PDA

View Full Version : Винаги имайте едно на ум с локвите

Alexanderbb
06-08-2009, 14:58
Днес изпаднах в левашка ситуация която за щастие се размина без проблем. Карам си бавно в една квартална улица с има няма 20 - 30 км/час. Стигам до кръстовище в началото на което виждам локва (оказа се малко по-сериозна от колкото изглеждаше) В момента в който влизам в локвата тръгвам да завивам на ляво. Тя обаче е по-дълбока, вдигат се пръски, мокрят ремъка и той се оказва точно толкова хлабав че да преплъзне за една две секунди. Това че светна лампата за алтернатора е бял кахър ама за тези 2 секунди се оказах с трърд и отказващ да се завърти волан. Ей така за едното нищо можеше да стане беля, добре че нямаше никой наоколо. Та призива е винаги да сме внимателни на 1000% и да очакваме и неочакваното

ФЕРАРИСТ
06-08-2009, 15:15
Пък ако скочи и някое по красиво камъче нагоре и се намести в агренажа ще стане една чудна приказка.....

fred
06-08-2009, 16:08
Локвите са доста опасни наистина.Не знаеш, какво може да има отдолу и колко е дълбока, да не говорим, ако си с по голяма скорост, как може да те извърти, общо взето требе си едно наум
А за ангренажа, както е казал Ферариста, си мисля, че ако имаш кора, няма такъв проблем.

nhg
06-08-2009, 16:25
Мдам, един познат от една локва се отказа от Алфа 145 боксер - нали боксера 'засмуква' отдолу - една неочаквана локва, воден удар с всички екстри и....
Би кеърфул, плийс!

diapper
06-08-2009, 16:31
Тва са дупки тип детски гроб... ,голяма работа са,може да 1 см дълбока може и да ти залее половината гума.

Alexanderbb
06-08-2009, 18:13
Локвите са доста опасни наистина.Не знаеш, какво може да има отдолу и колко е дълбока, да не говорим, ако си с по голяма скорост, как може да те извърти, общо взето требе си едно наум
А за ангренажа, както е казал Ферариста, си мисля, че ако имаш кора, няма такъв проблем.

То аз ангренаж нямам, само зъбни колела. Но този ремък върти всичко друго за което се сетите

fred
06-08-2009, 18:30
Да, все е гадост

Jivko7777
06-08-2009, 21:39
Аз затова си оставих кората...при първото ми обслужване като я дигнахме на стенд се беше отпрала на едно място и те ми викаха махай я не ти трябва, ама аз нали съм упорит отидох и си купих миша опашка и си я стегнах :) Някак си съм по сигурен като имам кора отдолу, пази от вода, прах, също така и колата е по-безшумна с нея...
Като прочетох темата, дори си мисля да я видя утре в какво състояние е...

tanatos
06-08-2009, 22:43
Аз затова си оставих кората...при първото ми обслужване като я дигнахме на стенд се беше отпрала на едно място и те ми викаха махай я не ти трябва, ама аз нали съм упорит отидох и си купих миша опашка и си я стегнах :-) Някак си съм по сигурен като имам кора отдолу, пази от вода, прах, също така и колата е по-безшумна с нея...
Като прочетох темата, дори си мисля да я видя утре в какво състояние е...

Адски си прав, като имах дизелово ЦЛК, сана един фал и потроших всичко под колата. В сервиза като поръчвах частите ми казаха,че нема смисал да си вземам кора (по точно само тя трябваше да се поръчва от германия) и явно не им се занимаваше. Както и да е аз настоях и си я поръчах. Кората пази и обезшумява адски много, не случайно са я сложили.

rusiq86
06-08-2009, 22:46
Колеги, връзката на въздухопровода до кутията с въздушният филтър е слаба, огледайте я, смъкнете някой път предната броня, в локви от там може да взеле вода, по-добре не влизайте но все пак ако имате време, я извадете, с обезмаслител и после убилно силикон и слагайте, една бройка по-спокоини ще бъдете поне...

търтей
06-08-2009, 23:01
Локви ли?
хихи
правилният драйвер , правилната кола и правилният сервиз за поддръжка, и проблем йок

http://htftp.domainbg.com/Goldy/136%20Ve4erna%20razhodka%2005%2008%202009/P1340800.JPG

Jivko7777
06-08-2009, 23:05
Адски си прав, като имах дизелово ЦЛК, сана един фал и потроших всичко под колата. В сервиза като поръчвах частите ми казаха,че нема смисал да си вземам кора (по точно само тя трябваше да се поръчва от германия) и явно не им се занимаваше. Както и да е аз настоях и си я поръчах. Кората пази и обезшумява адски много, не случайно са я сложили.

Еми да аз затова толкова янато тръгнах от сервиза пеш и отидох и си купих миша опашка...просто не исках да ми я махат...Кората пази двигателя във всяко отношение...

rusiq86
06-08-2009, 23:05
Евала, дързак си!

tanatos
06-08-2009, 23:34
Ааа Търтей със специално подготвени машини и баба знае :) Ако нахакам некоя от мойте джипки в такава локва, требва да викам леководолази и кран.

търтей
06-08-2009, 23:58
Ааа Търтей със специално подготвени машини и баба знае :) Ако нахакам некоя от мойте джипки в такава локва, требва да викам леководолази и кран.

Хехехе
далече си ми
иначе бих те завел до те тая локва :)

Xman
07-08-2009, 00:01
Преди месец вкарах кучката в дълбока локва , покрай мене мъртъвци от рода на Пежа, Голфъри и Хлопели./ и аз да се покажа, нали Алфа карам:wow:...не угасна, само за сведение, конуса беше мокър/как не засмука да се удави не знам/...да не говорим че загубих предния номер..:bionic:

digitalundgrd
07-08-2009, 00:06
Какво ще рече обезшумява....Намалява се шума от вън като седиш до колата или вътре в купето???

Jivko7777
07-08-2009, 00:14
Преди месец вкарах кучката в дълбока локва , покрай мене мъртъвци от рода на Пежа, Голфъри и Хлопели./ и аз да се покажа, нали Алфа карам:wow:...не угасна, само за сведение, конуса беше мокър/как не засмука да се удави не знам/...да не говорим че загубих предния номер..:bionic:

Оххх знам как е в Сливен :)

Какво ще рече обезшумява....Намалява се шума от вън като седиш до колата или вътре в купето???

Eми най-вече отвън се усеща разликата...

tanatos
07-08-2009, 00:17
Хехехе
далече си ми
иначе бих те завел до те тая локва :-)

Хаха не съм оптимистично настроен за изхода на мероприятието. Пък и мойте джипки са по скоро от градски тип, не мисля,че имат особенно големи офроуд възможности. Преди 2 или 3 години се пусках с ланд ровъра на Албена ама си беше жив таш*к.

Ако имаш впредвид корите, обезшумявят отвън, което се отразява и вътре. Като цяло има огромна полза от тях, и при мокро време и при по големи локви.Предпазват от разни издрасквания ако си на по кфти път. Абе добре си е да имаш нещо под картера.