Log in

View Full Version : Бавно/Мудно потегля

kok4o
09-08-2009, 22:27
Здравейте колеги,
Когато потеглям колата се движи много бавно(мъчно,мудно) сякаш няма сила да я задвижи нормално.След като обаче качи обороти(немога да ви кажа около колко) и едва ли не подскача и започва да се държи като кола със 103 коня.
В първия момент все едно муле я тегли, а след това стадо расови коне припкат :bouncing_smiley:
Чух мнения по въпроса и хората казват че може да е от съединителя, или въздушния филтър.

Нека чуя вашите мнения/предложения или ако някой е има същия проблем да каже как го е оправил това.

Мерси на всички

Sunny
09-08-2009, 22:54
Елементарно Уотсън .
Звъниш на бат си Бобо (цъкни ТУК ) (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33615) казва ти къде и кога да я закараш вземаш и някой лев за илачи и си готов .

П.С. Псевдо разбирачи дето са виждали Алфа на снимка недей слуша . Това не е Жигула или Опел и си мастора .

LeoVin4i
10-08-2009, 09:54
Ами той 16V мотора си е така, в ниските няма никой, трябва да я посриташ малко, че да тръгне, особено 1.4 :ritter: Ама не е лошо да я закараш някъде да я видят де :waving:

Stefo
10-08-2009, 10:00
Така е в ниските обороти твинспарк-а, чуди се има ли някой под капака :)
А освен това е и тежко купето за тоя мАтор, трябва да си влезе в оборотите.
Иначе може да я закараш при някой да я види, ама нищо чудно да ти каже, че всичко си е наред.

dimo
10-08-2009, 12:01
в колко ниските 500 -1000 ???

zdravio
10-08-2009, 13:57
в колко ниските 500 -1000 ???
Не, ама до 2900 :doctor: Ти сам си знаеш...

dimo
10-08-2009, 18:01
Не, ама до 2900 :doctor: Ти сам си знаеш...

За 1,4 всъщност не съм много наясно но за моя знам че след 2800 оборота има доволна тяга при положение че към 1500 потегляш .....сега ако пълзиш на 5-та с 2000 оборота натиснеш рязко педала и очакваш да се получи нещо като на 2ра вероятно няма да стане ...

RahzeL
10-08-2009, 18:18
И мойта ако не тръгна с мръсна газ неще да отлепи на старта, но стигне ли 2800-3000 оборота вече е друга кола... Някакви каляски на сфетофарите ме изрезвват, но дойде ли 3та нямат шанс... Оня ден едно Ренде 19-ка ма направи на сол на старта после едвам го догоних да го ева. Ама явно тез мотори са си слабички... Другия път ще си купя "ти"

piqnica
10-08-2009, 22:55
Знам за какво говорите. Сменете си свещите и махнете катализаторите.. :big_whoops: Може и дебитомер да е. Мойта се оправи от свещи и от крайните гърнета (причината - гръмнал катализатор)
А най-лесния начин е да отидете при бате Сашо ( Lisan ) (каква реклама само) и той ще ви оправи :gayfight:

Blade
10-08-2009, 22:59
Диагностиката изкарва ли проблеми с катализатора?

Sunny
10-08-2009, 23:02
Диагностиката изкарва ли проблеми с катализатора?

Мне , ама се подушва лесно когато е запушен - мирише на мокро куче или на яйца както казват някой . :doctor:

RahzeL
10-08-2009, 23:31
На мене колата ми излезе преди 2 седмици от бате Сашо и по неговите думи всичко е ОК. Катализатор нямам, смених го с резонатно гърне преди месец и пак ми е бавна в ускорението, така, че според мен просто двигателя си е слабичък...

Sunny
10-08-2009, 23:35
така, че според мен просто двигателя си е слабичък...

Taka си е - слабичко е моторчето . Метни се в някое QV да ти се откачи врата и ще се убедиш . Все пак са си само 103 коня и то застарели , колкото и бесни да са конете ;)
Нали ?

RahzeL
10-08-2009, 23:52
Taka си е - слабичко е моторчето . Метни се в някое QV да ти се откачи врата и ще се убедиш . Все пак са си само 103 коня и то застарели , колкото и бесни да са конете ;)
Нали ?
Така е, да ! Макар че за мене си е доста бързичка в обороти като я вкарам... Ако карам бабешката до 3000 оборота я няма грам, но ако бързам за някаде под 3000 не слиза оборотомера и си върви много (поне за мене)

kok4o
11-08-2009, 13:43
Е мерси на всички за предложенията.
И като вземем в крайна сметка да обобщим излиза че двигателя си е слаб и това е :)

Видях предложенията да отида на диагностика, но аз тъй или иначе трябва да го направя и за други неща тъйче скоро време.

А за катализатора(не че знам какво е) не ми мирише на "мокро куче" или на "развалени яйца" тъйче стискам палци всичко да е ОК.

Свещите са ми нови, все пак са сменени точно преди да я продадат колата а аз я купих преди половин месец.

И при мен е същото както свички колеги обясняват, над 2500 об/мин усещаш притно потегляне :)
Но пуснах темата защото 1 камара "разбирачи" ми казаха че трябва спешно да предприема мерки, защото иначе ... незнам си какво щало да стане.

Мерси на всички

Sunny
11-08-2009, 19:16
За да разсееш съмненията а и без това ще ходиш на диагностика - върви в Екстрийм сервиз поне са виждали Алфа .

Blade
11-08-2009, 23:57
За да разсееш съмненията а и без това ще ходиш на диагностика - върви в Екстрийм сервиз поне са виждали Алфа .

Колега, я обясни по-точно къде се намира тоя сервиз и колко искат за диагностика? (Ако е във Варна)

Sunny
12-08-2009, 19:53
Не е във Варна . За София говорим .
А във Варна може да отидеш в Киров БОШ - намира се срещу Метро или да да драснеш едно ЛС на spe4elist-a да ти даде телефона на Галин диагностика и да си уговориш час и ден .