View Full Version : Проблем със задно окачване
zumitaka
12-08-2009, 18:37
Здравейте,
ами значи вчера отидох на реглаж и от тогава задницата започна да ми носи като мина през дупка :crybaby: Когато влизам в завой като, че не се усеща. Отидох при въпросния майстор и ми каза, че тампоните на задните носачи са за смяна. Освен това по принцип ако има нещо разбито не би ли трябвало въобще да не прави реглаж ? Дайте съвет къде да отида (от София съм). Казаха ми, че е възможно да е и от амортисьори.
Мерси.
Сервизи да искаш - http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26
Уважаващ себе си майстор не би ти направил реглаж, ако види нещо разбито...
zumitaka
12-08-2009, 22:08
Добре а възможно ли е след реглаж да ми излезне този проблем, а преди това да не се забелязва - нямаше го това носене. Колата между другото я имам от около месец :Д
Здравейте,
ами значи вчера отидох на реглаж и от тогава задницата започна да ми носи като мина през дупка :crybaby: Когато влизам в завой като, че не се усеща. Отидох при въпросния майстор и ми каза, че тампоните на задните носачи са за смяна. Освен това по принцип ако има нещо разбито не би ли трябвало въобще да не прави реглаж ? Дайте съвет къде да отида (от София съм). Казаха ми, че е възможно да е и от амортисьори.
Мерси.
Много добре ми е познато - мойта като я купих, реших да и регулирам задницата. В модерен сервиз, с електронен (или лазерен) стенд - абе последна дума на техниката.
Изкарвам 166-цата от сервиза - и още при първите неравности щях да се пребия, почна да си мята гъза като ненормална. Веднага се върнах в сервиза - всичко било направено според данните, заложени за Алфа166 в стенда. Стенда беше Корги. Ебаси:shocking:
Едвам успях да се прибера и на другия ден я закарах във Вантотрейд при Тони - той я качи на стенда и се хвана за главата - била страшно "отворена" или нещо подобно, абе тотално объркана. Оправи я срещу 35 лева и задницата заспа - не помърдва в завоите, все едно върви по релси.
Та това е - има някаква грешка в софтуера на стендовете в доста сервизи - и в резултат жестоко се оплескват, когато регулурат задница на 166.
Затова и нашето Корги служи само за измерване. Базата му данни не струва.
Да и аз като ходих на 156-цата на такова Корги тука в Горна и и на мен ми разкрачиха и предницата и задницата. Като от рали шампионата стана. После в Търново едни пичове се хванаха за главата. Иначе беше станала много стабилна във завоите, но мина ли през неравност и тръгва на където си поиска.
Колега, има шанс и да те е объркал, има шанс да са те напуснали тампоните на носачите, тампоните на стабилизиращата щанга или бог знае какво. Мойта преди да и сменя изброените неща по задния мост подскачаше по същия начин. Избираш един сервиз и скачаш...Успех!!!
п.с За реглаж съм мноого доволен от "Диана" на Люлин.
zumitaka
17-08-2009, 14:56
Ами във ВантоТрейд ми казаха, че имам за сняма 2 тампона на носачите. Някакво инфо за цените можете ли да ми дадете, да знам колко да приготвям ?
Linkestis
18-08-2009, 12:36
Ами във ВантоТрейд ми казаха, че имам за сняма 2 тампона на носачите. Някакво инфо за цените можете ли да ми дадете, да знам колко да приготвям ?
http://axm-auto.com/
при Дамян ходете за реглаж при зеленчуковата борса:big_bow_down:
zumitaka
01-09-2009, 15:43
Сега ново 200 :Д да ви попитам.
Трябва да сменям долни тампони на задни амортисьори. И ми казаха, че те не се продавали отделно ами с целия амортисьор. А пък миналата седмица ходих на тест за амортисьори и отзад казаха, че са добре. Някаква алтернатива на тези тамопони ? Че 300лв за амортисьори заради някакви тампони не ми се дават много :)
Колко мъка има по сервизите в БГ :no:
zumitaka
02-09-2009, 12:58
Колко мъка има по сервизите в БГ :no:
Абе мани откакто си взех кола се видях в чудо.
Сега ново 200 :Д да ви попитам.
Трябва да сменям долни тампони на задни амортисьори.
Имаш л.с.
Имаш л.с.
Това много любовно прозвуча :tooth:
zumitaka
28-10-2009, 15:44
След като посетих Румен (смяна на втулки), а след това и Дамян за реглаж колата заспа :kicking:
Искам да ви попитам какъв антифриз ще ми препоръчате, защото гледам е на минимум ? Мисля да го сменя целия, колко литра ще ми трябват ?
Linkestis
31-10-2009, 17:52
...... гледам е на минимум ? Мисля да го сменя целия, колко литра ще ми трябват ?
Колкото и 166-ци да съм гледал....нивото си е все на минимум :)
leketo84
31-10-2009, 18:12
Подкрепям , при мене сипвам на макс после спада на минимум и си остава там !!! :shutup:
Погледнете мойта , като я напълня догоре сваля нивото до малко над половината и не мърда :)
BOXER_33_PLD
02-11-2009, 11:35
Да питам и аз нещо:)
В събота като ми сменяха гумите със зимни и пича каза, че са ми за смяна едни втулки на задните носачи:(
Обаче не мерцедесовите,а едни доста по-големи.И ми обяви че, няма шанс за смяна или рециклиране,а направо нови носачи.
Дайте някакви съвети-ценичките са направо убиец.
А и предни долни били за смяна:(
Пълен купон....
В събота като ми сменяха гумите със зимни и пича каза, че са ми за смяна едни втулки на задните носачи:(
Обаче не мерцедесовите,а едни доста по-големи.И ми обяви че, няма шанс за смяна или рециклиране,а направо нови носачи.
Пълен купон....
Погледни в тази тема моя пост да видиш дали става на въпрос за тези тампони/втулки... по принцип не се продава нито една част от задния носач отделно а той няма да ти казвам колко е скъп.... http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34017&highlight=%EE%EA%E0%F7%E2%E0%ED%E5
Пълен купон....
Ако не бързаш много скоро може да има от тези втулки.Да се надявам до нова година.
zumitaka
06-11-2009, 16:22
Подкрепям , при мене сипвам на макс после спада на минимум и си остава там !!!
Стига бре, да няма някакви течове. Искате да кажете, че си е нормално :dunno: Аз така или иначе трябва да го сменям защото е на -7 като го мерих последно де.
....Искам да ви попитам какъв антифриз ще ми препоръчате, защото гледам е на минимум ? Мисля да го сменя целия, колко литра ще ми трябват ?
Във форума имаше няколко теми за антифриза, ако те интересуват подробности можеш да ги изровиш с търсачката. Аз като купувам кола й сменям антифриза задължително, за да знам с какво карам и т.н. Та като взех Ромина, изчетох въпросните теми и останах с впечатление, че за тази кола е по-добре да сложа червен. Понеже не ми се обикаляше да търся и да сравнявам марки и цени, спрях на 2-3 бензиностанции, където нямаха червен, но накрая стигнах до Шел, където имат няколко вида техен антифриз. Погледнах кой е червения и го грабнах - в едни сиви 5-литрови туби, които струваха около 40 лв. Отидох да ми го сменят и в тубата ми остана повече от литър, но си го държа за резерва.
П.П. Забравих да спомена, че взех концентрат.
---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:53 ----------
Подкрепям , при мене сипвам на макс после спада на минимум и си остава там !!! :shutup:
Погледнете мойта , като я напълня догоре сваля нивото до малко над половината и не мърда :)
Стига бре, да няма някакви течове. Искате да кажете, че си е нормално :dunno: Аз така или иначе трябва да го сменям защото е на -7 като го мерих последно де.
Няма течове, просто като го сипваш остават въздушни мехури, които увеличават обема и виждаш едно ниво, а после като се повърти малко, мехурите излизат и нивото леко спада. Значи като го смениш, караш един-два дена и ако нивото е паднало до минимума, доливаш един пръст вода или антифриз.
Christweil
06-11-2009, 21:09
Пълен купон....
Питай Румен, той много добре знае по тази тема ;)
Във форума имаше няколко теми за антифриза, ако те интересуват подробности можеш да ги изровиш с търсачката. Аз като купувам кола й сменям антифриза задължително, за да знам с какво карам и т.н. Та като взех Ромина, изчетох въпросните теми и останах с впечатление, че за тази кола е по-добре да сложа червен. Понеже не ми се обикаляше да търся и да сравнявам марки и цени, спрях на 2-3 бензиностанции, където нямаха червен, но накрая стигнах до Шел, където имат няколко вида техен антифриз. Погледнах кой е червения и го грабнах - в едни сиви 5-литрови туби, които струваха около 40 лв. Отидох да ми го сменят и в тубата ми остана повече от литър, но си го държа за резерва.
П.П. Забравих да спомена, че взех концентрат.
---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:53 ----------
Няма течове, просто като го сипваш остават въздушни мехури, които увеличават обема и виждаш едно ниво, а после като се повърти малко, мехурите излизат и нивото леко спада. Значи като го смениш, караш един-два дена и ако нивото е паднало до минимума, доливаш един пръст вода или антифриз.
Кви мехури кви 5 лв? Капачките ви не държат на налягане и пускат. И като падне нивото пада налягането до толкова до колкото държи капачката. Това е. Сменяйте си капачките.
Кви мехури кви 5 лв? Капачките ви не държат на налягане и пускат. И като падне нивото пада налягането до толкова до колкото държи капачката. Това е. Сменяйте си капачките.
Тебе пък кой те провъзгласи за по-по-най-компетентен? Я се дръж прилично! Може да имаш каквото си искаш мнение, но нямаш право да го натрапваш като единствената възможна истина.
Те хубавите антифризи, затова са хубави, защото предотвратяват кавитацията (образуването на мехури) по-добре.
Linkestis
09-11-2009, 13:35
За мехура не съм съгласен...и на двете при затоплен двигател,избива сериозно като развъртя капачките.
zumitaka
10-11-2009, 16:34
Е блгадодаря на отзовалите се. Сега да ви питам нещо друго де, докато не сте ме обявили за най - досаден участник във форума :haha:
Може ли да се кара с различен размер гуми ? Примерно аз имам 2 - 205х60х16 и мога ли да си взема 2 - 205х55х16 ?
Е блгадодаря на отзовалите се. Сега да ви питам нещо друго де, докато не сте ме обявили за най - досаден участник във форума :haha:
Може ли да се кара с различен размер гуми ? Примерно аз имам 2 - 205х60х16 и мога ли да си взема 2 - 205х55х16 ?
Зимните ми гуми са такива: Едната двойка е 215/55/16, а другата 205/55/16.. миналата зима нямах никакъв проблем....
zumitaka
14-11-2009, 19:22
Днес пък централното нещо започна да се ебава :x. Значи като заключа чрез дистанционното и на вратата на шофьора изобщо не се помръдва пъпката, другите се заключват, след което се отключват. Когато заключа чрез ключа си се заключва нормално.
Но искам да попитам и друго. Интересува при натискане на бутона Check , не трябва ли да светват всичките лампи на таблото ? При мен ето това светва
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/98f2c8ea596434a9704a687def374b58/tablo_alfa166/
Linkestis
14-11-2009, 19:31
Днес пък централното нещо започна да се ебава :x. Значи като заключа чрез дистанционното и на вратата на шофьора изобщо не се помръдва пъпката, другите се заключват, след което се отключват. Когато заключа чрез ключа си се заключва нормално.
Но искам да попитам и друго. Интересува при натискане на бутона Check , не трябва ли да светват всичките лампи на таблото ? При мен ето това светва
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/98f2c8ea596434a9704a687def374b58/tablo_alfa166/
Имаше някъде тема за централното.
За чека:само това ли ти свети?
Трябва още неща да ти светват
zumitaka
14-11-2009, 20:07
Ами само това. За да се сменят тези крушки трябва да се разглоби самото табло нали ? Защото преди седмица вадих таблото и сменях крушки, които са отзад за осветлението на километража оборотомера и тнт.
Linkestis
14-11-2009, 20:27
Ами само това. За да се сменят тези крушки трябва да се разглоби самото табло нали ? Защото преди седмица вадих таблото и сменях крушки, които са отзад за осветлението на километража оборотомера и тнт.
Да но тези крушки са между платката и лентата със символите.
zumitaka
21-11-2009, 09:19
Може ли малко хелп при разглобяването. Как се изважда платката, на която са наредени диодите ?
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/421e48c48518c88c1bc0fc29c5aa98fc/tablo/
Явно че трябва да се извадят стрелките за да може да излезе голямата платака.
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/421e48c48518c88c1bc0fc29c5aa98fc/tablo/
zumitaka
26-11-2009, 16:06
Сутринта ми се случи следното нешо :Д
Пускам климатроника и не духа въобще, все едно нещо беше замръзнало, защото при вкючване се чуваше някакъв шум все едно самата перка не може да захапе. Сега гледам следобяд се оправило и си духа. На какво може да се дължи това ?
Имах проблем от време на време ми изкарваше грешка на климатика, нещо от сорта Air Condiotion faulty, plaease contact .... но все пак духаше поне за стъклата да не ми се запотяват.
Linkestis
30-11-2009, 17:01
Може ли малко хелп при разглобяването. Как се изважда платката, на която са наредени диодите ?
Ако не ме лъже главата така както си го снимал има 3-4 винтчета с черни главички.Махаш ги и платката с диодите излиза
Стрелките не се махат за да извадиш голямата платка,освен ако не си решил да сменяш цвета на таблото.
Всичко отново е на винтчета.Само свали лентовия кабел на километража,и ще излезне скоростомера и оборотомера,но там няма крушки за смяна!
---------------------------
За втория ти пост имаш проблем с климатика....причини много.Разрови в наяият раздел има тема с точно този проблем