View Full Version : Каква нафта ?
annihilator
12-08-2009, 22:13
Здравейте , колеги!
Карам с голям мерак колата си и се старая да правя всичко за нея по най-добрия начин !
Та , въпроса ми е с дизел от коя верига бензинистанции е най-добре?
Ще се радвам много на мнения , споделени от шуменци .
Не зная дали има разлика между нафтата ,на ОМВ да речем , в Бургас и Кюстендил например?
Ще се радвам да чуя мненията ви.:clap:
Jivko7777
12-08-2009, 22:27
Здравейте , колеги!
Карам с голям мерак колата си и се старая да правя всичко за нея по най-добрия начин !
Не зная дали има разлика между нафтата ,на ОМВ да речем , в Бургас и Кюстендил например?
Най-добрата нафта според мен е на Еко от скъпата!
Здравейте , колеги!
Принципно на РомПетрол горивата не правят проблем,но ако се иска повечко от колата и трябват хапченца-те са като виаграта.:).
За мен най добрите горива и бензин и дизел са на Шел, 100 бензи и по ви паур ли как се води дизела
Аз работя в лукойл , в сектор продуктопроводи. Тоест ,всичкото или по голямата част от горивото минава през нас. От нашите петролни бази от Бургас до Илиенци , зареждат почити всички бензиностанции . Само не сам много сигурен за OMV и ROMPETROL , ЕКО и те зареждат от нас. А специялно SHELL си имат по някои от базите ни и системи за добавки . Тоест при зареждане на цистерните , автоматично се добавя и присадката. Така че си караме основно с горива на лукойл :) мисля че останалото и сами можете да разберете ;-)
Dodo 155
13-08-2009, 09:05
Аз работя в лукойл , в сектор продуктопроводи. Тоест ,всичкото или по голямата част от горивото минава през нас. От нашите петролни бази от Бургас до Илиенци , зареждат почити всички бензиностанции . Само не сам много сигурен за OMV и ROMPETROL , ЕКО и те зареждат от нас. А специялно SHELL си имат по някои от базите ни и системи за добавки . Тоест при зареждане на цистерните , автоматично се добавя и присадката. Така че си караме основно с горива на лукойл :) мисля че останалото и сами можете да разберете ;-)
Евала!
Само да не те пляскат за изнасяне на службна информация ;-)
OMV явно не зареждат от вас, защото горивата им са уникални фъшкии, особено тип "Карера", "Примиум" и т.н. :devil:
Принципно си прав, естествено че една голяма част идват от Нефтохима но бензина 100 октана е вносен, защото от руския нефт не може да се произведе такава фракция, а отделно сам казваш, че има и присадки, така че ето разлики има.
Като цяло у нас има доста вносен бензин, за нафтата не знам, но скъпата на шел е определено добра, разни дизелови пасати зареждаме само оттам.
Alexanderbb
13-08-2009, 09:34
Не е много точно да се говори за вериги бензиностанции. По-скоро трябва да се говори за конкретни обекти защото макар и под едно лого те са си отделни до голяма степен. Управителите решават какви да ги вършат. Затова често имам много доволни и адски недоволни от една верига.
Аз сипвам само Лукойл и съм много доволен - никви проблеми, добра цена, не лъжат с количеството (или поне не много), имам си отстъпка за всеки литър, сега даже при зареждане над 20л може да ти се случи да не плащаш :)
Аз сипвам само Лукойл и съм много доволен - никви проблеми, добра цена, не лъжат с количеството (или поне не много), имам си отстъпка за всеки литър, сега даже при зареждане над 20л може да ти се случи да не плащаш :)
Няма да коментирам :no:
Не е много точно да се говори за вериги бензиностанции. По-скоро трябва да се говори за конкретни обекти защото макар и под едно лого те са си отделни до голяма степен. Управителите решават какви да ги вършат. Затова често имам много доволни и адски недоволни от една верига.
Веригата е доста определяща, с малки изключения и отделни случаи.Понеже зареждам от Шел никога не съм имал проблеми с тази верига, говоря за качество на горивото, както и да кажем около 10 тина служебни коли с яко юркане
На Шел, най-скъпата нафта с незнам си какви присадки и добавки, пушим като кебапчийница, гори на щуротия и трака като текезесарски трактор. За ОМВ немам какво да кажа просто, горивото като обслужването, само сандвичи от там. За момента от ЕКО съм най-доволен, казват че дизела е 100%внос, ама знае ли човек. :no: :no:
digitalundgrd
13-08-2009, 20:38
Преди 3 дни заредих от ОМВ бензин по принуда (нямах избор) и сега при сутрешното палене колата почва да се дави, кюфка, губи обороти итн....Това не ми се беше случвало последните вече 9-10 месеца, защото зареждах САМО и ЕДИНСТВЕНО "шел в-пауър РЕЙСИНГ"... Сами си правете изводите.... Сега като изгоря тоз боклук в резервоара, пак ще сипя Рейсинг и ви гарантирам (залагам си ключа с талона) , че проблема със сутрешното палене няма да го има!!!!!!
AntiLuuP
13-08-2009, 21:10
Преди 3 дни заредих от ОМВ бензин по принуда (нямах избор) и сега при сутрешното палене колата почва да се дави, кюфка, губи обороти итн....Това не ми се беше случвало последните вече 9-10 месеца, защото зареждах САМО и ЕДИНСТВЕНО "шел в-пауър РЕЙСИНГ"... Сами си правете изводите.... Сега като изгоря тоз боклук в резервоара, пак ще сипя Рейсинг и ви гарантирам (залагам си ключа с талона) , че проблема със сутрешното палене няма да го има!!!!!!
Е нз аз пък зареждам само на ОМВ много рядко на ЕКО и още по рядко на Шелл ... като сипя на шел топи бензина се 1 имам дупка в резервоара ...
Е нз аз пък зареждам само на ОМВ много рядко на ЕКО и още по рядко на Шелл ... като сипя на шел топи бензина се 1 имам дупка в резервоара ...
досега старото бензиново Клио го зареждах само на Шел, но откакто имам ЖТД-то, само на ОМВ - премиум.. от лукойл също съм доволен, но там по-рядко. на Еко нафтата ми изтече от резервоара, както колега каза по-горе..
абе общо взето във всеки един отрасъл и най-вече щото сме в България, всеки си прави каквото си искам независимо под какво лого работи, явно зависи от управителите.
знам ли, всеки да зарежда оттам, откъдето е доволен.
Ромпетрол е истината! за нафтата по специално
trustworthy
13-08-2009, 22:25
Ромпетрол е истината! за нафтата по специално
Румънската нафта наистина е с добри качествени показатели, само трябва да е сигурен човек, че е румънска...както и за гръцката на Еко-то :)
като е зех е карах 1 месец с ЕКО,Имах чуството че е спряла не ми харесваше как дърпа , минах на OMV SPRINT DISEL и има разлика :)
Е язе от как я сех се с селска нафта от Еко карам, абе пълен ментак де.
После минах на домашна гроздова и има разлика - определено!
alfa_erazor
14-08-2009, 15:56
Аз имам познат с джип, и той ми каза че от офф-роуд форума стигнали до извода, че най-добра е нафтата на ОМВ, от евтината, и от как съм я взел карам само със Sprint Diesel, не съм имал проблеми с паленето, а за вървенето нямам база за сравнение. Единствено мога да дам цифри за разхода, извънградско 5-6/100 според карането, градско (София) 6-7, там пак е според маршрута си зависи доста.
Мога да дам директно цифри от касовите бележки, предимно на извънградско.
810км - 49л
690км - 36л
Зареждъл съм в ОМВ-то в Добрич и в София, на Цариградско на окръжна, Цариградско до Практикер и едно в Хаджи Димитър.
Забравих и в Ямбол им пробвах ОМВ-то :)
DiStefano
14-08-2009, 16:20
откакто има ЕКО в България
аз друга бензиностанция не съм посещавал
освен ШЕЛ щото служебните са на абонамент там
и на ЕКО винаги съм си сипвал обикновени горива
не знам как им е нафтата .. ама колата си върви доволно
и не мисля да пробвам другаде .. доволен съм от ЕКО
Истината е, че си зависи от самата бензиностанция. Може в някое омв или пел или еко или лукойл и т.н. нафтата да е арна, а в друго не. Поне това се вижда от мненията, защото за всички бензиностанции има положителни и отрицателни мнения.
Истината е, както вика един приятел "най-хубавата нафта е най-евтината нафта" :Tease:
ФЕРАРИСТ
15-08-2009, 12:59
Въпреки че говорите за дизел, ето пикчър от преди 2 месеца от австрииски Шел - на вашето внимание най - десния пистолет - преди да застана на колонката, едно чиче си натъпка Пасатника до горе оттам......
haljscho
16-08-2009, 17:45
Ромпетрол-уж от Румъния....
Еко-уж Византийска......
А бе на ЖТД-то въобще разлика не откривам.
Аааа ФЕРАРИСТА, ма тоя 91 сигурно е по-убаф от нашия 100-октанов :new_Eyecrazy:
virusalfa
17-08-2009, 14:28
Румънската нафта наистина е с добри качествени показатели, само трябва да е сигурен човек, че е румънска...както и за гръцката на Еко-то :)
Гръцка-ташаци!Гръцка е като идеш в Гърция и си туриш на гръцка бензиностанция!
аз само от петрол гъча нафта. от както почнах да сипвам там колата спря да пуши като преди.