PDA

View Full Version : И мен ме обуха...

Xman
28-07-2009, 12:39
Колеги на 21.05 ми съставиха акт за превишена скорост в населено място- със 17 км. бях превишил
Държа да отбележа,че бях с обезопасителен колан.
В последствие ми удължиха давността на акта до 25.07.
Отивам днес в КАТ, оказва се че имам наказателно постановление за това, че не съм ползвал колан-стойност 50лв. и наказателно постановление за превишена скорост-на стойност 30 лв.
Пътния полицай ми връчи акт само за превишена скорост....просто бях изумен...и двете копелета са ми съсътавили актове....питах служителките, ако бяха трима, три акта ли щяха да ми пишат....единия свидетелства на другия и обратно...
Кофтито е това, че на постановленията пише,че не подлежат на обжалване....:oops: ще пия една студена вода, за последно
Пазете се колеги от безскруполни полицаи:bash:

jazzman
28-07-2009, 12:41
Колеги на 21.05 ми съставиха акт за превишена скорост в населено място- със 17 км. бях превишил
Отивам днес в КАТ, оказва се че имам наказателно постановление за това, че не съм ползвал колан-стойност 50лв. и наказателно постановление за превишена скорост-на стойност 30 лв.
Пътния полицай ми връчи акт само за превишена скорост....просто бях изумен...и двете копелета са ми съсътавили актове....питах служителките, ако бяха трима, три акта ли щяха да ми пишат....единия свидетелства на другия и обратно...
Кофтито е това, че на постановленията пише,че не подлежат на обжалване....:oops: ще пия една студена вода, за последно

Не трябва ли да си се разписал на актовете?

Xman
28-07-2009, 12:46
това казвам, че ми дадоха да разпиша само тоя за превишена скорост.
за друг въобще не стана дума

MrX
28-07-2009, 12:47
Май е време да започне да се прилага пдф-а от тук:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37343

Понякога наистина прекалено много си позволяват господата катаджии.

ФЕРАРИСТ
28-07-2009, 12:48
Гадове неземни......

Xman
28-07-2009, 12:51
Да позволяват си, да не говорим че е подсъдно това, че са ме разписали...предпочитам да си платя и да забравя/много майки отнесоха/ отколкото да хабя още нерви

tanatos
28-07-2009, 13:10
Консултирай се с адвокат и обжалвай (ако адвоката каже,че не е късно). Не ги оставяй така нещата. Мама им гадове...

Xman
28-07-2009, 13:13
Консултирай се с адвокат и обжалвай (ако адвоката каже,че не е късно). Не ги оставяй така нещата. Мама им гадове...

така ще направя, яд ме е и ми се ще да им размажа фасоните

fred
28-07-2009, 13:21
Ами трябва да им натриеш фасона, а ако са ти фалшифицирали подписа, това си е подсъдно и според мен може да се обжалва - не акта, а фалшифицирането му.

Оги
28-07-2009, 15:08
Преди години имах земане даване с полицията ,за групови сбивания и тн...Това в тинейджрските ми години преди 13-15г някъде.Миналата година получавам призовка ,да се ява като свидетел.Отивам в полицията при тоя където ме бе призовал ,и той ми обяснява че съм само свидетел на извършена от мене и още двама кражба ,и понеже тогава съм бил непълнолетен а и минало давност аз и още един сме освободени от наказание , но третия бил имал испитателен срок и щели да го съдят.
На самото обяснение за кражба бяха дадени показания от мене и другите двама обясненията бяха напечатани на машина с моите дани както са си и от долу бях подписан.
Самия следовател беше изнамерил лично от мене писани показания за сбиванията и беше сравнил подписите и се виждаше с просто око как този подпис няа нищо общо с моя.Отрекох всичко то си е и така къде ша крада из апартаментите и тн...И подпълних формуляр за няква експертиза на двата потписа ,като се разписах още веднъж и ,че доброволно предоставям подписите си за експертиза.От тогава не съ ме търсили.Но искам да кажа ,че имаполицаи които си служат и фалшифицират чужди данни, и мисля че това е с цел да се направят на много работни и тн....
В последствие с връски разбрах,че тоя където ми е фалшифицирал подписа е позорно изгонен от системата на МВР и се разледва за фалшифициране на данни подкупи и тн....
Та хващай адвоката и право в съда щом не си разписвал таъв документ.

arieca155
28-07-2009, 20:01
абсолютно съм съгласен с Оги.трябва вече да не им се прощава това своеволие на което са свикнали.кво се правят на всевласни ,дееба и гадовете мръсни.кафа ми е вече от тях и техните мръсни номера и вече и не ми се чета за това дееба и ...

BLUE1
28-07-2009, 20:13
Xman ти си карал с последното копие от акта които са ти съставили, и казваш, че той е бил само за едно нарушение, а после си отишъл в КАТ и са ти връчили две наказателни постановления за двете отделни нарушения извършени на една и съща дата, на една и съща улица в един и същи час и минута?

Xman
29-07-2009, 09:27
Xman ти си карал с последното копие от акта които са ти съставили, и казваш, че той е бил само за едно нарушение, а после си отишъл в КАТ и са ти връчили две наказателни постановления за двете отделни нарушения извършени на една и съща дата, на една и съща улица в един и същи час и минута?
точно така

BLUE1
29-07-2009, 11:20
В диспозитива на постановлението значи трябва да пише ,че на една и съща дата двама различни полицая са установили две различни нарушения и в един и същи час и минута са ти написали всеки акт като са си били свидетели един на друг. Пиша ти го това, защото ако е така е пълен абсурд. Даже и да са го направили не виждам кой началник ще напиши постановления на актове които един друг се унищожават. В закона ясно е написано, че при съставяне на акт се изреждат в него всички допуснати нарушения. Аз не съм катаджия, но ти казвам, че такъв прецидент не се е случвал на територията на ОДП Пловдив и не ми се вярва да се е случил и при вас. Ако желаеш пиши ми на лична и ще се оптам да ти помогна.

Balagan
29-07-2009, 18:24
Щото ни е толкова акъла....

1.....Измисли си некъф подпис който по никакъв начин не може да се подправи(честа инфекция при дубликация на актове ! )

2....Четете бе хора не случАйно има графа ОПРОВЕРЖЕНИЕ...ако сте по сербес правите като мен...

Аз най-редовно си пиша : " Полицаят е видимо пиян вследствие на недоказуеми нарушения...въпросният компетентен орган ми поиска подкуп без аз да съм предложил същото...действието се развива пред 2ма катаджии и 3ма мой свидетели..."

И те хваща за кУ*а къса акта и се пуска да бягаш...ама българина верно незнае кога да се прави на Чок отворен иначе се има за такъв !

А за мизерията с колана пишеш в опровержението : Вследствие на скоро претърпяно ПТП Пиропатрона на колана ми е скъсан вследствие на което механизма нефункционира !

И каквото и да става...все ще минеш по капките :)

BLUE1
29-07-2009, 18:34
Градски, не пиши глупости, в актовете няма графа опровержение.

achkar
29-07-2009, 18:36
Градски, не пиши глупости, в актовете няма графа опровержение.
Напротив, в АУАН-а има.

BLUE1
29-07-2009, 18:41
achkar (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5389) има графа възражение, а не опровержение. Правиш ли разлика между двете думи? Възражението е относно процедурата по написване на акта, а не за нарушението което си направил. Акта се обжалва по друг начин. А това кои какви глупости пише в графата възражение е отделен въпрос.

Balagan
29-07-2009, 18:56
Грешката е моя признавам си без бой !

И се тая нали като иде да се отчита и като видат кфо съм писал в акта и ще му теглат ножа защото как ще ме наказват срещу неща който дори и да съм измислил са в негов минус :)

BLUE1
29-07-2009, 19:05
Пак ти казвам, без да се обиждаш, пишеш пълни щуротии. Нека ти напишат акт грамотно и по правилата пък ти пиши, че са пияни и т.н. Очевидно не си имал сериозни проблеми с КАТ, съветвам те най-приятелски, никога не пиши глупости в графата за възражения защото това ще ти донесе максимума от глобата в наказателното постановления.

pr_00f
29-07-2009, 22:24
Ти напиши, че полицая е употребил алкохол, пък да видиш в какво приключение ще се вкараш.

ФЕРАРИСТ
29-07-2009, 22:28
Аз чак в такива приключения не влизам, щото ми е се тая за акта, но едно аверче процедира по същата методика, пише едни врели некипели като възражения, и е предоволен....

Доко
29-07-2009, 22:39
Аз най-редовно си пиша : " Полицаят е видимо пиян вследствие на недоказуеми нарушения...въпросният компетентен орган ми поиска подкуп без аз да съм предложил същото...действието се развива пред 2ма катаджии и 3ма мой свидетели..."

Ей тва ако си го написал в акт, нямаше да ти дойде на ум да го даваш за съвет на колегата. Обвиняваш служебно лице по време на работа - следва вътрешно разследване вероятно, най-често завършва в съда, губиш минимун 2000 лв и таксите за адвокати :waving:

tanatos
29-07-2009, 22:57
Не бе чак такива глупости за пияни полицай не се пишат. Ако са те спрели за превишена, пишеш,че пред теб е имало друга кола,ей такива простотий. За колана пишеш,че си бил с черни дрехи и полицаят не е видял. Чак да се пише за пиян служител е прекалено..и те са хора, това може да им докара наказание...

pr_00f
29-07-2009, 22:59
И как ще докара, като полицая веднага вика дежурен екип , отива в болницата и дава кръвна проба.
И ако не е пил :upsidedwnsmiley:

търтей
29-07-2009, 23:02
И как ще докара, като полицая веднага вика дежурен екип , отива в болницата и дава кръвна проба.
И ако не е пил :upsidedwnsmiley:

Е къ да не е пил, като по цял ден само чикии и бира?

Изобщо кат е тотален паразит и безполезна организация, дето ми яде парите и трябва да се премахне

Доко
29-07-2009, 23:03
Чак да се пише за пиян служител е прекалено..и те са хора, това може да им докара наказание...

На братовчедка ми мъжа е полицай (жандармерист) , пресен случай от преди 2 месеца. Взе точно 2000лв от един такъв юнак. Абсолютно същия случай. От него знам ,че в такъв случай е длъжен веднага да даде кръвна проба, естествено се оказва чист и завежда дело , стигнаха до споразумение. Равносметка - юнака потъна с 2000лв и плати естествено всички такси. Така, че премисляйте какво пишете .

Dodo 155
29-07-2009, 23:12
Винаги обжалвай актовете, дори да си 100& в нарушение!
Винаги има за какво да ги заядеш тия боклуци, защото не се научиха какво да гледат и санкционират по пътищата.
Спират теб за без колан, а в същото време Порше с младо лайно премазва жена или Стависки убива хора на пътя.
Редовно виждам как мотористи минават с висока скорост покрай ченгета и те нищо не им правят. А после четем как са се размазали ... абе крива държава, криви ченгета :Tease:

Balagan
29-07-2009, 23:12
Абе и без пияното..нека пиша че ми иска подкуп и нека се оправдава тогава как не ми е искал след като знае цяла България колко са корумпирани :) :laughing1:

Dodo 155
29-07-2009, 23:15
Пак ти казвам, без да се обиждаш, пишеш пълни щуротии. Нека ти напишат акт грамотно и по правилата пък ти пиши, че са пияни и т.н. Очевидно не си имал сериозни проблеми с КАТ, съветвам те най-приятелски, никога не пиши глупости в графата за възражения защото това ще ти донесе максимума от глобата в наказателното постановления.
Каквото и да напишеш, няма ли възражения в 3 дневен срок, не се надявай някой да го заболи.
Личен опит ...
Редовно пише, че така нареченият "свидетел", т.е. вторият полицай е бил с друга кола, когато са ме спрели и акта отпада или ми дават минимална глоба, което ме устройва :clap:

pr_00f
29-07-2009, 23:29
А всъщност може би идеята е да се замислиш какви си ги свършил и защо ти пишат акта.
Ама това са подробности един вид ако ме разбирате.
Или е трудно ???

Xman
30-07-2009, 09:21
Щото ни е толкова акъла....

1.....Измисли си некъф подпис който по никакъв начин не може да се подправи(честа инфекция при дубликация на актове ! )

2....Четете бе хора не случАйно има графа ОПРОВЕРЖЕНИЕ...ако сте по сербес правите като мен...

И те хваща за кУ*а къса акта и се пуска да бягаш...ама българина верно незнае кога да се прави на Чок отворен иначе се има за такъв !

А за мизерията с колана пишеш в опровержението : Вследствие на скоро претърпяно ПТП Пиропатрона на колана ми е скъсан вследствие на което механизма нефункционира !

И каквото и да става...все ще минеш по капките :)

абе отстрани всеки голям го вади, що ме ядосваш колега

fred
30-07-2009, 10:51
абе отстрани всеки голям го вади, що ме ядосваш колега

Вярно е това, че острани е лесно.За подкупа е малко опасно според мен, но да се пише-"струва ми се, че полицаите бяха употребили алкохол" може да се пише, така ти се е сторило, ама той трябва да отиде и да си направи кръвна проба, това става.Есетествено зависи и от ситуацията все пак.

Xman
30-07-2009, 16:32
Случката става на 100м. от КАТ Сливен, просто някак не е сериозно да ги обвиня в 07.30 сутринта че са употребили алхохол и ти на такова място