View Full Version : Счупена подпора на предния капак
Здравейте на всички.
Никой не ме знае, но предполагам че след време ще ме научите като "човека с тъпите въпроси" :D
Но както и да е аз обичам да питам всички и накрая да взема най-добрия според мен отговор, и тъй като вече съм питал всички познати питам и вас.
Като вдигнете капака на колата и "заключвате" подпорката в специално предназначеното място, но при мен се счупи.
Както съм написал не е болка за умиране и като е спокойно си стои закрепен на дупката(която е доста широка), но ако има по силен вятър определено може да бутне капака назад да се изплъзне подпорката и ... вече ще има болка.
Посъветваха ме да го залепя, но откаде да знам с какво да залепя такава пластмаса за метал?
Обяснил съм в подписа защо не трябва да ми се сърдите за въпросите.
Няма да се сърдим за въпросите :) Само че кръщавай темите по-смислено.
Можеш да го залепиш с поксипол, само почисти хубаво преди това.
Като вдигнете капака на колата и "заключвате" подпорката в специално предназначеното място, но при мен се счупи.
А кое по-точно ти се е счупило, оранжевия детайл с дупчицата се е счупил на две, или се е счупило захващането му към капака, а пък иначе си е цяло? Щото ако самата пластмаска се е счупила може да си намериш от някой колега или от някоя кола дето се продава на части (на мен ми се беше счупила скобичката която хваща щеката при затворен капак и един колега ми подари - 10x ;) ), само трябва да видиш как е монтажа и демонтажа на детайлчето и според мен ще е по-удобно решение.
Иначе поксипола върши работа, аз със него си лепих болтовете на стоповете, там пак е метал и пластмаса и става доста здраво. Само почистваш, както ти каза колегата Тонов, лепиш и го задържаш с нещо да е притиснато няколко минути за да стегне, после 24 часа не го ползваш и натоварваш и си номер 1 ;)
За заглавията на темите обещавам ще са смислени от сега нататака.
Да пластмасата която държи щеката се е счупила, но не на 2 а само крачетата които я задържат.Следователно с лепене би трябвало да стане супер, но ако може някои да ми каже откаде точно се купува Поксипол :) защото до сега никога не ми се е налагало.
А и с какво точно трябва да го почистя? Влажен парцал ще свърши ли работа, или трябва да е нещо по специално?
Мерси за помощта
Купуваш от железариите или магазините за строителни материали, също трябва да го има в тия големите Mr. Bricoladge, Praktiker. Щом ще лепиш две пластмасови парчета може да почистиш с влажен парцал, колкото да няма прахоляк и парченца дето са се отронили от пласмасата, изсушаваш го да не е мокро преди да лепош и слагаш поксипола. И недей да слагаш повече от необходимото количество лепило, да на подпира някаде после, че като стегне не можеш да махнеш излишното ;)
Satanism
10-08-2009, 17:01
Тая работа я гледах в някой от магазините за италиански части(По-големите) беше 2лв чисто нова...Само дето тогава беше 3 Януари и нямаше в наличност
Тая работа я гледах в някой от магазините за италиански части(По-големите) беше 2лв чисто нова...Само дето тогава беше 3 Януари и нямаше в наличност
Супер, а можеш ли да ми кажеш кои са тези големи магазини, че да им намеря адреса и да отида. Все пак за 2-3 лева няма никакъв смисъл да се занимавам да лепя старата.А и предполагам лепилото ще ми излезе по скъпо
Satanism
11-08-2009, 14:52
Супер, а можеш ли да ми кажеш кои са тези големи магазини, че да им намеря адреса и да отида. Все пак за 2-3 лева няма никакъв смисъл да се занимавам да лепя старата.А и предполагам лепилото ще ми излезе по скъпо
Taм е работата, че не помня.И аз исках да си купя сега лятото като си бях в БГ.Помня, че беше по Люлин някъде...АХМ Ауто ли беше, Т&Н кар или нещо от този сорт...
Здрасти колега,
понеже и аз го имах тоя проблем знам къде се продава тая джаджа.
http://axm-auto.com/ даже я има и в каталога като избереш модела на твоята алфа има подкатегория КАРОСЕРИЯ И ИНТЕРИОР ->Преден капак-> и ще го видиш. Дано съм бил полезен:)
http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=45&modif=180&cat=122&subcat=156&prod=2259&numenkl=1&show=1 това е и е 4.5 лв.
http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=45&modif=180&cat=122&subcat=156&prod=2259&numenkl=1&show=1 това е и е 4.5 лв.
е и аз това да кажа ама нещо не ми достигнаха уменията. :)