View Full Version : Пали на 3 цилиндъра ... проблеми само :(
Значи така..колата си върви и си гори нормално,на газ и на бензин работи абсолютно нормално но от 2 дни ми направи впечатление че пали и работи около 10 сек на три цилиндъра.Колкото и да форсирам като поработи 5-10 сек тогава се оправя,независимо дали работи на празен ход или я форсирам.И пали на 3 цилиндъра само като престои 5-10 минути.Ако я угася и запаля веднага няма проблеми.. направо съм шах :yawn:
Щом има газ е твърде вероятно дюзите да са позапушени и затова да прави този проблем.
Значи така..колата си върви и си гори нормално,на газ и на бензин работи абсолютно нормално но от 2 дни ми направи впечатление че пали и работи около 10 сек на три цилиндъра.Колкото и да форсирам като поработи 5-10 сек тогава се оправя,независимо дали работи на празен ход или я форсирам.И пали на 3 цилиндъра само като престои 5-10 минути.Ако я угася и запаля веднага няма проблеми.. направо съм шах :yawn:
Потърси някой който може да я погледне :).
А иначе наистина работи на 3 цилиндъра,мисля че и след това.
да не си с някакви ментеливи свещи. сменяй ги.
Cardinala
03-08-2009, 19:16
От газта е приятел! Не знам от кога я имаш уредбата, но и мойта кола е така с газовата-дюзите се запушват
ама това го прави и на газ... там е проблема.... ;(;( и утре съм при Гинчо да я погледне щото съм 100% сигурен че не е от газта... проблема е там че беше изхвърлила част от водата... личи си къде има ръждиви остатъци от хвърляното...направо незнам....
и моята го прави тоя проблем а няма газ. като я запаля на студен старт (напр. сутрин) или когато я паля за първи път за деня например и тя се тресе, гасне пуши пърди и какво ли не. като поработи 20-30 секунди се оправя от самосебе си. междувременно пуши и смърди на бензин от ауспуха. мислих че е заради гадния бензин и започнах да сипвам ОМВ карера 95 и се беше оправила. сега пак е така.
Първа стъпка е смяна на свещите, на боксера поне са евтини.
и моята го прави тоя проблем а няма газ. като я запаля на студен старт (напр. сутрин) или когато я паля за първи път за деня например и тя се тресе, гасне пуши пърди и какво ли не. като поработи 20-30 секунди се оправя от самосебе си. междувременно пуши и смърди на бензин от ауспуха. мислих че е заради гадния бензин и започнах да сипвам ОМВ карера 95 и се беше оправила. сега пак е така.
На тези бангии в смесообразуването най голяма роля има ламбда сондата, та вариант е докато е студена тази сонда да не работи адекватно.
Ако не е от свещ,признаците са типични за запекъл повдигач.Повдигача е запекъл и когато е студен мотора,понеже главата е алуминиева,а клапана стоманен или чугунен,главата е по свита от клапана и той е отворен.Като загрее,главата се разширява и клапана започва да уплътнява.Идеята на пръв поглед е шантава,но логична , а и съм го ял тоя....
Успех!
П.П До като е студена колата.сондата не работи!!!
Ако можеш,замери компресията на студен и топъл мотор.Ако на студен,някой от цилиндрите има драстично по-малко налягане,отколкото на топъл е повдигач!
ivan dimitrov
04-08-2009, 21:09
---
Sergey_gigov
06-08-2009, 16:01
Ако не е от свещ,признаците са типични за запекъл повдигач.Повдигача е запекъл и когато е студен мотора,понеже главата е алуминиева,а клапана стоманен или чугунен,главата е по свита от клапана и той е отворен.Като загрее,главата се разширява и клапана започва да уплътнява.Идеята на пръв поглед е шантава,но логична , а и съм го ял тоя....
Успех!
П.П До като е студена колата.сондата не работи!!!
Ако можеш,замери компресията на студен и топъл мотор.Ако на студен,някой от цилиндрите има драстично по-малко налягане,отколкото на топъл е повдигач!
много си прав точно от повдигачите е- малко по точно от пружиняците - якой път спичат и при удар на вала над 3.5 к об. се оправят - поне при мене беше така (най често го прави зимно време )
благодаря на всички.. кочината вече е в движение благодарение на колегата Xtrime7 :dance: Резултат от ремонта-гарнитури на главите,шлайф,гумички на клапаните,масло,филтър,капачка на разширителното казанче. Надявам се вече само газ да раздавам :drive:
Колега simo_sh,позволи ми да ползвам темата и да задам моя въпрос в нея(който е сходен) само че моята кочинка прави обратното.Като е студена си работи и на бензин и на газ идеално,но като загрее на бенз. добре но на газ започва хълцане и пукане през ауспуха(като на празен ход все едно работи на 3 или по-малко цилиндри).Та кажете на къде да се насоча да търся проблема?
към газаджия колега, ама първо пробвай да си смениш свещите.
Sergey_gigov
11-08-2009, 18:02
към газаджия колега, ама първо пробвай да си смениш свещите.
и мембраните на изпарителя
Свещи нови на 1 месец(Bosh) четириполюстни и изпарител-нов на 1 месец.Смених и двете работи барем да се оправи но уви все същото.
Други предложения???:hmm:
Свещите ти изобщо не ми харесват.За Ауди и Фолксваген са чудесни,но не и за боксера,особено на газ.Другото е,че независимо,че си сменил всичко по изпарителя,той може да не е регулиран правилно.Богата смес!Освен това проблема може и да е чисто електрически.Релето за газта,симулатора на дюзите,електронния блок...Последните могат наистина да ти вгорчат живота,като смесват газта с бензина.
Бих ти препоръчал да си поставиш проблема и в газовия раздел.колегите там знаят повечко по въпроса!
Румелито
13-08-2009, 13:45
Колегата е прав за свещите. Алфа иска качествени свещи иначе голфаджиите ще ни скъсат на старт