View Full Version : Не иска да гасне
Въртя ключа да спра мотора а той не иска да гасне и започва да претриса около 5-6 секунди и тогава гасне.Не го прави постоянно а веднъж примерно на седмица и то при каране на бензин на газ няма такива неща.Та на някой случвало ли му се е и от какво мислите че може да е?
155_8000rpm
13-08-2009, 21:43
На мен ми се е случвало веднъж,обаче бързо го отстраних...никога не ми се беше случвало и един ден си спирам пред на жената работата-въртя не гасне пак и пак и не ще...и тогава ми просветна,че непосредствено преди това бях ръчкал там при релетата,които са зад акумулатора...и пак слизам аз,бъркам там и почвам да ги намествам ей така наслуки и о чудо-колата загасна.Та провери там,тези релета са за еку-то,за бензиновата помпа и не се сещам още за какво,очевидно при мен някое от тях се беше извадило и като го наместих и се оправиха нещата...
влага това е пробема на самолетаа подсуши релетата и си 6
;-)
Релетата при мен са три знаете ли за какво и трите?
kavalista
13-08-2009, 22:20
две май за за климатика аз съм ги махнал защото ми дърпаха ток и без това не ми работи климатика
Alfa User
13-08-2009, 23:14
Релетата за климата трябва да са на друго място - зад акумулатора са :
- реле за бензинова помпа
- главно реле
- реле за вариатора.
Поне така пише по всички менюъли ...
2 за ЕCU-то и 1 за бензиновата помпа - при 1.7.
При 1.8 и 2.0 + 1 за вариатора.
kavalista
14-08-2009, 10:18
при мене бяха 2-те за климата щом работи колата значи не за компа и ми окъсяваха и се въртеше перката постоянно и при загасена кола затова ги махнах и не ми е правила проблеми до сега
adv_petrov
14-08-2009, 10:45
Ами поне на 156 майстора ми е казвал, че зад двигателя, до датчика за маслото, има един кръгъл датчик дето служел колата да ти гасне по-бързо, не вярвам при 155 да е по-различно, в смисъл провери го и него.
alfatras
14-08-2009, 23:41
влага това е пробема на самолетаа подсуши релетата и си 6
;-)
това ми е познато-особенно след миене на двигателя;0