PDA

View Full Version : наистина ли е нужно каското

marian2784
02-08-2009, 17:15
според мен когато се говори за коли по на 15-20 години с пазарна цена до 2-3 хиляди лева не си струва каското,стига и една по-добра аларма.

---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:08 ----------

Май не разбра...Сложих аларма Валкор за 180лв. с доживотна гаранция с доп. захранване и камара глупости и бяха успели да вземат колата.... Какво трябваше да си сложа аларма за 300лв. и да продължавам да треперя или каско? Да не говорим че предполагам си виждал как се крадат коли за по 100 000 евро и най-модерните аларми не спасяват.... Тоя с уното е имал неква алармичк китайска както 90% от старите коли...

Другото че ако и аз си живеех в Севлиево тоест на село, а не в София нямаше да имам нужда от каско, че и от аларма...Ама в големия град и по точно София...нещата стоят по друг начин...

ами и аз не живея насело точно обратното в град където има повече престъпност от цяла провинция Парма и то в квартала на албанската мафия.и да ти кажа все ми се струва че е по-лесно да откраднеш кола с аларма от извесна марка(говоря за алармата) или кола с заводска такава просто има повече инфо отколкото за някоя нейзвесна българска фирма или в моя случай правенячка в къщи.а човека с уното е преценил че колата му не заслужава нито каско нито добра аларма,негов избор

CrazyElement
02-08-2009, 20:00
според мен когато се говори за коли по на 15-20 години с пазарна цена до 2-3 хиляди лева не си струва каското,стига и една по-добра аларма.

---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:08 ----------

ами и аз не живея насело точно обратното в град където има повече престъпност от цяла провинция Парма и то в квартала на албанската мафия.и да ти кажа все ми се струва че е по-лесно да откраднеш кола с аларма от извесна марка(говоря за алармата) или кола с заводска такава просто има повече инфо отколкото за някоя нейзвесна българска фирма или в моя случай правенячка в къщи.а човека с уното е преценил че колата му не заслужава нито каско нито добра аларма,негов избор

Е то колега не е една не е две една хубава аламара е парички , и колкото да ти е мила колата може и да ги нямаш да ги дадеш за аларма... Пък и все се чудя е нали имат имобилайзер колите как ги палят бре? То верно че крадът коли за по 100 000 евро с един куп защити ама там говорим за профисионалисти с апаратура и прочие а не некфо (наркоманче) както бяхте казали по-горе?

JAMAL
02-08-2009, 20:09
Аз съм направил автокаско предимно заради щети, причинени от мен си, или от други водачи, без да разчитам на гражданската. Може и да пипнат кола, на 15години, струваща 2000лв, но това е изключителна рядкост. Ми те нашите коли с редовни документи не можем да ги продадем за 4-5к лв, пък камо ли с нередовни. Джамбаза трея да е много тъп да се занимава с подобни щуротии. Доколко риска е определен само тоя мизерник си знае. А алармата съм я сложил колкото да мина при застрахователите. Каквато и ще да, имат ли желание да ми пипнат колата, спасение няма. И без това на мен джантите ми струват колкото половината кола, пък каското не ги покрива, така че какво да се напрягам.

koolio
02-08-2009, 21:24
Точно за човек с кола за 2-3 хиляди едва ли парите за ремонт след удар са джобни. Така че по-добре да не се правим на скъпи на триците и евтини на брашното.

Sunny
02-08-2009, 21:43
Може и да пипнат кола, на 15години, струваща 2000лв, но това е изключителна рядкост. Ми те нашите коли с редовни документи не можем да ги продадем за 4-5к лв, пък камо ли с нередовни. Джамбаза трея да е много тъп да се занимава с подобни щуротии. Доколко риска е определен само тоя мизерник си знае.

Такава кола не се препродава с други документи . Просто си отива за резервни части по моргите .

VFTI
02-08-2009, 21:49
А после купуваме дръжки по 50лв. врати, калници и т.н...

Това казвам, че беззаконието е толкова голямо(говоря конкретно в София) че джамбаза ще вземе 1000лв от тая кола на части и на скрап, обаче си струват тия 1000лв. защото:
1. Няма полиция която да го застигне
2. Ще открадне 3 морги за по 1000лв. и е готов с месечната заплата,....

Колега има разлика между Италия и България и то огромна!!!

Също така има разлика и между СОФИЯ и провинцията...

В моя роден град колата си я държа с ЦДто и т.н..Плюс това там за последните 5години има кражба на един автомобил и то до последно се смята че е за отмъщение и чистене на сметки....Тааа след като колата ми спа в София и беше почти открадната аз си праскам каското и се моля да не ми я надраскат, окрадат ПАК....

П.П Освен открадното Фиат Уно от ТАЗИ сутрин днес мога да дам още 2-3 пресни случаи за коли до 2000лв. откраднати съвсем наскоро на териоторията на София.....

ФЕРАРИСТ
02-08-2009, 21:53
Правя си мурафет дето само аз си знам, и без него колата не ще да запали, ако ще и турско да стане - естествено че могат да я изнесат с бутане, ама не мисля че за нея ще положат толкова усилия....

marian2784
02-08-2009, 21:58
аз за да съм сигурен съм направило 2 морафета че да не запали,щом на мен ми трябва половин час за да я запаля ч е аз съм я направил представям си колко ще трябва на някой друг де дори не знае къде е скрито всичко само ако вдигнат ще я вземат

CrazyElement
03-08-2009, 00:55
Е споделете ги тез морафети и с нас да ги направим и ние , че не сме толкова навътре с нещата ;)

santo_traficante
03-08-2009, 08:24
В София италянски коли не се крадат:smoke:отворена да я оставиш най много да се :biker: и да я зарежат някъде.
за автомобили над 12год е безмислено да се прави каско освен ако не е някой Мерцедес ,ФВ Г4 или Пасат или някое БМВ...
попринцип каското над 12год автомобил е само някой да не те отнесе на тотал и да вземеш лев...за паркинг щети и али бали е умряла работа на този етап.
Дърти бангии вдигат за скрап;)

JAMAL
03-08-2009, 09:25
Точно за човек с кола за 2-3 хиляди едва ли парите за ремонт след удар са джобни. Така че по-добре да не се правим на скъпи на триците и евтини на брашното.

Извинявай, но не те разбрах?

Jivko7777
03-08-2009, 12:45
Aз лично нямам каско и не ми и трябва в моя малък град...Колата си има гараж, а където и да отида с нея почти всички знаят на кого е :flirt: и това е нормално все пак живея в 25000 градче ;-) Иначе за по-големите градове си мисля че е задължително, най-малкото заради паркинг щета, но в моя случай каското си е пари на вятъра...

Alexanderbb
03-08-2009, 15:05
В София италянски коли не се крадат:smoke:отворена да я оставиш най много да се :biker: и да я зарежат някъде.
за автомобили над 12год е безмислено да се прави каско освен ако не е някой Мерцедес ,ФВ Г4 или Пасат или някое БМВ...
попринцип каското над 12год автомобил е само някой да не те отнесе на тотал и да вземеш лев...за паркинг щети и али бали е умряла работа на този етап.
Дърти бангии вдигат за скрап;)

Хич не съм съгласен с тебе. За последните два ремонта от каското съм взел точно 3100 лева. Дали ако разчитах на нечия гражданска щях да ги взема как мислиш. У нас да вземеш пари от подобно нещо си е загубена кауза. А така Булстрад ми плаща по каското и си търси парите после от застраховката на виновния. А що се отнася до кражбите освен за моргите винаги може да мине някой надрусан и да реши да се повози.

ФЕРАРИСТ
03-08-2009, 22:49
Е споделете ги тез морафети и с нас да ги направим и ние , че не сме толкова навътре с нещата ;)
Ключ маса е най - елементарното....

morfius
04-08-2009, 12:54
Ключ маса е най - елементарното....

Тоя номер остаря още като имаше само Лади,Москвичи, Варбурзи и Трабанти бре :-P

fred
04-08-2009, 13:53
Абе не знам колко лева каско ще спестите на кола примерно около 5000 и надолу лв та такива терзания ви гонят :tequilla:

DiStefano
04-08-2009, 14:33

остарял остарял ама заври го тоя ключ некъде
дет нема намиране и нема палене ...
другия вариант е по-кофти .. в годините на "митинговата демокрация" както се изразяваше бай Тошо бог да го прости .. един познат сяка вечер се прибираше в тех с акумулатора си .. но ладичката така и един ден липса пред блока му .. и така и не я намериха ... каското е един вид превантивна мярка .. няма аларма която да не може да се байпасира или поне аз не знам за такава ... единствения начин да не си валат е каското .. за съжаление в напредналите държави такива застрахователни понятия "каско" нема ... благодарете на Васко/Жоро Илиев .. мир на праха им .. и на другите там сик, вис и тям подобни организации че преди 15 години я измислиха тая глупост за да печелят от обикновения данъкоплатец .. и най-вече на нашите убави управляващи ... специални поздрави от мен за Бат Бойко ... поне вече "полиционерчетата" са на власт ... да видим ...

zdravio
04-08-2009, 14:52
Няма такава тема:spam_laser: Има ли някакъв смисъл въобще този въпрос!?

rusiq86
04-08-2009, 16:15
Досега съм измъкнал от каското за дребни паркинг щети 1400 лв, един път някой ми обра калника яко на паркинг и избегал, вторият път издействах боядисване на предна броня и нова оригинална подкартерна кора(колата е ниска и я взех с надрана предна броня отдоло). Така че има смисъл от каско, най-малкото да си една бройка по-спокоен, а й за 350 кинта нема да убеднея, имам авери който си карат без, и страдат от това, единият даде 3000 лв за ремонт.
Преди два дни се върнах от път, държах колата в гараж, спрях я зад една банка на един паркинг за два часа, служебен паркинг, имах пропуск, и като се прибрах и видях че некой е лъзнал задната броня леко като е излизал, така че нека да има, да не му мисля за дребни къхъри...

а за един стар трик, ако нз за него и крадеш колата просто няма да я запалиш, извеждаш от горивната помпа един кабел, вкарваш скрито копче-прекъсвач някаде например в някой ъгъл на маншона на скоростният лост или ръчната, и без да го натиснеш нема да подаде гориво на двг и нема палене, дори некой сръчен хакер нема да я запали така :) нема гориво в двг, нема и кражба.

marian2784
04-08-2009, 21:09
някой го имаме в алармата това ключе ;)

ФЕРАРИСТ
04-08-2009, 21:44
Ми точно това е целта бре - всеки апашин очаква някаква фешън аларма, и нещо елементарно дето най - малко очаква ще го остави в голям шах.....имам аверче с С класа и Х3 дето само има диод да мига на таблото, а е боцнал ключ маси и още един ключ за изключване на запалване или помпа мисля......никви ядове.....

Sunny
04-08-2009, 21:50
Оше един елементарен пиниз за тези които са с CODE 145/6 156 * - прекъсва се единия от двата кабела на ферита . Чалъми има колкото си искаш :gruebel:

fred
04-08-2009, 22:04
Ами напишете ги всички тука та да е по лесно на тия дето крадат :gangstah:

Sunny
04-08-2009, 22:09
Ами напишете ги всички тука та да е по лесно на тия дето крадат :gangstah:

И да им го напишеш като не знае :gangstah: къде е скатано може да си загуби времето и не само . .....

rusiq86
05-08-2009, 00:08
моето е под резервната гума в багажника :), не не е, това е базик вече, е да вари да търси и нема го намери съм сигорен,от каде да знае че съм толкова прост

п.с. имате го това вградено в ключа, какво точно се води, и откаде разбрахте това

raiders
05-08-2009, 01:21
Каското е хубаво нещо, макар, че се занимавам с това и застрахователните компании печелят, защото няма държава която да седи зад нас е друга тема, но това е вид застраховка като всяка друга, не е задължителна, има си риска и затова последните няколко месеца има минимум при застраховането ~250-300лв. за каско, та колата и 1000 и 2000лв. да ти струва плащаш за спокойствието си, иначе това маркиране, аларма са голяма глупост, никаде го няма, ама пак се завъртам за държавата България, крадеш кола в затвора и да видим тогава, са по 14 пъти хванат и пак на свобода...

JAMAL
05-08-2009, 01:48
Има един вариант да прекъсваш горивоподдаването, като прекъсваш масата от запалката на колата. Но нека е тайна. Може да издадем книга. Тайните на автокражбите.

AntiLuuP
05-08-2009, 19:10
Абе каското си е оферта ... повярвайте ми...

Jivko7777
05-08-2009, 20:13
Абе каското си е оферта ... повярвайте ми...

Какво ще рече това "оферта" :?

AntiLuuP
05-08-2009, 21:16
Какво ще рече това "оферта" :?
Ами карай без каско ожули калниците чупи два джама и ще разбереш...

marian2784
05-08-2009, 23:18
и това за какъв период е,ако е ежемесечно съм съгласен иначе не фиждам офертата ти

RPWWD
06-08-2009, 00:28
Каското е полезно за паркинг простотии от некадърни шофьори - ожулени брони, щети от отваряне на врати на съседни коли по твоите и т.н. За година и половина каране в София, без удари и катастрофи, единствените непребоядисвани елементи по колата ми са преден десен калник и задна "5-та" врата... Ей така от факта, че колата стои на улицата. Даже и в момента е в доверен сервиз за пребоядисване на двете брони (повторно) и двете задни врати. За тези година и половина застрахователите ми са назад 2250 лева от козметики, а аз съм им платил 1800 лева ;-) Иначе, слава богу, автоджамбазите не крадат италиански коли. Навремето бяха разбили старата ми Дедра само да проверят дали имам касетофон вътре и ми бяха преебали пепелника, щото не могли да го отворят и мислели, че е капак ?!?

Jivko7777
06-08-2009, 02:24
Ами карай без каско ожули калниците чупи два джама и ще разбереш...

Да може да те ожулят или счупят нещо ама в София и в големите градове, но не и тук в Нова Загора :yes: :yes: :yes:

AntiLuuP
06-08-2009, 18:39
Да може да те ожулят или счупят нещо ама в София и в големите градове, но не и тук в Нова Загора :yes: :yes: :yes:
Aма там можеш сам да се ожулиш...

S_G_M
06-08-2009, 18:58
И моята количка не е от най-скъпите , но онзи ден си и направих каско. Предпочитам да дам 400 лева на части и да ми е мир на главата .Виж аз сам целнал някой или той мен . Така че аз съм за .

ghoul18
06-08-2009, 19:05
Колеги, според мен темата е напълно излишна и дори леко глуповата! Не познавам нормален човек, който да смята, че каското е ненужно!!! Ако има такива, то те са онези които си викат "абе това са грешни пари, на мен няма да се случи" .... то......те май не се причисляват към нормалните де...!
Абсолютно излишно е да давам примери, с които да ви доказвам защо е ЗАДЪЛВЖИТЕЛНО да имаш каско, а те примерите са безброй! Хора, пари от каско и от гуми не пестете, за да не ви излезе през носа!!!
п.с. Важно при каското е компанияата, внимавайте къде си правите каското, за да не се окажат наистина "пари на вятъра"

Jivko7777
06-08-2009, 19:09
Aма там можеш сам да се ожулиш...

E че ако сам се ожулиш незнам дали плащат...

marian2784
06-08-2009, 20:33
Колеги, според мен темата е напълно излишна и дори леко глуповата! Не познавам нормален човек, който да смята, че каското е ненужно!!! Ако има такива, то те са онези които си викат "абе това са грешни пари, на мен няма да се случи" .... то......те май не се причисляват към нормалните де...!
Абсолютно излишно е да давам примери, с които да ви доказвам защо е ЗАДЪЛВЖИТЕЛНО да имаш каско, а те примерите са безброй! Хора, пари от каско и от гуми не пестете, за да не ви излезе през носа!!!
п.с. Важно при каското е компанияата, внимавайте къде си правите каското, за да не се окажат наистина "пари на вятъра"
ами аз съм луд тогава

ghoul18
06-08-2009, 20:40
ами аз съм луд тогава
Сам си го каза, а и да видиш как ще се излекуваш, ако стане фал! Не ти го пожелавам, разбира се ама.....то гаранция никой неможе да даде! Такива като те колко изпищяха..... и се бягат като ужилени към застрахователите!

Jivko7777
06-08-2009, 21:32
ами аз съм луд тогава

Двама станахме лудите значи...Верно добре е да имаш каско ама ако се налага и ти трябва :)

rusiq86
06-08-2009, 23:01
Колеги и аз мислех че няма да ми се наложи и че е ненужно, но го имах. И един прекрасен ден некой ми одра колата яко, задната дясна врата с друг автомобил, и да ви кажа благодарен съм на каското, колата я взех с задрана задна броня и предната отдоло, ниска е, и двете си ги оправих от каското, нова подкартерна кора ми изплатиха на цена от 360 лева, поръчката я направих аз от италия, и я платиха. Да са живи и здрави, просто предпочитам да съм спокоен с една бройка повече за колата, дори и да нямам вина, някой да ме одере и да избяга. Имам познати жени, който са ми разказвали как се е случвало на няколко пъти да одерат спрели коли, паркирани и да изфейкат. Е да но аз моята немога да я гледам така одрана, а ако се случи кво,треа аз да плащам...всеки сам решава каде да дава парите си и как...мой приятел се блъсна с хюндай купе, и даде 3 бона за ламарини и боя, нямаше каско щото не му се даваха мн мн...е питайте го сега дали ще кара кола без.

AntiLuuP
07-08-2009, 00:21
E че ако сам се ожулиш незнам дали плащат...
Плащат срещу представен акт за ПТП в противен случай пишеш паркинг... аз се упарих без каско даже направо се изгорих ....
Гражданската ти плащат точно едно куфарче въздушна смес ....

WarsteineR
07-08-2009, 04:05
Каското плаща за всякво ПТП и кражба.. който и да е виновен, стига да не си бил мата хари :drool: оферта си е няма какво да говорим :) не би било оферта само ако колата седи по паркингите и не се кара :roll:

Jivko7777
07-08-2009, 11:31
Каското плаща за всякво ПТП и кражба.. който и да е виновен, стига да не си бил мата хари :drool: оферта си е няма какво да говорим :) не би било оферта само ако колата седи по паркингите и не се кара :roll:

Имаш напредвид че ако сам се фрасна някъде :) с висока скорост и каското ще ми покрие щетите така ли :shock: :shock: :shock: Силно се съмнявам...

VFTI
07-08-2009, 11:41
Имаш напредвид че ако сам се фрасна някъде :) с висока скорост и каското ще ми покрие щетите така ли :shock: :shock: :shock: Силно се съмнявам...

1. Едва ли сам ще се фраснеш с висока скорост, защото в такъв момент едва ли ще мислиш за каско...
2. Ако все пак ти стиска да се фраснеш с някаква скорост при коята хем да оцелееш с минимални кунтузии хем да размажеш колата(успех ти желая) ще си получиш парите от каското за тотална щета..
3. Естествено ако кажеш "нарочно се блъснах" никой няма да ти плати, но ако е "станал техническо проблем и си изгубил управление над автомобила" всичко ще ти бъде платено...
4. Поразгледай какво означава застрахователна измама в България и чужбина.
5. Интересно ми е на колко си години?

Jivko7777
07-08-2009, 12:07
1. Едва ли сам ще се фраснеш с висока скорост, защото в такъв момент едва ли ще мислиш за каско...
2. Ако все пак ти стиска да се фраснеш с някаква скорост при коята хем да оцелееш с минимални кунтузии хем да размажеш колата(успех ти желая) ще си получиш парите от каското за тотална щета..
3. Естествено ако кажеш "нарочно се блъснах" никой няма да ти плати, но ако е "станал техническо проблем и си изгубил управление над автомобила" всичко ще ти бъде платено...

Разбрах Ви напълно и пак ще се повторя ако бях в София каското не подлежи на коментар, но тук при мен в 25 000 градче където почти няма сфетофари и движението е толкова малко просто не ми е нужно...Предпочитам тези 400-500 лв да ги дам за нещо по колата отколкото за каско...Мисля че ме разбрахте, никой не е застрахован от нищо, но позаинтерсувай те се коко хора имат каско в малките градове?
И на последния ти въпрос съм роден 1989 г и съм точно на 20 години:smoke:

WarsteineR
08-08-2009, 14:05
Дам, както и да се фраснеш плащат ти.М/у другото моя град също не е толкова голям 70 000 но всяка година си правя каско(300-350лв) като досега не съм бил вътре с тея пари, демек са ми дали повече отколкото аз на тях. Тези пари като се замислиш са две брони и една врата да боядисаш.. е случва се за една година дори е малко .. недай си боже нещо по-сериозно да се случи с колата ти .. така че това са най-оправданите 300 кинта за мен. :smoke: все пак всеки си преценява :sex:

AntiLuuP
08-08-2009, 18:20
+ тва можеш да си направиш каско което е само за щети без кражба и е поне с 100лв под цената + колата можеш да я застраховаш и на по ниска цена от неината реална както и на по висока ...

Jivko7777
08-08-2009, 19:58
+ тва можеш да си направиш каско което е само за щети без кражба и е поне с 100лв под цената + колата можеш да я застраховаш и на по ниска цена от неината реална както и на по висока ...

Вече сериозно се замислих, но имам един въпрос оглеждат ли колата предварително и примерно ако е ухлузена вече записват ли го някъде за да не може после да искаш пари за това...

WarsteineR
08-08-2009, 20:27
йеп :) маркировка се прави и се отбелязва ако има нещо счупено и тн :thumbup:

ghoul18
08-08-2009, 21:23

Колега, защо се мъчиш да им обясняваш на "лудите"!?! :) Елементарно е да прочетат 2 реда за "риск", Теория на вероятностите" и още няколко несложни неща, който би трябвало да ги знаят и от обща култура!
Пак, казвам такива като "лудите" колеги сега ми палят телефона да им сключвам каското! Хора правете го за да ви е мирна главата! И пак казвам в правилната компания, че иначе не е ясно колко ще ви е мирна главата!

Jivko7777
09-08-2009, 01:52
Колега, защо се мъчиш да им обясняваш на "лудите"!?! :) Елементарно е да прочетат 2 реда за "риск", Теория на вероятностите" и още няколко несложни неща, който би трябвало да ги знаят и от обща култура!
Пак, казвам такива като "лудите" колеги сега ми палят телефона да им сключвам каското! Хора правете го за да ви е мирна главата! И пак казвам в правилната компания, че иначе не е ясно колко ще ви е мирна главата!

Айде сега моля Ви се...
Първо аз да кажа, че нормалните хора първо си правят застраховка живот на себе си и на цялото семейство.
Второ си правят застраховка на имота...
И чак на последно място е колата...
Айде сега като сте толкова умни колко от Вас имат първите две застраховки ааа, които са много по важни...

ghoul18
14-09-2009, 14:17
Колега, пак ти казвам, прочети в нета малко за риска и въобще за застраховането!
И моля те не се изказвай толкова смело по отношение на другите видове застраховки!
Имам и застр. Живот и здравна (ING) , и имуществена (Армеец), а и каско разбира се (Армеец)! Съвсем естествено е живота да ти е приоритет No 1 !

rusiq86
14-09-2009, 15:38
Имам застраховка живот също,(ако нещо се случи да има пари за махагонов ковчег с червен плюш отвътре поне: черен хумор). Имам и застраховка имущество до 10 к лв за моето гнездо :) , на колата правя каско, защото като отида в друг град и некой тапанар ми лъсне бронята някаде кадето съм я оставил на паркинг, не да давам кинти а да ми ч оправят, а и дете се казва недай си боже ако се случи некоя катастрофа и колата претърпи серизни щети за 3-4к лв, за кво да ги давам от моят джоб. Една гаранция повече и едно успокоение си е това.
п.п.застраховката живот мия правят зашото често съм извън страната, просто се изисква да я имам,това си е.

vassil.tzanev
17-09-2009, 22:42
п.п.застраховката живот мия правят зашото често съм извън страната, просто се изисква да я имам,това си е.

не бъркай здравната застраховка, със затраховка живот, защото за чужбина се прави първата, а не втората. здравната пак покрива и живот, но не е същото

rusiq86
18-09-2009, 02:31
Не ги бъркам говоря за застраховка живот колега!!! Все се бъзикам с майка си, че ще наследи купища пари..хахах...изучавла съм застрахователното дело, знам за кво иде реч