View Full Version : Лампата за маслото (!) свети
Здравейте, от известно време ми присветва лампата за маслото в двигателя и съм забелязал, че го прави най-често при изкачване. Скоро смених маслото и масленият филтър и мисля, че точно от тогава започна да го прави.
Понеже не разбирам много си мислех, да не би филтъра да е няк'во менте и да не качва достатъчно масло или ако има някаква помпа да се е прецакала, или пък датчика да се е**ва нещо. Ще съм Ви благодарен ако дадете няк'ъв жокер. Между другото маслото е на максимум на щеката.
то може на щеката така да изглежда ама ти колко литра наля точно.
то може на щеката така да изглежда ама ти колко литра наля точно.
Еми малко по-малко от 4 л., колкото и преди.
точно 4 литра сабира двигателя толкова и трябва да налееш.Ако знаеш колко си налял долеи още колкото трябва.Ако не е таина какво ти е маслото
точно 4 литра сабира двигателя толкова и трябва да налееш.
Е той събира точно 4, ама трудно може да се източи всичкото, че да налееш пак 4. На мойта 145-ица в упътването пише 4.4 Л, точихме, точихме накрая наляхме точно 4.4 и то взе че удари максимума, а при нормално положение май трябва да си е между двете...
4 литра е за 1.7, за неговия двигател е 3,7-3,8 литра ... ма това не е от значение сега. Попринцип е хубаво да почнеш с маслена помпа, ако датчиците са ок.
Крис е прав.Мотора побира 3.7-3.8 литра!Тия кочини не търпят много масло.Нормалното за тях е под средата на белезите.Иначе или го изхвърлят или го горят.Най-правилното е да замериш налягането,а най-лесното е а смениш датчика.Възможно е и да е от филтъра,щом казваш,че след смяната му се е появил проблема.Историята е за една тема,която пуснах преди време за най-тъпите аварии.Дай повече инфо за колата.От кога я имаш,сменял ли си друг път маслото,тропат ли лагери и каквото ти тойде на ум.
Ами значи колата я имам от две години. Маслото го сменям за втори път (Selenia for Alfa Romeo - червена кутия 2л. от ТИН). Двигателя не издава някакви притеснителни звуци по моите разбирания, на 135000 реални километра е (знам го защото колата я купих от чичо ми, който си я купи от магазина едно време). Между другото съм почти 100% сигурен, че ми вкарва бензин в маслото защото като проверявам маслото и помириша щеката мирише на бензин. Масленият филтър го смених вчера, но проблема си остана.
Можете ли да ми обясните къде се намира този датчик и дали мога да проверя дали работи преди да го сваля?
до лявата глава на самия блок се намира датчика за налягането то се вижда едни старчащо с една жичка ако има снимка ще ти пусна да видиш
до лявата глава на самия блок се намира датчика за налягането то се вижда едни старчащо с една жичка ако има снимка ще ти пусна да видиш
Ц, не пузна, датчика за налягане на маслото няма нищо общо с лампата за маслото :wallbash:, а и се намира на средата на двигателя до делкото. За датчика за лампата, аз бих заложил на дясната глава до масления филтър :pimp:
П.П.На снимката се вижда в жълто датчика за налягане, а този за лампата е при масления филтър
Ако ти свети тази лампа " (!) " май бъркаш маслото със спирачната течност ,ама и аз като не съм се качвал в 33-ка може да си дрънкам пълни глупости :wierdo:
Здравейте пак.
Значи, както забеляза колегата mochko1, явно незнам коя лампа за какво е защото гледам, че има една, която прилича на лейка а нея не съм я виждал да свети никога (и слава богу).
Ще пробвам да долея малко спирачна течност пък дано да загасне въпросната лампа (!).
Благодаря Ви за вниманието и съжалявам за загубеното време.
Ще гледам да не се повтаря повече :)
firedragon
07-08-2009, 16:46
Тук сме за да си помагаме,ако имаш въпроси питай независимо какви са все някой от нас ще ти отговори.
DJ_STIVAN
07-08-2009, 18:55
Здравейте пак.
Значи, както забеляза колегата mochko1, явно незнам коя лампа за какво е защото гледам, че има една, която прилича на лейка а нея не съм я виждал да свети никога (и слава богу).
Ще пробвам да долея малко спирачна течност пък дано да загасне въпросната лампа (!).
Благодаря Ви за вниманието и съжалявам за загубеното време.
Ще гледам да не се повтаря повече :)
Тази лампа може и да свети, ако са ти изхабени предните накладки, та ако имаш достатачно масло провери накладките.
Тая баш с лейката,трябва да свети при подаване на контакт и да загасне,малко след като запали мотора.Ако не свети или датчика или лампата са заминали.И правилно ти казаха да питаш.Дори и да е глупост,няма страшно!То с гавраджии е пълно,но не са злобари!
Успех!
Тая баш с лейката,трябва да свети при подаване на контакт и да загасне,малко след като запали мотора.Ако не свети или датчика или лампата са заминали.И правилно ти казаха да питаш.Дори и да е глупост,няма страшно!То с гавраджии е пълно,но не са злобари!
Успех!
В такъв случай има някакъв проблем все пак защото, когато дам на контакт ми светят само две лампи, тази за акумулатора и тази (!) за спирачната течност и накладките :) и след известно време втората загасва.
От къде да започна да търся проблема, от датчика за маслото или от лампата и как мога да проверя дали датчика работи ?
Понеже ми писна от тебе,чадо божие,утре в 9.30часа във Владая имаме среща с един сектант.Ще слагаме раборните дрехи и ще облагородяваме кочините.Ако искаш ела и да оправиме шибаната лампа или каквото и да е.Телефона ми е 088 77 33 174.И по-късно да дойдеш няма проблем.И си вземи дребни за бира!Ако нямаш ще ти дадеме на заем!
мен друго ме претеснява,миризмата на бензин. не би трябва да я има и наличието на бензин според мен разваля качеството на маслото,но ми е чудно при инжекциона от къде може идва
мен друго ме претеснява,миризмата на бензин. не би трябва да я има и наличието на бензин според мен разваля качеството на маслото,но ми е чудно при инжекциона от къде може идва
Ами нали си от перник.Включи се утре .Все пак,като тръгнеш по Струма,на синята бензиностанция ще видиш Алфи.Свиркай!Идвай и на срещите!Омръзна ми само аз и МрХ да сме със старите кочини.