Log in

View Full Version : Въпрос за лампа на чек панела

forza_italia
14-08-2009, 01:05
Колеги тази вечер по някое време се качвам колата и със даването на контакт и запалването на двигателя светна една от лампичките на чек панела и изгасна чак като загасих колата след 10 мин пътуване. След това същото се повтори още три четири пъти.. Абе общо взето си свети постоянно когато колата работи. Досега не ми е светила никога,а колата я имам от няколко месеца и се чудя за какво е тази лампа и дали е нещо сериозно. Ако някои знае моля да помага че нямам идея като гледам символа за какво може да е.....

Furious 155
14-08-2009, 01:45
Лампата индицира проблем с осветлението на задния номер. Там мисля има 2 крушки и или някоя е изгоряла или прекъсва и проблема е конктактен! При мен вендъж на магистралата ми светна на равната магистрала тракия :), но после явно даде контакт и си свети осветлението на номера!

kavalista
14-08-2009, 10:19
споко на мене някои път ми светва 2-рата ;)

vesak
14-08-2009, 11:24
И на мен ми свети постояно тая лампа, но пък нямам проблеми със осветлението на номера проверих и в книгата на колата там пише че свети когато се зарежда батерията и мн не разбрах какво означава това де.

Xman
14-08-2009, 12:23
на мен ми свети втората /маслото е по норма-датчик иска кучката/ и третата /и антифриза е по норма, и там датчик/:bash:

kavalista
14-08-2009, 12:26
на мене само втората от време на време като малко на наклон и като я загася и запаля отново пък има масло

MUROMAN
14-08-2009, 13:23
Изгоряла ти е крушка на задния номер.:drive:

ivangenchev
14-08-2009, 15:19
според мен тази лампа е за акумулатора защото на мен ми светва само когато запаля фаровете, следователно има повече консумация на ток.

Wolfy
14-08-2009, 16:53
според мен тази лампа е за акумулатора защото на мен ми светва само когато запаля фаровете, следователно има повече консумация на ток.

Свети само тогава, защото само тогава ти се пуска и осветлението на номера! Колеги, щом свети значи нещо не му харесва със съпротивлението... Значи има проблем с кабелите, крушките или контактите...

Alfa User
14-08-2009, 17:12
Или вероятно динамото не подава достатъчно ток за заряд ... Лампата е за акумулатора - затова е със символ на батерия.

WhitePower
14-08-2009, 17:13
и аз когато бях неук си мислех че е заради акумулатора но след като го смених не изгаста и тогава :rtfm::rtfm::rtfm::rtfm: и се оказа че е за лампичките на задния номер ;)

Wolfy
14-08-2009, 17:43
и аз когато бях неук си мислех че е заради акумулатора но след като го смених не изгаста и тогава :rtfm::rtfm::rtfm::rtfm: и се оказа че е за лампичките на задния номер ;)

:clap: Точно така. Това е за номера. За акумулатора си е тази на таблото горе.

Furious 155
14-08-2009, 22:08
абе аз като говоря (пиша) не си говоря ей така. Както е писал Wolfy провери крушките, ако не са те, виж контактите на крушките и накрая по кабелите ако има нещо! Обиновено са се уморили пластините на които се слагат крушките от постоянното загравяне и изстиване. Може леко да ги поогънеш да стегнат крушките!

forza_italia
15-08-2009, 00:43
Kолеги оказа се наистина, че свети заради осветлението на номера. Едната крушка не даваше добър контакт,оправих я и всичко е о.к. Благодаря на всички за отговорите :respect:

Alexanderbb
16-08-2009, 09:43
Ми то така си пише и в книжката на колата "индикация за неизправност в светлините на задния номер" . За да не отварям нова тема ще споделя едно мое терзание. Всички знаем за прословутата светлина за ниско ниво на масло причинена от повреден датчик в картера. При мене тя си свети. ОБАЧЕ все се питам къде отива сигнала от датчика който служи и за пробка за наливане на маслото в скоростната кутия и дали и той не може да предизвика светене на тази светлина.

Furious 155
16-08-2009, 11:33
Ми то така си пише и в книжката на колата "индикация за неизправност в светлините на задния номер" . За да не отварям нова тема ще споделя едно мое терзание. Всички знаем за прословутата светлина за ниско ниво на масло причинена от повреден датчик в картера. При мене тя си свети. ОБАЧЕ все се питам къде отива сигнала от датчика който служи и за пробка за наливане на маслото в скоростната кутия и дали и той не може да предизвика светене на тази светлина.
ти ме застреля... на скоростната кутия до колкото съм вижал моята има само един датчик и той е за задната скорост -т.е. включва светлините за заден ход. За друг не се сещам да има. Забоден е напред към радиатора на колата.

Alexanderbb
16-08-2009, 14:49
не знам може и за това да е. от горе леко напред насочен

Furious 155
16-08-2009, 18:06
не знам може и за това да е. от горе леко напред насочен
да, май е точно това за задната скорост! А ти на дизела имаш ли такъв датчик за маслото, забоден на блока и влизащ в картера за минималното ниво?

Alexanderbb
16-08-2009, 22:12
имам. то човек да се чуди за какво ли не са наслагали датчици. температури, налягания, количества само да ти причиняват терзания

WhitePower
17-08-2009, 23:20
ада ви питам сега тези дето разбират
сменям си дясната крушка на номера и пак не свети
естесвенно на чека си свети лампата
меря на буксата която е преди меката връзка на багажника и + нема - сега какво

лявата свети дясната не

TRENDi
17-08-2009, 23:25
Може да потърсиш във връзката м/у купето и багажника. Не се късат само кабелите за отварянето му :gruebel:. Аз си пуснах от лявата ламБа кабел, ама съм с простото чек панелче :yes:.

The_Game
20-08-2009, 21:49
Само не разбрах иконката как я оприличихте на АКУМУЛАТОР :D :D :D :D :D

MUROMAN
21-08-2009, 14:16
Само не разбрах иконката как я оприличихте на АКУМУЛАТОР :D :D :D :D :D

На пияни глави как. Батерия=>акумулатор.:devil:

The_Game
21-08-2009, 19:36
На пияни глави как. Батерия=>акумулатор.:devil:

Батерия с два "плюса " :D :D :D (даже и "+"-че няма :Topic-is-closed-bg:)