Log in

View Full Version : Има ли мераклии за здрава предница?

mimo_
07-08-2009, 21:27
Мисля да сменям предните амортесьори на дизеловата с мн. спортни:-). Та си мисля иска ли някой да си ъпгрейтва бензинката с V6 амортесьорчета!
ALCO испански, лично аз съм ги купил от Мадрид.
Газови, затихваща амплитуда има илюстрирана на стъблото. На 14+++ перфектни, нямат нищо общо с Монрото което се продава по 250+лв. бр.
Мераклия да се намери, ще се разберем:-).

MUROMAN
08-08-2009, 10:29
Мераклия си признал съм те за някой неща.
Мераклии има ,пара няма.:no:
Кофти е момента за повечето хора.

mimo_
08-08-2009, 11:05
Лизинг нещо духинг:spoko:

Alfa User
08-08-2009, 16:20
Aко упоменеш и някаква цена няма да е зле :)

mimo_
08-08-2009, 17:28
Ами аз съм ги взел по 130е. парчето, иска ми се поне 200лв. да им взема! Перфектни са и е минал рисковия момент при нови амортесьоти за дефектност!
Монро в Тех-Ко(официалния вносител) са 284лв. бр.
На колата са, могат да се пробват. Както казах може някакъв лизинг да измислим. До колкото си спомням няма нужда от смяна на шенкели! С едни обикновени пружини ще се получи перфектна стабилност и якост на една бензинка, все пак са предвидени за 100кг. по-тежък мотор!
Навит съм на бартер с доплащане и за някакви мн. твърди задни(монотръбни) със същия ход като оригиналните.

Alexanderbb
09-08-2009, 22:41
Извинявай колега ама не схващам защо ще ги сменяш. По нашите пътища точно нашия модел си е на максимума и със стандартни. Само ще разбиваш останалите компоненти. А и тази цена 200 на парче е доста соленичка. Казвам ти го защото преди година доста се рових за моята и съм горе долу в час с цените. А за Монро да не приказваме че от тях по-голям чеп няма

mimo_
10-08-2009, 00:10
Малко неясно се изразих, 200лв. двата!
Монрото го дадох за сравнение.

DJ
13-08-2009, 12:01
Малко неясно се изразих, 200лв. двата!
Монрото го дадох за сравнение.

Един въпрос от човек който грам не разбира :)
на Ку4, В6 и 2.5ТД не бяха ли малко по различни амортисьорите от на останалите 155-ци? мисля че беше различно растоянието там където се захваща супорта, може и да пиша пълни глупости както обикновенно :)
но от Ку4 не стават на 1.9ТД. Иначе ми се иска по яки амортисьори за отпред :afro:

mimo_
13-08-2009, 14:19
На кое казваш "супорт"?
Шенкелите са различни със сигурност!
По-принцип няма причина да не стават, като отидеш в магазина и като търсиш за 2.5тд. ти набиват веднага обикновенни. В сервизите също.
Защо не стават от q4 на 1.9?

DJ
13-08-2009, 16:57
На кое казваш "супорт"?
Шенкелите са различни със сигурност!
По-принцип няма причина да не стават, като отидеш в магазина и като търсиш за 2.5тд. ти набиват веднага обикновенни. В сервизите също.
Защо не стават от q4 на 1.9?
Значи обяснявам като профан защото съм такъв :)
Значи отдолу където се захваща амортисьора има две планки с по 2 дупки всяка, е точно тия планки са на по голямо растояние при амортисьорите от Ку4 от колкото при 1.9ТД, и майстора ми каза че не стават и отидоха при един колега с 2.5ТД тези амортисьори :pokey:

mimo_
13-08-2009, 17:13
Ако е така или нови шенкели или просто повеждане на дупките докато е необходимо!
Ако сменяш шенкели слагаш дебелите носачи и няма да правиш предница докато е твоя:)
Всичко е до желание попринцип.