View Full Version : Гаражът като галерия
Конкурс за гараж, подобаващ на кола като Мазерати.
Гледайте клипчето на наградения в категорията "съществуващ гараж".
http://www.bustler.net/index.php/article/maserati_competition_design_driven_awards_dream_ga rages/
"To provide an appropriate space to honour this car as a piece of art"
Интересно и обнадеждаващо е, че и в България има собственици с подобно отношение към дизайна и архитектурата. Ако не беше тъпата криза, вече щеше да е реализиран подобен проект (макар и с основен "експонат" Lamborghini) за семейна извънградска къща. Инвеститорът не се е отказал де, просто стават по-бавно нещата.
Ами обикновено, тия дето имат пари нямат вкус, само виж едно "ВИП" парти у нас, всъщност така и е по света, но е завоалирано чрез наемане на различни дизайнери, архитекти и т.н.А у нас селянин с пари иска просто да има еди каква си къща и не иска и да чуе друг да му дава акъл как да изглежда къщата, двора и други придобивки.
Иначе, аз бих си направил такъв гараж, ако имах толкова пари, готин е:-P
Да бе, ше вкарам колата в хола да ми мирише на гуми, на бензин, на смазки..... тъпотия неприложима в ежедневието и подходяща единствено за снимка в списание или три-минутно клипче :?
Иначе е интересно, да, ама да не ти е у къщата :lol:
А у нас селянин с пари иска просто да има еди каква си къща и не иска и да чуе друг да му дава акъл как да изглежда...
Една част от тези са неспасяеми, други имат нужда да видят, харесат и откопират нещо прилично далеч извън оградата на кочината, а на следващия етап даже приемат чужд авторитет и се оставят да бъдат изненадани от него - еволюция :-)
А за хората с пари и вкуса не съм съвсем съгласен - просто показността е аспект на простотията, докато нормалните заможни хора гледат да не бият на очи.
---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:48 ----------
...да ми мирише на гуми, на бензин, на смазки...
Тая рампа е сложена именно да не ти се налага да палиш колата в хола :-) И в Калифорния си е съвсем приложимо според мен, но у нас е достатъчно да си подадеш накрайника на ауспуха от вратата и колата вече ще е кална до прозорците... Особено в елитните периферни квартали, където карат на септични ями :-P
Е, както казва Куку, това не се връзва с масовата ни представа за гараж, но аз я харесвам, друг пък може да си го направи в класически вид-с гуми, масла и какво ли не.Е дано да имаме тая възможност :-P
Не, не, не ме разбрахте - гуми, бензин, смазки и прочие по колата си миришат и без тя да е запалена или да се движи.
Само за проба си свалете резервната гума и си я сложете в стаята, където спите :idea:
Много готино решение е тая рампа,само с влизането нз как ще е,трябва да гасиш колата още отвън,иначе е много приятно така, и аз бих си направил такова гаражче,ооо и аз съм на първия етаж,може да се измисли нещо,ще си построя площадка пред балкона да паркирам алфата там:roll2::roll2::roll2:.Абе като цяло е идейно тва.
Само за проба си свалете резервната гума и си я сложете в стаята
Неа нужда - аз си возих един комплект в чувал в купето два дена, а смърдя на джапанки още толкова след като колега от Ланча форума ме отърва от тях :-D
А на човека къщичката му е доста проветрива иначе.
Как да е де, то е ясно, че не е за всяка кола и къща тва решение (представи си някой алфонс как капе по мокета откъм рейката :tooth: ). Както беше казала една позната по повод живеенето в лофт, иска се известна доза поносимост към артистични неудобства за тия неща :-)
sp_romeo1
29-07-2009, 15:06
Като гледам клипа се чудя тоя кара ли я тази кола или само и се любува...
Всеки който пожелае може да си метне едно легло до Алфата,взима си някоя бира и всичко е ОК.
Ама чак да си я вкарам в хола....:gruebel:
Не, не, не ме разбрахте - гуми, бензин, смазки и прочие по колата си миришат и без тя да е запалена или да се движи.
Само за проба си свалете резервната гума и си я сложете в стаята, където спите :idea:
Аааа, да, е този тук явно има и проветрителна уредба, освен вратата:))
тва за Алфа не става - вечно ще ти е в масло пода :)
Jivko7777
29-07-2009, 19:20
Aaaa не е така има толкова големи маняци, които не могат да се разделят с колата, че с удовоствие биха спали с нея :wub::wub::wub::clap:
pacho_kardana
29-07-2009, 20:21
Да ми дадът мазерати и таква къща пък нека ми мирише на гуми и т.н. нека ми е!
Ми да де - имаш пари за Мазерати и къща-палат, а нямаш пари за гараж - колко треа си проЗ :lol:
тва за Алфа не става - вечно ще ти е в масло пода :)
Ще си сложи една тавичка на колела отдолу и готово:drinking:
и аз да имам такава кола и аз ще си я паркирам в хола :tooth::tooth::tooth::tooth:
Доколкото разбрах и видях, цялото помещение е проектирано и направено само и единствено за гараж, в който може да си седи и да си се радва на колата, т.е. тва не му е хола, което е още по-яко, щото жена му няма да му виси на главата докато той си точи лиги по колата:smile:
Я, ето и на български (http://whata.org/blog/ot-poslednite-10-dni-garazh-za-maserati-biblioteka-v-praga-i-kashta-v-sloveniya) малко по темата + вариант за по-практична реализация (без миризми и свинщини в дневната)
PEPI-2ALFA
31-07-2009, 11:31
Такова нещо е правено в България. Преди години в един вестник имаше статия за българските новобогаташи или за циганските барони. Един от пловдивско си беше направил асансьор да си качва Ферарито на покрива.