PDA

View Full Version : човешка глупост

flipz
15-08-2009, 18:36
Някакои с не особенно много интелект явно се е подпрял на калникът ми и сега имам някаква вдлъбнатинка. Боята не е одраскана или напукана и тн .. как може да се изтегли или поправи това.

http://213.91.140.50/def.jpg

Xtrime7
15-08-2009, 19:30
Можеш да свалиш пластмасовия подкалник и да избуташ вдлъбнатината.Не се вижда ясно за пречупване,но ако няма ламарината трябва да си дойде на местото.

flipz
15-08-2009, 23:17
благодаря колега .. ами не можа да стане мн. снимката.
под ъгъл само се вижда така натиснато, не е пречупена .. просто леко бутната.

alex1
16-08-2009, 11:29
http://www.metacafe.com/watch/501379/remove_car_dent_with_airduster/

разгледай и това , лично не съм го пробвал ама изглежда бързо и лесно , преди време тука се обсъждаше този метод ама аз така и не го пробвах - продадох колата така натисната:on_da_beach:

niki19
16-08-2009, 22:40
Ако не е много малка вдлъбнатината взимаш един вакум за стъкла ,слагаш го върху вдлъбнатината,дърпаш и си готов :)

Nyte
21-08-2009, 00:29
http://www.metacafe.com/watch/501379/remove_car_dent_with_airduster/

разгледай и това , лично не съм го пробвал ама изглежда бързо и лесно , преди време тука се обсъждаше този метод ама аз така и не го пробвах - продадох колата така натисната:on_da_beach:
Това е бая хитро, дали ще стане за вдлъбнатини от градушка, аз имам няколко и се чудя как да се отърва от тях :ritter:

Sunny
21-08-2009, 01:08
Това е бая хитро, дали ще стане за вдлъбнатини от градушка, аз имам няколко и се чудя как да се отърва от тях :ritter:

Съмнявам се , там вече имаш деформация и разтегляне на метала . Няма спасение до колкото знам . Но пък ако спрея може да се намери и е на достъпна цена защо пък да не се пробва .

Nyte
21-08-2009, 01:22
Съмнявам се , там вече имаш деформация и разтегляне на метала . Няма спасение до колкото знам . Но пък ако спрея може да се намери и е на достъпна цена защо пък да не се пробва .
И аз така си мисля, ама знам ли...

alex1
21-08-2009, 09:25
[QUOTE=sunny2006;546902]Съмнявам се , там вече имаш деформация и разтегляне на метала . Няма спасение до колкото знам . Но пък ако спрея може да се намери и е на достъпна цена защо пък да не се пробва .[/QU
по принцип става с всеки аерозол който охлажда силно при пръскане /изпарявяне/ , става и с малките / като дезодорант / пожарогасители и други такива навсякъде където има СО2
това си спомням от предишни обсъждания

kolev
21-08-2009, 10:25
пробвано е с точния спрей и не става.нашите тенекии са по-дебелички.

DerMeister
21-08-2009, 12:05
пробвано е с точния спрей и не става.нашите тенекии са по-дебелички.
То ако на наще тенекии не бачка, значи на никоя кола няма да стане. По-меки от на Алфа-та май не съм виждал. Мога да си я моделирам с натиск.

Nyte
21-08-2009, 13:45
@DerMeister И аз съм на това мнение :D

KoRny
21-08-2009, 16:00
Според мен тва със спрея помага ама като е по-голяма площ е хлътнала,но за малки вдлъбатинки мисля,че няма шанс...

Sunny
21-08-2009, 23:52
по принцип става с всеки аерозол който охлажда силно при пръскане /изпарявяне/ , става и с малките / като дезодорант / пожарогасители и други такива навсякъде където има СО2
това си спомням от предишни обсъждания

Ако ставаше нямаше половин Варна да си пребоядисва колите когато беше голямата градупка ( колкото ЯЙЦЕ ) преди няколко години . Все още има коли в града които си носят последствията след 2 или 3 пребоядисвания . Лошото на такива ямки е че не могат и да се зашкурят хубаво и после има проблем с кита и боята .
Когато е като случая на автора на темата номера става , но тогава нямаш разтегляне и деформация на метала както при градушката .

alex1
22-08-2009, 10:02
Ако ставаше нямаше половин Варна да си пребоядисва колите когато беше голямата градупка ( колкото ЯЙЦЕ ) преди няколко години . Все още има коли в града които си носят последствията след 2 или 3 пребоядисвания . Лошото на такива ямки е че не могат и да се зашкурят хубаво и после има проблем с кита и боята .
Когато е като случая на автора на темата номера става , но тогава нямаш разтегляне и деформация на метала както при градушката .

:th_up: аз за спрея по принцип обяснявах , иначе си прав за малките градушкови деформации

flipz
26-02-2012, 17:13
Свалих подкалника и сложих едно трупче в един мъркуч .. претърках ламарината няколко пъти и не си личи.
Трябва човек много сериозно да се загледа под определен ъгъл :)
Много лошо, че нямаме и лаисна на вратата .. не шофьорската ми на 2 - 3 места беше чукната от някоя забляна мацка на слизане от автомобила, но я оправих и не личи.