View Full Version : Монтаж на спортен филтър - Питане?
AntiLuuP
14-08-2009, 00:28
Имам един въпрос който за много от вас може би е глупав, Но препочитам да попитам...
На снимките (които всъщност са крадени от форума) има монтирани спортни филтри , интересува ме снадката която съм оградил как се получава тъй като от вън тръбата е елипса - ВЪТРЕ също ли е елипса или си е нормален кръг и монтажа става елементарно ?
Дано сте успели да ме разберете ....
Забравих да кажа Дигателя е 1.6 т.с.
Имам един въпрос който за много от вас може би е глупав, Но препочитам да попитам...
На снимките (които всъщност са крадени от форума) има монтирани спортни филтри , интересува ме снадката която съм оградил как се получава тъй като от вън тръбата е елипса - ВЪТРЕ също ли е елипса или си е нормален кръг и монтажа става елементарно ?
Дано сте успели да ме разберете ....
Забравих да кажа Дигателя е 1.6 т.с.
Споко това е гума,и кръгла тръба да сложиш гумата си застава по нея :afro:
astronoma
14-08-2009, 00:36
колега ако съм те разбрал правилно питаш дали маркуча е елипс,да елипс е но като стегнеш с скобата си става кръгъл и си уплатнява идеално,поне при мен така стана като си слагах с.филтър по съштия начин както е показано на снимките,в кутията ми седи....
AntiLuuP
14-08-2009, 00:48
Споко това е гума,и кръгла тръба да сложиш гумата си застава по нея :afro:
колега ако съм те разбрал правилно питаш дали маркуча е елипс,да елипс е но като стегнеш с скобата си става кръгъл и си уплатнява идеално,поне при мен така стана като си слагах с.филтър по съштия начин както е показано на снимките,в кутията ми седи....
Аз тръбата/маркуча видях че е елипас ама не съм го пипал... предположих че може би се деформира ама все пак да си попитам .. А то в такъв случай монтажа става за има няма 10мин понеже и аз си мислех за варианта филтъра в кутията ...
Благодарско...
astronoma
14-08-2009, 01:05
точно така,да знаеш че малко трудно влиза филтъра в кутията....ако е като моя размер по точно,защтото аз за малко да сваля подкалника да свяля кутията и да пъхна филтара от долу на горе и тогава да го свръзвам.....;-);-);-);-)
AntiLuuP
15-08-2009, 00:00
точно така,да знаеш че малко трудно влиза филтъра в кутията....ако е като моя размер по точно,защтото аз за малко да сваля подкалника да свяля кутията и да пъхна филтара от долу на горе и тогава да го свръзвам.....;-);-);-);-)
Аз долната част на кутията ще си оставя понеже гледам че от там ще има как да смуче студен въздух ...
А само едно забравих да питам тръбата преди дебитомера с какво фи е, в която всъщност ще влиза тръбата от спортния ... :?
astronoma
15-08-2009, 02:00
колега нямам представа с какво ФИ е,маи около 60,и при мен кутията си седи(долната част) а от горе сам го изолирал с картон,да не дърпа топлия въздух от двигателя....
AntiLuuP
15-08-2009, 13:16
колега нямам представа с какво ФИ е,маи около 60,и при мен кутията си седи(долната част) а от горе сам го изолирал с картон,да не дърпа топлия въздух от двигателя....
фи 75 е - влиза плътно перфектно. днес го монтирах и не мога да се накефя - смених и маслото и т.н. и power-а на колата се възвърна ... ускорява по бързо от преди а звука ме разтапя ...
моита кошница нема спортен филтър ма реве уникално...имам дупка в задното гарне и реве много яко...та пробиите си 5 дупки една до друга и са наслаждаваите....
DerMeister
07-09-2009, 16:32
моита кошница нема спортен филтър ма реве уникално...имам дупка в задното гарне и реве много яко...та пробиите си 5 дупки една до друга и са наслаждаваите....
И ква е разликата с некой тюнинг голф, който и той яко пърди със "спортните" гърнета?
Едно е звук от изпърдели гърнета, друго е от двигателя.
:Suicide: предполагам си правиш пи*ки:shocking:
по темата
момчета аз съм забелязал,че след миене или дъжд и тн. по капака на кутията има вода :) сега като я махате водата пада директно на филтъра :roll: но в крайна сметка никой не се е уплакал от това... но все пак да си споделя наблюденията ;)
Прекрасно,колега,че сподели с нас,както и , че ни осветли,че дъжда мокри!Не ми стана ясно,с какво се обогати темата от поста ти!Оставихме ви една тема да си спамите в нея,а засрахте навсякъде.После защо не върши работа търсачката.Освен метлата ще хвана и лопатата!
Мордохай!
А да ти пробия някоя дупка в реномето!?:paddle:Защо ме караш да съм Лош!?
Мордохай!
Да не прозвучи като спам , но как ги поддържате филтрите (спортните) , казаха ми за някакви препарати?
Satanism
07-09-2009, 19:14
Да не прозвучи като спам , но как ги поддържате филтрите (спортните) , казаха ми за някакви препарати?
купуваш си комплектчето(около 50лв е на К и Н в Импас 56), после вътре в него има Юзър'с мануал.
С 2 думи Пранье и Дранье ;)
Мерси за инфото , и последни въпросчета : за колко пъти стига препарата и колко пъти може да се пере филтъра ?
Satanism
07-09-2009, 20:17
Мерси за инфото , и последни въпросчета : за колко пъти стига препарата и колко пъти може да се пере филтъра ?
Поне за 3 пъти със сигурност, аз до толкова съм стигнал.Филтъра може да се пере доста дълго ;)
AntiLuuP
07-09-2009, 20:23
Ами филтъра който аз сложих е сух и се обдухва само с компресор, няма пране масла и т.н. ....
Ами филтъра който аз сложих е сух и се обдухва само с компресор, няма пране масла и т.н. ....
То мокрите останаха почти в историята,но след като е около мотора,няма начин да не попие всякакви гнясове,включително и масло.За това-пране и духане яко!
DerMeister
07-09-2009, 22:28
От достоверни източници знам, че може да си се пере и с препарат против мазнотии и яко вода. Комплектите за пране по 50 лв. са си супер, но не са задължителни.
Satanism
07-09-2009, 22:36
От достоверни източници знам, че може да си се пере и с препарат против мазнотии и яко вода. Комплектите за пране по 50 лв. са си супер, но не са задължителни.
После трябва да го изпръскаш с маслото от комплекта от 50лв, че да лови прахта ;)
DerMeister
07-09-2009, 22:37
После трябва да го изпръскаш с маслото от комплекта от 50лв, че да лови прахта ;)
Абсолютно, за маслото забравих. Не можеше ли то да се купи отделно?
Satanism
07-09-2009, 22:38
Абсолютно, за маслото забравих. Не можеше ли то да се купи отделно?
Може и да може, не знам, то сигурно струва 40 от тея 50лв...
Мерси , това ме интересуваше . А за прането ми казаха , да го напрскам с един йалт обезмаслител , и да го изплакна на нормална струя , от вътре на вън.
Satanism
07-09-2009, 23:05
Мерси , това ме интересуваше . А за прането ми казаха , да го напрскам с един йалт обезмаслител , и да го изплакна на нормална струя , от вътре на вън.
Именно, обезмаслителя го има в комплекта.
А на мен ми подариха един който си е с кутия, ползван е но незнам дали е чистен.Задължително ли е да го чиста с тези препарати преди да го сложа или мога само да го обдухам на компресор. А и дали ще мога да го сложа без да махам долната част на старата кутия, зщото и тои си има куhttp://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=29266&stc=1&d=1252872051тия. Ето снимка.