PDA

View Full Version : Лека полека...

Pages : 1 [2] 3 4

Flame
01-07-2010, 12:47
Тия джанти стават перфектно на последната генерация на 33-някъде имах снимка на 33-ка с такива,само че не знам дали не трябва гумите да са 205/45/16.

Kris
01-07-2010, 14:04
Не скачай толкова на високо, поинтересувай се за ет-то, да не се налага да слагаш фланци или да излязат прекалено навън + централният им отвор е малко по-тесен от необходимия ти!

тия са от 155 и не би трябвало да има проблем с поставянето им :)

MrX
01-07-2010, 14:33
тия са от 155 и не би трябвало да има проблем с поставянето им :)
Мислуиш уи?!?

Офсет на джантите на различните модели във времето:

Alfa 33, all 39 mm

Alfa 155, Serie 1
(first model) 50 mm
Alfa 155, Serie 2
(wide aches) 41 mm

The center hole has a diameter of 58,6 mm, but from the starting of the Fiat aera (1987) this size changed on new models to 58,1 mm

или:
Централният отвор е с диаметър 58,6 мм,но след старта на "фиат ерата"(1987) размера на новите модели е променен на 58,1

TishO
01-07-2010, 18:27
Добре някои има ли опит или виждал ли е на 33ка такива джанти!!!
Крис ти с 16-ките някви проблеми има ли преправя ли нещо?

TishO
01-07-2010, 19:20
Някои знае ли каква е височината на обикновенните предни пружини на 33-ката?????

Kris
01-07-2010, 21:45
Мислуиш уи?!?

Офсет на джантите на различните модели във времето:

Alfa 33, all 39 mm

Alfa 155, Serie 1
(first model) 50 mm
Alfa 155, Serie 2
(wide aches) 41 mm

The center hole has a diameter of 58,6 mm, but from the starting of the Fiat aera (1987) this size changed on new models to 58,1 mm

или:
Централният отвор е с диаметър 58,6 мм,но след старта на "фиат ерата"(1987) размера на новите модели е променен на 58,1

Мислуия си да :)

33ката е 58,6 ... ще влезе и ще се обере с болтовете, после свалянето може да е по-тегаво ... за ет-то 33ката няма претенции

TishO
01-07-2010, 22:09

33ката е 58,6 ... ще влезе и ще се обере с болтовете, после свалянето може да е по-тегаво ... за ет-то 33ката няма претенции

Ще кажа само.

Идеааааааааално!!! Точно това исках да чуя!!!

А някаква информация за височината на пружините???

DJ_STIVAN
02-07-2010, 17:58

Има претенции и то големи.... Ако ЕТ-то ти е такова, че 16-ка джанта с 7,5J като моята влиза в калника без да опира... сложиш гуми които са с берт за джантата... то бета опира в стабилизиращата щанга. Ако е по малко от 7,5J Бирата може да е друга, ма там нямам опит... :blush:

Kris
02-07-2010, 18:06
Попринцип е прав, но бас хващам че няма да има проблеми с тия 16ки

TishO
02-07-2010, 20:45
Пружините от пред на 3-та серия като на 1-ва и 2-ра серия ли са??????

DJ_STIVAN
02-07-2010, 21:38
ей на това му се вика товар :laughing1:

По-лошото е, че на връщане бяха 4-ри... и се наложи да махам задната кора да им събера багажа... Апък за опирането тогава... дори и да е опирала не съм разрбал... сигорно си представяте каква дъндания беше вътре :bounce8:

TishO
06-07-2010, 19:56
Някой знае ли дали пружините (предните) от втора серия са като на трета!!!!!!

TishO
07-07-2010, 23:11
След удара в бордюра и съответно счупване на джантата съм изкривил задния мост има ли вариянт да го изправя някак???В момента задно ляво колело е като на трабант с яко напомпани гуми.

Perdaha
08-07-2010, 00:40
ЕЕ карък си нещо аре утре ше се чуем ще идвам към Търговище....

TishO
08-07-2010, 08:04
ЕЕ карък си нещо аре утре ше се чуем ще идвам към Търговище....

Но проблемо звънкаи..!!

Вчера ми казаха че с някакви шаиби можело някак да се обере тази кривина има ли наистина нещо такова или лечението е смяна!!!!!!

Kris
08-07-2010, 12:34
аз бих взел друг

TishO
08-07-2010, 13:16
и аз така мисля ама да питам се пак ти имаше един и го прати на някого нали???

Kris
08-07-2010, 14:46
да, търси си мост ... все някой ще ти подари :)

TishO
11-07-2010, 19:29
Имаме ли бензинов филтър и каде се намира????И ако да дали става от 145-ца 1.4??

mordohy
12-07-2010, 13:13
Под левия калник!

TishO
12-07-2010, 13:52
Мерси при първа възможност ще го видя на какво е заприличал!!!

TishO
12-07-2010, 19:20
Има ли разлика межди ламда сондата на 1.7 8в и на 1.7 16в

TishO
14-07-2010, 11:35
Никой ли незнае или няма разлика??????

kolev
14-07-2010, 12:47
според каталога на бош има 2 варианта, според другите са еднакви сондите и са с 2 конектора.

Bobi_33
14-07-2010, 14:07
Има ли разлика межди ламда сондата на 1.7 8в и на 1.7 16в

1.7 8V кой вариант? С Джетроник или с Мотроник? Сондата от Джетроника със сигурност няма нищо общо с тази на 1.7 16V , но на Мотроника му слагаш LS 05 и си готов

TishO
15-07-2010, 01:28
В момента сондата ми е от стария двигател а именно 1.7 със джеттроник но на 1.7 16в със мотроник си работи добре смисъл оборотите са си стабилни не се менят сдвигателя си работи равномерно но имам чувството че е леко спъната а може и да си въобразявам!!!!

mordohy
15-07-2010, 14:31
На празни обороти, както и на студен мотор, ламбдата няма никакво участие!
Виж да ти спъва колата е много възможно!

Kris
15-07-2010, 14:38
На празни обороти, както и на студен мотор, ламбдата няма никакво участие!
Виж да ти спъва колата е много възможно!

Моята ламбда е забила и прави проблем точно на празен ход при студен двигател, като се махне от буксата всичко си идва на мястото. Няма как да ти спъва колата, аз съм пример ... нищо друго освен + 1-2 литра на 100км

TishO
15-07-2010, 23:23
Аха ясно освен разхода да се качи няма ко друго да стане.

mordohy
18-07-2010, 00:41
Моята ламбда е забила и прави проблем точно на празен ход при студен двигател, като се махне от буксата всичко си идва на мястото. Няма как да ти спъва колата, аз съм пример ... нищо друго освен + 1-2 литра на 100км

Сега се моли , Боби да не ни хване, че ще му писне!
Ламбдата на ниски обороти и при ниска температура изобщо е изключена.
Има едно изключение-ако е сцепена и подгряващата част бърка компа.
При тебе е точно това!
А нашите кошници, ако добре е настроен инжекциона, ламбдата само ограничава мотора.Погледни мощностите с инжекциони и със старомодните карбуратори!

Bobi_33
18-07-2010, 12:51
Сега се моли , Боби да не ни хване, че ще му писне!
Ламбдата на ниски обороти и при ниска температура изобщо е изключена.
Има едно изключение-ако е сцепена и подгряващата част бърка компа.
При тебе е точно това!
А нашите кошници, ако добре е настроен инжекциона, ламбдата само ограничава мотора.Погледни мощностите с инжекциони и със старомодните карбуратори!

Оооооо аз затова предпочетох карбовете, там няма издънка. Отваряш дроселите - има въздух и гориво. Затваряш ги - няма.

Иначе на новите инжекциони Ламбдата си работи и на празен ход. Много и свързана даже с него. Сместа на празен ход е много важна за разхода. В София примерно при 1 час градско каране половината време си на празен ход.

TishO
18-07-2010, 14:35
Е да ама при карбовете разхода се покачва!Иначе вчера направих замерване и установих че разликата между разхода на 1.7 8в. и 1.7 16в. във извън градски условия е един и същ.А тоест 6-7литра със средна скорост 90-100км. Поради което съдя че ламдата от 8клапановия мотор си работи добре върху 16 калапановия и не покачва разхода!!

Bobi_33
18-07-2010, 14:51
Е да ама при карбовете разхода се покачва!

Оооо, вярвай ми, това зависи не от нещо друго, а единствено от ЗКУ-то.:waving: Минал съм през всички варианти на боксерите (само 1.2 не съм имал) и мога да кажа само едно: Всички харчат много при мен, но вървят различно.8)

TishO
29-07-2010, 17:47
И така разбрах че задният мост не е крив.А при удара джанта бордюр съм изкривил оста и от там лагера буквално се е стопил.Остава проблема със предния ляв лагер.Някои знае ли колко време може да издържи така виеики???Виенето се чува само когато се движа със 40 засиля ли спира карам ли по бавно пак спира но дигна ли 40 и се чува как вие.Ако може мнение по въпроса.И още нещо от време на време започва да пуши после пак си спира по някое време пак си пропушва!!!

sciiv
29-07-2010, 23:03
Това с пушенето за предния лагер ли става въпрос?Ако е за него смяната е наложителна веднага,защото пушенето показва развиване на голяма температура следствие на което води до блокиране на предно колело и може и да е фатално;но ако не съм разбрал правилно и лагера само си вие от време на време си карай спокойно поне докато не почне да вие постоянно и пак може да изкара още малко.Малко,малко така моя изкара 2 години незнам как ,но е факт и то с миниум 70 км на ден само дето накрая горката нямаше никаква инерция :joly:
Но такива интервенции мога да причиня единствено на себе си,ако е за друг бих го сменил веднага!!!

Bobi_33
29-07-2010, 23:06
Това с пушенето за предния лагер ли става въпрос?Ако е за него смяната е наложителна веднага,защото пушенето показва развиване на голяма температура следствие на което води до блокиране на предно колело и може и да е фатално;но ако не съм разбрал правилно и лагера само си вие от време на време си карай спокойно поне докато не почне да вие постоянно и пак може да изкара още малко.Малко,малко така моя изкара 2 години незнам как ,но е факт и то с миниум 70 км на ден само дето накрая горката нямаше никаква инерция :joly:
Но такива интервенции мога да причиня единствено на себе си,ако е за друг бих го сменил веднага!!!

Не е предния, прочети внимателно мнението на колегата RealSeX , там пише, че става въпрос за задния мост. По важното е че проблема е намерен.

V@K@T@
29-07-2010, 23:17
Даммм проблема е намерен и даже решен сега 33-ката има стойка ... обаче има др. проблем ... някой е сменил паролата на Тишо за форума ... АБВ ... и Сурат Тефтера и сега става си еб*ло мамата ...

Bobi_33
29-07-2010, 23:29
Абе шибана история са тия оси отзад. Голфаджийско решение са тия конусни лагери (по дефоут всичко голфианска е гадно) , аз затова реших проблема генерално. Дискове отзад. Главината, дисковете и апаратите стават от Типо. Голямо предимство е това, пък и части за Типо има навсякъде и са ефтини.

TishO
29-07-2010, 23:42
За предния лагер разбрах ще изкара до заплата значи..Остана въпроса защо от време на време пропушва прес ауспуха???Смисъл карам ден два и по едно време примерно отишъл съм на работа в 8 и към 10-11 решавам да отида при клиент качвам се паля и гледам на огледалото едни кадили.Тръгвам карам като форсирам на свободна се вижда как излиза дим не е много но щом е видим го има.!! И така карам си спирам на някои светофар пак си пуши на място стигам там дето съм тръгнал.Гася върша си работата качвам се паля няма дим!!!!!!!! И така пуши когато си иска!!! От какво може да е този проблем и някой зблъсквал ли се е с него??????/

Bobi_33
29-07-2010, 23:56
За предния лагер разбрах ще изкара до заплата значи..Остана въпроса защо от време на време пропушва прес ауспуха???Смисъл карам ден два и по едно време примерно отишъл съм на работа в 8 и към 10-11 решавам да отида при клиент качвам се паля и гледам на огледалото едни кадили.Тръгвам карам като форсирам на свободна се вижда как излиза дим не е много но щом е видим го има.!! И така карам си спирам на някои светофар пак си пуши на място стигам там дето съм тръгнал.Гася върша си работата качвам се паля няма дим!!!!!!!! И така пуши когато си иска!!! От какво може да е този проблем и някой зблъсквал ли се е с него??????/

Бе на теб да не ти е запушена картерната вентилация?

TishO
29-07-2010, 23:59
Бе на теб да не ти е запушена картерната вентилация?
Ако ми разясниш малко за какво става дума че ми стана интересно!!!!!!!!!!

Bobi_33
30-07-2010, 00:22
Ако ми разясниш малко за какво става дума че ми стана интересно!!!!!!!!!!

Картерната вентилация я изпълнява тялото като издутина преди гърловината за наливане на масло. Вътре в него има ламаринени ламели, където изпаренията трябва да се кондензират и маслото да изтече обратно в мотора. Останалите подкартерни газове биват изсмукани през маркуча, който влиза в Г-образния широк маркуч, който влиза в колектора.
Понякога от нередовна смяна на маслото въпросното тяло
се задръства с мизерия и мотора не може да изсмуче картерните газове. В следствие на това се образува налягане в мотора и понякога масло под налягане (кондензирано там) влиза в смукателния колектор и след това в цилиндрите.
Естествено не значи, че това е проблема, на е добре да се провери. Просто вадиш тънкия маркуч от големия, запушваш големия с нещо и трябва от тънкия свободно да духа. При форсиране трябва да намалява духането. Най-силно е на празен ход.
Първо виж този вариант, после всичко останало.

mordohy
01-08-2010, 23:42
А да не би случайно да си потдържаш нивото на маслото на макс!:smoke:
Щото Алфи не търпеше да е над средата на пръчката!
Ще си спука ауспуха, ама ще го изхвърли и някъде под средата се успокояваше!

TishO
01-08-2010, 23:51
Ами да смисъл малсото го смених преди 1200км преди около месец сега маи е на средата между минимум и максимум и тея дни не съм я виждал да пуши но утре смятам да пробвам това което ми каза боби 33.А някои ми беше подхвърлил че боксерите е хубаво даже да са над максимума или нещо такова!

TishO
02-08-2010, 18:01
Така днеска пробвах това което каза боби 33 откачих маркуча които води от гарловината до маншона на въздуховодите запуших дупката на маншона и маркуча от към гърловината за маслото си духаше доста добре.Така че този вариант отпада.Утре сутрин ще видя нивото на маслото дали е паднало или както каза Иво (Мордохай) ще си падне до едно ниво.Междувременно някои ако се сети нещо да помага.!! Днеска като я изрясках на място към червения сектор си пропуши но смятам че при това положение е нормално да гори масло!!!!Или греша???????

Bobi_33
02-08-2010, 21:20
Така днеска пробвах това което каза боби 33 откачих маркуча които води от гарловината до маншона на въздуховодите запуших дупката на маншона и маркуча от към гърловината за маслото си духаше доста добре.Така че този вариант отпада.Утре сутрин ще видя нивото на маслото дали е паднало или както каза Иво (Мордохай) ще си падне до едно ниво.Междувременно някои ако се сети нещо да помага.!! Днеска като я изрясках на място към червения сектор си пропуши но смятам че при това положение е нормално да гори масло!!!!Или греша???????

При здрав мотор пушеци няма. Опасявам се, че ще трябва да сваляш глави.:?

TishO
03-08-2010, 18:41
Това не звучи никак добре!!! Иначе днеска я настъпах малко и като я спрях беше добре после като я запалих пропуши но само това!!!!!

Kris
05-08-2010, 13:11
Абе шибана история са тия оси отзад. Голфаджийско решение са тия конусни лагери (по дефоут всичко голфианска е гадно) , аз затова реших проблема генерално. Дискове отзад. Главината, дисковете и апаратите стават от Типо. Голямо предимство е това, пък и части за Типо има навсякъде и са ефтини.

Боби, типо с дискове отзад не е ли с абс?

TishO
05-08-2010, 17:42
Боби, типо с дискове отзад не е ли с абс?

Да и аз това се чудех ма ме беше срам да питам!!!!!:boxed:

DJ_STIVAN
05-08-2010, 18:43
И какво ви пречи като е с АБС.. шината на главината ще ви тежи ли кво :)

Bobi_33
05-08-2010, 20:21
Типото има венец за АБС, но той не пречи. В шенкела за 33-ка с дискове също има дупка за датчик на АБС-а .

Аз може и да не съм пояснил правилно, но ползвам шенкел оригинален от 33-ка с АБС (то само когато има АБС тогава има дискове отзад при 33) и също оригинална ос към шенкела. Просто предимството е, че вече се ползва фиатски лагер-фланец, който е евтин, има го навсякъде и е много по-издръжлив, защото лагера е двоен, съчмен като за предна главина. Дисковете също са от Типо. В Евро 07 са по 14лв. парчето, накладки има голям избор, но аз смених апаратите. Сложих от 145 от последното производство (защото са алуминиеви), но преправях стойката за жилото на ръчната.

Оригиналните задни апарати за 33 са по принцип пълен ШИТ и лесно се скапва спираловидната ос за ръчната. Те отидоха за скрап. Иначе всичко бях взел комплект от 33-ка с АБС. На супортите бяха блокирали водачите и всичко беше в ръжда, затова заминаха в кофата.

Kris
05-08-2010, 20:52
Ще стане ли схемата 33ка с дискове без абс :)

Bobi_33
05-08-2010, 21:06
Ще стане ли схемата 33ка с дискове без абс :)

Моята няма АБС, тя е набор 83. Става, щом при мен стана, при условие, че съм със стария мост, който не е баш като на новото купе. Най-шибаното при мен беше, че промених цялата спирачна система. М момента от помпата върви назад 1 тръба, няма кантар, минава през 1 маркуч само, при едното колело сложих тройник и оттам в колелата през 2 къси маркуча. Сега вече при смяна на задни накладки ще са ми нужни по 10 минути само на колело.

TishO
05-08-2010, 21:08
То май това е идеята за типоеите дискове!!!

Kris
05-08-2010, 21:18
Боби, каза че използваш шенкели от 33 с абс, затова исках пояснение. Значи ще се търсят дискове от типо. Иначе идеята с премахването на кантарчето не е лоша, някакъв ефект?

DJ_STIVAN
05-08-2010, 22:23
Аз съм доволен от оригиналните задни спирачки с дискове на 33... проблема е че от доста време си търсех главина и никаде няма.... щото лагера е заминал и се сменя направо с главината... ама ся с тая схема ще ме огрее слънцето май.

staiger
05-08-2010, 22:28
Колега би ли описал по подробно модификацията за задните спирачки с дискове и някакви номера на частите от типо коя година модела и разните чалъми,размери разни и т.н. ,и аз искам да подобря спирачната система ,че хич не спира . Другия вариянт е да кажеш какви пари струва всичко и да се изредиме един по един за подмяна на нещата за добри спирачки.Ако си съгласен де ,така всички ще са щастливи и ще могат да спират.:big_bow_down::cheers:

Bobi_33
06-08-2010, 00:57
Ами нямам нищо против на всеки да направя тая конверсия.

А при мен спирането се подобри в пъти, защото преди това отзад напълно не спираше. Просто гумите само се търкаляха. Трябва да направя снимки на моста и мога да направя темичка.
Най-важното е да се намерят шенкели за отзад и оси, апаратите и дисковете стават от Типо, Темпра, Купе, Браво, Брава, Пунто, Барчета, Дедра, Делта, 145/6, 155.
Затова са евтини. Главината също става от изброените. Сменят се също и жилата на ръчната.

Аз работя в Гараж Вентура, там си имаме приемчик, с него трябва да се обсъдят цените и за труд, и за части.

staiger
06-08-2010, 08:15
Евала колега ,дано скоро намериш време да направиш конкретната темичка с подробностите там за тия шенкели и как изглеждат.
А иначе и мойта не спира много добре със задните колела да не кажа хич.

Kris
06-08-2010, 13:15
Ще чакам тема с ъпгрейди покрай спирачките ;) При мен задните коват, предните се търкалят .. та спирам като Кен Блок, да видим докога

mordohy
06-08-2010, 21:08
Май трябва да се обособи нова тема за дисковите спирачки отзад!
Ще има доста въпроси
За главен заподозрян имам прословутия кантар, защото имахме една 33-ка 1,2 , която спираше перфектно с барабаните отзад!
Просто човека смазваше през седмица всичко около кантара,че му скърцаше
Дисковете обаче са си дискове
За това имам питане!
Като гледам задните накладки са доста по-малки
Изобщо нужен ли е кантар?!

Bobi_33
06-08-2010, 21:46

Ми без кантар мога да кажа, че на сухо и мокро моята кола спира, без тенденция за завъртане, като аз съм с различни амортисьори отпред все 2-ра ръка, а отзад съм с някакъв Закс също 2-ра ръка.
Отпред съм с накладки Маф :sad2: а отзад даже нямам идея имат ли марка (най-евтините в Евро 07)
Засега е добре, но скоро ще минавам отпред на 280мм дискове и апарати от 145 Ку Ве. Тогава вече не знам как ще спира. Има вероятност да започнат да блокират задните колела и да се наложи да си сложи някакъв редуцил на тръбата към задния мост. Ще видим какво ще излезе. За големите дискове отпред съм си приготвил накладки Галфер., ма са много скъпи да го е*а.

DJ_STIVAN
06-08-2010, 22:06
Май трябва да се обособи нова тема за дисковите спирачки отзад!
Ще има доста въпроси
За главен заподозрян имам прословутия кантар, защото имахме една 33-ка 1,2 , която спираше перфектно с барабаните отзад!
Просто човека смазваше през седмица всичко около кантара,че му скърцаше
Дисковете обаче са си дискове
За това имам питане!

Размера на предните и задните дискове е еднакъв. Разликата е,че 16в са вентилирани предните. Съответно и накладките са еднакви... не съм на 100% сигорен, но на 90% :)

mordohy
06-08-2010, 22:11
Моите отпред са вентилирани и видимо по-големи, но не съм ги мерил. Задните са като стандартните, но накладките са направо символични!
Ако все пак блокират, лесно е да се навъртят едни клапани, както на Опелите! Давам само идея!

Bobi_33
06-08-2010, 22:18
Размера на предните и задните дискове е еднакъв. Разликата е,че 16в са вентилирани предните. Съответно и накладките са еднакви... не съм на 100% сигорен, но на 90% :)

Дисковете са с еднакъв диаметър, но накладките нямат нищо общо. Като цяло задните спирачни апарати нямат нищо общо с предните на никоя кола. Когато мотора е отпред и основното тегло е там, при спиране особено, се измества почти цялата тежест отпред. При тия коли реално задните колела спират едва 15-20% . Затова и задните накладки са със много по-малка контактна площ.
А диаметъра е малък отпред, защото тия коли са излизале базово на 13 цола джанта отпред и като опция е бела 14-ката. В 13-ка не може да влезе по-голям диск от 240 мм , какъвто е заводски.

staiger
06-08-2010, 23:19
а тия като мене с 15-ки зат0ва хич не спират май.

Bobi_33
06-08-2010, 23:21
а тия като мене с 15-ки зат0ва хич не спират май.

Не е заради това. Най-вероятно отзад не спира колата ти. Аз спирам доволно. Просто искам да направя колата си да спира като съвременна.

staiger
06-08-2010, 23:25
и на мен това ми е целта затова сега не я карам в София,а съм я оставил на баща ми да си се вози полекичка.
След няколко дни ще се опитам да и регулирам накладките озад и трябва да сменя предните също.дано се пооправи.

DJ_STIVAN
07-08-2010, 20:52
Аве спират кошниците ама иска яко да се натиска педала.. поне при мен... но и аз съм с 16"... щом блокират колелата значи си вършат работата....ама иначе само се заблуждавам, че е спирала. Ся като се качих на 4 бутално Brembo почвам да се замислям...

Bobi_33
07-08-2010, 20:59
Аве спират кошниците ама иска яко да се натиска педала.. поне при мен... но и аз съм с 16"... щом блокират колелата значи си вършат работата....ама иначе само се заблуждавам, че е спирала. Ся като се качих на 4 бутално Brembo почвам да се замислям...

Ееее Brembo си е Brembo. Хем мек педал, хем спиране. Апарата е алуминиев с титаниеви буталца. Бързо се разсейва топлината и по-трудно се запалват накладките.Още повече при спиране от висока скорост с Brembo се спира много по-добре. От 200 до 100 спира перфектно. По това се познават добрите спирачки.

DJ_STIVAN
07-08-2010, 22:57
Ееее Brembo си е Brembo. Хем мек педал, хем спиране. Апарата е алуминиев с титаниеви буталца. Бързо се разсейва топлината и по-трудно се запалват накладките.Още повече при спиране от висока скорост с Brembo се спира много по-добре. От 200 до 100 спира перфектно. По това се познават добрите спирачки.

Бе мога да кажа само,че спирането от 200 до 0 е просто брутално... не ми се мисли сега като сложа едни перформас дискове и накладки... :boxed:

TishO
01-10-2010, 13:24
Така малко да съживя темата със един въпрос!!!
Ситуацията е следната последните 2-3 седмици сутрините стават все по студени и паленето става все по трудно.!!! В смисъл примерно понеделник сутрин към 8:00 се качвам в ръгам ключът на определеното за това място и се опитвам да запаля при което почва едо въртене два три оборота на стартера и аааа да запали и пак два три оборота и а да запали и неще имам чувството че целия двигател се трессе в коша давам пак контакт пак завъртам и така на 10-тия път пали ама всеки път акумулатора почти заминава и да добавя че паленето е съпроводено с едно "ПУК" от към ваздушния филтър ще кажеш че враща през дебитомера.Другото което е че докато не загрее поне до 60градуса е една такава спъната като подадеш гас и се замисля малко преди да направи каквото и да е даже и след това се усеща че не е в пълната си сила една такава леко задушена.Проблема с това че няма ряс отпада веднага щом стигне 70-80 градуса тогава направо не си иска гумите немога я спра но докато е студена е много кофти.!!!

Да се върна на темата за паленето!!!
Пример Събота сутрин наспал съм се ставам и решавам към 10 да изляза да свърша някаква работа времето е нормално топличко не е като понеделник сутринта.И така влизам в колата ръгам ключа там дето трябва и докато река да го завартя и вече е запалила ама направо от ряс си пали но само когато е топло обаче проблема със студения двигател и липсата на ряс си остава и тогава!!!!

Сега ако някои си има на идея каде какво става ще го черпя бири на корем .Работата е там че става все по студено и някоя сутрин акумулатора няма да издаржи и няма да мога да отида на работа а това не е желателно по принцип. За това много ви се моля някои ако си има на идея какво може да е да помага после ще има бурни реванши!!!!!!!

Kris
01-10-2010, 13:32
ела насам, ще ти я оправя :)

Perdaha
01-10-2010, 13:33
аз знам едно сигурно решение-Смяна на Колата ахахахахахахаххаха

kolev
01-10-2010, 14:35
така както пишеш, най-вероятно е датчика за температура на двигателя на еку-то.

TishO
01-10-2010, 19:26
ела насам, ще ти я оправя :)

аз знам едно сигурно решение-Смяна на Колата ахахахахахахаххаха

Много сте ми забавни!!!!!!!

п.с. каде се намира датчика или къде да го търся?????

Kris
01-10-2010, 19:34
за последен път ти отговарям на простотиите .... ако искаш да я оправим, ела някоя сутрин ... ако не, търси си датчика от лявата страна под паяка и припадай, щото едва ли е от него

TishO
01-10-2010, 20:18
за последен път ти отговарям на простотиите .... ако искаш да я оправим, ела някоя сутрин ... ако не, търси си датчика от лявата страна под паяка и припадай, щото едва ли е от него

Няма да е тази събота и неделя евентуално след 15-ти съм замислил разходка при теб да доида да ти се издължа за спешните услуги но това на 4 очи а до тогаз ми се иска да бъде отстранен проблема!!!!

JORDANGT
02-10-2010, 11:10

Дай малко от тайната информация и на другите колеги де.

mordohy
03-10-2010, 22:33
Колега, общото мнение е, че е от липса на гориво.
Това, обаче става не само от датчика за температура.
Както го описва, може да е и от запушен горивен филтър, клапана за налягане в рейката, както и от помпа.
В тоя ред.
Има и друга възможност и тя е голямо разстояние между електродите на свещите!
На топло няма проблем, защото се подава по-бедна смес, но на студено сместа е по-богата, а при голям луфт ....
Сещате се.
За това , първо свещите, а чак след това датчици и каквото и да било, изискващо смяна и пари!

kolev
04-10-2010, 10:56
ще ви бия всичките. датчика е от дясната страна на матора и се проверява с уреда без да се сваля за 10 минути. иначе какво друго може да обясни това че като стигне 70-80 градуса и изчезва проблема.

TishO
07-10-2010, 21:50
а сега някои да ми каже каде се намира филтъра на парното бензиновия и още кадето има филтри че мисля цялосна подмяна за преди зимния сезон.Че като гледам парното колко скромно духа си представям какъв е станал филтъра!!!!!!

Bobi_33
08-10-2010, 00:20
а сега някои да ми каже каде се намира филтъра на парното бензиновия и още кадето има филтри че мисля цялосна подмяна за преди зимния сезон.Че като гледам парното колко скромно духа си представям какъв е станал филтъра!!!!!!

:biggrin1: Къв филтър на парно, бре колега? Ми ние караме стари бараки. Те нямат такъв. Парното ти духа скромно поради друга причина. Какво сначи скромно? Слабо обдухване (от слаб вентилатор) или не е топла струята?

А бензиновият филтър седи в предния кош ниско долу, буквално в краката на шофьора.

TishO
08-10-2010, 00:44
верно че сме само на радиатор а за духането духа но въздуха не е много топъл и то при загрята кола миналата зима направо огън хвърляше през духалките!!!!!!!!

sciiv
08-10-2010, 11:30
ами или клапата топло-студено не ти работи както трябва или радиаторчето за парното ти е запушено.
Като ти загре хубаво колата пипни изходния маркуч за патното дали е топъл

valentino
08-10-2010, 20:32
Старите 33ки парно нямат какво ли не съм правил е не става те са си така от както са ги създали или така си мисля!

staiger
09-10-2010, 01:23
Колега valentino в грешка си ако всичко е изправно парното на 33-ка е мнооооого топло,на мойта е такова- горещо, но радиаторчето е чисто ново ,както и радятора на двигателя.и всички клапи се движат,термостат също трябва да има читав

KirilSol
09-10-2010, 10:32
Старите 33ки парно нямат какво ли не съм правил е не става те са си така от както са ги създали или така си мисля!

Колега valentino в грешка си ако всичко е изправно парното на 33-ка е мнооооого топло,на мойта е такова- горещо, но радиаторчето е чисто ново ,както и радятора на двигателя.и всички клапи се движат,термостат също трябва да има читав

със сигурност мога да кажа, че и моята 33-ка (1984г.) имаше невероятно силно парно и вътре в купето ставаше изключително горещо.

Bobi_33
09-10-2010, 20:01
със сигурност мога да кажа, че и моята 33-ка (1984г.) имаше невероятно силно парно и вътре в купето ставаше изключително горещо.

Аз и сега имам и старата, и новата 33-ка, но старото парно е недомислено. Нито радиаторчето отдава достатъчно топлина (при новата 33-ка радиаторчето е по-голямо) нито въздушнея поток е достатъчен. Ако можеше старото парно само да духа колкото новото, щеше да духа почти студен въздух. Аз сам експериментирал много със старото парно, сменях радиаторче с ново, уплътнения, но получавах комплекси от Жигулите. Накрая сложих в старата 33-ка парно от новата. И всичко заспа. Новото парно има и още едно предимство спрямо старото - може да рециркулира въздуха в купето.

TishO
12-01-2011, 20:10
Така да съживим темата малко:
Парното е оправено до колкото може да се каже беше спукано радиаторчето което бе запушено с течност за запушване сменени са предните спирачни апарати и дискове със такива от 16в смених и спортното гърне със оригинално чистак бърсак при което тръгна да върви повече за на пролет съм замислил нова генерация и основен на двигателито.

Имам и един въпрос каде могат да ми направят ковани бутала???

firedragon
12-01-2011, 20:15
Да ги направи някой ще е трудна работа,по-скоро да ги вземеш нови или втора ръка. Щом търсиш ковани бутала явно замисляш и вентилатор,в такъв случей погледни на drigata темата за неговата кола. Там имаше даже буталата от каква кола са свалени и доста други неща за 16в турбо боксер.

mordohy
12-01-2011, 23:29
Аз и сега имам и старата, и новата 33-ка, но старото парно е недомислено. Нито радиаторчето отдава достатъчно топлина (при новата 33-ка радиаторчето е по-голямо) нито въздушнея поток е достатъчен. Ако можеше старото парно само да духа колкото новото, щеше да духа почти студен въздух. Аз сам експериментирал много със старото парно, сменях радиаторче с ново, уплътнения, но получавах комплекси от Жигулите. Накрая сложих в старата 33-ка парно от новата. И всичко заспа. Новото парно има и още едно предимство спрямо старото - може да рециркулира въздуха в купето.
Забрави да кажеш, че се запушват радиаторчетата и им е нужен ребилдинг! Освен това имам впечатлението, че точно преди радиаторчето се сгъва маркуча.

drigata
13-01-2011, 13:21
Така да съживим темата малко:
Парното е оправено до колкото може да се каже беше спукано радиаторчето което бе запушено с течност за запушване сменени са предните спирачни апарати и дискове със такива от 16в смених и спортното гърне със оригинално чистак бърсак при което тръгна да върви повече за на пролет съм замислил нова генерация и основен на двигателито.

Имам и един въпрос каде могат да ми направят ковани бутала???

По принцип се поръчват,ама са някъде около 600-700 евро,а и зависи за какво ти са тези бутала,какъв сетъп на мотора изкаш.

TishO
13-01-2011, 16:53
За една малка турбинка с не голямо налягане!!! Ти с какви бутала си и имаш ли проблеми с тях???

drigata
13-01-2011, 17:38
За една малка турбинка с не голямо налягане!!! Ти с какви бутала си и имаш ли проблеми с тях???

Aз съм с моднати бутала от тойота супра 3.0 24волта и я карам на 1,2 бара за сега без проблеми.

TishO
21-01-2011, 13:04
Как си успял да вкараш бутала от 3.0 на 1.7 :new_Eyecrazy:

mitaka_cs
21-01-2011, 13:20
Просто е вкарал 4 броя, а не всичките 6:roll2:
И не в 1.7, а в 1.6 блок.
На тия бутала в 1.7 блок ще им е лабаво;-)

TishO
23-02-2011, 21:46
скаса ми се жилото за багажника само да попитам трябва ли да махна предната седалка и да дигна мокета за да го налузя или ще успея и без това упражнение!!!!

mordohy
23-02-2011, 22:42
Достатъчно е да свалиш лайсната на прага и да отмахнеш мокета. После с 10 ключ, отвиваш дръжката. След това бегом за жило в някой железарски магазин и си готов.

TishO
23-02-2011, 22:59
Мерси баце Иво!!!:cheers:

TishO
14-03-2011, 19:25
Е немога вече голям проблем имам с намирането на карета за мойта убавица вече 4-ти чифт връщам и се по големи направо незнам вече. А най странното е че сега колата заводско е 1.7 8в а като си търсих карета по номер на рамата щото преди това върнах 2 чифта по модел ми излиза че е 1.7 16в и им обяснявам че е 8клапана и те си знаят тяхното. Какво да направя от де да си търся карета или от каде да си поръчам вече.Странното е че като сменях двигателя полуоските останаха от 8клапановия двигател а за 8клапановия двигател каретата не стават!!!!!!!!!!:Silent:

Bobi_33
14-03-2011, 20:07
Е немога вече голям проблем имам с намирането на карета за мойта убавица вече 4-ти чифт връщам и се по големи направо незнам вече. А най странното е че сега колата заводско е 1.7 8в а като си търсих карета по номер на рамата щото преди това върнах 2 чифта по модел ми излиза че е 1.7 16в и им обяснявам че е 8клапана и те си знаят тяхното. Какво да направя от де да си търся карета или от каде да си поръчам вече.Странното е че като сменях двигателя полуоските останаха от 8клапановия двигател а за 8клапановия двигател каретата не стават!!!!!!!!!!:Silent:

Виж сега, каретата на новото купе са само 2 вида:
1. Със АБС (имат гривна със зъби)
2. Без АБС (нямат гривна със зъби)

Друг вариант единствен да не ти стават каретата, да са сложени шенкели и полуоски от 33-ка 1-ва серия. Само те са доста различни.

V@K@T@
14-03-2011, 21:25
Значи Тишо твойту кЪре трябва да е без чене КАПИШ ??? а пък ако полуоските ти за от 1-вата версия ... знаеш при кого да отидеш ;) тая седмица да си ги опрайл тес карета

TishO
28-03-2011, 11:40
Добре каретата са сменени също така и свещите след като почна да бачка на 3 цилиндъра свалих свещи Бош три полюсни в много ужасно състояние направо се чудя как е работила таз кола някои бяха изпочупени други имаха по един пръст разстояние между полюсите абе свещи на около 40 000км. :tooth: както и да е свещите бяха заменени със NJK Platinum от които за сега съм доволен!!!

Новото е че започна да се чува един шум когато завивам после разбрах че е лагера на макферсона блокирал и ми обявиха цена за нов лагер с тампон 50лв. това добре ли е или има и друг вариант?!?!?!

mordohy
28-03-2011, 15:53
Лагера е 12-16 лева, в зависимост от марката, а тампона около 35-45 лева.
Офертата е добра, ама защо ще сменяваш тампона, при положение , че е здрав!
Ако ще сменяваш, сменявай и двата лагера и помни!!
Яко грес отгоре над лагера. Добре е да е водоустийчива.

TishO
28-03-2011, 21:06
Лагера е 12-16 лева, в зависимост от марката, а тампона около 35-45 лева.
Офертата е добра, ама защо ще сменяваш тампона, при положение , че е здрав!
Ако ще сменяваш, сменявай и двата лагера и помни!!
Яко грес отгоре над лагера. Добре е да е водоустийчива.

Това за греста задалжително ще го запомня!!!!

А и искам да те питам дали ще се сагласиш да ми обслужиш една хидравлична рейка смисъл ще ти я пратя да ми смениш маншоните и смотаната семеринга дето прави лошата работа пък аз поемам всички разходи +това което си решиш ти че ще струва защото искам всичко да стане както трябва но това след месец 2 евентуално а за сега ще доливам отработено масло :crazy:

mordohy
28-03-2011, 22:32
Съгласен, ама маншона си го търси сам. Аз семеринга отдавна съм го изхвърлил и слагам тяло с оринг пръстени.(това е бутилка водка за стругаря, а дъртият "пИдераст" пие само " Столичная").
А аз съм по- непретенциозе!
Каквото Бог даде!:grin:

virusalfa
29-03-2011, 15:08
Съгласен, ама маншона си го търси сам. Аз семеринга отдавна съм го изхвърлил и слагам тяло с оринг пръстени.(това е бутилка водка за стругаря, а дъртият "пИдераст" пие само " Столичная").
А аз съм по- непретенциозе!
Каквото Бог даде!:grin:Колкото си непретенциозен-толкова си и несериозен,да не кажа и повече.Кога ще дойдеш да направим ел.инсталацията на трактора?

mordohy
29-03-2011, 22:22
Юда:guillotine:
Като дойда ще го оправиме!
Даже ще ти се обадя по-рано!

TishO
15-04-2011, 18:46
Момчета помагайте трябват ми 4 летни гуми 205/45/16 или 195/45/16 налага се да си търся втора ръка понеже много изостанах с парите а в момента си е*авам м*иката на зимните гуми :Suicide: ако може да са с по нов дот

mordohy
15-04-2011, 23:28
Ти ми ела на Юндола с Ванката, пък ще те оборудвам и със....
Обаче имам нещо впредвид!:gayfight:

TishO
18-04-2011, 19:00
Ехххххх бате Иво няма да мога да смогна за там понеже вече организирахме и ние едно подобно пролетно събиране!!!!! http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43408&page=25 И до тук събрахме доста фенове на идеята и няма как да оставя хорицата а пък и нагоре ще ми дойде трябва гуми да търся за "АФЛ" за събирането и там ще фръкнат парички и за събора няма да мога да се уредя.
Иначе имам ужасно голям мерак да се видим на живо и умятаме :cheers: и все пак нищо не се знае може пък някои път с Ванката да ти дойдем еи така на гости ;) Иначе таз година на "Италфеста" съм задължително там !!!!!!

P.S. САМО ДА ВМЕТНА ЧЕ ВСЕКОИ КОИТО НЯМА КАКВО ДА ПРАВИ НА 14-15 МАЙ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ НА СЪБИРАНЕТО КОЕТО ОРГАНИЗИРАМЕ. МАЛКО ПО ГОРЕ В ЛИНКА ИМА ИНФОРМАЦИЯ!!!!!!! ВСЕКИ КОИТО ЖЕЛАЕ ДА ПРИСЪСТВА МОЛЯ ДА СЕ ЗАПИШЕ ;)

TishO
03-05-2011, 00:13
И сега се почна един филм на филмите!!!!!!!!

TishO
03-05-2011, 00:16
За 2 дена работа толкоз :ph34r:

Perdaha
03-05-2011, 00:27
добре пораздвижихме се тука в нашия раздел,всичко е много яко има тръпка в тея неща -само и пари да има :)

TishO
03-05-2011, 00:30
добре пораздвижихме се тука в нашия раздел,всичко е много яко има тръпка в тея неща -само и пари да има :)

Да раздвижихме се ама да видим само колко ще се движим!!!!!:bouncing_smiley:

Perdaha
03-05-2011, 01:03
както винаги бе с пълна гас и пред всички хахахахах!

---------- Post added at 01:03 ---------- Previous post was at 00:52 ----------

не за друго ама машинките ни за разлика от другите имат големи сърца -както и собсвениците им!
Там е разликата!

kolev
03-05-2011, 10:33
що си разглобил машината бе. тия бутала ги накисни в нафта че да им падне нагара.

аз да ползвам темата да питам мордохай енциклопедиста :) на едната глава както стои разпределителния вал - отпред е ремъка, а отзад има една триъгълна планка която затулва задницата на разпределителния вал. е от там ми сълзи леко масло. от какво е семеринга някаква ли има там.

TishO
03-05-2011, 20:09
И така днеска пръснахме на парчета и скоростната кутия остава само да се измие от мизерията и да се нареди на ново!!!!А колкото до двигателя главите са обслужени с напаснати клапани на 3 размера блока е в завидно добро здраве само ще хонинговаме цилиндрите имаме основни и биелни лагери нови сигменти нов съединител валео ремаци ролки ремонтен комплект помпичката на съединителя е просалзила и тя е за смяна и за сега това се сещам!!!!!

mordohy
04-05-2011, 10:07
що си разглобил машината бе. тия бутала ги накисни в нафта че да им падне нагара.

аз да ползвам темата да питам мордохай енциклопедиста :) на едната глава както стои разпределителния вал - отпред е ремъка, а отзад има една триъгълна планка която затулва задницата на разпределителния вал. е от там ми сълзи леко масло. от какво е семеринга някаква ли има там.
Бях нощна, та за това сега отговарям!
Това е просто една планка с гарнитура.
Кой знае защо са я направили от мека стомата и от вибрациите на вала се издува и деформира. От това и прокапва масло. Има три вариянта за оправяне.
Най-простия е да я отвиеш и обърнеш обратно.
Втория е да я шлайфаш.
Третия, най-добрия е да я изработиш отново от СТ-45 и закалиш или направо от СТ-65 и да не се занимаваш повече с нея.
Добре си разглобил мотора и ми изглеждат добре чарковете му. Само внимавай при сглобяването. По три пъти оглеждай нещата и работи чисто. Като сменяваш гарнитурите чисти до блясък и преди да поставяш капаците ги пробвай без гарнитури. Ако има някъде боклук или кривина ше я усетиш веднага. Семерингите ги мажи с лепило за резби, особено тия на разпределителните валове. Нещо ако те съмнява-питай веднага!!!
Изпях си лекцията!!:coolio:
Освен това да питам, има ли някой свободен дебитомер за 1.7 8 В - тъп Джетроникс.
Моя най-вероятно се е скапал.

kolev
04-05-2011, 10:52
най ми харесва варианта с обръщането 8-) гарнитурката от клингерит да си я изрежа а ?

ето тука една снимка да ви подразня малко

mordohy
04-05-2011, 12:30
Гарнитурката-колкото се може по-тънка.
А волтажа сигурно е от зарядното:moon:
:Tease:

kolev
04-05-2011, 12:48
ха-ха
:roll2:

:cheers:

RaIDeR
04-05-2011, 17:59
Аз може ли да замоля RealSeX да нащрака разглобената скоростна и по-конкретно синхронизаторите ,а също да кажеш виждаш ли видима разлика в изхабяването им на 1ва-2ра и 3та-4та ? А и да запитам има ли разлика в предавателните числа на скорости от 1.5 90г. и 1.4 93г. ?
Поздрави за ентусиазма 6 ;)

TishO
04-05-2011, 19:15
Аз може ли да замоля RealSeX да нащрака разглобената скоростна и по-конкретно синхронизаторите ,а също да кажеш виждаш ли видима разлика в изхабяването им на 1ва-2ра и 3та-4та ? А и да запитам има ли разлика в предавателните числа на скорости от 1.5 90г. и 1.4 93г. ?

Ами утре ще направя подробни снимки на скоростната кутия тя в момента е на съставни части понеже днеска михме кужуха а за синхронизаторите на втората е видимо и не само видимо зле и смятам да сложа този от 5-тата а до колкото за скоростните кутии на 1.4 (1.3) скоростите са по къси до колкото знам затова и се търсят а на кутиите от 1.5 до 1.7 16в. мисля че са еднакви но някои по компетентен трябва да отговори за по голяма точност. Аз лично си търсих кутия от 1.4 но се отказах за сега понеже пада максималната скорост и се увеличава разхода!!!!!!

Bobi_33
04-05-2011, 19:40
Бях нощна, та за това сега отговарям!
Това е просто една планка с гарнитура.
Кой знае защо са я направили от мека стомата и от вибрациите на вала се издува и деформира. От това и прокапва масло. Има три вариянта за оправяне.
Най-простия е да я отвиеш и обърнеш обратно.
Втория е да я шлайфаш.
Третия, най-добрия е да я изработиш отново от СТ-45 и закалиш или направо от СТ-65 и да не се занимаваш повече с нея.
Добре си разглобил мотора и ми изглеждат добре чарковете му. Само внимавай при сглобяването. По три пъти оглеждай нещата и работи чисто. Като сменяваш гарнитурите чисти до блясък и преди да поставяш капаците ги пробвай без гарнитури. Ако има някъде боклук или кривина ше я усетиш веднага. Семерингите ги мажи с лепило за резби, особено тия на разпределителните валове. Нещо ако те съмнява-питай веднага!!!
Изпях си лекцията!!:coolio:
Освен това да питам, има ли някой свободен дебитомер за 1.7 8 В - тъп Джетроникс.

Ама и ти пишеш големи щуротии понякога. Не всички капачки са с гарнитури. От 92-ра нататък са с О-пръстени. Диаметърът на вала отзад, където опира във капачката е различен, както и диаметърът на кожуха на вала.
То аз не съм енциклопедист, ма просто да си кажа.:devil:

sciiv
04-05-2011, 22:58

Ела го вземай докато не е изгнил.

kolev
05-05-2011, 12:11
Ама и ти пишеш големи щуротии понякога. Не всички капачки са с гарнитури. От 92-ра нататък са с О-пръстени. Диаметърът на вала отзад, където опира във капачката е различен, както и диаметърът на кожуха на вала.
То аз не съм енциклопедист, ма просто да си кажа.:devil:

сега ако ми кажете размерите на тоя О пръстен , ви пожелавам алфа контролите ви да проработят от самосебеси :Tease:

Bobi_33
05-05-2011, 21:05
сега ако ми кажете размерите на тоя О пръстен , ви пожелавам алфа контролите ви да проработят от самосебеси :Tease:

Трудно се намира, защото е широк (над 50мм) но е с малко сечение. Аз обезмаслямам перфектно канала на пръстена, самият пръстен и кожуха на вала, малко хубав силикон в канала, слагам пръстена в канала, пак малко силикон, монтирам капачката и това е.

stelt
05-05-2011, 21:26
Трудно се намира, защото е широк (над 50мм) но е с малко сечение. Аз обезмаслямам перфектно канала на пръстена, самият пръстен и кожуха на вала, малко хубав силикон в канала, слагам пръстена в канала, пак малко силикон, монтирам капачката и това е.

Смъквай капачето и отивай в някой магазин с него, където има голям асортимент от пръстени. Ще се намери правилният размер.

Bobi_33
05-05-2011, 22:32
Смъквай капачето и отивай в някой магазин с него, където има голям асортимент от пръстени. Ще се намери правилният размер.

Няма смисъл. Десетки боксери са излезли от рацете ми по горе описания начин. Сума ти киометри са навъртели така и теч досега нямат.

Plamen33
05-05-2011, 23:25
Тише тези ролки на мотора мога да ти дам които виждаш в моята тема влез

TishO
06-05-2011, 00:42
Паце утре щи кажа кои бяха !!!!!!!!! :hmm:

mordohy
06-05-2011, 12:15
Забрави да споменеш, че и с гарнитурка става!:hehe:
Каквото и да правите, не я ли изправите пак ще си тече!

Bobi_33
07-05-2011, 17:03
Забрави да споменеш, че и с гарнитурка става!:hehe:
Каквото и да правите, не я ли изправите пак ще си тече!

Ти пак не си разбрал. На Колев колата е с О-пръстени. Така, че отпадаш от играта :naughty::BIGsmile:

mordohy
07-05-2011, 17:33
Алфи също беше с оринги, ама с гарнитурки и силикон става по-добре, отколкото само с гарнитурки или оринг пръстен.
Важното е да мажеш силикона с големия:falos2:!:rotfl:

TishO
09-05-2011, 17:53

Сунхронизатора на 2-ра съм го снимал от близко в момента се намира на 5-а а в момента ми правят нови бронзови втулки от фосфорен бронз!!!

Bobi_33
09-05-2011, 20:50
Сунхронизатора на 2-ра съм го снимал от близко в момента се намира на 5-а а в момента ми правят нови бронзови втулки от фосфорен бронз!!!

Втулки за къде? Защото по принцип няма цветен метал в ск. кутия никъде, освен вилките, бутащи муфите.

drigata
10-05-2011, 12:41

Ако смяташ да правиш точно на тази кутия бронзови синхрони си обречен на провал!!!!!!!

По добрият вариант е да си вземеш скорости от 145/6 и да им извадиш всичко от вътре и да си го сложиш в твоят корпус!!!

Втулки за къде? Защото по принцип няма цветен метал в ск. кутия никъде, освен вилките, бутащи муфите.

Как бе баце,всички съвременни кутии са с бронзови синхрони,надявам се да си имал в предвид именно за сниманата кутия..

TishO
10-05-2011, 17:34
Ако смяташ да правиш точно на тази кутия бронзови синхрони си обречен на провал!!!!!!!

По добрият вариант е да си вземеш скорости от 145/6 и да им извадиш всичко от вътре и да си го сложиш в твоят корпус!!!

Ааааа не не мисля да си правя бронзови синхрони и аз мисля че ще е голям провал.Става дума да бронзовите втулки на самата ос която е от външната страна наще кутии нали незнайно защо не са със ос от краи до краи ами е от 2 части.

drigata
10-05-2011, 21:20
Ааааа не не мисля да си правя бронзови синхрони и аз мисля че ще е голям провал.Става дума да бронзовите втулки на самата ос която е от външната страна наще кутии нали незнайно защо не са със ос от краи до краи ами е от 2 части.

Да,там профилактично се сменя втулката.

TishO
10-05-2011, 21:38
Да,там профилактично се сменя втулката.

Те са 2 бронзови втулки една малка и една по голяма с едни канали по нея.

mordohy
11-05-2011, 09:38
Тоя въпрос го задавах няколко пъти, има ли пречка да се наринат карантиите от 145/6 на 33 - кова кутия, ама никой не се отзова. Така, че сподели има ли нещо особено!

Как бе баце,всички съвременни кутии са с бронзови синхрони,надявам се да си имал в предвид именно за сниманата кутия..
Подтвърждавам!
И на Москувича ми бяха бронзови синхронизаторите!:Tease::cheers:

Bobi_33
11-05-2011, 23:54

Батка, предвид, че сме в 33 раздела и темата е за 33 как мислиш? Още повече, че в 33-ковата кутия няма нищо съвременно.

---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

Подтвърждавам!
И на Москувича ми бяха бронзови синхронизаторите!:Tease::cheers:

Ти па кво потвърждаваш? Че караш Москвич или Алфа Ромео 33? :pfbbt:

---------- Post added at 20:54 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

Аз пак не схванах за какво става въпрос. Не се сещам хич.:?

TishO
12-05-2011, 00:50
Боби за е те тези лъскавите имах предвит бяха се разлабили и като ти стои колата в покои запалена и кутията прави такър такър кат натиснеш съединителя и всичко е ОК а сега това трябва да изчезне!!!!

Perdaha
12-05-2011, 10:47
мхм....сега като ги гледам и при мен може да не е аксиалния лагер ми тея гадории да са заминали!

drigata
12-05-2011, 17:00
Хахаха,вие открихте топлата вода.........

TishO
12-05-2011, 18:53
Хахаха,вие открихте топлата вода.........

Защо???????? За този проблем знам от много време просто сега имам възможността да го оправя!!! Знам и много други работи ама няма как да се случат без пари!!!! И не смятам че съм открил топлата вода колега просто го обясних на тези които не са знаели от къде идва това гадно шумолене нали за това е форума да споделяме и да се учим ;-)

TishO
13-05-2011, 19:13
И сега вече в обратен ред!!!!!!!Започваме да зглабяме :razz:

Всичко е налично сега лека заигравка и всичко започва да се нарежда обратно по кутиите !!!!

TishO
13-05-2011, 20:00
Колеги кажете нещо за сигментите на GOETZE че нещо ме наплашиха че не били свестни !!!!!!!!

Bobi_33
13-05-2011, 20:13
Колеги кажете нещо за сигментите на GOETZE че нещо ме наплашиха че не били свестни !!!!!!!!

Ми наистина не са.:yes:
Лошото е, че нямаш голям избор. Вече почват да изчезват частите за тия коли или може би не внасят нашите търговци.

mordohy
13-05-2011, 20:18
Няма какво да се плашиш!
Добри са!
Това, че от Алфа слагат заводски АЕ е друга бира!
Ако си не си взел още сегменти, вземи АЕ, но ако си купил Гьотце, слагай ги без притеснение.
На някой гроздето пак му е било кисело!
Едит:тапите смени ли!?

Bobi_33
13-05-2011, 20:20
Няма какво да се плашиш!
Добри са!
Това, че от Алфа слагат заводски АЕ е друга бира!
Ако си не си взел още сегменти, вземи АЕ, но ако си купил Гьотце, слагай ги без притеснение.
На някой гроздето пак му е било кисело!
Едит:тапите смени ли!?

Да бе да, Гьотце били хубави, добрееее......Дали не знам колко са хубави?

mordohy
13-05-2011, 22:21
Не бъди максималист!:crazy:
Все пак са сегменти, а не като някои боклуци, дето започват да горят масло след 5-10 хил. км.
И аз слагам АЕ, но ако е взел вече Гьотце, да ги изхвърли ли!?

TishO
15-05-2011, 15:55
Кои тапи да сменя????

kolev
15-05-2011, 18:16
на блока на водата. тия които си ги боядисал.

mordohy
15-05-2011, 21:15
Можеш ки да дадеш точните размери на бронзовите втулки!?

TishO
15-05-2011, 23:30
Можеш ки да дадеш точните размери на бронзовите втулки!?

защо да сменям да ги сменям смисъл каква е причината да се налага тяхната смяна и фатално ли е че не сме ги сменили

а за фтулките ако утре не е злобена кутията ще ги запиша и ще ти ги дам!!!:)

stelt
15-05-2011, 23:33
Хубаво е да се сменят, докато двигателят е навън, защото понякога от корозията се пробиват и стават изненади.

TishO
16-05-2011, 18:07
Бате Иво за съжаление когато отидох вече кутията беше събрана и запечатана!!!! Но моите втулки ги направиха по следния начин земаш пръчката със старите втулки отиваш при доверен стругар и му казваш че искаш сущите със същия размер (естествено да не направи и новите да лопат на сопата) !!!! За по голямата втулка за каналите използваи въображението си аз моите ги наязах със флекса :sex: само да ти кажа че за по голямата втулка трудно се намира този диаметър фосфорен бронз хубаво е да се подготвоиш !!! Аз извадих късмет че моя стругар намери едно парче точно колкото ми трябваше. А иначе матеряла+трудът излезе 14.камака!!!!

TishO
16-05-2011, 21:54
:baby:

kolev
17-05-2011, 10:39
еха, гъзарче си :twisted:
аз на тоя черния колектор бих направил буквите златисти заедно с ребрата над тях :spiteful:

TishO
17-05-2011, 13:24
еха, гъзарче си :twisted:
аз на тоя черния колектор бих направил буквите златисти заедно с ребрата над тях :spiteful:

За ребрата ми трябва зелена и бяла боя :sex:

kolev
17-05-2011, 13:39
беги от тука ... гъзе :hehe:

TishO
17-05-2011, 14:23
Ххахахха ти ако знаеш с какво съм ги правил червените надписи ще се смееш с г*зът си!! :sex:

kolev
17-05-2011, 14:31
ми тя италианка, сигурно си и правил маникюр с лака за нокти на някоя кака :spiteful:

TishO
17-05-2011, 14:45
Не точно по скоро с фас от цигара!!!!:boo:

Обаче надписите станаха перфектни!!!!!

mordohy
17-05-2011, 20:51
Бате Иво за съжаление когато отидох вече кутията беше събрана и запечатана!!!! Но моите втулки ги направиха по следния начин земаш пръчката със старите втулки отиваш при доверен стругар и му казваш че искаш сущите със същия размер (естествено да не направи и новите да лопат на сопата) !!!! За по голямата втулка за каналите използваи въображението си аз моите ги наязах със флекса :sex: само да ти кажа че за по голямата втулка трудно се намира този диаметър фосфорен бронз хубаво е да се подготвоиш !!! Аз извадих късмет че моя стругар намери едно парче точно колкото ми трябваше. А иначе матеряла+трудът излезе 14.камака!!!!
Струга ми е под носа, както и райберите, но проблема е, че като разглобя кутията , струга ще ми е на 120 км!
По-скоро ме интересуваше малката, дето се набива в коляновия вал, защото имам мерак да шибна там иглен лагер!

Bobo
17-05-2011, 21:19
Струга ми е под носа, както и райберите, но проблема е, че като разглобя кутията , струга ще ми е на 120 км!
По-скоро ме интересуваше малката, дето се набива в коляновия вал, защото имам мерак да шибна там иглен лагер!

Аз съм убеден че стругаря знае много добре размерите както и този който му е дал поръчката ;)

TishO
18-05-2011, 11:53
Аз съм убеден че стругаря знае много добре размерите както и този който му е дал поръчката ;)

Да вярно ще отида до стругаря.!!!
Но не се знае размерите дали са същите ако при бате Иво износването е със малко повече то лагера ще лопа смисъл аз размерите не е проблем ще отида да ги взема ама не се знае дали са същите!!!

Bobo
18-05-2011, 15:13
Да вярно ще отида до стругаря.!!!
Но не се знае размерите дали са същите ако при бате Иво износването е със малко повече то лагера ще лопа смисъл аз размерите не е проблем ще отида да ги взема ама не се знае дали са същите!!!

Те втулките затва са бронзови за да се износват те а не лагера ;)

TishO
18-05-2011, 22:55
Те втулките затва са бронзови за да се износват те а не лагера ;)

Да бе верно абе глупости говоря и аз!!!!!!

Иначе днес си взех масло МОТУЛ 10/40 обаче се чудя първите 1000км. с какво масло да ги пусна или да налея Мотула и след 1000 км да сменя филтара и да долея масло????

Perdaha
19-05-2011, 10:12
мен ако питаш не захабявай хубавото масло -сложи някакъв гнилоч врътни 500-600км и после си сложи мотула ....

TishO
20-05-2011, 21:55
Остава още съвсем малко !!!!!!!! :jumping:

mordohy
20-05-2011, 22:10
Огледа ли всички тройничета и щуцери?
Да няма после пак....

TishO
20-05-2011, 22:16
Огледа ли всички тройничета и щуцери?
Да няма после пак....

Е ушким всичко е проверено по 2 пъти ама сега кат ми вкара болеста в главата утре пак!!!!! И дано да няма ексесии разни!!!

TishO
22-05-2011, 11:43
така вчера до 12 часа оспяхме да качим двигателя във коша и да закопчеем сички тампоно по него остава да се навържат водната и ел инсталациите и да се наредят брони и фарове!!!!!
Имам един друг въпрос обаче. Смених синхронизаторите на 2-ра с този на 5-та обаче забелязах че е конусовиден и сега се чудя дали 5-та няма да ми изклучва даже имам големи притеснения относно това!!!!!:bored:

drigata
22-05-2011, 12:58
така вчера до 12 часа оспяхме да качим двигателя във коша и да закопчеем сички тампоно по него остава да се навържат водната и ел инсталациите и да се наредят брони и фарове!!!!!
Имам един друг въпрос обаче. Смених синхронизаторите на 2-ра с този на 5-та обаче забелязах че е конусовиден и сега се чудя дали 5-та няма да ми изклучва даже имам големи притеснения относно това!!!!!:bored:

Небойсе ,няма да има проблем.

TishO
23-05-2011, 02:30
Небойсе ,няма да има проблем.
:th_up:мерси

TishO
24-05-2011, 12:34
И така след едно леко подпалване на двигателния отсек!!!! И малко смяна на маркучи и тва онва колата е вече в движение до тук 50км. довечера ще кача видео с първото запалване;)

Perdaha
24-05-2011, 13:34
еее браво полей я и да няма проблеми :)

TishO
24-05-2011, 16:37
еее браво полей я и да няма проблеми :)

Абе да ти кажа доста добре я поляхме с няколко туби вода и някои друг пожарогасител дано повече не я поливам по такива поводи добре че нямаше големи щети от оганя!!!!!:pokey:

Perdaha
24-05-2011, 20:38
стига бе ебаси и тъпотията от какво стана фала?

TishO
25-05-2011, 23:08
ето и първото запалване http://www.facebook.com/video/video.php?v=203742023000585&comments

mordohy
26-05-2011, 00:19
ето и първото запалване http://www.facebook.com/video/video.php?v=203742023000585&comments

http://vbox7.com/play:3497ec56
Има известна разлика!:dance:

Bobo
26-05-2011, 12:18

Хахахаха тва кърти :)

Един съвет от мен - никога не палете за първи път без генерация, просто ако има шумове в мотора няма да ги чуете ;)

GALIN4O
26-05-2011, 17:44
Браво колега, това с цигарата е кефаческо, няма да пробвам на моята защото резултата ще бъде :crybaby:.

TishO
26-05-2011, 19:20

:roll2::lol::rotfl: уахахахахахахаха!!!!!!!

---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Браво колега, това с цигарата е кефаческо, няма да пробвам на моята защото резултата ще бъде :crybaby:.

Да при мен няма вибрации но при теб с карбовете звукът на двигателя е уникален !!!!!!!:clap2:

TishO
07-06-2011, 21:35
ВЪПРОС!!!!!!

Дюзите от 1.7 8в същите като на 16в ли са или са със много по малак дебит????

Bobi_33
08-06-2011, 00:06
ВЪПРОС!!!!!!

Дюзите от 1.7 8в същите като на 16в ли са или са със много по малак дебит????

Дюзите на 8V и на 16V са различни. На 8V са 150 кубика, а на 16V са 190 кубика. Защо, какво имаш предвид?

TishO
08-06-2011, 17:07
Дюзите на 8V и на 16V са различни. На 8V са 150 кубика, а на 16V са 190 кубика. Защо, какво имаш предвид?

а не нищо само си питам глупости само из главата нищо особено

Bobi_33
08-06-2011, 23:07
а не нищо само си питам глупости само из главата нищо особено

Демек нормалното състояние на собственик на 33-ка :thumbup::razz:

TishO
09-06-2011, 00:58
Демек нормалното състояние на собственик на 33-ка :thumbup::razz:

:th_up::respect:

Kris
10-06-2011, 14:42
слагай дюзи от 145 1.6 боксер

TishO
10-06-2011, 18:30
слагай дюзи от 145 1.6 боксер

Защо каква е разликата и дали ще тръгне по добре каква е кубатурата на 1.6? Ами какво ще кажете за дюзи от 145 1.7 ????

Bobi_33
10-06-2011, 19:31
Защо каква е разликата и дали ще тръгне по добре каква е кубатурата на 1.6? Ами какво ще кажете за дюзи от 145 1.7 ????

На 145/6 1.6 боксер дюзите са 150 кубика. Същите като кубатура с тези при 33 на 8 клапановите мотори. Само дето са по-капризни, GM са или нещо корейско (не си спомням точно) и се запушват много лесно или пък започват да пикаят.
При 145/6 1.7 16V дюзите са 190 кубика и са същите които се слагат на 33 1.7 16V , както и на всички TS-и до 98 г. (8 и 16 клапанови в това число)

TishO
10-06-2011, 21:08
На 145/6 1.6 боксер дюзите са 150 кубика. Същите като кубатура с тези при 33 на 8 клапановите мотори. Само дето са по-капризни, GM са или нещо корейско (не си спомням точно) и се запушват много лесно или пък започват да пикаят.
При 145/6 1.7 16V дюзите са 190 кубика и са същите които се слагат на 33 1.7 16V , както и на всички TS-и до 98 г. (8 и 16 клапанови в това число)

Боби благодаря ти ужасно много за бързия отговор там кадето те видя там трябва с бира да те одавя :cheers:

Абе Кристяне какви такива предложения ми правиш искаш да ми скопиш дартата кошница че твоита да стане по бърза нали :paddle::sex:

Bobi_33
10-06-2011, 21:38
Боби благодаря ти ужасно много за бързия отговор там кадето те видя там трябва с бира да те одавя :cheers:

Абе Кристяне какви такива предложения ми правиш искаш да ми скопиш дартата кошница че твоита да стане по бърза нали :paddle::sex:

Само да сме живи и здрави, другото ще се случи рано или късно :-D:cheers:

mordohy
10-06-2011, 23:08
Като гледам как пикаеха старите дюзи, а те си бяха точно за 1.7 16 в, нещо не съм им голям фен! Тия корейските от 1.6 на 145 пръскат много по-добре, ама за нашите несеквенционални простотии май е все тая.
Все пак, корейските раборят много по-тихо!

kolev
11-06-2011, 10:20
джиемски са на 145. на 33 са с един отвор, на 145 са с няколко и смесообразуването трябва да е по-добре ... на теория.

mordohy
11-06-2011, 19:04
джиемски са на 145. на 33 са с един отвор, на 145 са с няколко и смесообразуването трябва да е по-добре ... на теория.
Баш така!
Тия ги свалих от една 145-ца и според гадателя Мъри са перфектни, което не означава, че кошницата ми тръгна на бензин по-добре.
Иначе бензина излиза на мъгла.

TishO
27-06-2011, 00:28
И така да си съживя темата със една смърт!!!!!!!:puke:
1400км. След основния ремонт днес ми фръкна едната обтяжна ролка.При което биват изплюти и двата ремъка!!!!!!! :frown: Както някои се досещат клапаните са гробница:sickness: Утре ще разбера какви са истинските щети!!!

V@K@T@
27-06-2011, 05:13
И така да си съживя темата със една смърт!!!!!!!:puke:
1400км. След основния ремонт днес ми фръкна едната обтяжна ролка.При което биват изплюти и двата ремъка!!!!!!! :frown: Както някои се досещат клапаните са гробница:sickness: Утре ще разбера какви са истинските щети!!!

аз пък си мисля , че утре или в другиден най-късно колата ти ще мърка ;) ... няма да се предаваш х*й такъв :surrender: и за феста ще е супер напрана ;)

TishO
27-06-2011, 23:25
14 от 16 клапана са яко в лютеницата!!!!!:ranting:

Perdaha
27-06-2011, 23:32
еййй да еба тея наще кочини колкото по-стари стават толкова повече проблеми ако само клапаните са проблема е ок ако е само това!

mordohy
28-06-2011, 14:34
Дано да са само клапаните!:prescription:
Огледай добре и водачите!
Баси и каръка!
Ама не слушате!
Хванала е очи!
Препикаване му е майката!:director:

GALIN4O
28-06-2011, 17:01
Ехх дано да не си замине хубавицата:sad2:

Bobi_33
28-06-2011, 20:15
Стига, бе хора, как така се скъсаха тия ремъци? Ролките как са? Бяха ли правилно опънати ремъците?
Дай някоя снимка на ролки и ремъци да гадаем тук.

TishO
28-06-2011, 22:28
Не ремък ми се скъса а ролката фръкна и от там ремака пада и повлича и другия :shutup:

Bobi_33
28-06-2011, 22:37
Не ремък ми се скъса а ролката фръкна и от там ремака пада и повлича и другия :shutup:

Добре де, мо как падна тая ролка и защо падна?Хлабава ли е била?

TishO
29-06-2011, 09:49
ами не всичко беше проверено по 2 пъти всичко беше натегнато по книжка по килограми и сичко както си му е реда. Вече почвам да си мисля че причината е само една.

БРЕДА!!!!!!!!!!:machinegunner:

kolev
29-06-2011, 10:09
БРЕДА!!!!!!!!!!:machinegunner:

добрютро :knock:
следващия път или ИНА или СКФ и ремъците дайко да ти е мирна главата.

Bobi_33
29-06-2011, 12:28
Пичове дайте по-сериозно сега, Бреда че е лайно е лайно, но на тия километри няма как Бреда да счупи мотора. Няма да се впускам в подробности на колко боксери съм сложил Бреда, ами защо с нито един боксер не съм имал проблем от такова естество? В най-лошият случай който съм виждал е ролка на 20 000км да шуми. Не е било това причината. Затова искам снимки, да разследваме случая и ако аз или някой друг види проблем да се отстрани, за да няма 2-ри път ядове.

Само за протокола да отбележа, че на 2 огтт колете си съм с Бреда, само на карбураторната съм с SKF и то защото го въртя тоя мотор и след 8000 оборота.

Perdaha
29-06-2011, 12:42
и аз на моята съм с бреда,нямаше просто други тогава в магазина,ама и аз не вярвам нови ролки ей така от нищото да падне много несериозно звучи това,да не ми се случва де ама все пак звучи несериозно,да заминат по бързо ок ама....

kolev
29-06-2011, 14:59
да бе, дай да я видим тая ролка.

mordohy
29-06-2011, 18:12
Тоя лагер там е 302 или 203. Разликата между радиуса му и тоя на шайбата е около 2-3 пъти. Следователно се върти 2-3 пъти по-бързо. И при 8 000 об/мин, пак е в границите. А и дйствително, първо лагера започва да шуми, а след това...
За менте части, просто не ми се говори!
Служат за оправдание при некадърни монтажи.
По-вероятно е нещо да е паднало вътре. Някой боклук!
Ама давай снимки да разследваме!

RaIDeR
29-06-2011, 20:49
Добре де сега ролката блокирала ли е или се върти ? Най вероятно според мен самата пужина на ролката да не е влязла добре в чопа си и да е натегната накриво .Като е видяла напън да е изплюла но при това положение не би трябвало да фръкне а просто да се откачи !

Perdaha
29-06-2011, 22:58
мм най-вероятно няма предпазни капаци щото то иначе няма вариант да искочи от там !

mordohy
30-06-2011, 11:43
Дайте снимки!
Останалото е ....

TishO
01-07-2011, 00:02
Самата пина истана изхвърча само ролката със оста!!!!!

Както и да е мотора е вече с нови обурудвани глави нов маслен филтар нови бензинови маркучи и това е за сега върви добре чува се добре остана само едно гадно шляпане от колекторите явно някои не е затегнат добре!!!!

Perdaha
01-07-2011, 00:26
тея колектори и при 145-цата често сменях гарнитура и тук се обажда удряни правени след това не се затягат като хората ама това да и е проблема !!!

TishO
05-07-2011, 14:14
Аиде новата мода е цилиндърчето (помпа) на съединителя.ТПС-а и тои се е*е тоест буксата понякога на свободна ми вдига до 1700 оборота като размърдам буксата и се оправя дали е от него или нещо друго ще да е!!!!!!!!

TishO
21-07-2011, 12:09
Така ситуацията е следната!!!! Попаднаха ми следните уреди http://www.bgtuning.com/catalog/product_info.php?cPath=110&products_id=1228

http://tuning-parts.bg/60mm-kombinirani/639/

http://tuning-parts.bg/60mm-kombinirani/640/

та въпроса ми е кое каде да сложа за да е максимално правилно измерването нямам книжка към нито един от уредите!!!

за налягане на маслото мисля да го сложа до филтъра за температура на маслото мисля да го сложа в средата на блока там кадето е датчика за таблото незнам каде да навра датчика за водата или мига да ползвам този дето е за таблото а най важното ми е от каде да взема сигнал за оборотомера че моя се е*е на криво и показва каквото си иска!!!!!!! Между другото имам и тази фащялка плус още няколко други http://tuning-parts.bg/aksesoari-uredi/687/ мисля да сложа това по средата на блока и там да сложа датчиците на лампата и на дачика за температура на маслото !!!!!!!!

mordohy
21-07-2011, 12:46
Сигнала за оборотомера ще го вземеш от минуса на бобината. Волтметъра се стреми да е колкото се може по-от акумулатора!
Останалите-от където ти е кеф!
Обърни внимание на датчика за температура на маслото! Трябва да е в пряк контакт с движвщо се масло. За налягането може и да е на половин метър от блока, но тоя за температурата го навий на някоя тапа.

TishO
21-07-2011, 18:14
значи за температура на маслото го слагам до филтъра а на един троиник завивам за налягане на маслото и за лампата на таблото а +совете на уредите ги закачам на контактния ключ но кои кабел трябва да търся на контактния ключ искам като дам на контакт и тогава да светват.и друго датчика за температура на водата каде да го сложа имаме ли някаде затапен извод или да го вържа за датчика за водата които си е вързан и този на таблото или е по добре да използвам този които е даден с уреда???????

mordohy
22-07-2011, 08:47
Двата уреда не ги връзвай от един датчик!
Все ще намериш някоя тапа по главите

rijko
23-07-2011, 00:46
от каде да взема сигнал за оборотомера че моя се е*е на криво и показва каквото си иска!!!!!!!

Провери си масите към купето на колата те са доста важни и ще ти заработи оборотомера. При мен бе това.
Ама ти да не видиш нещо на мен ми изхвърча ремък :) ти с два то марката бреда явно не става.

TishO
01-08-2011, 14:40
Така сега имам проблем уреда за температура на водата които е на таблото показва едни страхотни градуси в които се съмнявам и затова взех и отделен уред със датчик към него бате Иво каза да ги варжа за един датчик този на таблото и този новия обаче този които си ми е на колата има един кабел а този които го купих сега е със 2 син и бял!!! Та въпросът ми е какъв е изхода връзвам си мунинг уреда някаде по системата или пражя някжи чалъми ??????????

kolev
01-08-2011, 14:53
тоя датчик мисля че на всички боксери е еднакъв и не е скъп. що не вземеш да го смениш направо или ако имаш друг под ръка,пробвай с него.
на мунинг уреда 2-та кабела са ти сигнал и маса. кой какъв е , може опитно да установиш. освен това трябва да имаш още едно захранване и маса. два уреда не трябва да ги връзваш на един датчик, а и новия сигурно е с различен датчик така че може нищо да не ти покаже. вържи си го някъде с неговия. може за пробата да го топнеш в разширителния съд направо.

TishO
01-08-2011, 20:58
така и направих топнах го в казанчето и показва доста верни показатели сега имам друг въпрос датчика за температура на маслото каде е наи добре да го сложа на отвора в средата на блока или на мястото на тапата до масления филтър????

---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 20:56 ----------

Провери си масите към купето на колата те са доста важни и ще ти заработи оборотомера. При мен бе това.
Ама ти да не видиш нещо на мен ми изхвърча ремък :) ти с два то марката бреда явно не става.

мани вече като видя ролки бреда и ми избиват малки червени пъпчици :pig:

V@K@T@
02-08-2011, 04:18
така и направих топнах го в казанчето и показва доста верни показатели сега имам друг въпрос датчика за температура на маслото каде е наи добре да го сложа на отвора в средата на блока или на мястото на тапата до масления филтър????

---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 20:56 ----------

мани вече като видя ролки бреда и ми избиват малки червени пъпчици :pig:
Аз ти казах брат този уред няма да изглежда добре м-у другите 2 дай ми го на мен да го опраям пък си намери същия кату другите за температурата :) :) :) недей да прайш цигански работи :D

kolev
02-08-2011, 11:23
сега ще те хвърля в тъча.
има комбинирани датчици за температура и налягане на маслото :naughty:

Bobo
02-08-2011, 13:57
сега ще те хвърля в тъча.
има комбинирани датчици за температура и налягане на маслото :naughty:

Аз също имам даже са Веглия Борлети ;)

TishO
02-08-2011, 21:32
аз ще я изкарам в алт и ще ти кажа че сам с 2 комбинирани единия е волт метър и налягане на маслото а другия е оборотомер и температура на водата имам и един самотен за температура на маслото и така вързах всичко само малко проблеми имам този които е за налягане на маслото незнам защо неще да отчита
завих го на отвора в средата на блока и на него има една гаика за кабела които отива към уреда като дам на контакт се качва до 30 като запаля и се запълва целия уред а уреда е следния http://tuning-parts.bg/60mm-kombinirani/640/

mordohy
03-08-2011, 00:03
А плюс и минус, подаде ли му коректно, според схемата!?

kolev
03-08-2011, 14:01
виж сигналния кабел как е. с едно кабелче дай корпуса на сензора към минуса на акумулатора,може от това да е.

TishO
03-08-2011, 19:16
А плюс и минус, подаде ли му коректно, според схемата!?

виж сигналния кабел как е. с едно кабелче дай корпуса на сензора към минуса на акумулатора,може от това да е.

така сега кто прочетох какво сте ми написали се огледах по схемата и пробвах нещо. аз към уреда на таблото съм пуснал постоянен минус от кабела които отива от минуса на акумулатора към купето а плюса го вързах към розавия кабел на копчето на халогените и като дам на контакт уредите сетват обаче от уреда до датчика отива само един бял кабел и нищо друго и така вчера го завих на мястото на оригиналния жигулски датчик в средата на блока и закачих бялото кабелче дадох на контакт и ми показа някво налягане около 27-30 и след като запалих челия уред се запълни и се ядосах и върнах стария датчик. Днеска вързах бялото кабелче кадето му е мястото обаче този път опънах един импровизиран кабел от минуса до корпоса на датчика и когато запалих уреда си показваше 0-лево налягане явно е трябвало да пусна маса и на самия датчик!!! Но за маса къде да се хване няма място. И се чудя да запоя един кабел направо за корпуса на уреда или да измисля друг начин. Колкото до останалите датчици работят добре този за водата го потопих в маркуча излизащ от термостата и отиващ към парното показанията са много добри оборотомера показва учудващо точно за разлика от моя които лъже със 500 и повече оборота :boxed: само показанията на волт метъра хич не ми харесват на запалена кола без никъкви консуматори 13.5 ми зарежда а преди зимата смених онази малка джиджавка на алтернатора даже взех малко по галяма като заряд и пак не зарежда :ranting: остана само проблема със датчика за налягането да видим дали ще се получи и имам един уред за температурата на маслото с които ще се занимавам евентуално по нататак !!!

kolev
03-08-2011, 19:24
на твоя линк на 6-тата картинка с номер 4 ще видиш че тая маса на корпуса на датчика е с удивителен. тоест да и обърнеш внимание. трябва да е предвидено място където да закачиш минуса. ако няма, измисли нещо с някакво ухо,ама и да е стегнато. да запояваш на корпуса мисля че не е оферта.

TishO
03-08-2011, 19:41
да това със запояването не е добра идея по скоро ще направя едно ухо и ще го сложа на резбата и като завия датчика за блока и ще го затисна между блока и датчика и кабела няма да мръдне мисля че това ще е наи добрия вариянт ще пробвам и ще направя снимки с уредите в деиствие!!!

kolev
03-08-2011, 19:59
така направи.
а ти тия уреди къде ги редиш. в таблото ли.

rijko
04-08-2011, 22:48
СНИМКИ !!! СНИМКИ !!! ИСКАМЕ СНИМКИ :)

TishO
22-08-2011, 00:28
Много ми е интересно спирачните апарати и дискове от 145 (за алуминиевите апарати става дума) дали ще паснат на 33ката без каквото и да е преправяне искам малко от малко колата да почне да спира по добре!!!

mordohy
22-08-2011, 13:52
Много ми е интересно спирачните апарати и дискове от 145 (за алуминиевите апарати става дума) дали ще паснат на 33ката без каквото и да е преправяне искам малко от малко колата да почне да спира по добре!!!
Те си пасват, ако си с дискове отзад, но се преправя планката за ръчната спирачка.
Всъщност тия апарати се слагат най-вече за да държи ръчната по-добре.
Ако не ти спира добре отзад, виж си кантара!
Иначе и стария модел си държат повече от здраво.
За предните чакаме Боби да ги измагери неговите и чак тогава ще имаме за какво да се хванем.

TishO
22-08-2011, 19:13
за предните говорех за задните съм още далеч от мисълта че ще си намеря задни главини от 33-ка със дискове :bored:

Bobi_33
22-08-2011, 22:53
Такааа, за предните с едната 33-ка (червената и уж по-бърза) съм ударил на греда. При нея се опитвам да сложа 284х22мм диск (от Фиат Купе 2.0 16V)със спирачен апарат от Опел Омега А 2.6 Автомат, като при Омегата дисковете са 296х28мм. Хубавото на тия апарати е, че са с бутало 57мм (при 145 QV например за 284 диск буталато на апарата е 54мм) Това естествено означава и смяна на спирачната помпа с друга, с по-голямо бутало. На 33-ката оригинално помпата е с бутало 18мм, а аз сложип помпа с бутало 22мм от Алфа 75 - цена 100лв. за помпата в Евро 07. Сега обаче имам жесток проблем с джантите. Не стават моите 15-ки. Трябват ми джанти на OZ WRC - демек лоша работа, лекува се с много пари. Та при нея нещата се получиха, но нямам джанти. С 16-ки също ще стане. Апаратите от Омегата са Girling, стават на шенкела на 33, но излизат в повече навън от диска и накладката реално трие извън диска. Затова отидох при Бай Фрезист да измести дупката на супорта с 4 мм навън, за да може апарата хубаво да позиционира накладката върху диска. Друго важно нещо е да се подложат тънки шайби между супорта на апарата и шенкела, защото и без това е тънък диска за апарата от Опел, и трябва да седи диска точно в центъра на процепа в супорта. Отделно е добре впоследствие да се гледат често накладките да не се износват докрай, защото накладката може да падне между диска и супорта.
Другота преправяне е на закрепването на спирачните маркучи. При Опелските апарати маркуча се стяга с кух болт (познат още като "банджо болт")и 2бр. дифтунги , докато при италианките се навива маркуча в апарата директно. Да, ама маркучите от Опел не могат да се ползват, защото в другият край закрепването към тръбата е с друга резба и освен това накраъника е женски, а при 33-ката е мъжки. Затова отрязах накрайника към апарата плътно до маркуча и отрязах един женски накрайник от Фиатски маркуч и айде при Драго (Екстрийм Тунинг) за заварка с аргона. Та накрайника-преход готов и вече в него директно се навива 33-ковия маркуч.

В най-общи линии е това, но не препоръчвам това да го прави човек не особено грамотен технически и освен това се подгответе да давате пари.
А когато го постигнете (вече е станало) имайте предвид, че не влиза дори всяка 15-ка джанта, и за по-малки забравяте. Ако някой иска цени, мога грубо да ги дам, ма няма да ви харесат.

Това за червената, а сега за бялата 33-ка (газовия хладилник)
Та при нея дискове от 145/6 на 257 мм. Апарати от Опел отново, но от С20ХЕ. Този път разстъргването на дупките в супорта е в обратна посока, към главината, за да излезе апарата навън, защото трие в супорта периферията на диска. При Опел диска е по-дебел (24мм) и тук отвън седи почти плътно до диска, а от вътрешната страна отново има разстояние (и тук не оставяйте накладките да се износят докрай). Пак се прави съответния преход за спирачния маркуч и така.

Спирачнат пампа си е оригиналната, педалът е малко по-ниско, но спирачките са доста по-остри.

Тук като цени ще дам пример:
1. Апарати от Опел 2-ра ръка - 60лв. с Еконта.
2. Накладки TRW - 70 лв.
3. Стругар - 20 лв. за изместване дупката в супорта.
4. Дискове - 100 лв. комплекта евтини някякви, не особено качествени.
5. Заварка на преходника за маркуча + стари маркучи от Опел + дифтунги - 20 лв.
6. Спирачни маркучи - 30 лв.

Общо дотук 300 лв. без труда и бензина за разходки насам - натам.

mordohy
23-08-2011, 17:11
Такааа, за предните с едната 33-ка (червената и уж по-бърза) съм ударил на греда. При нея се опитвам да сложа 284х22мм диск (от Фиат Купе 2.0 16V)със спирачен апарат от Опел Омега А 2.6 Автомат, като при Омегата дисковете са 296х28мм. Хубавото на тия апарати е, че са с бутало 57мм (при 145 QV например за 284 диск буталато на апарата е 54мм) Това естествено означава и смяна на спирачната помпа с друга, с по-голямо бутало. На 33-ката оригинално помпата е с бутало 18мм, а аз сложип помпа с бутало 22мм от Алфа 75 - цена 100лв. за помпата в Евро 07. Сега обаче имам жесток проблем с джантите. Не стават моите 15-ки. Трябват ми джанти на OZ WRC - демек лоша работа, лекува се с много пари. Та при нея нещата се получиха, но нямам джанти. С 16-ки също ще стане. Апаратите от Омегата са Girling, стават на шенкела на 33, но излизат в повече навън от диска и накладката реално трие извън диска. Затова отидох при Бай Фрезист да измести дупката на супорта с 4 мм навън, за да може апарата хубаво да позиционира накладката върху диска. Друго важно нещо е да се подложат тънки шайби между супорта на апарата и шенкела, защото и без това е тънък диска за апарата от Опел, и трябва да седи диска точно в центъра на процепа в супорта. Отделно е добре впоследствие да се гледат често накладките да не се износват докрай, защото накладката може да падне между диска и супорта.
Другота преправяне е на закрепването на спирачните маркучи. При Опелските апарати маркуча се стяга с кух болт (познат още като "банджо болт")и 2бр. дифтунги , докато при италианките се навива маркуча в апарата директно. Да, ама маркучите от Опел не могат да се ползват, защото в другият край закрепването към тръбата е с друга резба и освен това накраъника е женски, а при 33-ката е мъжки. Затова отрязах накрайника към апарата плътно до маркуча и отрязах един женски накрайник от Фиатски маркуч и айде при Драго (Екстрийм Тунинг) за заварка с аргона. Та накрайника-преход готов и вече в него директно се навива 33-ковия маркуч.

В най-общи линии е това, но не препоръчвам това да го прави човек не особено грамотен технически и освен това се подгответе да давате пари.
А когато го постигнете (вече е станало) имайте предвид, че не влиза дори всяка 15-ка джанта, и за по-малки забравяте. Ако някой иска цени, мога грубо да ги дам, ма няма да ви харесат.

Това за червената, а сега за бялата 33-ка (газовия хладилник)
Та при нея дискове от 145/6 на 257 мм. Апарати от Опел отново, но от С20ХЕ. Този път разстъргването на дупките в супорта е в обратна посока, към главината, за да излезе апарата навън, защото трие в супорта периферията на диска. При Опел диска е по-дебел (24мм) и тук отвън седи почти плътно до диска, а от вътрешната страна отново има разстояние (и тук не оставяйте накладките да се износят докрай). Пак се прави съответния преход за спирачния маркуч и така.

Спирачнат пампа си е оригиналната, педалът е малко по-ниско, но спирачките са доста по-остри.

Тук като цени ще дам пример:
1. Апарати от Опел 2-ра ръка - 60лв. с Еконта.
2. Накладки TRW - 70 лв.
3. Стругар - 20 лв. за изместване дупката в супорта.
4. Дискове - 100 лв. комплекта евтини някякви, не особено качествени.
5. Заварка на преходника за маркуча + стари маркучи от Опел + дифтунги - 20 лв.
6. Спирачни маркучи - 30 лв.

Общо дотук 300 лв. без труда и бензина за разходки насам - натам.
Много убаво!
Май за сега ще си карам със старите!:go:

kolev
24-08-2011, 13:07
а какво им е на оригиналните за всекидневно каране, според мен добре спират. да не са ви запушени спирачните маркучета и за това да имате проблеми. пък и накладките са евтини.
а тия банджо връзки са ми хипер гадни.

Bobi_33
24-08-2011, 16:06
а какво им е на оригиналните за всекидневно каране, според мен добре спират. да не са ви запушени спирачните маркучета и за това да имате проблеми. пък и накладките са евтини.
а тия банджо връзки са ми хипер гадни.

Никой никого не кара да се прави насила това. Просто на няколко човека им беше любопитно как ще стане и аз споделих опит. Може на теб да са ти гадни банджо връзките, но това не значи, че не работят. Затова подробно съм обяснил как да се заобиколи проблема. А 33-ката във фабричен вид просто НЯМА спирачки. И това го казвам, като човек, който вече е пробвал и 2-та варианта. Е мога само да кажа, че няма сила на света, която да ме накара да си сложа оригиналните спирачки обратно. Все пак имаш 146-ца със такива спирачки и знаеш как спира. Е 33-ката със същите вече спирачки спира не по-зле.

Новите коли се различават от старите основно по такива дреболии и карането им затова е по-лесно и по-приятно. Но когато е възможно подобрение от такъв род никой няма да му се намръщи.

kolev
24-08-2011, 16:33
твоите 33-ки с какви системи бяха, щото на брата спира съвсем добре /не по зле от моята/ и е с апарати лукас.

Bobi_33
24-08-2011, 16:48
твоите 33-ки с какви системи бяха, щото на брата спира съвсем добре /не по зле от моята/ и е с апарати лукас.

Ами комбито е 92-ра година, плътни дискове, апарати предни Лукас, отзад барабан, помпа спирачна и серво Бендикс. Засега промени само на предната ос, Апарати Ате, дискове 257х20, накладки TRW.

Старата 33-ка е с апарати Ате (по-добри са от Лукас, а и доста по-безпроблемни) отзад беше с барабан, помпа и серво пак Бендикс. Сега е с Дискове отзад, апарати Гирлинг, а отпред е с Дискове 284х22мм и апарати Лукас. Спираната помпа е по-голяма, сега Метели. Накладки незнайни отпред и отзад.

Не знам 146-цата ти с какви спирачки е, но и там се усеща огромна разлика в спирането при разновидностите спирачки. Моята 145-ца е с ABS, дискове отзад и вентилирани дискове отпред, спира добре. На сестра ми 145-цата е с барабани отзад, без ABS, плътни дискове отпред и грам не спира.

Та при 33-ките след промените просто не са същите коли.