Log in

View Full Version : Отскубнато огледало

NIKSANA86
16-08-2009, 13:26
Здравейте, преди 20 мин ходих до колицата ми и я намерих така:

27167
27168
27169

Пробвах да видя дали електроното наместване на огледалото работи: в началото на 2 посоки(ляво дясно)..реших че е опряло някаде.. пипнах стъклото леко и спря съвсем.. но се чува че моторчето опитва да върти.
Според мен големият проблем е в пластината, на която се държи огледалото. Едната част е останала в него другата отвън. Абе помагайте с две думи.....(нямам авто каско)

Имам нужда от следната информация:
1)как да сваля огледалото да не виси така?
2)препоръчайте от къде да купя необходимото за да го оправя?
3)Дали мога сам или ще трябва да прибегна до майстор и препоръчайте?

ogi100
16-08-2009, 14:20
Явно в София е на мода да се случва тая неприятна картинка...и на мен ми се случи същото преди 2 седмици но на теб поне са ти изскубнали огледалото и са ти го оставили, моето липсваше...купих си втора ръка за 30лв. По-добре го свали за да опиташ да го наместиш. Отвътре се държи на 3 болта, като първо тр да свалиш малката кора на гредата. Откачаш внимателно буксата на която има едно палче като контра и сваляш огледалото в пакет...нека някой от по-опитните колеги да каже с какво можеш да го залепиш. Иначе е добре, че не са ти прекъснати жиците и управлението работи.

tonov
16-08-2009, 15:21
Така като гледам е счупена основата. По-добре не се занимавай с ремонти (дори да успееш да го залепиш няма да изкара много), а направо си вземи втора употреба. 30-40 лв е, зависи къде ще го намериш.

NIKSANA86
16-08-2009, 15:36
Успях да го сваля... благодаря за обяснението не се сетих, че е зад пищялката на вратата.... я кажете някоя и друга морга, в която мога да намеря нещо читаво?

ogi100
16-08-2009, 15:39
Колега, аз си взех моето от Италиянеца за 30лв - електическо с подгряване, обади се първо да питаш дали имат и иди си вземи

Телефон:
955 54 76

Blade
16-08-2009, 17:52
Точно днес разглябах моето, защото оня ден го заварих строшено. Пластмасовата пластина около която се върти огледалото беше счупена на две, залепих я здраво и го монтирах, но ефектът не беше значим. Спря да халтави нагоре-надолу и си стои на мястото, но много лесно се мести напред назад. Мисля да го напълня вътре със силикон и ако стане го оставям така.

Оги
17-08-2009, 16:07
Преди време на жената е някъв и секъл пътя и тя да не блъсне него та в некъв казан отнесла огледалото.
Залепих го с едно лепило на бизон май беше и сега е толкова яко ,че ако некой направи нещо на огледалото ще отмъкне и вратата:Tease:.Ако искаш мога да видя утре точно какво елепилото 10лв струва флакона в туба ,като от силикон е някво монтажно.

Walker
17-08-2009, 17:34
Вие застраховки нямате ли си? :shocking:
Моето го отнесоха така, взех си пари от застраховката и си взех 2-ра ръка от колега от форума за 30лв - ел. огледало с подгряване.
За какво трява да даваш 10лв за някакви лепила и да си губиш врмето като за 30лв си взимаш огледало?!
При това като го залепиш няма да можеш да го прибираш повече.

NIKSANA86
17-08-2009, 18:14
ами аз нямам застраховка както писах горе

RahzeL
17-08-2009, 19:46
Намираш си човек да ти направи застраховка и след 2-3 дена отиващ за щета...

Оги
18-08-2009, 16:34
Вие застраховки нямате ли си? :shocking:.

Колега не мисля ,че е нормално да се застрахова кола ,която струва по-малко от 5-6 хиляди лева.
В смисъл такъв че е набутвация голяма.Като се има в предвид ,че не плащат при кражба гуми ,джанти ,сидита и все такива.Или ако ги плащат те размотават с дни докато си вземеш парите , дори и ако те ударят е същата работа гледат как да не платят и да платят по-малко.Ако и се случе нещо на колата си я правя и това е.Без да се занимавам със застрахователи и тн.....
Това е мое мнение

Nyte
21-08-2009, 00:22
Колега не мисля ,че е нормално да се застрахова кола ,която струва по-малко от 5-6 хиляди лева.
В смисъл такъв че е набутвация голяма.Като се има в предвид ,че не плащат при кражба гуми ,джанти ,сидита и все такива.Или ако ги плащат те размотават с дни докато си вземеш парите , дори и ако те ударят е същата работа гледат как да не платят и да платят по-малко.Ако и се случе нещо на колата си я правя и това е.Без да се занимавам със застрахователи и тн.....
Това е мое мнение
Зависи от застрахователя, колега. Аз имам автокаско при Bulstrad и съм доволен. Налагало ми се е на 2 пъти да ми изплащат щети (халоген и предно стъкло) и нямаше никакви проблеми - отивам, снимат ми колата и след месец и нещо парата си е при мен. Само с тези 2 щети ми се избиха около 250 лв. от каското, което беше 400 лв. А ако стане по-голяма авария - броня, калник и т.н. си ги избиваш парите като нищо ;)

NIKSANA86
22-08-2009, 13:02
и аз съм чувал добри неща за булстрад ... нали има застраховки само за щета...без кражба?

Nyte
22-08-2009, 18:11
Ами мисля, че да но не съм сигурен доколко е изгодно. На моята полица цялата застрахователна премия е сбор от премията за кражба/пожар + премията за частични повреди. Но гледам, че има и графа минимална премия (непопълнена в мойта полица), така че може и да не е изгодно, трябва да питаш, колега.