PDA

View Full Version : Лампата за маслото (!) свети

Ralf
03-08-2009, 09:28
Здравейте, от известно време ми присветва лампата за маслото в двигателя и съм забелязал, че го прави най-често при изкачване. Скоро смених маслото и масленият филтър и мисля, че точно от тогава започна да го прави.
Понеже не разбирам много си мислех, да не би филтъра да е няк'во менте и да не качва достатъчно масло или ако има някаква помпа да се е прецакала, или пък датчика да се е**ва нещо. Ще съм Ви благодарен ако дадете няк'ъв жокер. Между другото маслото е на максимум на щеката.

kolev
03-08-2009, 10:44
то може на щеката така да изглежда ама ти колко литра наля точно.

Ralf
03-08-2009, 11:13
то може на щеката така да изглежда ама ти колко литра наля точно.
Еми малко по-малко от 4 л., колкото и преди.

TishO
03-08-2009, 19:17
точно 4 литра сабира двигателя толкова и трябва да налееш.Ако знаеш колко си налял долеи още колкото трябва.Ако не е таина какво ти е маслото

Sm0k
03-08-2009, 19:32
точно 4 литра сабира двигателя толкова и трябва да налееш.

Е той събира точно 4, ама трудно може да се източи всичкото, че да налееш пак 4. На мойта 145-ица в упътването пише 4.4 Л, точихме, точихме накрая наляхме точно 4.4 и то взе че удари максимума, а при нормално положение май трябва да си е между двете...

Kris
03-08-2009, 19:33
4 литра е за 1.7, за неговия двигател е 3,7-3,8 литра ... ма това не е от значение сега. Попринцип е хубаво да почнеш с маслена помпа, ако датчиците са ок.

mordohy
03-08-2009, 21:24
Крис е прав.Мотора побира 3.7-3.8 литра!Тия кочини не търпят много масло.Нормалното за тях е под средата на белезите.Иначе или го изхвърлят или го горят.Най-правилното е да замериш налягането,а най-лесното е а смениш датчика.Възможно е и да е от филтъра,щом казваш,че след смяната му се е появил проблема.Историята е за една тема,която пуснах преди време за най-тъпите аварии.Дай повече инфо за колата.От кога я имаш,сменял ли си друг път маслото,тропат ли лагери и каквото ти тойде на ум.

Ralf
04-08-2009, 10:22
Ами значи колата я имам от две години. Маслото го сменям за втори път (Selenia for Alfa Romeo - червена кутия 2л. от ТИН). Двигателя не издава някакви притеснителни звуци по моите разбирания, на 135000 реални километра е (знам го защото колата я купих от чичо ми, който си я купи от магазина едно време). Между другото съм почти 100% сигурен, че ми вкарва бензин в маслото защото като проверявам маслото и помириша щеката мирише на бензин. Масленият филтър го смених вчера, но проблема си остана.
Можете ли да ми обясните къде се намира този датчик и дали мога да проверя дали работи преди да го сваля?

TishO
04-08-2009, 11:28
до лявата глава на самия блок се намира датчика за налягането то се вижда едни старчащо с една жичка ако има снимка ще ти пусна да видиш

TishO
04-08-2009, 11:32
26469

MrX
06-08-2009, 16:13
до лявата глава на самия блок се намира датчика за налягането то се вижда едни старчащо с една жичка ако има снимка ще ти пусна да видиш

Ц, не пузна, датчика за налягане на маслото няма нищо общо с лампата за маслото :wallbash:, а и се намира на средата на двигателя до делкото. За датчика за лампата, аз бих заложил на дясната глава до масления филтър :pimp:

П.П.На снимката се вижда в жълто датчика за налягане, а този за лампата е при масления филтър

mochko1
06-08-2009, 16:22
Ако ти свети тази лампа " (!) " май бъркаш маслото със спирачната течност ,ама и аз като не съм се качвал в 33-ка може да си дрънкам пълни глупости :wierdo:

Ralf
07-08-2009, 16:23
Здравейте пак.
Значи, както забеляза колегата mochko1, явно незнам коя лампа за какво е защото гледам, че има една, която прилича на лейка а нея не съм я виждал да свети никога (и слава богу).
Ще пробвам да долея малко спирачна течност пък дано да загасне въпросната лампа (!).
Благодаря Ви за вниманието и съжалявам за загубеното време.
Ще гледам да не се повтаря повече :)

firedragon
07-08-2009, 16:46
Тук сме за да си помагаме,ако имаш въпроси питай независимо какви са все някой от нас ще ти отговори.

DJ_STIVAN
07-08-2009, 18:55
Здравейте пак.
Значи, както забеляза колегата mochko1, явно незнам коя лампа за какво е защото гледам, че има една, която прилича на лейка а нея не съм я виждал да свети никога (и слава богу).
Ще пробвам да долея малко спирачна течност пък дано да загасне въпросната лампа (!).
Благодаря Ви за вниманието и съжалявам за загубеното време.
Ще гледам да не се повтаря повече :)

Тази лампа може и да свети, ако са ти изхабени предните накладки, та ако имаш достатачно масло провери накладките.

mordohy
07-08-2009, 19:15
Тая баш с лейката,трябва да свети при подаване на контакт и да загасне,малко след като запали мотора.Ако не свети или датчика или лампата са заминали.И правилно ти казаха да питаш.Дори и да е глупост,няма страшно!То с гавраджии е пълно,но не са злобари!
Успех!

Ralf
07-08-2009, 21:38
Тая баш с лейката,трябва да свети при подаване на контакт и да загасне,малко след като запали мотора.Ако не свети или датчика или лампата са заминали.И правилно ти казаха да питаш.Дори и да е глупост,няма страшно!То с гавраджии е пълно,но не са злобари!
Успех!

В такъв случай има някакъв проблем все пак защото, когато дам на контакт ми светят само две лампи, тази за акумулатора и тази (!) за спирачната течност и накладките :) и след известно време втората загасва.
От къде да започна да търся проблема, от датчика за маслото или от лампата и как мога да проверя дали датчика работи ?

mordohy
07-08-2009, 23:14
Понеже ми писна от тебе,чадо божие,утре в 9.30часа във Владая имаме среща с един сектант.Ще слагаме раборните дрехи и ще облагородяваме кочините.Ако искаш ела и да оправиме шибаната лампа или каквото и да е.Телефона ми е 088 77 33 174.И по-късно да дойдеш няма проблем.И си вземи дребни за бира!Ако нямаш ще ти дадеме на заем!

sciiv
07-08-2009, 23:58
мен друго ме претеснява,миризмата на бензин. не би трябва да я има и наличието на бензин според мен разваля качеството на маслото,но ми е чудно при инжекциона от къде може идва

mordohy
08-08-2009, 01:45
мен друго ме претеснява,миризмата на бензин. не би трябва да я има и наличието на бензин според мен разваля качеството на маслото,но ми е чудно при инжекциона от къде може идва
Ами нали си от перник.Включи се утре .Все пак,като тръгнеш по Струма,на синята бензиностанция ще видиш Алфи.Свиркай!Идвай и на срещите!Омръзна ми само аз и МрХ да сме със старите кочини.