял пред отбивката,ами ако беше станала верижна катастрофа,от една глупост да стана още по-голямо мазало,ей тва не го разбирам:sick:

Kuku
27-07-2009, 15:44
Защо да си потрошим колите?
Карам си по правилник и се пазя.
Няма как да е наред държавата, като е пълна с тарикати на дребно, кой от кой по-голям.... ама на дребно :?

BLUE1
27-07-2009, 15:46
Пичове да оставим, че алфата няма никакво право по закон да се държи така на пътя, но няма и никакво морално право за оправдание. Как може да не допускаш, че човека пред теб от притеснение може да направи голямо мазало. Не разбирате ли, че точно за това е и строгото наказание за подобно деяние в Европа. Абсолютно нищо не го оправдава.

pacho_kardana
27-07-2009, 15:47
Защо да си потрошим колите?
Карам си по правилник и се пазя.
Няма как да е наред държавата, като е пълна с тарикати на дребно, кой от кой по-голям.... ама на дребно :?

Е да ама като си караш не искаш да се мръднеш и да пропуснеш рейсъра как ще се пазиш!И ако стане некой инцидент ще му кажеш че си карал по правилник и какъв е смисъла като белята е станала вече?

Kuku
27-07-2009, 15:49
Ами, принципно, смисъла е, че ТРЯБВА да си понесе наказанието, а де факто виждаш какво се случва - слиза да се дърви!

BLUE1
27-07-2009, 15:49

Интересна тема, ако желаеш да я отворим на чисто и да почваме......?

pacho_kardana
27-07-2009, 15:54
Пичове да оставим, че алфата няма никакво право по закон да се държи така на пътя, но няма и никакво морално право за оправдание. Как може да не допускаш, че човека пред теб от притеснение може да направи голямо мазало. Не разбирате ли, че точно за това е и строгото наказание за подобно деяние в Европа. Абсолютно нищо не го оправдава.

Вече казах,че сме в България и не ме интересува в другите държави как стоят нещата!Пък и човека може да пусне аварийни и т.н. да измисли нещо и да даде по някакв начин знак че го вижда пък рейсъра ще си го изпревари откъдето му е удобно!

---------- Post added at 15:52 ---------- Previous post was at 15:50 ----------

Ами, принципно, смисъла е, че ТРЯБВА да си понесе наказанието, а де факто виждаш какво се случва - слиза да се дърви!

Не знаеш как стоят нещата!По принцип трябва да се изслушат и двете страни за да се започне да се спори по-трезво!

---------- Post added at 15:54 ---------- Previous post was at 15:52 ----------

Интересна тема, ако желаеш да я отворим на чисто и да почваме......?

Само ми кажи кое е лошото?

BLUE1
27-07-2009, 15:55
Пачо, довода ти е смазващ. Просто сме в България и това оправдава всичко.
За пресвяткването. Ти всъщност кой и защо предупреждаваш да намали щото може да отнесе акт.? Може би същият които утре ще избие семейството ти карайки необезпокояван от някакви радари с 200 км.?

rusiq86
27-07-2009, 15:55
Защо съдите човека! Съдници сте,моралисти!?! А неговата история чухте ли я? Не ми отговаряйте! Защо не тръгнеш да караш с 30 в града в лява летна, интересно колко ще ти светят, бибиткат и колко още ще искат да те спрат да си поговорите...като неможеш да караш,просто не се качваш...тръгнал да плакне очи в форума, я се стегни колегата със ситроена, опитвам се да не се ядосвам, но просто немога да се спра,обяснява ленти едно друго, защо просто не му даде път да мине и вс да са щастливи...а за пресвяткането с фарове за предупреждение за полиция, не виждам нищо лошо, те спират за щяло и нещяло, щял да ме глуби защо единият габарит изгорял, еми щото крушката си е отишла затова...нямам думи просто от тая тема,толкова постове за нищо,има каде по важни теми от това мисля...

pacho_kardana
27-07-2009, 15:57
Подкрепям!
Защо съдите човека! Съдници сте,моралисти!?! А неговата история чухте ли я? Не ми отговаряйте! Защо не тръгнеш да караш с 30 в града в лява летна, интересно колко ще ти светят, бибиткат и колко още ще искат да те спрат да си поговорите...като неможеш да караш,просто не се качваш...тръгнал да плакне очи в форума, я се стегни колегата със ситроена, опитвам се да не се ядосвам, но просто немога да се спра,обяснява ленти едно друго, защо просто не му даде път да мине и вс да са щастливи...а за пресвяткането с фарове за предупреждение за полиция, не виждам нищо лошо, те спират за щяло и нещяло, щял да ме глуби защо единият габарит изгорял, еми щото крушката си е отишла затова...нямам думи просто от тая тема,толкова постове за нищо,има каде по важни теми от това мисля...

Извод:Като караш по ограниченията не карай в бързата лента!

Kuku
27-07-2009, 15:57
Е, мяма нужда да слушам, който и да е - просто чета закона, а в него пише, че Алфата е виновна ;)
След едно "мазало" на Цариградско шосе, на никой няма да му пука, защо е бързала Алфата :idea:
В този ред на мисли и в аналогия с вашите примери за линейката, аз отново ще попитам - ако вместо Ситроен, пред Алфата имаше полицейска кола, кво стаа?
Като го отбият, какво обяснение ще даде? "Аз много бързам.... като линейка!" :?

pacho_kardana
27-07-2009, 15:59
Е, мяма нужда да слушам, който и да е - просто чета закона, а в него пише, че Алфата е виновна ;)
След едно "мазало" на Цариградско шосе, на никой няма да му пука, защо е бързала Алфата :idea:
В този ред на мисли и в аналогия с вашите примери за линейката, аз отново ще попитам - ако вместо Ситроен, пред Алфата имаше полицейска кола, кво стаа?
Като го отбият, какво обяснение ще даде? "Аз много бързам.... като линейка!" :?

Ама ако стане нещо какъв е смисъла да казваш че алфата е виновна като вече няма никакво значение?

Kuku
27-07-2009, 16:02
Няма никакво значение, заради кой е станало мазало??? :?

rusiq86
27-07-2009, 16:03
Моят извод е: като караш в лява лента извънградско, и видиш някой засилен да те приближава, независимо от скороста ти, пропусни го да мине и това е!
Ако баба ми имаше дръжка, кво щеще да е мъж...уви, вс са добре, значи нема проблем.

BLUE1
27-07-2009, 16:05
К`ва бърза лента к`ви 5 лева. На Цариградско всички ленти са равнопоставени във всяка можеш да караш с максимално разрешената скорост. Някой мнения в тази тема определено са на хора взели книжки по втория начин. Има закон и точка, всичко друго е ала-бала. Те за това водим по жертви на пътя, щото някои си правят разсъждения по картинака докато се носят със 100 километра.

pacho_kardana
27-07-2009, 16:07
Темата вече се изчерпа аз лично очаквам и другата страна да се включи и тогава ще коментираме! :cheers:

---------- Post added at 16:07 ---------- Previous post was at 16:05 ----------

К`ва бърза лента к`ви 5 лева. На Цариградско всички ленти са равнопоставени във всяка можеш да караш с максимално разрешената скорост. Някой мнения в тази тема определено са на хора взели книжки по втория начин. Има закон и точка, всичко друго е ала-бала. Те за това водим по жертви на пътя, щото някои си правят разсъждения по картинака докато се носят със 100 километра.

Май и ти не си нарушавал правилата никога като колегата ситроен!Вече станаха 2ма които не са нарушавали нищо!Добре започвате!

JAMAL
27-07-2009, 16:09
Моят извод е: като караш в лява лента извънградско, и видиш някой засилен да те приближава, независимо от скороста ти, пропусни го да мине и това е!
Ако баба ми имаше дръжка, кво щеще да е мъж...уви, вс са добре, значи нема проблем.

Човече, в трети пост споменаваш извънградско....Цариградско си е градско...Има ограничение от 80км/ч.

Tie
27-07-2009, 16:09
Проблема идва от това че след въпросната ситуация от Алфа-та са излезли няколко човека да се правят на "батки" на 1 човек, което е меко казано смешно! А ако беше обратното - в Ситроена 3-4-ма човека а в Алфата 1, дали щеше Алфиста да слезе и да се прави на битка?
Иначе такива ситуации под път и над път - някой на някого все светка, но няма как с този натоварен трафик от тук нататък ще е все така. В случая е ясно че и двамата са се заяли един сдруг и затова е станала ситуацията. Иначе и аз съм се бил - и са ме били и съм бил, но след 1-2 излишни обяснения по районните си дадох сметка че няма никакъв смисъл! Карам я по-кротко и ги пускам да пасът....

Kuku
27-07-2009, 16:11
ПАК ще попитам, ако вместо "Ситроен", отпред имаше полицейска кола и отбития беше нашия колега, какво щеше да стане?
"Аз много бързам.... аз съм линейка!" :?

pacho_kardana
27-07-2009, 16:12
ПАК ще попитам, ако вместо "Ситроен", отпред имаше полицейска кола и отбития беше нашия колега, какво щеше да стане?

Очакваме колегата да каже..

Mind_Control
27-07-2009, 16:12
Искате ли да изчакаме човека с алфата да разкаже неговата версия?

Kuku
27-07-2009, 16:13
10лв., че няма да се обади изобщо - минаха два дни вече :!:

pacho_kardana
27-07-2009, 16:13
Искате ли да изчакаме човека с алфата да разкаже неговата версия?

Очакваме го и тогава започваме истинските спорове! ;)

pr_00f
27-07-2009, 16:14
Мен ако ме бяха нахранили така нямаше и да смея да се обадя.

soldier
27-07-2009, 16:15
Май и ти не си нарушавал правилата никога като колегата ситроен!Вече станаха 2ма които не са нарушавали нищо!Добре започвате!

Аз пък искам да ти стисна ръката и да похваля, защото според теб е да нарушаваш правилата е абсолютно нормално, което е много яко.
Предлагам всички, които те подкрепят довечера да се съберем на кръчма да се напием до безсъзнание и после да се състезаваме до дискотеката в другия край на града???

Kuku
27-07-2009, 16:15
Особено, ако си виновен.
Защото, ако си невинен, със сигурност ще се защитиш!

pacho_kardana
27-07-2009, 16:16
Мен ако ме бяха нахранили така нямаше и да смея да се обадя.

И все пак не го нахраниха 100% пък и какво лошо вече се знае кой е ако си признае и сподели неговата гледна точка ще е по-добре!

IVO_GWM
27-07-2009, 16:17
Значи макар и рядко се случва да има пред мен празна лента и някой да ме настига бързо отзад, но в такъв случай още преди да се е разсвяткал правя път, а ако лентата отдясно е пълна, увеличавам малко скоростта докато си намеря пролука да го пусна, като бърза ОК нека бърза няма значение с каква "каруца" е.
Но никога не святкам и свиркам когато аз съм отзад, понякога само се доближавам по-близо и чакам да ме пуснат, не съм изпадал в ситуация да возя пострадал или нещо подобно и наистина ужасно да бързам.
Ако преценя че има възможност изпреварвам и отдясно, но това си е рисковано не знам този пред мен кога ще реши да се прибере в дясно!
Обаче изпълненията да се "бият" спирачки пред някои и да го засичат нарочно смятам за МНОГО ТЪПИ!
Като ме ядоса някой му тегля една наум да ми олекне и си продължавам.
Макар че преди време имаше един с опел който се опитваше да изхвърли едно поло пред мен и като слезе човека от полото на светофара да му нашлеве шамарите ми се прииска и аз да се включа, но отворкото като видя дебелия край избяга.

* Няма значение кой с каква кола е а колко му е акъла...

pacho_kardana
27-07-2009, 16:18
Аз пък искам да ти стисна ръката и да похваля, защото според теб е да нарушаваш правилата е абсолютно нормално, което е много яко.
Предлагам всички, които те подкрепят довечера да се съберем на кръчма да се напием до безсъзнание и после да се състезаваме до дискотеката в другия край на града???

Ти май не си ме разбрал като хората!Искам само да ти кажа,че не е нормално да нарушаваш правилата,но се случва!Случвало ли ти се е ?И само да кажа че никога не карам пил!

marian
27-07-2009, 16:19
Особено, ако си виновен.
Защото, ако си невинен, със сигурност ще се защитиш!Май само виновните се оправдават...

BLUE1
27-07-2009, 16:23
Аз вече го писах, но ще го напиша специално за ПАЧО. Едно е да нарушаваш правилата, от незнание, неопитност, от разсеяност, от умора и съвсем друго е да ги нарушаваш просто защото си агресивен простак.

soldier
27-07-2009, 16:24
Ти май не си ме разбрал като хората!Искам само да ти кажа,че не е нормално да нарушаваш правилата,но се случва!Случвало ли ти се е ?И само да кажа че никога не карам пил!

Да и аз нарушавам правилата и то доста повече от средния шофьор, но не мисля, че е нещо нормално и не подстръкавам другите да го правят. Правя го с ясната представа, че може да ме хванат полицай и за това нарушенията, които правя са дребни, защото нямам излишни пари за такива неща.

Kuku
27-07-2009, 16:24
Ааааа, Мариане, никой не иска оправдания, за защита говорим - има разлика!

pacho_kardana
27-07-2009, 16:28
Да и аз нарушавам правилата и то доста повече от средния шофьор, но не мисля, че е нещо нормално и не подстръкавам другите да го правят. Правя го с ясната представа, че може да ме хванат полицай и за това нарушенията, които правя са дребни, защото нямам излишни пари за такива неща.

Всеки нарушава правилата,обаче като се пуне някаква тема и всеки започва да пише колко грешен е този който е карал с превишена скорост и започват едни възмущения и едни забележки!Не е редно да се нарушават но поради една или друга причина се случва!

marian
27-07-2009, 16:28
Ааааа, Мариане, никой не иска оправдания, за защита говорим - има разлика!Прав си Кики
Колегата Люлин реисинг напоследьк не влиза често вьв форума та нека чуеме и неговата позиция.
п.с.ако изобщо е бил той

pacho_kardana
27-07-2009, 16:30
Аз вече го писах, но ще го напиша специално за ПАЧО. Едно е да нарушаваш правилата, от незнание, неопитност, от разсеяност, от умора и съвсем друго е да ги нарушаваш просто защото си агресивен простак.

Обаче ги нарушаваш и при двете положения!И ако те хванат няма да кажеш на кат "ами аз съм уморен и не го видях оня знак" или нещо такова!Факт е че се нарушават правилата и тези които ги нарушават нямат право да се правят на светци и да критикуват другите колко са грешни!

Доко
27-07-2009, 16:31

"Ака ми се" :dyrvo_v_kenefa::haha::blah:

Kuku
27-07-2009, 16:33
Да, обаче ние НЕ разискваме всички други ситуации, а разискваме конкретно тази ситуация, а в тази ситуация виновна е Алфата :idea:
Утре, като се пусне тема, колко бързо е карал еди-кой-си, ще разискваме неговата ситуация и така....

Да, Доко - щеше да му се доака, мощно и щеше да има тема "Помощ, спряха ме с превишена скорост на Цариградско шосе, защото бързах като линейка!" :lol:

Доко
27-07-2009, 16:44
Чета, чета, и едно е ясно - никой не харесва агресията по пътищата. Всички искаме да е като на запад, ами добре де, бъдете вежливи, правете път на пешеходците, наложете си го като манталитет. Това е принципно почти недостижима мечта в тези условия. И нам мен ми се иска както в америка примерно на равнозначно кръстовище с четири стопа има правило ,който първи спре е с предимство-тръгва. Ще си счупят ръцете да си правят път от вежливост. Да ама не е вежливост, има яко камери и системата за контрол на правилата в държавата работи, но в тази система на контрол основно участие взимат обикновенните граждани,самоконтролират се, напомня ми на комунизма . Тук си е чиста криворазбрана демокрация все още, ще мине доста време и нещата ще си дойдат на мястото. Колко пъти сте се обаждали в полицията за видяно от вас нарушение или за изхвърлен фас от автомобил а? Иначе по форумите яко писане пада, и оплакване, критики, бла бла.

pinkmousy
27-07-2009, 17:10
Оставам с впечатлението, че средната възраст на масата пишещи в темата хора е някъде около 15 :ranting: Веднъж като ви се случи да не можете да спрете навреме, защото сте натискали някой отзад, пък на него му се е наложило да спре внезапно, ще пораснете. Лошото е, че преди това може да убиете някой невинен, който е имал неблагоразумието да спазва правилата ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ! Май някои от форума са същите като говедата с голфове и бмв-та, по които толкова плюете...
А на който му е забавно да се бие - има спортни клубове, изразходвайте си там енергията :strong:
И пораснете преди :rip:

Доко
27-07-2009, 17:17
Ще ви споделя една случка която е показателна за това, че скоро няма да се оправим : Преди две може би години си пием кафето със съпругата ми в едно заведение "Мърфи" (повечето бургазлии го знаят) , и както си стоим на масата до прозореца съпругата ми изумено възкликва " А , този се покътери на терасата на отсрещния балкон". Поглеждам аз натам, какво да видя - някакъв наркоман вече качил се на отсрещната кооперация на първия етаж по улука на магазина на приземния етаж ръкомаха нещо в посока на парка. Да отбележя, че беше около 14.00 часа, пиково време движение по улицата, минаващи пешеходци... Та да не се отплесвам... , в момента който съпругата ми констатира това , и аз вече видял на кой ръкомаха вероятния крадец почнах да разпитвам какъв беше тел. на полицията (150-160.....) Такааа......... Какво стана..... тука настъпи интересния момент- за миг два половината клиенти се събраха на прозорците и почнаха да гледат сеир, а през това време оня от терасата хвърляше някакво ДВД на другия, който носеше малка брадва под палтото си.......В един момент доколкото си спомням май бармана спомена за тел на полицията, набирам аз, съобщавам, че в момента съм свидетел на кражба, адрес всичко, дори докато си говорихме оня хвърли някакъв кашон и аз буквално по тел разказвам на живо. А полицая на слушалката отсреще ме пита за трите ми имена и ЕГН-то, щял да ме набере - добреее.. давам си данните, затварям.....чакам.....пак звъня...... Накрая ме набра и каза "Пращам патрулка". Добре де ама крадците вече тръгват с Чувалите, полицая " накъде тръгват".............. И така наложи се да съдействам, а и имах голямото желание да ги пребия с някоя сопа (потърпевш съм) , та накрая ги арестуваха на улицата със вещите. Както и да е , това го разказвам с потрес не от крадците-крадци има навсякъде, а потрес и съжаление към всички жалки свидетели на случката които гледаха сеир и стояха безучастно,е нали не обират тяхната къща кво им пука. По улицата си минаваха хора, продавачите бяха в магазините - НИКОЙ НИЩО НЕ ВИЖДА. ТОВА В ДЪРЖАВИТЕ КОИТО ДАВАТЕ ЗА ПРИМЕР НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ .Е това ни е манталитета, някъде по чужди форуми бях чел едно определение за българите и съм го писал в този форум ,но ще го припомня пак колкото и жалко да звучи - "Българи - малка крадлива нация със склонност към предателство"
Ако се чудите каква е връзката със темата - ами значи не сте дорасли още за това което мечтаете.

Vins
27-07-2009, 17:21
Колеги, а как мислите, ако колегата с алфата не беше там, дали нямаше някой друг да натиска отзад колегата със ситроена? И сега колегата да търси морална утеха в друг форум?
Пак Ви повтарям неписан закон е на някои булеварди в София, най-лявата лента да се ползва за изпреварване.
Просто е абсурдно да се твърди, че от окръжна до разклона за летището, колегата не е могъл нито да изпревари, нито да се намести в дясната лента...

Galeano
27-07-2009, 17:24
Ще ви споделя една случка която е показателна за това, че скоро няма да се оправим : Преди две може би години си пием кафето със съпругата ми в едно заведение "Мърфи" (повечето бургазлии го знаят) , и както си стоим на масата до прозореца съпругата ми изумено възкликва " А , този се покътери на терасата на отсрещния балкон". Поглеждам аз натам, какво да видя - някакъв наркоман вече качил се на отсрещната кооперация на първия етаж по улука на магазина на приземния етаж ръкомаха нещо в посока на парка. Да отбележя, че беше около 14.00 часа, пиково време движение по улицата, минаващи пешеходци... Та да не се отплесвам... , в момента който съпругата ми констатира това , и аз вече видял на кой ръкомаха вероятния крадец почнах да разпитвам какъв беше тел. на полицията (150-160.....) Такааа......... Какво стана..... тука настъпи интересния момент- за миг два половината клиенти се събраха на прозорците и почнаха да гледат сеир, а през това време оня от терасата хвърляше някакво ДВД на другия, който носеше малка брадва под палтото си.......В един момент доколкото си спомням май бармана спомена за тел на полицията, набирам аз, съобщавам, че в момента съм свидетел на кражба, адрес всичко, дори докато си говорихме оня хвърли някакъв кашон и аз буквално по тел разказвам на живо. А полицая на слушалката отсреще ме пита за трите ми имена и ЕГН-то, щял да ме набере - добреее.. давам си данните, затварям.....чакам.....пак звъня...... Накрая ме набра и каза "Пращам патрулка". Добре де ама крадците вече тръгват с Чувалите, полицая " накъде тръгват".............. И така наложи се да съдействам, а и имах голямото желание да ги пребия с някоя сопа (потърпевш съм) , та накрая ги арестуваха на улицата със вещите. Както и да е , това го разказвам с потрес не от крадците-крадци има навсякъде, а потрес и съжаление към всички жалки свидетели на случката които гледаха сеир и стояха безучастно,е нали не обират тяхната къща кво им пука. По улицата си минаваха хора, продавачите бяха в магазините - НИКОЙ НИЩО НЕ ВИЖДА. ТОВА В ДЪРЖАВИТЕ КОИТО ДАВАТЕ ЗА ПРИМЕР НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ .Е това ни е манталитета, някъде по чужди форуми бях чел едно определение за българите и съм го писал в този форум ,но ще го припомня пак колкото и жалко да звучи - "Българи - малка крадлива нация със склонност към предателство"
Ако се чудите каква е връзката със темата - ами значи не сте дорасли още за това което мечтаете.
Така е по дяволите.

Доко
27-07-2009, 17:26
Колеги, а как мислите, ако колегата с алфата не беше там, дали нямаше някой друг да натиска отзад колегата със ситроена? И сега колегата да търси морална утеха в друг форум?
Пак Ви повтарям неписан закон е на някои булеварди в София, най-лявата лента да се ползва за изпреварване.
Просто е абсурдно да се твърди, че от окръжна до разклона за литището, колегата не е могъл нито да изпревари, нито да се намести в дясната лента...

Даже съм сигурен, че миналата седмица го е засякъл някой с Хонда, и в Хонда форум се дискутира същото нещо за някой Хонда Рейсинг :oops:

soldier
27-07-2009, 17:26
Просто е абсурдно да се твърди, че от окръжна до разклона за литището, колегата не е могъл нито да изпревари, нито да се намести в дясната лента...

Добре защо всички обвинявате колегата ситроен, че се оплаква, че са го притискали. Вие не четете ли?
Човекът ни предопреждава, че може да си изкараме боя ако не пропуснем въпросната алфа. Поне от първото му мнение това ставя ясно. После 14 страници спам, защо не го бил пуснал, ма то няма нужда да го пуска, в закона пише това, в закона пише онова.

Концентрирайте се върху часта след като вече алфата е изпреварила ситроена :starwars::starwars::starwars:

Vins
27-07-2009, 17:29
Добре защо всички обвинявате колегата ситроен, че се оплаква, че са го притискали. Вие не четете ли?
Човекът ни предопреждава, че може да си изкараме боя ако не пропуснем въпросната алфа. Поне от първото му мнение това ставя ясно. После 14 страници спам, защо не го бил пуснал, ма то няма нужда да го пуска, в закона пише това, в закона пише онова.

Концентрирайте се върху часта след като вече алфата е изпреварила ситроена :starwars::starwars::starwars:

Колега, ако искаш ще направиме един социален екперимент, аз ще се влача 2 километра пред теб, когато бързаш и ще тестваме реакцията ти. Със сигурност в рамките на тия 2 км някой е присветкал и на алфата отзад...

pinkmousy
27-07-2009, 17:33
Интересно ми е тия неписани правила кой ги е измислил? И какви са тези, които ги спазват... И като са неписани, от къде мога аз например да ги знам? И да се досетя за кого важат и за кого не? Или по цената на колата, която ме натиска, да позная? Или какво?
Ей, добре, че започнаха катаджиите да стоят редовно на България, че ми беше писнало от комплексари! Ако може на всеки километър да сложат радар... ще ви дойде акъла. Като искаш да хвърчиш, ходи го прави някъде, където няма да пречиш на всички останали. Аз си карам детето по тия улици и ми е писнало всеки ден да се чудя как да се опазя от такива, които не могат да четат и само неписани правила спазват. И аз карам бърза кола, и аз обичам да настъпвам, но НИКОГА не го правя в града!

BillyBoy`
27-07-2009, 17:34
Само не мога да разбера защо продължавате да го защитавате тоя пубер със алфата каквото и да си говорите виновен си е,че и отгоре на това е слизал да се и разправя,ето до къде му стига възпитанието на тоя младеж а и така както гледам и на яростните му защитници тука, е гати селската постъпка.А до колкото разбрах от писанието на колегата Ситроен е имало и друг които и тои се е наежил срещу него,демек малкото лаино си е викнало и помощ и то човек които е лъхал на алкохол.Хаиде не ми го защитаваите щото не е бързал за никъде а просто си е избивал коплексите,е гати селската постъпка.И аз не съм цвете за мирисане и аз съм бързал, но никога не съм си позволявал да правя така.Такива лешпери като тоя господин със алфата се срещат ежедневно и ежеминутно без значение какъв е автомобила и възрастовата граница със лопата да ги ринеш и както казах това за мен лично избиване на камплекси нищо друго.Нямах намерение да се ядосвам и да използвам груби думи но просто не се сдържах съжалявам.

Galeano
27-07-2009, 17:34
Колега, ако искаш ще направиме един социален екперимент, аз ще се влача 2 километра пред теб, когато бързаш и ще тестваме реакцията ти. Със сигурност в рамките на тия 2 км някой е присветкал и на алфата отзад...

Никой няма право да присветва и претеснява по какъвто и да било начин друте учасници в движението. Ако иска човека ше кара с 20км в лявата лента. И звуков сигнал се използва само за предотвратяване на ПТП. Бързал небързал бахти селските изпълнения.

soldier
27-07-2009, 17:40

Възможно е да са пресветкали на алфата, това е защото българина е просто и егоистично същество. Значи пред мен коли, до мен коли и тоя от зад ми светка - извода: тоя от зад е тъп та дрънка, дори и да се прибера, после следващия трябва да се прибере и така всички коли, с какво той е повече от нас?????? Никога няма да се забава, за да пусна некой пубер или некой псевдо мутрафон в лъскав мерцедес с базови екстри. А тия дето се забавят и пропускат въпросните нямат грам самоуважение.

А за това, че ще се влачиш пред мен 2км е може да отнесеш безброй псувни без даже го осъзнаеш, но няма да спра да се саморазправям, освен ако не ме псуваш или ми посочиш пръст или нещо подбно и то пак надали ще се занимавам, защото има хиляди други по-важни неща от това. Аз като застигна кола си карам зад нея, ако е свободна дясната лента и повече от 500м колата не се прибере, присветквам веднъж, ако не предприеме маневра, за да се прибере и дясната лента е видимо свободна и без риск мога да изпреваря, изпреварвам от дясно.
Не мога да задължя някой да се движи в дясната лента където е пълно с дупки, само защото е по-бавен от мен. Карам си зад него 2км и стигам с 30секунди закъснение.

---------- Post added at 17:40 ---------- Previous post was at 17:38 ----------

Само не мога да разбера защо продължавате да го защитавате тоя пубер със алфата каквото и да си говорите виновен си е,че и отгоре на това е слизал да се и разправя,ето до къде му стига възпитанието на тоя младеж а и така както гледам и на яростните му защитници тука, е гати селската постъпка.А до колкото разбрах от писанието на колегата Ситроен е имало и друг които и тои се е наежил срещу него,демек малкото лаино си е викнало и помощ и то човек които е лъхал на алкохол.Хаиде не ми го защитаваите щото не е бързал за никъде а просто си е избивал коплексите,е гати селската постъпка.И аз не съм цвете за мирисане и аз съм бързал, но никога не съм си позволявал да правя така.Такива лешпери като тоя господин със алфата се срещат ежедневно и ежеминутно без значение какъв е автомобила и възрастовата граница със лопата да ги ринеш и както казах това за мен лично избиване на камплекси нищо друго.Нямах намерение да се ядосвам и да използвам груби думи но просто не се сдържах съжалявам.
Вече казах в някое от предишните си мнения в тази тема - супер яко е да нарушаваш закона :naughty::naughty::naughty:

Доко
27-07-2009, 17:40
Добре защо всички обвинявате колегата ситроен, че се оплаква,:starwars::starwars::starwars:

Добре де , писна ми да слушам оплакващи се хора, цялата държава се оплаква, само мрънкане , критики....В новините някой се оплаква как Кмета не му помогнал щото го заляло наводнението, а той защо да си застрахова къщата. Другия реве , нямало къде да живее защото видиш ли общината не му давала жилище, а той си продал неговото и го проиграл , третия реве, че го засякла няква алфа, ми то в такъв случай аз специално ако се оплаквах за такива глупости щях да препълня форумите .........само негативиии...... не ви ли писна да се оплаквате бре. А на мен най ми е чудно защо Люлин Рейсинг се е разколебал да не се посбият малко, явно е бил респектиран от нещо. Което ме кара да си мисля, че колегата ситроен не е бил 50кг, и защо подяволите не слезна и не му заби една на алфаджията, та всичко да се реши по мъжки , ами ревеш тук като някоя ........ :duel: После почти сигурно щяхте да станете приятели :kiss:

soldier
27-07-2009, 17:43
Искам да ви предупредя, ще предупредя и колеги по другите автофоруми, да се пазят от въпросния автомобил, защото ниско лети и създава сериозно опасности за участниците в движението. Просто като го видите, пазате се, минаваите в дясно, дори ако има коли... За жалост по пътищата стана бойно поле на такива гъзари със синьо светещи предници и тъмни стъкла. Вече изисквах запис от камерите на КАТ в района, оказа се че имат малко след МакДоналдс и преди МИЦ. Едва ли ще се разбере нещо от тях.

Колегата не се оплаква, а предопреждава.
Доко - казваш, че четем между редовете, но ти май четеш прозволно ;) (не се заяждам)

Vins
27-07-2009, 17:45
и за какво ни предупреждава, да бягаме където видим сива алфа? на мен си ми прилича точно на евтина психотерапия, чрез изливане на негативната енергия от случилото се във форума :gruebel:

BillyBoy`
27-07-2009, 17:49
Добре де , писна ми да слушам оплакващи се хора, цялата държава се оплаква, само мрънкане , критики....В новините някой се оплаква как Кмета не му помогнал щото го заляло наводнението, а той защо да си застрахова къщата. Другия реве , нямало къде да живее защото видиш ли общината не му давала жилище, а той си продал неговото и го проиграл , третия реве, че го засякла няква алфа, ми то в такъв случай аз специално ако се оплаквах за такива глупости щях да препълня форумите .........само негативиии...... не ви ли писна да се оплаквате бре. А на мен най ми е чудно защо Люлин Рейсинг се е разколебал да не се посбият малко, явно е бил респектиран от нещо. Което ме кара да си мисля, че колегата ситроен не е бил 50кг, и защо подяволите не слезна и не му заби една на алфаджията, та всичко да се реши по мъжки , ами ревеш тук като някоя ........ :duel: После почти сигурно щяхте да станете приятели :kiss:Ами трябва да има мрънкане пич,нали знаеш че бебето спира да реве когато маика му му даде да суче,а именно на това дередже ни е държавата щото всеки се скатава като някакъв охлюв във черупката си и си трае,а колегата във тоя случаи не мрънка а предупреждава за опасен младеж със алфа на пътя.Мисля че има разлика.

Доко
27-07-2009, 17:49
Колегата не се оплаква, а предопреждава.
Доко - казваш, че четем между редовете, но ти май четеш прозволно ;) (не се заяждам)

Извинявай, аз цитирам твоя пост. А и на мен ми прилича на чисто женско мрънкане. Какво мислиш, че ще постигне колегата ситроен с тази си постъпка ? Аз не познавам нито един от двамата. А такива случки са ежедневие, по ТВ, по вестници. Дори по лоши има, каква поука да си взема аз в личен план ? Може би колегата ситроен очаква някой да се грабне и да отмъсти за неговата несгода, или може би да се пазя аз в Бургас от една сребърна Алфа с форумски лепенки и светкащи чистачки. Не ставайте смешни, поука няма, водата си тече...........

soldier
27-07-2009, 17:51
и за какво ни предупреждава, да бягаме където видим сива алфа? на мен си ми прилича точно на евтина психотерапия, чрез изливане на негативната енергия от случилото се във форума :gruebel:
Чакай да чуем и нашия колега, я си представи, че историята е измислена и ни гледат сега сеира. Поразрових се в някои други автомобилни форуми и подобна тема не видях, а ситроена беше казал, че и в други форуми щял да пусне същата тема

reptli
27-07-2009, 17:53
доста от мненията ми звучат като от хора без опит зад волана! за хиляден път повтарям,че няма шофьор,който да не е бил на мястото и на единия и на другия!
Търсите под вола теле..."ма защо не си се мръднал""толкова ли е трудно да ускориш малко и да се прибереш" ами едно автомобилче със 70коня на 5-та предавка мислите ли че лесно ги ускорява????

мисля че на всички ни се е случвало да се засилим с над 140 изкачвайки някое ш**но върло и някой пендел да ни засече и тн и тн. ...примери хиляда ;)

в каква неколегиалност обвинявате пича със Ситроена при положение,че Алфата след като го е ИЗПРЕВАРИЛА почва да му бие спирачки и да търси саморазправа?????:bash:
дай да почвам да бия хилядите дето са ме засичали преднамерено или не?????

извинявайте обаче се излагате!
ЕХ да ми беше бил на мене спирачки и да ми беше слезнал...

marian
27-07-2009, 17:54
Чакай да чуем и нашия колега, я си представи, че историята е измислена и ни гледат сега сеира. Поразрових се в някой други автомобилни форуми и подобна тема не видях, а ситроена беше казал, че и в други форуми щял да пусне същата темаТакава тема в Ситроен форума няма:oops:

Доко
27-07-2009, 17:55
Ами трябва да има мрънкане пич,нали знаеш че бебето спира да реве когато маика му му даде да суче.

Значи ти когато искаш да промениш нещо което не ти харесва почваш да мрънкаш - яснооо... ми това е , няма да се оправим скоро. :priest: Явно си свикнал като бебето , мрънкаш - дават ти. Не пич, трябва да си го вземеш.

BillyBoy`
27-07-2009, 18:03
Явно не си разбрал точно това което казах ама караи простено ти е,толкова ти е дадено толкова имаш.

lulin racing
27-07-2009, 18:05
Абсолютно безотговорно поведение.
Ето какво се случи... Идвам аз от Изток, през кръговото на четвърти километър и се включвам в движението на Цариградско шосе посока Пловдив. Движа се по ускорителната лента, пропускам автобуса по бус лентата, минавам в бус лентата, след това още по-наляво в дясната лента. Движейки се там, просто в тази лента се движеше с около 50-60 км/ч и за да не бавя се прехвърлям в лявата лента, където ускорявам до максималните 80 км/ч. А и колата пред мен се движеше с толкова. Изведнъж поглеждам в огледалото за обратно виждане и виждам засвяткала се сребриста Alfa Romeo 155, карайки с много над ограничението и бясно ме настига. Като ми се лепна зад мен, започна бясно мигане с фарове - къси, дълги, халогени, светещи пръскали, всичко що може да свети. Да отбележа, че фаровете светеха в син цвят. Е аз няма къда да отида, освен не смятам, че съм в каквото и да било нарушение, затова продължавам да си поддържам спокойната скорост от 80 км/ч, а и в дясната лента едва кротеха някакви Лади, все пак не искам и аз да се бавя. И изведнъж сребристата Alfa Romeo 155 Решава да ме изпревари отдясно, съответно пак говорим за нарушаване на маскимално допустимата скорост за движение по Цариградско шосе. Но тогава замалко да се ударим, защото колата движеща се в дясната лента пред Alfa-та се движеше по-бавно а аз по-бързо:

http://195.149.248.189:8080/2009-07-25/1c44383b496280b48664dafd8d211fd5_120x90.jpg (http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/1c44383b496280b48664dafd8d211fd5/gf/)

Ето ясно се вижда на схемата. Зелената кола съм аз, жълтата е Лада, а сребристата е въпросната Alfa. Е опита се с голям риск да направи маневрата указана със стрелка, в интерес на истината се радвам, че не го направи, едва ли щеще да реагирам подобаващо. И тук вече явно ядосан започна яростно да ме гони, без да съм бягал, след разклона за Младост/Летището, там нашироко вече ме изпревари, пак нарушавайки закона и застана пред мен започвайки рязко да ми натиска спирачка. Не знам с кого се опита да заблуди с този номер. Аз съм акуратен шофьор без една отнета точна, написан акт или глоба, спазвайки прилична дистанция спирах навреме. Това бяха множество предпоставки за ПТП. Отделно ако решах да се преместя в съседна лента, задължително Alfa-та заставаше пред мен с поредните си опита да се опита да предизвика верижна катастрофа, надявайки се, че не съм спазил дистанция. И понеже аз отивах в Самоков, съвсем нормално тръгнах да завивам към Самоковското шосе. Alfa-та пред мен и точно там където се отделя пътя спря. Съответно аз зад него:

http://195.149.248.189:8080/2009-07-25/dc4018f66224a971b5d3b991cf5420f0_120x90.jpg (http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/dc4018f66224a971b5d3b991cf5420f0/gr/)

Ето пак нагледно. Както виждате се предизвика задръстване. Бяха блокирани автобуси на градския транспорт и линейка (с изключена сигнализация). Е спряха се напречно и тогава останах потресен, от колата слязоха няколко човека... Забележете какъв шофьор, рискувал е живота на няколко негови приятели, с цел да ме засече и да предизвика катастрофа, да не говорим за превишената скорост и рисковото каране... На мъж ли се опитваше да се прави, каква беше причината не знам, да докаже ли нещо. Всички сме добре запознати с динамиката на автомобилите Alfa Romeo, но все пак не смятам, че мястото и е в градското движение, на натоварена пътна артерия. Е слезе "героя" и неговите приятели, размениха няколко думи, дойдоха при колата, почукаха на стъклото. Отворих прозореца, лъхна ме лека миризма на... Алкохол... Не знам от кой от двамата беше и не искам да знам, дано не е бил от шофьора, защото това все пак е пътят за морето, много семейства с малки деца пътуват натам по това време. Последваха няколко думи от сорта на "Ти на какъв се правиш, че караш пред мен", "Защо караш бавно" и тем подобни, бил съм ги засякъл, само дето това само те си го знаят. Нямам да описвам, цветущия им речник. Е в крайна сметка си тръгнаха... Искам да ви предупредя, ще предупредя и колеги по другите автофоруми, да се пазят от въпросния автомобил, защото ниско лети и създава сериозно опасности за участниците в движението. Просто като го видите, пазате се, минаваите в дясно, дори ако има коли... За жалост по пътищата стана бойно поле на такива гъзари със синьо светещи предници и тъмни стъкла. Вече изисквах запис от камерите на КАТ в района, оказа се че имат малко след МакДоналдс и преди МИЦ. Едва ли ще се разбере нещо от тях.

Поздрави на всички колеги от Club Alfa Romeo Bulgaria! Безаварийна!

П.С: Надявам се, че "героя" ще прочете темата и ще се замисли, за пътното си поведение.

Как не те е срам първо да пишеш във тоя форум,второ до такава степен да лъжеш! ИСКАМ да ти кажа мойто момче,че за една бройка щеше да оставиш 2 семейства без бащи! Ти си един безотговерен пернишки гражданин.... Такова безочие като твоето просто няма никъде. Няма да падам до твоето ниско ниво,а просто ще разкажа какво се случи на Цариградско шосе..... Пътувахме в колата аз и колегите ни piticar и DINO ! Признавам си,че бях с около 100 км/ч в крайна лява лента и пред мен нямаше абсолютно никакви коли.В дясната лента се движеше въпросния Ситроен Ксантиа с ПЕРНИШКА регистрация.... В момента в който се бях приближил на около г/д 15/20 метра,движещия се Ситроен със скорост около 60 км/ч РЯЗКО мина в крайна лява лента,в която се движех АЗ. Пред него имаше Жигула която се движеше със същата като неговата скорост,но той неблаговоли да ме изчака и предприе рязка маневра за да задмина въпросната кола! При това положение се сещата как се спира за толкова кратко разтояние в случай като моя да нямам АБС! Това му беше първият опит на безочливия колега със Ситроен да ме пребие мен и колегите ми. Малко след това пак му светнах да мръдне в дясната лента защото вече беше задминал руското возило,но ТОЙ ПАК НЕБЛАГОВОЛИ въпреки,че коли до него от дясно НЯМА!В тоя момент реших да го задмина от дясно щом се държи толкова неколегиално и дебилно и ПАК колегата се направи на много бърз ....... В момента,в който го задминавам до НАДЪНИ газта до ламарината и започна да ме забавя в задминаването! Докато става това скороста беше около 120 км/ч аз в дясната лента застигам микробус Пежо и ми оставаше малко място да се прибера. Неможах да задмина бързия пернишки Ситроен и пак за една бройка да се размажеме тоя път в буса Пежо! Най-накрая нервите на всички ни вътре неиздаржаха,задминах всички от аварийната лента застанах пред лъжливия пернишки колега със Ситроена и през прозореца го попитах дали е луд или просто иска да ни размаже..... След нагло освиркване и псуване от негова страна към мен и по адрес на майка ми пуснах аварий светлини и започнах да намалявам за да спра колегата да се разбереме и укротиме малко нещата! Това стана на разклона за Горубляне. Слезнахме от колата с колегите и отидохме към него,колегата питикар отново го попита луд ли е и защо прави такива простотий! А от вътре се чуваше само " Кво бе кво искате,шо ме засичате"

Колега Ситроен бих те помолил като човек след като седнеш зад волана бъди по-внимателен и предпазлив! На 25.07. се опита двукратно да оставиш две семейства без родител,което не ти прави никаква чест! Камо ли да пишеш в този форум,да лъжеш и да се опитваш да ме излагаш пред всички колеги! Имам 2-ма свидетели с мен ,така че бъди по внимателен какво ще пишеш за по напред ! Ако с нещо съм бил виновен и съм прекалил пред тебе МОЛЯ да бъда извинен! Поздрави

BillyBoy`
27-07-2009, 18:13
Ха така карал ли си със превишена скорост карал си.Да предположим че това което казваш е вярно истина е,защо тогава си се подвел по неговия акъл, като си рискувал и твоя живот и живота на пътниците до теб,защо просто не го остави да си надръгне крастата и като ти се отвори идеална възможност за изпреварване да го изпревариш и всичко да мине без дразги и кавги щеше да си спестиш много главоболия .Тука стана много интересно,ха сега да видим кои лъже ти или колегата със Ситроена.Тука стана е гати латино сериала:yes:

lulin racing
27-07-2009, 18:18
Казвам,че това ми е първия и последен пост в тая тема! Несъм длъжен да давам обяснения пред който и да било защото също така е имало още 2 човека с мен!

Sunny
27-07-2009, 18:26
Добре е ,че чухме и ответната страна . Само не ми ясно за Алкохола - има :?: няма :?: колегата пил ли е или не е и ако не е кой е бил с алкохол . Защото като пием по 1 малко от по 200мл и ставаме Супермен .

pacho_kardana
27-07-2009, 18:32
Добре е ,че чухме и ответната страна . Само не ми ясно за Алкохола - има :?: няма :?: колегата пил ли е или не е и ако не е кой е бил с алкохол . Защото като пием по 1 малко от по 200мл и ставаме Супермен .

Познавам Слави и съм 99% сигурен,че няма да кара пил..възможно е алкохола да се е усетил от другите колеги :oops: (да ме прощават)
Видяхте ли сега че вече е друго като си споделят и двамата!

BLUE1
27-07-2009, 18:39
Изобщо не е друго. А да си беше казал по-отрано, че си пристрастен.

thecleaner
27-07-2009, 18:42
Как не те е срам първо да пишеш във тоя форум,второ до такава степен да лъжеш! ИСКАМ да ти кажа мойто момче,че за една бройка щеше да оставиш 2 семейства без бащи! Ти си един безотговерен пернишки гражданин.... Такова безочие като твоето просто няма никъде. Няма да падам до твоето ниско ниво,а просто ще разкажа какво се случи на Цариградско шосе..... Пътувахме в колата аз и колегите ни piticar и DINO ! Признавам си,че бях с около 100 км/ч в крайна лява лента и пред мен нямаше абсолютно никакви коли.В дясната лента се движеше въпросния Ситроен Ксантиа с ПЕРНИШКА регистрация.... В момента в който се бях приближил на около г/д 15/20 метра,движещия се Ситроен със скорост около 60 км/ч РЯЗКО мина в крайна лява лента,в която се движех АЗ. Пред него имаше Жигула която се движеше със същата като неговата скорост,но той неблаговоли да ме изчака и предприе рязка маневра за да задмина въпросната кола! При това положение се сещата как се спира за толкова кратко разтояние в случай като моя да нямам АБС! Това му беше първият опит на безочливия колега със Ситроен да ме пребие мен и колегите ми. Малко след това пак му светнах да мръдне в дясната лента защото вече беше задминал руското возило,но ТОЙ ПАК НЕБЛАГОВОЛИ въпреки,че коли до него от дясно НЯМА!В тоя момент реших да го задмина от дясно щом се държи толкова неколегиално и дебилно и ПАК колегата се направи на много бърз ....... В момента,в който го задминавам до НАДЪНИ газта до ламарината и започна да ме забавя в задминаването! Докато става това скороста беше около 120 км/ч аз в дясната лента застигам микробус Пежо и ми оставаше малко място да се прибера. Неможах да задмина бързия пернишки Ситроен и пак за една бройка да се размажеме тоя път в буса Пежо! Най-накрая нервите на всички ни вътре неиздаржаха,задминах всички от аварийната лента застанах пред лъжливия пернишки колега със Ситроена и през прозореца го попитах дали е луд или просто иска да ни размаже..... След нагло освиркване и псуване от негова страна към мен и по адрес на майка ми пуснах аварий светлини и започнах да намалявам за да спра колегата да се разбереме и укротиме малко нещата! Това стана на разклона за Горубляне. Слезнахме от колата с колегите и отидохме към него,колегата питикар отново го попита луд ли е и защо прави такива простотий! А от вътре се чуваше само " Кво бе кво искате,шо ме засичате"

Колега Ситроен бих те помолил като човек след като седнеш зад волана бъди по-внимателен и предпазлив! На 25.07. се опита двукратно да оставиш две семейства без родител,което не ти прави никаква чест! Камо ли да пишеш в този форум,да лъжеш и да се опитваш да ме излагаш пред всички колеги! Имам 2-ма свидетели с мен ,така че бъди по внимателен какво ще пишеш за по напред ! Ако с нещо съм бил виновен и съм прекалил пред тебе МОЛЯ да бъда извинен! Поздрави

Що ли познах както обикновенно какво се е случило. Ако е така както казваш аз лично бих го набил и не ми пука.

Mony
27-07-2009, 18:50
Неправилно престрояване и отнемане на предимство... Това пишеше в протока ли за ПТП на цариградско при същото положение. Аз карах в най-лява лента много бързо и един се изнесе от дясна лента в лява без мигач и без да се огледа.. Не успях да спра. И двамата бяхме за бой (аз за това, че летях и той, че караше с главата в гъза си). ПП: за пред кат не признах точно с колко съм карал, но им казах, че съм карал доста над ограничението и въпреки това писаха другия виновен. При положение, че колегата е карал със 100 (което обикновенно си е скоростта на трафика..) аз изобщо не мисля, че той е кривия. Щях да се изкажа против него преди да прочета и неговата гледна точка, но сега мисълта ми е защо не са довършили започнатото като са слезли...

pacho_kardana
27-07-2009, 18:56
:hmm:
Изобщо не е друго. А да си беше казал по-отрано, че си пристрастен.

Не бях сигурен че е той!И не съм пристрастен ами просто разсъждавам!И като прочетох неговата гледна точка го смятам за невинен!

Доко
27-07-2009, 19:00
Казва се "отнемане на предимство". Аз ако бях голям въргал щеше да стане, не знам колегата, ако е така както описва случая, как се е въздържал? Ама и видях ,че има ДЕБИЛИ обичащи да спорят у форума.
Абсолютно същата случка с мой приятел полицай. Отнема предимство на едно Ауди А8 каращо доста над 100 в града. Последствията-колата на моя приятел тоталка Фиат Мареа приличаше на Панда и това, че е полицай изобщо не му помогна - ВИНОВЕН - ОТНЕМАНЕ НА ПРЕДИМСТВО

Това се случва като не се оглеждаш и си мислиш, че си с "нотариален акт" на пътя.

Sunny
27-07-2009, 19:04
Мда невинен . Той един такъв невинен дето налиташе да се бие после се оказа по средата на кръстовището на червено нищо ,че си беше спрял на STOP линията . Имаше и една тема " Слизате ли да се биете по пътищата " . Не се знае в колата която искаш да засечеш и да слезеш да се правиш на герой ония на къф акъл е .
И пак да ми слязат да се бият пак ще ги избутам в средата кръстовището а пък за техен късмет може и да не идва КАМАЗ ;) . Много ги обичам такива бързащи герои .

pacho_kardana
27-07-2009, 19:06
Мда невинен . Той един такъв невинен дето налиташе да се бие после се оказа по средата на кръстовището на червено нищо ,че си беше спрял на STOP линията . Имаше и една тема " Слизате ли да се биете по пътищата " . Не се знае в колата която искаш да засечеш и да слезеш да се правиш на герой ония на къф акъл е .
И пак да ми слязат да се бият пак ще ги избутам в средата кръстовището а пък за техен късмет може и да не идва КАМАЗ ;) . Много ги обичам такива бързащи герои .

И все пак не са го набили!

Sunny
27-07-2009, 19:09
И все пак не са го набили!

И все пак аз нямаше да им спра когато ме засичат и ми набиват рязко спирачки . :calc:

pacho_kardana
27-07-2009, 19:11
И все пак аз нямаше да им спра когато ме засичат и ми набиват рязко спирачки . :calc:

И какво значение има?Важното е ,че разбрахме за какво иде реч! :hmm:

BLUE1
27-07-2009, 19:14
И как разбра точно какво се е случило от неубедително разказаната история. Мисля, че има доста въпроси върху разказа на люлин, но той отказа да отговаря, което си е негово право.

Доко
27-07-2009, 19:16
И как разбра точно какво се е случило от неубедително разказаната история. Мисля, че има доста въпроси върху разказа на люлин, но той отказа да отговаря, което си е негово право.

А ти как реши ,че историята на ситроен е убедителна ? И къде са отговорите на зададените от мен въпроси към ситроен ?
И също така ти изкачаш ли в най лява лента по "Цариградско" без да се огледаш управлявайки базов ситроен който знаеш, че едвам достига пикова скорост от 80км/ч ? Или може би развявайки нотариалния акт на булеварда си решил, че можеш да не се съобразяваш, че има и нарушители ,които се движа по-бързо, може би и даже и наем да им искаш, или знам ли ? Хайде да не продължаваме с инфантилни изказвания. Стига моля.

Sunny
27-07-2009, 19:17
И колегата sitroen спомена ,че някой му е мирешел на алкохол . Аз питах кой е бил ама ....

Kuku
27-07-2009, 19:20
Нещо, аз ли имам изкривена представа за скорост, вие ли фантазирате.... :hmm:

pacho_kardana
27-07-2009, 19:22
И колегата sitroen спомена ,че някой му е мирешел на алкохол . Аз питах кой е бил ама ....

Мисля че знам кой!Със сигурност не е Слави!Нека колегите които са били с него да си признаят за да не ми се обидят!

---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:20 ----------

Нещо, аз ли имам изкривена представа за скорост, вие ли фантазирате.... :hmm:

Не 20км отгоре!

BLUE1
27-07-2009, 19:26
Ситроен има пет поста в които отговаря на въпросите, люлин има дефакто един. Препрочитайки ги вече няколко пъти историята ми изглежда по-правдоподобно от постовете на ситроен. В отговора на люлин някои важни подробности са обвити в мъгла и нямат логическа последователност. Това си е лично моето мнение и не ангажирам никого. А финала със засичането на колата в която има един човек, а вие сте трима, за мен е проява на голяма селяндурщина.

Sunny
27-07-2009, 19:33
Не 20км отгоре!

Добре де - Слави си каза ,че няма ABS и щяло да му е зор да спре когато е застигал "изскачащия" ситроен .
Ами след като не е сигурен в колата си за къде бърза тогава . Това че има ограничение 80Км означава да не се кара с повече от 80 не задължителна скорост от 80Км и повече .
Полицаите много им харесва понятието " Несъобразена скорост " с пътната обстановка , с възможностите на автомобила и т.н. Няма такова понятие като "неписано правило е лявата лента е за изпреварване" в града . То затова през ден "Цариградско шосе" е в новините и черната хроника , защото някой си бързал за някъде с 20Км повече от разрешеното .

Sm0k
27-07-2009, 19:42
Абе то това се казва "отнемане на предимство", ама въпросното нарушение не оневинява това което се казва "превишена скорост" и ОСОБЕНО ПРИСВЕТВАНЕТО от другата страна. Разбирам да си чист, да обвиниш другия за отнемане на предимство, ама при положение, че си в нарупение, вече си носител на поне половината от вината.

Явно е, че и двамата си имат вина, но саморазправата е била излишна. И какво значи, че Ситроена се е опитал да остави две семейства без бащи. Ами ЛюлинРейсинг, като води на две семейства бащите, що не ги пази малко по-добре ами си къпе със 100 км/ч и после се опитва да изпревари със 120 на ограничение 80. Дори и другия да го е засякъл, ако беше с 80 щеше да намали осезаемо по-лесно до скоростта на Ситроена, отколкото със 100. И след като успя да намалиш без да го удариш, що му светиш, ами не го остави да се махне и да си го изпревариш спокойно после. Пък в края на краищата, формално той има право да кара в лявата лента, ако иска и с 30 - не нарушава закона.

Сега тук, възниква въпроса с неписаните правила, че лявата лента била за изпреварване. Колеги, КОГАТО ИМА НАПИСАНИ ПРАВИЛА, НЯМА НУЖДА ОТ НЕПИСАНИ :)
В България написаните правила по тоя въпрос се наричат Закон за движение по пътищата... Ако не ви харесва, има си демократични методи за промяна на закона (напр. да гласувате, да станете депутати или да отидете на работа като експерти в КАТ), нарушаването му не е решение.

Сега понеже светенето с цел да те пуснат, зае голяма част от коментарите, аз ще ви разкажа 1-2 истории. Мой приятел се вози по магистралата, на пасажерската седалка в Пежо. До него шофоьора също момче. На задната седалка две момичета. Всички са на възраст 20-25 години. Изпреварват със скорост около 120-130 км/ч, в лявата лента - до тука всичко е законно. По време на изпреварването ги настига Мерцедес и почва активно да им свети да се махат. Шофьора на пежото не го познавам, незнам от липса на опит или друго, се паникьосва и веднага след приключване на изпреварването, свива доста рязко в дясно за да пусне мерц-а, колата се поднася и след 1-2 неуспешни опита за корекция, нещата приключват бързо по таван. Сега незнам тоя с мерцедеса дали е бързал за някоя болница да закара някой, щото естествено е заминал и не са го видяли повече, ама факт е, че водача на пежото е завършил в болница в тежко състояние, останалите са били сравнително добре. Айде сега, който може да оправдае човека дето "бърза като линейка".
На мен лично ми се е случвало на АМ "Тракия", в неделя следобед в 18:30 посока София, при изключително натоварен (и двете ленти са пълни), да ме натигат и да ме настига 20 годишна хонда сивик и да ми свети доста настоятелно. Това става при положение че аз съм със 140-150 км/ч, щото толкова е скоростта на всички пред мен в лявата лента и най-адекватно изпреварвам движещите със около 120 се в дясната лента. Значи, според вас трябва ли да приема, че тоя с Хондата бърза за някоя болница и трябва да стигне до там с 200 при положение, че ограничението е 130 и аз вече съм го нарушил. И ако го пусна къде ще иде - и тоя пред мен ли трябва да има предвид, че бързаме за болницата?
Пък и се замислете и честно си отговорете, колко от хората, които светят на другите да се махат, го правят щото бързат с основателна причина и колко са тия които просто си мислят, че са по-големи тарикати от целия свят? Някаде по-рано в темата беше казано, че е отношението на двете е 1 към 100 и да ви кажа - и аз така си мисля ;)

Точно за тва Pinko, ви обясни, че в Германия тва е тормоз и се квалифицира, като тежко нарушение - щото може да панираш тоя отпред с агресията си и да стане по-зле. Искам да благодаря и на останалите колеги които, защитиха закона, щото явно той в БГ трябва да се пази, като изчезващ вид.

И накрая, съгласен съм, че трябва да има толерантност на пътя и вероятно и двамата участници не са много толерантни. Но да караш наякои да се махне, щото ти бързаш и искаш да караш с превишена скорост НЕ Е толерантно.

ЕДИТ: Не искам да обидя, никого, но наистина историята разказана от люлин рейсинг, звучи малко по-несвързана отколкото при другия участник. Пък и само докато започнеш поста с "мойто момче" и вече е ясно, че си афектиран.

citroen
27-07-2009, 19:54
А ти как реши ,че историята на ситроен е убедителна ? И къде са отговорите на зададените от мен въпроси към ситроен ?
И също така ти изкачаш ли в най лява лента по "Цариградско" без да се огледаш управлявайки базов ситроен който знаеш, че едвам достига пикова скорост от 80км/ч ? Или може би развявайки нотариалния акт на булеварда си решил, че можеш да не се съобразяваш, че има и нарушители ,които се движа по-бързо, може би и даже и наем да им искаш, или знам ли ? Хайде да не продължаваме с инфантилни изказвания. Стига моля.А ти откъде си сигурен, че съм отнел предимството?! Защото такова нямаше. Иначе добре е описана случката от колегата lulin racing (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5875), само че доста невярна. Когато вече стигнах до лявата лента, зад мен нямаше никой, виждаха се коли в далечината, някъде към Плиска/моста на 4-ти километър. Сега между другото от неговия разказ ми се изясни един от мотивите му: регистрацията РК. Е, за твое успоконие колега, не съм пернишки гражданин, и колата ми от днес е със софийска регистрация. Но това е друга тема. В интерес на истината и на мен ми беше странно как от никакви коли изведнъж зад мен започна да ме настига Alfa-та с бясна скорост, след това да ми светка... Явно се почувства подразнен от това, че "перничанин" кара в лявата лента. Искам да те питам нещо, ако искаш ми отговори на лично. Ако в момента, в който беше зад мен на педя разстояние аз бях натиснал рязко спирачката, както след това ти направи, какво щеще да стане?! Точно така, верижна катастрофа с много жертви... Ти се опита да го направиш и рискува живота на двама твои колеги, на мен, на теб, и на още Бог знае колко народ. Добре, че са добрите ми реакции, и добре, че спазвам дистанция за разлика от теб. Ако бях толкова нагъл, колкото теб, щеще рязко да набия спирачките, когато беше на педя зад мен. Кажи ми между другото как така в движение си отворил прозореца, успоредно до мен питал си ме: "Най-накрая нервите на всички ни вътре неиздаржаха,задминах всички от аварийната лента застанах пред лъжливия пернишки колега със Ситроена и през прозореца го попитах дали е луд или просто иска да ни размаже..... След нагло освиркване и псуване от негова страна към мен и по адрес на майка ми..."... Та как в движение със 120 км/ч, както казваш, си ме питал, аз съм те чул със затворен прозорец и съм ти отговорил... То бива лъжи, ама това вече си е фантазия... Освен това пропускаш да споменеш факта, че която и лента аз да заема, ти винаги минаваше пред мен с цел да ми отнемеш предимството и да ме изблъскаш от пътя. Е най-накрая успя, като блокира пътя на доста хора, спирайки косо на единствената лента за завиване към Самоков. Аз се чудя, как на ви налетяха, хората, които бързаха и бяха принудени да ви чакат да се правите на мъже... Това за 120-те км/ч просто не го коментирам, хем съм се бавил, хем съм карал бързо. През цялото това "пътешествие" не съм надвишил скорост 80 км/ч, движех се константно с такава, не съм отнемал газта и не съм намалявал, затова е лявата лента, за да се кара там с максималната скорост от 80 км/ч.

П.С: Поздрави! И много здраве и безвараийна, дано не попадаш на такива, като мен и аз дано не попадам на такива като теб!

rumenti77
27-07-2009, 20:03

Слави го видях веднага след това и мога да ви кажа че нито той,нито другите двама колеги бяха пили алкохол.Много ми е гадно и мъчно като чета тея глупости които ги пишете и как нападате момчето без да знаете какво се е случило и в същият момент подкрепяте човека дрегер от Перник.:wallbash:Опа грешка от днес софянец.:wallbash::wallbash::wallbash:

Доко
27-07-2009, 20:06
П.С: Поздрави! И много здраве и безвараийна, !

Виж сега, не се засягай. Тук коментираме, все пак е форум, но вината е и у двамата. А ,че аз провокирам малко повече, това е защото ми стана интересно. Тук вече един факт споменат от теб взе превес и не си мислете, че си правя майтап, склонен съм вече да ти повярвам , че може и колегата с алфата да е почнал . ПЕРНИШКАТА регистрация е явно дразнещ шофьорите фактор (сега да не се засегнат колегите от Перник), знам го от опит вярвай ми. В момента тази кола която карам я купих с ПЕРНИШКА регистрация .Докато си взема Бургаска изпадах и в по-лоши ситуации от теб, постоянно неква "Хонда" или "Голф" ми се лепеше отзад по абсолютно същия начин, отнемат ти предимство и ред други дребни на вид неща, но все пак не съм пускал теми у форумите, оправях се според настроението и случая, и този факт не управдава твоите законово заядливи деиствия, както и същите такива незаконни на колегата алфист. Нищо няма да промениш. Както и аз няма да си променя навиците, камо ли пък да следя по пътя за сребриста Алфа.
Безаварийна и на теб, и друг път като не бързаш, пускай рейсърчетата, пък който иска да си спазва законите, всеки сам си поема последствията от постъпките.

Sunny
27-07-2009, 20:09
Слави го видях веднага след това и мога да ви кажа че нито той,нито другите двама колеги бяха пили алкохол.Много ми е гадно и мъчно като чета тея глупости които ги пишете и как нападате момчето без да знаете какво се е случило и в същият момент подкрепяте човека дрегер от Перник.:wallbash:

Не обвинявам никого и не подкрепям никого . Човека "дрегер от Перник" казва ,че някой му е лъхал на алкохол . А това че автомобила е с регистрация РК не означава ,че не е пълноправен участник на пътя .

П.С. И аз карам с регистрация КН във Варна и знам какво е отношението към регистрациооните номера от друг град .

rumenti77
27-07-2009, 20:21
Хора,тъкмо се хвалех на всички познати че няма по задружни хора от нашият форум и в един даден момент всичко стана в ла.на:dyrvo_v_kenefa:.Чао на всички и лека вечер.
П.С. Аз предлагам да му вземем книжката (на Слави)за 4-5 год.:-D