View Full Version : Имате ли лично оръжие?
Имате ли лично огнестрелно оръжие?
Нямам, не знам, като цяло ползите от него са почти нулеви, като гледам какво става.Сума ти мутри избиха, въоръжени и с охранители.
Да гърмиш пък разните му идиоти, които могат да те изнервят или извършват дребни престъпления също е вид идиотизъм.
Оръжието, за да върши работа трябва да си много добре обучен и съответно да занимаваш редовно с това, това изисква време, лично аз бих се занимавал с други неща.
Отделно, човек може да причини /и на себе си най вече/много неприятности, не споря, че понякога може и да спаси живота...
Прав си няма полза освен ако не го колекционираш както правя аз и от време на време не ходиш на стрелбището. Имам прилична колекция от пистолети, пушки и арбалети. Естествено имам и всички възможни разрешителни. Ако работата ти не е свързана с носене на оръжие по добре, дори и да го притежаваш да не го носиш в себе си. Това е голяма отговорност и заради един миг невнимание може да се вкараш в приключение.
milenamr
16-08-2009, 01:30
Прав си няма полза освен ако не го колекционираш както правя аз и от време на време не ходиш на стрелбището. Имам прилична колекция от пистолети, пушки и арбалети. Естествено имам и всички възможни разрешителни. Ако работата ти не е свързана с носене на оръжие по добре, дори и да го притежаваш да не го носиш в себе си. Това е голяма отговорност и заради един миг невнимание може да се вкараш в приключение.
И аз съм на същото мнение, но защо в анкетата липсва газово оръжие?То не е ли лично ;) и не е ли оръжие;)?
Питам понеже на мен газовия пистолет ми е помагал в дестки ситуации и ми е"спасявал кожата". В тоя смисъл газовия пистолет си е лично оръжие, с тази разлика, че всеки който иска може да го притежава:devil2:
Оръжията са по-голяма беля отколкото полза, но все пак имам това онова :shutup:
---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:45 ----------
Оръжията са по-голяма беля отколкото полза, но все пак имам това онова :shutup:
Питам понеже на мен газовия пистолет ми е помагал в дестки ситуации и ми е"спасявал кожата".
Миленче, какви са тия десетки ситуации, нали работиш учител :big_whoops::tongue:
Няма как да гласувам в анкетата, но давам скромен принос с въздушна пушка и газово пистолетче...;-)
PEPI-2ALFA
16-08-2009, 15:49
Не, никакво. Не броим 1-2 ножа в колата, но те не минават дори и за хладно оръжие.
Имам друго много лично:Yeeeehaaa:
ФЕРАРИСТ
16-08-2009, 22:35
Имам - жената......
detelazurno
16-08-2009, 22:50
И аз съм на същото мнение, но защо в анкетата липсва газово оръжие?То не е ли лично ;) и не е ли оръжие;)?
Питам понеже на мен газовия пистолет ми е помагал в дестки ситуации и ми е"спасявал кожата". В тоя смисъл газовия пистолет си е лично оръжие, с тази разлика, че всеки който иска може да го притежава:devil2:
Ако не се лъжа газовият пистолет не се води огнестрелно оръжие (въпреки, че може да се спори по този въпрос), което е и обяснението защо го няма като възможен отговор на анкетата. А относно темата - не, нямам лично огнестрелно оръжие.
Нямам, не знам, като цяло ползите от него са почти нулеви, като гледам какво става.Сума ти мутри избиха, въоръжени и с охранители.
Да гърмиш пък разните му идиоти, които могат да те изнервят или извършват дребни престъпления също е вид идиотизъм.
Оръжието, за да върши работа трябва да си много добре обучен и съответно да занимаваш редовно с това, това изисква време, лично аз бих се занимавал с други неща.
Отделно, човек може да причини /и на себе си най вече/много неприятности, не споря, че понякога може и да спаси живота...
Абсолютно си прав макар че е имало случаи в които ми се е искало да имам,но слава богу не се намирало подръка,наистина може да се влезе в голям филм.
И ловец съм, и рибар съм:)).....абе ще трябва да си купя още една пушка, че дъщерята порасна..:gruebel:
И ловец съм, и рибар съм:)).....абе ще трябва да си купя още една пушка, че дъщерята порасна..:gruebel:
Това значи ли ,че аз вече трябва да идвам на срещите с броне жилетка?:wow:
Stoyan Georgiev
17-08-2009, 22:16
имам мачете
тея с огнестрелните оръжия, още повече дето ги показват са на хронометър ;)
Понеже анкетата не може да ме обхване ще се поясня.
Имам Ремингтон 707 в калибър 30-03,Глок 17,Берета Ф-92ВТД,демек с подсилен затвор и не знам що си и Макаров щото ми се полага.Без Макаров всичките са ми като награда-не казвам от кой или кои.За последните 15 години съм ги извадил три пъти от там където са,за да ги смажа,а и един път ме накараха.
Вкъщи обаче държа други по-полезни оръжия.Газов пистолет за Нова година и въздушна пушка 5.5мм.С последната съм създал условен рефлекс на псетата в квартала.Щом си отворят устите да залаят и получават по една сачма.Сега като искат да лаят само си отварят устата и тракат със зъби.А са издали звук и баммм.
В къщата има и едно ТТ,но то е на мама.тя е 40 кила барабар с ботушите,но скита по гората.Не знам и аз за какво и е точно,след като вълците по осоговския балкан си я познават,но си е стар разбойник.По някакъв начин разбират,че не ги застрашава,а и тя винаги им оставя,каквото и остане от хранатаМай трябва и да ви кача и снимки за да разберете за какво става въпрос.Направо си я следват,като си бере малини,ягоди или боровинки.
Абе,сестри и братя!Не ви трябва оръжие!Най доброто оръжие е мозъка и любовта.Не случайно ви дадох за пример Мама.
Абсолютно си прав макар че е имало случаи в които ми се е искало да имам,но слава богу не се намирало подръка,наистина може да се влезе в голям филм.
Да, като се сложи и нашето законодателство, доста неправилно в тия насоки
....
Абе,сестри и братя!Не ви трябва оръжие!Най доброто оръжие е мозъка и любовта.Не случайно ви дадох за пример Мама.
Съгласен съм, то и аз имам газов револвер, с който гърмя предимно с негазови патрони по НГ и други важни събиятя :idea2:, пет шест ножа, аз съм си ножар, бих добавил и едно куче няма да е зле-териересто нещо :)