Log in

View Full Version : Не на криенето на катаджии в храстите!

Nikiboy
17-08-2009, 18:10
Не на криенето на катаджии в храстите. Не на безразборното махане с палки. Не на изнудването по пътищата!

http://apps.facebook.com/causes/326050/51160378?m=7f488179

ФЕРАРИСТ
17-08-2009, 23:43
Аз викам не ка катажиите изобщо, камо ли по растите....

Kris
18-08-2009, 00:02
През оная работа им е за фейсбук потребителите, тия протести там са породени от елементарната социална нужда за сплотяване за обща цел. Аз пък ви приканвам да спазвате правилника за движение по пътищата!

pr_00f
18-08-2009, 00:06
Е къде къде по интересно е да се мрънка по КАТ:)

Grozdan
18-08-2009, 00:37
Трудно ще ги изкараме от трънките :busted_cop:

V@K@T@
18-08-2009, 01:38
През оная работа им е за фейсбук потребителите, тия протести там са породени от елементарната социална нужда за сплотяване за обща цел. Аз пък ви приканвам да спазвате правилника за движение по пътищата!
мн. си прав човек ама според мен трябва да нацвъкат камери навсякъде и като някой е в нарушение да си го гърбят по пощата а не да го спират и да викат "ам ся ко прайм" :humpx:

Stoyan Georgiev
18-08-2009, 11:13
чакай ся, тука протестираме, че служителите на закона се ситуират в растителността край пътната мрежа ИЛИ затова, че видиш ли ви нарушават спокойствието докато нарушавате закона ?

за катаджия, който ми пише акт за нарушение лоша дума не мога да кажа ЗАЩОТО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА

за камерите съм съгласен, ама в нашата китна страница дори и там начини и схеми да се оттървеш

V@K@T@
18-08-2009, 18:59
ама разбирасе когато човек е в нарушение трябва да си получи заслуженото , но наистина е грубо да ти изкочи някой ейтака от нищото :)

tanatos
18-08-2009, 19:12
за катаджия, който ми пише акт за нарушение лоша дума не мога да кажа ЗАЩОТО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА

Върши ли си работа катаджия който излиза от засада, скрит зад някой храст, дърво, растителност?

Нека да ни спират,но както е по закон, тогава и ние както е по закон ще си плащаме. Нямам нищо против когато съм виновен (а аз винаги съм), да ми вдигнат палката по правилата, да ми напишат акта по правилата или да ме закопчаят веднага щом се опитам да им дам пари. Когато тези неща започнат да се случват значи всичко е наред.

Stoyan Georgiev
18-08-2009, 19:29
според мен е сбъркано това че е забранено да са скрити

защо да е забранено ? защо да нямат право да те издебнат ?

да не би ако убиеш но не те види никой да си по-малко виновен? знам , че звучи като прекалено елемтарна логика, но както и да го въртите и да го сучите си е така

като те издебнат и те спрат, явно има за какво

tanatos
18-08-2009, 19:45
да не би ако убиеш но не те види никой да си по-малко виновен? знам , че звучи като прекалено елемтарна логика, но както и да го въртите и да го сучите си е така

Бъркаш нещата но си прав. По закон е регламентирано, че не трябва да се крият а трябва да са на видно място. Да променят закона и няма да обжалваме актовете съставени от засада. А когато закона е такъв ти не обжалваш самото нарушение а начина на установяването му.
Дори да убиеш някой ,когато няма доказателства или са набавени по неправомерен начин нищо немогат да ти направят. Хубави лоши, нещата стоят така.

BLUE1
18-08-2009, 20:52
Господи, колко мъка има по този свят, Господи!

Stoyan Georgiev
18-08-2009, 20:59
говорим за принципно различни неща

аз казвам вина

ти говориш за регламентирано установяване на такава

знам закона какъв е, но тези глупости и петиции са жалки

като не искате да ви правят засади не нарушавайте закона да го е !!!!!!!

---------- Post added at 17:59 ---------- Previous post was at 17:58 ----------

Господи, колко мъка има по този свят, Господи!

подкрепям

tanatos
18-08-2009, 21:00
Естествено, че са жалки подобни петиции, ужасно жалки при това.

като не искате да ви правят засади не нарушавайте закона да го е !!!!!!!

За това говорим.

ФЕРАРИСТ
18-08-2009, 22:12
Баси, кви правила ми говорите, кви закони, и прочее - 90% от колите са разграфени поне до 200 кмч......тва е се едно до Горубляне например да има голям битак за гранатомети, калашници и чифте пищови, като продажбата им да гласи че не може да изстрелваш повече от 2 патрона в минута......и затва да върът куки и да слухтят дали отнякъде няма да се чуят повечко изстрели.....
Аз тва не мога да разбера - защо артик 96% от страните в който се карат коли имат ограничения за скороста, и защо артик пак четирите процента от държавите който правят колите на тоя свят не ги органичат до максиммума да речем за дадена държава - щом електронно ги резват на 240 - 260 да речем, детински лесно и приложимо е да ги сдавят на 130 да кажем......това не се прави, а все се бучи колко жертви били, колко разходи изобщо и прочее.....
Някой има ли някаква приложима към тая ситуация логика, щото аз имам една, ама ще иде много писане, трябва и друга тема да се отвори и изобщо става сложно......

Sunny
18-08-2009, 22:43
Бъркаш нещата но си прав. По закон е регламентирано, че не трябва да се крият а трябва да са на видно място.

Е ама сме го чели закона май само до средата или докъдето ни изнася . А точката в която пише ,че не трябва да пречат на движението не я четете ми се струва . А за да не пречат не трябва да са на пътното платнооооооо или дори и в аварийната лента на магистралата ;)
Ама нормално в България сме и всеки чете и разбира това което му изнася а не целият текст . И после претендираме ,че полицаите от КАТ едва ли не ни репресирали . :wow:

П.С. Тази петиция във феисбук е като да я бяха пуснали в mIRC и двете са един дол дренки .
P.S.2 Очаквам скоро да протестирате и ,че са ви спрели в движение . Или със сирена и буркан .

S_G_M
18-08-2009, 22:51
Аве колегиииии , нищо не разбиратеее:bouncing_smiley: те се крият в храстите , защото са на зор:dyrvo_v_kenefa: , аре вие караите толкова дълга смяна :sleepy:

fred
18-08-2009, 22:53
по прницип, когато катаджията не си изпълнява задължениято, може да се напише оплакване, жалба, да се заведе дело и прочее...

Wolfy
18-08-2009, 23:43
според мен е сбъркано това че е забранено да са скрити

защо да е забранено ? защо да нямат право да те издебнат ?

като те издебнат и те спрат, явно има за какво

Целта на това да не са скрити е като ги видиш и да си спазваш правилата... Давам пример само - караш със 120 в населено място, изпреварваш и убиваш хората в колата срещу теб. А полицаите, които са скрили колата си зад кофите за боклук, са свидетели на това. Ако си стояха на видно място, само някой наистина побъркан щеше да се опита да мине със тази скорост... А това, че са се скрили зад всякакъв вид предмети води само до един извод - чакат своята жертва, като сомалийски пирати кораб с консерви. :pokey:

Тяхната задача е да помагат за повишаване на безопасността по пътищата! С криене освен увеличаване на корупцията друго не се прави! За тях не е изгодно да се виждат - по-малко нарушения, по-малко предпоставки за ПТП и най-важното за тях - по-малко мръсни пари! Защото, цитирам: "Трябва да пием уиски с колегата!"

Furious 155
19-08-2009, 00:07
Целта на това да не са скрити е като ги видиш и да си спазваш правилата... Давам пример само - караш със 120 в населено място, изпреварваш и убиваш хората в колата срещу теб. А полицаите, които са скрили колата си зад кофите за боклук, са свидетели на това. Ако си стояха на видно място, само някой наистина побъркан щеше да се опита да мине със тази скорост... А това, че са се скрили зад всякакъв вид предмети води само до един извод - чакат своята жертва, като сомалийски пирати кораб с консерви. :pokey:

Тяхната задача е да помагат за повишаване на безопасността по пътищата! С криене освен увеличаване на корупцията друго не се прави! За тях не е изгодно да се виждат - по-малко нарушения, по-малко предпоставки за ПТП и най-важното за тях - по-малко мръсни пари! Защото, цитирам: "Трябва да пием уиски с колегата!"
Изцяло споделям мнението! Идеята е те да са там, където трябва да са и това да води до своите положителни за всички ни последици!!!

mordohy
19-08-2009, 01:28
Това с криенето в храстите,зад завоя и прочие,първи го анатемоса с публична заповед ген.Богомил Бонев.Всъщност той оповести на всеослушание една заповед на ген.Димитър Стоянов от преди поне 20 години,породена от многото постановления на Върховния съд.Идеята е,че първо те не се виждат от водачите и по тоя начин не си изпълняват превантивните задълвения,както забеляза,колегата по-горе,а освен това...Я си представете:След завоя,на който има едно тъпо ограничение,дето не го спазва никой,изскача катаджията и спира автомобила.Криво-ляво спира нашего бртата,а от зад поредния напира и понеже идва и отсреща автомобил,а няма къде да се бяга и става касапница.Кой е виновен!?Ако не бяха в храстите и да спират където им падне,нямаше да стане това.Някога максималната скорост беше 100км/ч.Това беше времето на москвич 408,шкода Октавия,Заз и Трабант.Съпоставяйки спирачен път и прочие,все едно сега да е 150км/ч.Рядко имаше глоби за превишена скорост,защото местата,на които беше ограничена имаше за какво да е такава и всички я спазваха.Има един член 247,ако не ме лъже паметта,който гласи,че никой не може да възпрепятства движението.Преведено:не може да изтъпанчиш едно кафе,бензиностанция или какъвто и да е кенеф и да сложиш знак 60,защото видиш ли там е опасно.По света ,като направиш нещо такова,се пуска лента на поне 300 метра за отбивка,а след това още толкова за ускорителна лента и скоростта не се ограничава.А при нас на терсене.Пътя е за да се придвижиш от точка А до точка Б,за най-кратко време,а не да клечат катаджии в храстите и да дебнат по капаните,които е в правата и задълженията им дори и да ги премахват.Някои забравят за това.

Furious 155
19-08-2009, 01:37
дам... е сега мен ме издебнаха на спускането към 4-ти км, но аз си ги знам че са там в уличката към лудницата и всичко мина без проблеми! Но и там ми прави впечатление че колата им преди се виждаше, а сега са я скатали в уличката и смея да тъврдя че не е коректно от тяхна страна!

SFINKS
19-08-2009, 09:29
ако ще и в канализационните шахти и канавките да залягат ако спазвате правилата няма да ви пречи . :rotfl:

Най-умното е да се насочат усилията на обществото на шоферите към промени в закона за леко вдигане на лимита на скороста извън населените места . :th_up:

Stoyan Georgiev
19-08-2009, 11:05
ако ще и в канализационните шахти и канавките да залягат ако спазвате правилата няма да ви пречи . :rotfl:

отново проблясък на разум

пропускате важното

viki
19-08-2009, 11:09
Сфинкси ,от
вашиО клуб,ме поканиха, на събор ,през септември:calc:Ти там ли ще бъдеш?:big_wink:

Wolfy
19-08-2009, 11:22

Най-умното е да се насочат усилията на обществото на шоферите към промени в закона за леко вдигане на лимита на скороста извън населените места . :th_up:

Пропускате фактът, че карайки си с ограничението идиотът отсреща ви натриса със 120! Не бил видял скрилия се КАТ-аджия! Превантивни мерки, господа! Това е тяхната задача, не само да констатират ПТП-та!

И аз се радвам, когато изкочат от нищото и одрусат някой идиот, но повече се радвам, когато не виждам идиоти въобще!

Stoyan Georgiev
19-08-2009, 11:41
Пропускате фактът, че карайки си с ограничението идиотът отсреща ви натриса със 120! Не бил видял скрилия се КАТ-аджия! Превантивни мерки, господа! Това е тяхната задача, не само да констатират ПТП-та!

И аз се радвам, когато изкочат от нищото и одрусат някой идиот, но повече се радвам, когато не виждам идиоти въобще!

идиотите действат с идиотска логика

като знае, че от всеки ъгъл може да изкочи някой и да му вземе книжката ще кара в ограниченията

проблема е да не знае че с 20 лева може да се отърве и от най-тежки провинения... ;)

SFINKS
19-08-2009, 11:57
проблемите са много , тва че полицаите се крият в храстите е най-малкият .Вие какво искате , 1 километър преди поста да ви сложат голям неонов надпис "ВНИМАНИЕ НАМАЛЕТЕ "

Wolfy
19-08-2009, 12:11
проблемите са много , тва че полицаите се крият в храстите е най-малкият .Вие какво искате , 1 километър преди поста да ви сложат голям неонов надпис "ВНИМАНИЕ НАМАЛЕТЕ "

Би имало голям ефект! :th_up:

За 5 години зад волана имам един-единствен фиш - за неправилно изпреварване! Иии бяха се скрили, аз бях нещо изнервен и изпреварих човека пред мен на непрекъсната линия. Да - признах се за виновен и въобще не стана въпрос за рушвет. Застраших сигурността на останалите участници в движението, ако бях видял полицая нямаше да има нарушение и предпоставка за ПТП! Това се опитвам да обясня! Ние трябва да сме в комбина с КАТ, заедно да се борим за сигурността, не те да се крият в канавките, както се спомена по-нагоре. Да те дебнат и да ти се ухилят като те хванат в крачка. Не сме врагове!

Хората в европа се усмиват на такова поведение още 70-те години на миналия век, припомнете си филмите на Луи дьо Фюнес в ролята му на КАТ-аджия. Всячески опитвайки се да предизвика нарушение на правилата, с цел писане на актове... Днес целта в България е прибирането на мръсните парички... Тъжно, но факт... Как да има респект после?

Nikiboy
19-08-2009, 12:24
Ако наистина ги подгонят за корупция и изпукът отзат 200-300 крадливи келеша с палки = ще спрат да крадат.

Ще стане като в множество нормални страни ако направиш някое незначително нарушение няма да те питат Кво праим ся, а само ще те предупредят, защото не им се пише, а и не могат да те рекетират.

SFINKS
19-08-2009, 12:59
Ти на кой свят живееш , гоненето на пътните полицаи за взимане на пари ще се случи като им станат по 1500 евро заплатите , тоест няма да е скоро .
Пробвай ти да живееш с 300-400 лв заплата :guillotine:
Ко викаш за нормалните страни .

Galeano
19-08-2009, 15:40
Аз не мога да разбера какво са ви виновни тези полицаи, сякаш всичко друго ни е на ред ,та остана само тях да оправим.........

SFINKS
19-08-2009, 16:25
Е как какво са виновни :) . Хората искат да ги няма на пътя :) , да си карат с 200 , да изпреварват неправилно и така :) . Ако пък ги има , да има 1 км преди тях святкаща табела дето да уведомява рацерите за присъствието им :)

ФЕРАРИСТ
19-08-2009, 18:34

За 5 години зад волана имам един-единствен фиш - за неправилно изпреварване!
Ся остава да кажеш че за 5 години това ти е единственото нарушение на пътя и във никакъв случай не си направил поне още 43 да речем....??????

tanatos
19-08-2009, 19:15
Първоначално публикувано от Wolfy http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=545864#post545864)

За 5 години зад волана имам един-единствен фиш - за неправилно изпреварване!

Не си правил други нарушения или само за това са те санкционирали?

На ден правим поне по 5-6 нарушения докато шофираме.Дребни,едри все наруешения. Има ли безгрешни тук?

venko
19-08-2009, 20:33
Ако наистина ги подгонят за корупция и изпукът отзат 200-300 крадливи келеша с палки = ще спрат да крадат.
Пак няма да спрат да крадат,просто вече няма да даваш 20 лева,а повече според зависи нарушението а и ще си измислят нови схеми за прибиране.
А другото за заплатите им да станат по 1500 евро пак ще крадат,както е казал шопът:"Бензина и по 5 стотинки да стане я пак че си крадем."

WarsteineR
19-08-2009, 21:10
Именно! НЯМА безгрешни и точно за това ние имаме задължения както и права...Господата полицаи също имат такива задължения и права, ДА НЕ са скрити в храстите е тяхно задължение.. какво има да говорим повече... да се крият аз ще обжалвам и ще съборя акта и няма да ми е гузно че сум карал със 120 на ограничение 90... както милиционера няма да е гузен че се е каширал в храстите.. няма да започвам с вапроса за самоуважението на полицаите и респекта който трябва да излъчват..е сори ама каширани в храстите не правят нито едно от двете..
Истина е, че има каде каде по-значителни въпроси, но това не означава, че неможе да си разискваме този. Най-малко за да се предпази някой колега от полицай превишаващ правата си. :dunno:
Поздрави:th_up:

aav
19-08-2009, 23:32
полицай зад храстите не ми е застрашавал живота никога, докато разни състезатели го правят постоянно.

Wolfy
20-08-2009, 00:57
Е как какво са виновни :) . Хората искат да ги няма на пътя :) , да си карат с 200 , да изпреварват неправилно и така :) . Ако пък ги има , да има 1 км преди тях святкаща табела дето да уведомява рацерите за присъствието им :)

Хаха! Пак не си разбрал - ИСКАМЕ ги на пътя, именно за да не се кара с 200!!! Не в канавките и храстите! И, да - в този един км ще си по-спокоен, нали? Между другото доста добре се справяш с извърането на чуждото мнение - евала! А иначе - ЗА или ПРОТИВ - дайте да си спретнем едно предаване на "СБЛЪСЪК"- точно за там сме - спорим, спорим три рунда, накрая едните печелят с малко, но никога двете страни не постиат консенсус. И от двете страни има верни и грешни размисли... Целта е да се постигне нещо, задовояващо всички!

Ако се направи един експеримент - в продължение на един месец по опасен участък от натоварен първокласен път (примерно ограничение 70 на това място и изпреварването е забранено) дебне патрулка, която се вижда от всички. На другия месец - същата патрулка, но скрита в храстите. Прави се един анализ на броя нарушения, ПТП-тата и парите от глоби (и рушвети). Обръщам се към всички, пишещи в темата - моля, споделете предположенията си за резултатите, колеги! Но отговорете честно, абстрахирайки се от досегашния спор... За да няма излишни коментари - автомобилите, както и хората, които ги управляват са приблизително едни и същи всеки месец, може да се приемат за еднакви! Също така се приема, че водачите са зле с краткотрайната памет и не си спомнят за патрулката от вчерашния ден! :crazy:

Ся остава да кажеш че за 5 години това ти е единственото нарушение на пътя и във никакъв случай не си направил поне още 43 да речем....??????

Правя да! Както казва един колега по-горе - по 5-6 на ден, съзнателно или не. Ако има полицаи, които да виждам - ще намаля нарушенията до 1-2, защото никой не е безгрешен...

полицай зад храстите не ми е застрашавал живота никога, докато разни състезатели го правят постоянно.

А да ти е помогнал? Точно толкова, колкото и пешеходец на тротоара! Чиста проба бездействие и рушвет, пък който му се издръвчи - АКТ-че!

А на всички, които след тази тема ме мислят за рейсър-идиот, каращ с 200 и изпреварващ неправилно по 5 пъти дневно - не сте прави, господа! С това криене по храстите за 5 години да са ми взели книжката вече, понеже не плащам без да ми се даде документ за това! Ако ви дам някоя от колите си за седмица и направите смесен разход, по-нисък от моя - подарявам ви колата, с която сте го направили!

aav
20-08-2009, 09:20
колега, полицаите винаги ми помагат!
принципа е каквото повикало, такова отговорило.

Кара си ресърчето и тъкмо да го хванат, някой му присветва или вижда куките, кротва се за 7 секунди, като мижитурка се крие зад някой. За какво ми е да е се е наврял в миши гъз за 7 секунди. Искам да го хванат и глобите да са растящи. А как ще го хващат полицаите не е моя работа, ако искат да се крият, ако искат не.

koolio
20-08-2009, 09:37
За идиотщината по пътищата са виновни колкото малоумниците, толкова и морализаторстващите като аав.

Работата на полицията е да работи така, че да не се правят нарушения, или поне такива, които застрашават живота на участниците в движението, а не да чака да стане нарушението и тогава да санкционира. Не е постижение полицаят да се скрие в храстите и да глобява или да прибира рушвети след като някой е нарушил, постижение е да стои на пътя, да се вижда и да не допуска да стават нарушения.

SFINKS
20-08-2009, 09:54
Wolfy i Koolio , Пак фантазирате нещо . За да действа превантивната функция на пътният полицай в България , трябва всички пътища в държавата да се минират през 10 км с полицейски постове.(така да , щото действа , ако не сте ходили до Бъргас тва лято отидете , м/у Стара Загора и Карнобат има сигурно към 15 поста и всички карат бавно )

Само дето това е НЕВЪЗМОЖНО да се направи в по-голям мащаб , И всичките полицейски коли в Бг да излязат на пътя пак няма да стигнат.

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 09:59
свинкито е прав

pr_00f
20-08-2009, 10:02
@koolio
Да бе да , ела ме ритни.
Виновни ти били хората четящи морал и спазващи правилата. Знаеш ли как ми се иска и в България да има глоби от сорта на тези в Гърция и като те лепнат веднъж знаеш ли как ще се замислиш дали да повториш.
Аз като съм карал в Гр. нашите момчета с големите и лъскави коли знаеш ли колко примерно карат ?
И после какво става в момента в който минеш границата.
Я да те изплющят в България 200 лева за ГСМ, 700 лева глоба за каране без колан или 1500 за неспазване на знак стоп пък ще видим дали ще се замислиш следващият път.
За каране с превишена скорост ИЗОБЩО не говоря.
И като те ковнат само веднъж за подобно нещо следващият път ама хич даже няма да ти пука дали КАТ са се скрили в храстите или са изтъпанени по средата на пътя. Ами просто ще спазваш правилата.

Я да видим колко от хората тук който плюят по КАТ имат в колата си радар детектор ? И за чии чеп им е притрябвал? Пазите се са не би КАТ да ви спрат с превишена скорост ли ?

На мен ми дреме на шакпката дали КАТ ще са зад дърво , храст , кофа за боклук ( може и в кофата) , може и в шахта или канавка да се крият - ВСЕ МИ Е ТАЯ. ВАЖНОТО Е ДА СЕКАТ всички кретени на пътя.
Няма прошка , няма жалост. СЕЧ.

Глоби и наказания в Гърция за най-чести нарушения по пътищата

Справка за глоби и наказания при нарушаване на правилника за движение по пътищата в Гърция.

За несъобразяване със сигнали на пътен полицай се налага 150 евро глоба и отнемане на книжката за 20 дни.
За неправомерно паркиране – 40 евро глоба.
За нарушаване на забранителни знаци – 200 евро и отнемане на книжката за 10-20 дни.
За нарушаване на знак СТОП – 700 евро.
За минаване на червено – 700 евро и отнемане на книжката за 20-60 дни.
За неправомерно използване на мобилен телефон по време не шофиране – 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
За извършване на опасни маневри – 700 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
За шофиране с превишена скорост – глоба 40 евро, ако скоростта е с до 20 км/час по-висока от допустимата и глоба 100 евро, ако е над 20 км/час. При шофиране на магистрала със скорост над 150 км/час глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 60 дни.
При включени дълги светлини (освен в случаите на мъгла, снеговалеж, пороен дъжд) глобата е 80 евро.
При неспиране на жп прелез без бариера или светофар глобата е 700 евро и книжката се отнема за 60 дни.
Шофиране без книжка струва на нарушителя 200 евро.
За шофиране без колан глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 10 дни.
За шофиране в нетрезво състояние глобите и наказанията са съобразно концентрацията на алкохол в кръвта или съответно: 0,50 g/l до 0,80 g/l – 200 евро глоба, при 0,80 g/l до 1,10 g/l – 700 евро глоба и отнемане на книжката за 90 дни, при над 1,10 g/l глобата е 1 200 евро, книжката се отнема за 180 дни, а затворът е най-малко 2 месеца.
Освен споменатите глоби и наказания, нарушителите получават и съответен брой наказателни точки, като при 25 наказателни точки се отнема шофьорската книжка, а при 15 се получава предупреждение. Ако книжката се отнема за пръв път, то продължителността ще бъде най-малко за 6 месеца. Ако това обаче става за втори път в рамките на 5 години, минималният срок на отнемане на шофьорската книжка става една година. За да бъде получена книжката отново, е необходимо шофьорът да премине отново през курс на обучение (практично и теоретично) равен на 50% от часовете на кандидат-шофьорите, като акцент се поставя на правилата, заради нарушаването на които книжката на шофьора е била отнета. За млади шофьори, нарушили правилника, които нямат навършени три години от датата на издаване на книжката им, към наказателните точки за всяко нарушение се добавят още 3.

Wolfy
20-08-2009, 10:08
Даа, сегашната система с храстите е чудесна! Затова се оплаквате от рейсъри наляво и надясно! Да седят на най-опасните места поне - има как! Като тази смъртоносна отсечка до морето - виждате, че има как! И да ги редуват пак е нещо! Има места, където 50% от времето има патрулка и това гарантира спазването на правилата в 90% от случаите. Просто защото се знае, че има пост там!

Замислете се бе хора - защо се крият?
Разберете ме - не се оплаквам, че се крият като талибани в пещери - това както не ми е навредило, така не ми е и помогнало! Просто мнението ми е, че така няма голяма полза от тях.

За глобите в Гърция - съгласен съм, но да се направи едно процентно изравняване спрямо заплатите там и тук. Ако там дадена глоба е 15% от заплатата, и тук да е така. Иначе от това ще забогатеят само КАТ-аджиите, ако ме разбирате...

А скъпите БГ возила карат примерно там, защото знаят, че няма да им се размине с подкуп. И ако трябва да се говори кое е по-лошо - криенето или взимането на рушвет, определено няма спор, че рушветите са номер едно проблем, докато криенето е доста зад тях. Всичко е толкова навързано и пак се стига до заплатите. Ако съм полицай и имам две деца и жена, как да ги издържам с по-малко от 500лв? Щях да се крия в канавките и да чакам поредната двайсетачка, засилила се към мен :)

Furious 155
20-08-2009, 10:15
Я да видим колко от хората тук който плюят по КАТ имат в колата си радар детектор ? И за чии чеп им е притрябвал? Пазите се са не би КАТ да ви спрат с превишена скорост ли ?

това с детекторите е превантивна мярка... има толкова малоумни ограничние на места из родината ни и хич не са малко! С тези ограничения не желая да се съобразявам, защото на места е даже и опасно да го правиш. Детектора точно от това ме предпазва! Отделно че ме пази от това някои льольо като преди мен е минал с превишена скорост, да се пробват да ми лепнат неговото нарушение!
А полицаите използват криенете, не за да си вършат работата, а за да имат констатирано нарушение почти винаги с цел изнудване! Ей това е проблема - лъжат ме че ми плащат и аз ги лъжа че работя... те просто използват естеството на работата си, за да си добавят една месечна сума.

Galeano
20-08-2009, 10:25
Виждал съм и на други места по света полицаите с радар да се крият, както и да вадят радар с камера която стърчи на 4ри метра над полицейската кола, и залавят нарушители мнооого по от далеч. И в това няма нищо ненормално. Тая тема е безмислена... Има много други неща които не са си намястото преди да се занимаваме с КАТ като например ,че броят на патрулките е в пъти по малкък от колкото реално трябва да е....и много ,много други такива които не ми се изброяват..

pr_00f
20-08-2009, 10:41
Това с детекторите е превантивна мярка... има толкова малоумни ограничние на места из родината ни и хич не са малко! С тези ограничения не желая да се съобразявам, защото на места е даже и опасно да го правиш

Превантивна мярка против какво ?
Пазите се да не ви санкционират че нарушавате закона и правилника за движение по пътищата?
Яко звучи , ще взема и аз да си купя.

А полицаите използват криенете, не за да си вършат работата, а за да имат констатирано нарушение почти винаги с цел изнудване! Ей това е проблема - лъжат ме че ми плащат и аз ги лъжа че работя... те просто използват естеството на работата си, за да си добавят една месечна сума.
Дааммм мен всеки път ме изнудват като ме спрат.
Ако ме спрат обаче, ако.

ФЕРАРИСТ
20-08-2009, 12:00
Правя да! Както казва един колега по-горе - по 5-6 на ден, съзнателно или не. Ако има полицаи, които да виждам - ще намаля нарушенията до 1-2, защото никой не е безгрешен...
И каква е разликата между тебе и мене - ти имаш един фиш за 5 годи, аз имам поне 55, дали правиш 5 или 50 нарушения на ден, безспорен е факта че правилника и знаците са така направени и поставени че да не ти оставят избор.......след като е така, аз лично изобщо не обръщам внимание на знаците ограничаващи скороста, а карам с тази с която преценя че съм безопасен за себе си и околните.......и въпреки че имам безброй актове и прочее, за вече половин милион навъртени км. по пътищата за 15-на години(водя си повърхностна статистика) имам почти впечатляващи резултати, с който ако взема да се пофаля ще прозвуча доста надуто, може би нереално, и затва бих предпочел да си го спестя.....а и съм фаталист.....

---------- Post added at 12:00 ---------- Previous post was at 11:58 ----------

ако не сте ходили до Бъргас тва лято отидете , м/у Стара Загора и Карнобат има сигурно към 15 поста и всички карат бавно ) .
И защо си мислиш че това е така - дали пък не карат бавно щото просто има трафик.......

svetozar_sosi
20-08-2009, 12:04
Колеги полицай катаджия няма право да спира автомобил от засада! Задължително условие е патрулката да се забелязва. В противен случай действат незаконно. Ако имате апарат да заснемете как са се скрили може да успорвате евентуалния акт!
това го прочетох в една книжчица за правата на полицаите и тези на водача при авто-проверка!:paddle:

ФЕРАРИСТ
20-08-2009, 12:12
Тя винаги ще се забележи, тълкувание ще е въпроса от колко метра трябва да се вижда........това да не се крият не е нещо дето мое да се прекара с правило, изгодно им е да се крият, няма как да им го наложат да не го правят.....

търтей
20-08-2009, 12:18
Колеги полицай катаджия няма право да спира автомобил от засада! Задължително условие е патрулката да се забелязва. В противен случай действат незаконно. Ако имате апарат да заснемете как са се скрили може да успорвате евентуалния акт!
това го прочетох в една книжчица за правата на полицаите и тези на водача при авто-проверка!:paddle:

Тая книжчица ...
Снимки без разрешение за ползване на срс не стават за нищо

ФЕРАРИСТ
20-08-2009, 12:43
Ако някой изка да изкара държавата виновна мога да му ударя едно рамо, имам 2-3 силни довода......:ritter::ritter:

Veselin Georgiev
20-08-2009, 12:50
za kvo stava rech v tvoite dovodi ? ama po princip sum navit durjavata da otnese malko kritika

------------------------------------------
Още едно мнение на маймуница и ще разбереш кой ще отнесе критиката.
Кирилицата тук е задължителна
pr_00f

koolio
20-08-2009, 12:51
това с детекторите е превантивна мярка... има толкова малоумни ограничние на места из родината ни и хич не са малко! С тези ограничения не желая да се съобразявам, защото на места е даже и опасно да го правиш. Детектора точно от това ме предпазва! Отделно че ме пази от това някои льольо като преди мен е минал с превишена скорост, да се пробват да ми лепнат неговото нарушение!

Абсолютно да! И ако някой сега почне да обяснява, как няма малоумни ограничения, да вземе да се гръмне! Самото законово ограничение 90 на главни пътища е малоумно. Да не говорим за изтъпанчени знаци с ограничение 60 през 2 км на главни пътища - заради някой лек завой или заради отбивка, от която излизат по 2 коли и 3 кучета на ден.
И пак казвам - полицаите трябва да следят и санкционират за създадена опасност за движението, а не за формално нарушение на скоростта. Аз съм минавал покрай американски полицаи на празна магистрала с над 20 мили над ограничението и не ме спряха. Защо ли?

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 13:01
Аз съм минавал покрай американски полицаи на празна магистрала с над 20 мили над ограничението и не ме спряха. Защо ли?

защото може да са тъпи, но не са глупави ;)

koolio
20-08-2009, 13:29
защото може да са тъпи, но не са глупави ;)Именно.:kicking:

Old Fox
20-08-2009, 13:33
имам почти впечатляващи резултати, с който ако взема да се пофаля ще прозвуча доста надуто, може би нереално, и затва бих предпочел да си го спестя.....

E сподели ги тия впечатляващи резултати де.
Спок, няма да прозвучи надуто.

SFINKS
20-08-2009, 14:03
---------- Post added at 12:00 ---------- Previous post was at 11:58 ----------

[/COLOR]
И защо си мислиш че това е така - дали пък не карат бавно щото просто има трафик.......

Мисля така защото от 15 години минавам почти всяка седмица от там затва мисля така . Трафик винаги е имало , ама състезателите за първи път се кротнаха тва лято щото полицаите на пътя се изравниха по брой с туристите .

Galeano
20-08-2009, 14:20
Аз съм минавал покрай американски полицаи на празна магистрала с над 20 мили над ограничението и не ме спряха. Защо ли?

Ами да не би да не са те видели, щот мен са ме спирали и за по малко. А както знаем там не използват стоп палки.

ФЕРАРИСТ
20-08-2009, 14:50
Трафик винаги е имало , ама състезателите за първи път се кротнаха тва лято щото полицаите на пътя се изравниха по брой с туристите .
Трафик не винаги има, лятото да, но март да речем си е суша, куките сяко лято ги увеличават там.....

SFINKS
20-08-2009, 15:38
Мда бе добре ,щото тва лято за първи път има свръх много супер трафик и задръствания и затва олигофрените туристи рязко от тва лято почнаха да спазват правилата за движение ..
Никога ама никога не е имало и наполовина толкова полиция колкото има сега ( по точното определение е след смяната на министъра на МВР )
Точно затова и от 2-3 седмици насам се кара що годе нормално м/у Ст Загора и Карнобат .

Ти това лятото колко пъти си го минавал тоя път ?
Аз съм скромен , Юли и Август не повече от 6 пъти в двете посоки което прави към 12

ФЕРАРИСТ
20-08-2009, 16:18
Ти това лятото колко пъти си го минавал тоя път ?
Аз съм скромен , Юли и Август не повече от 6 пъти в двете посоки което прави към 12
Ми от май месец насам, СТЗГ - Нова Загора и обратно го вървя вече поне за 40ти път......или поне през ден го сметни.....и всяко лято ми е така - не виждам разлика спрямо минали години, освен че наскоро монтираха едни куки с моторетки - те са по на далавера че могат да се монтират по лесно под сянка, така или иначе мое да се каже че нищо не вършат, освен да създават впечатление че нещо се върши.....

SFINKS
20-08-2009, 16:56
Ша извиняваш ама ти караш една отсечка дето е колкото Люлин - Младост . Мини го целият път в почивен ден и ще добиеш по реална представа и за трафика и за броя на полицаите по пътя ;)

ФЕРАРИСТ
20-08-2009, 17:25
Е не мисля че е нужно да си отрежа сичките пръсти за да разбера че още на първия ще ме заболи.......
Верно че колкото Люлин - Младост, ама това през Кремиковци нали????
:)

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 17:29
Е не мисля че е нужно да си отрежа сичките пръсти за да разбера че още на първия ще ме заболи.......
Верно че колкото Люлин - Младост, ама това през Кремиковци нали????
:)

стзг - нова = 20 км има няма

люлин - младост е около 15 мисля , така че..... ;)

наистина има чуствително повече полисмани

Jivko7777
20-08-2009, 20:28
Аз съм против това да се крият!!!

ФЕРАРИСТ
20-08-2009, 21:30
стзг - нова = 20 км има няма

32

Stoyan Georgiev
20-08-2009, 21:34
32

ее ок my bad

Sunny
20-08-2009, 22:51
Никога ама никога не е имало и наполовина толкова полиция колкото има сега ( по точното определение е след смяната на министъра на МВР )

И пак са малко полицаите по пътищата . В една проста Албания от Македонската граница до тирана имаше постове във всяко село и паланка а в Тирана бяха по двама полицаи на мотори на почти всяко кръстовище и по-главна улица . А движенито там е по-зле и по-натоварено от София дори . Спрял си неправилно , идва пише ти фиша и го оставя под чистачката и се счита за връчен . Като не го платиш до края на данъчната година идва си бирника и описва имуществото на собственика на автомобила . Верно там няма такива филми да се крият и да дебнат но полицая има власт и права и фиша дори и да си там когато ти го пише си го плащаш в данъчното . А ние тука видяхме малко повече полицаи по пътя и почнахме да ревем ,че не ни оставят да си караме спокойно със 150-200 до морето защото видиш ли жената докато се натутка , да оправи детето и сме тръгнали по обяд .

Ама нали сме Българи , в Евро съюза сме , кой като нас , ние сме голямата работа и всички трябва да се съобразяват с нас и желанията ни . Няма да се мерим с една проста Албания я .

Flame
21-08-2009, 02:17
Решението на проблемите е да станем полицаи:kicking:

WarsteineR
21-08-2009, 03:08
Решението е да не се крият, ами да нацвъкат камери, както са започнали да правят и да оправят пътищата, както и знаците и маркировката :wc: .
Пример:
Куката се е каширал след завоя зад храста до билборда под дървото и аз си карам със 120, мисля че всеки тук си позволява да кара така извън града (естествено ако има нужният опит и преценка).Та мистар полисман решава да ми вземе 20Лв(еуро) и изкача от храсталака като робин худ, аз се ядосвам че ще трябва да му дам 20 лв за нещо което не мисля че застрашава някои и подавам мигач и се опитвам да спра възможно по скоро.... но зад мен има едър бизнесмен в нова С-класа си лафи с аверите за нещо по-интересно от пътя, карайки с 200 и ме нататрузва изодзадзе както си му е реда ..??
Та так,. не мисля че има кво да се говори.. относно рейсърите не ги бърка много да им пишат актове и да дават по някой лев .. не мисля че криенето на куките ще намали рейсърството .. все пак Ууспех!

SFINKS
21-08-2009, 15:50
Тва за камерите и на малките деца им е ясно , тука за полицаи и храсти говорим . А тоя пример дето го даваш реално ти се е случил или теоретизираш ?
Шото малко измислен ми се вижда , хем завой , хем ти си излязал с 120 от завоя а тоя с мерца пък с 200 . Аре малко ....

WarsteineR
21-08-2009, 16:00
Е какво нереално има? Завой от ВТ до Варна има бол кадето мога да вляза и със 160-180..защо един с клас да не влезе с 200.. както и да е на теория го давам, щото като ме спират не мисля първо да спра по близо до полицая, а да спра безопасно. Но, ако не греша има мноого хора които се фрапирват и забравят всичко..:death:

---------- Post added at 13:00 ---------- Previous post was at 12:58 ----------

Друго немога да разбера.. ти примерно, подкрепяш полицайите да се крият из храстите? Защото според теб така си вършат по добре работата ли ?!?!

pr_00f
21-08-2009, 16:10
Хич не ми дреме на мен къде се крият - важното е да си вършат работата.
Колкото повече кретени останат без книжка - толкова по-добре.

Old Fox
21-08-2009, 16:30
Схванах схванах.
Двамата с мерца карате с превишена скорост и в нарушение, но виновен е полицая. Ами да идеална логика.
Я си представи същата ситуация ти 120, мерца 200 и на пътя излиза крава или бабичка. Ай ся да ви видя какще изкарате полицаите виновни.

WarsteineR
21-08-2009, 16:48
Хаха! Извинете господа, вие двамата може би извън града повече от 90 не вдигате и никога не сте го правили..мхм сигурно сте се чудили дали да не си ограничите колите на 100 км/ч.. Хайде похвалете се карате ли по бавно от приятелката ми ?
п.п. За мерца не споря, че е олигофренско..

Доко
21-08-2009, 16:48
и аз си карам със 120, мисля че всеки тук си позволява да кара така извън града (естествено ако има нужният опит и преценка).

А ти като ти гледам подписа си 21 и сигурно си мислиш, че имаш нужния опит и рутина да отреагираш адекватно на подобна ситуация ли ? Заради такива като теб ,които си мислят, че законите и правилата са за да се нарушават се крият полицаите , и лошо няма , това си е с 30 км/ч превишение, на ръба да ти отнемат възможноста да трупаш нужния ти опит.

Wolfy
21-08-2009, 16:54
Хич не ми дреме на мен къде се крият - важното е да си вършат работата.
Колкото повече кретени останат без книжка - толкова по-добре.

Лошото е, че не остават без книжки след засада - остават без джобни... :cry:

Fear
21-08-2009, 16:59
Хаха! Извинете господа, вие двамата може би извън града повече от 90 не вдигате и никога не сте го правили..мхм сигурно сте се чудили дали да не си ограничите колите на 100 км/ч.. Хайде похвалете се карате ли по бавно от приятелката ми ?
п.п. За мерца не споря, че е олигофренско..
Преди 2 седмици се връщах от морето и карах на един приятел 156-цата. 2.4JTD.

Нарочно си направих експеримент - спазване на всички ограничения, които слагат по отбивките или крайпътните заведения и прочие, а по пътя, там където е позволено 90км/ч., карах с максимум 100км/ч., а по магистралата заковах на 140км/ч.
Резултата: Синеморец-София, за малко над 5 часа и половина, с две спирания.

Прави си сметката, колко полза ще имаш, ако караш извънградско със 120-130км/ч., а по магистралата със 160-170км/ч.
Ако не ти се смята, ще ти кажа - разликата ще е около половин час като време, ако не и по-малко.
За половин час, не смятам да рискувам някакви наказания, а какво остава за живота ми или този на пътниците в колата.

Колкото до катаджиите, съм на мнението на pr_00f.
За 13 годни каране, са ме спирали 6-7 пъти общо и все се чудя защо. :flirt:

търтей
21-08-2009, 17:25
Схванах схванах.
Двамата с мерца карате с превишена скорост и в нарушение, но виновен е полицая. Ами да идеална логика.
Я си представи същата ситуация ти 120, мерца 200 и на пътя излиза крава или бабичка. Ай ся да ви видя какще изкарате полицайте виновни.

Полюцаите са винаги виновни. Понеже са длъжни да обозначават дупки и прочее по пътя, то трябва да обозначат и бабата и кравата, които нямат място на пътя.

Демек, ако вместо да се крият у шубраците с цел да напишат дневната норма актове и да си изкарат и нещо за нова рокла на жената, започнат да вършат нещо полезно катастрофите ще намалеят драстично.

Бобби
21-08-2009, 17:39
Дисциплина трябва....но тя липсва не само при шоферите, а и куките гледат да закачат нещо!

ФЕРАРИСТ
21-08-2009, 17:46
Я си представи същата ситуация ти 120, мерца 200 и на пътя излиза крава или бабичка. Ай ся да ви видя какще изкарате полицайте виновни.
Неуместен довод е това - ако той е със 120 и натресе бабичката която излезе на пътя, то излиза че ако кара със 140, даже няма и да разбере че е имало бабичка, тъй като тя ще излезе когато той е подминал.....

pr_00f
21-08-2009, 18:01
А пък твоят пример беше съвсем неуместен.

ФЕРАРИСТ
21-08-2009, 18:09
Мда, може и така да е, но на теория е верен.

Old Fox
21-08-2009, 18:26
Мда, може и така да е, но на теория е верен.

Даже не може да проумеш защо не е верен примера ти, но нищо. Кажи за постиженията де.
Въпрос. Блъскам женати с със 120 в града. После ти казвам сори брат трябваше да карам с 140 и щях да я избегна. Сичко наред, да?

Полюцаите са винаги виновни. Понеже са длъжни да обозначават дупки и прочее по пътя, то трябва да обозначат и бабата и кравата, които нямат място на пътя.

Демек, ако вместо да се крият у шубраците с цел да напишат дневната норма актове и да си изкарат и нещо за нова рокла на жената, започнат да вършат нещо полезно катастрофите ще намалеят драстично.
Язе избегвам секогаш да обощавам тотално. Че има полицаи дето не си гледат работата има, че има мазни гадове има. Само дето няма кви други да са - те са като всиеючки други - част от обществото, а какво е самото то няма нужда да ти обяснявам.;-)
И аз съм твърдо против кретенията да се крият, само дето примера с рязкото спиране заради полицай и мерца беше идиотски.

tanatos
21-08-2009, 18:35
Дрън, дрън ярина...Един милион глупости. Някаде по нагоре много правилно беше отбелязано за фабричното ограничение на скороста на колите. Защо километражите на всички автомобили, независмо от класа и модела не за разграфени да кажем до 140? Защо не се въведът чипове в колите, чрез които при навлизане в рамките на населено място автоматично да ограничава скороста до 60 км? Сега някой ще каже фантастики...фантастики ама не...Това са реални съществуващи неща, но никой няма интерес да ги въведе никъде по света.

Колко от вас карат и спазват ама точно ограниченията? Защо след като колата има възможност да вдигне 250-260 км аз да не я карам с толкова? Само заради това, че в закона пишело така..да се въведе механично ограничаване от заводите..Някой да се е замислял?

Единственото нещо свързано с колите за което съм против и винаги ще бъда е качването в колата в нетрезво състояние или под влиянието на упойващи вещества.. Всеки преценява скороста с която да е безопасен най вече за себе си и след това за околните.

ФЕРАРИСТ
21-08-2009, 18:46
Въпрос. Блъскам женати с със 120 в града. После ти казвам сори брат трябваше да карам с 140 и щях да я избегна. Сичко наред, да?
Не - просто искам да кажа че мотото и мотива - "Скороста е виновна за сичко" е много, ама много относителен......
Иначе жена ми може да я претрепеш с 60, можеш и със 120 - въпрос на обстоятелства......при крайния резултат на мен ще ми е се тая с колко си бил........ако си бил с 80 можело и да не стане, ако си бил със 140 също......

WarsteineR
21-08-2009, 18:56
Колега Доко, най-ми е смешно като почнете да делите по-възраст за тези 21 години имам около 100 000км и мога спокойно да кажа, че усещам колата и мога да преценя кога да изпреваря и къде и как да карам безопасно за себе си и околните ... А ти какво мислиш, че някой на 50-60 има по добра реакция от мен ли... мм не мисля! До сега извън града не съм имал сериозни ситуации или ПТП.. Не ми се спори повече, явно всеки си държи на неговото. За мен НЕ трябва да се крият в храстите и това е.. могат да се занимават с много по-полезни неща..:rockon:

търтей
21-08-2009, 19:04
Полюцаите не са виновни - на тях не им е положено да мислят.
Законът е тъпо написан - чака те да сгафиш нещо и да те накаже. Ат рябва да се набляга на превенцията на нарушения и на помощта от органите към водача
Ибо язе им плащам заплатата на тия.

Fear
21-08-2009, 19:12
Всеки преценява скороста с която да е безопасен най вече за себе си и след това за околните.
Aми дай тогава да продават АК-47 свободно, пък аз да преценявам за себе си кого да гръмна, а? :grandpa:

Защото законите са заради това - да има някакъв ред и да важат за всички. Ако всеки си преценява какво му е изгодно... е, има такова положение - анархия му се казва. :death:

ФЕРАРИСТ
21-08-2009, 19:22
Aми дай тогава да продават АК-47 свободно, пък аз да преценявам за себе си кого да гръмна, а? :grandpa:
Ми то ся е същото - взел си кола дето вдига 220(производителя въпреки че е бил наясно с ограниченията, е позволил тая скорост), ти преценяваш за себе си колко да вдигаш......

WarsteineR
21-08-2009, 19:23
:roll2: Абсолютно си прав!

tanatos
21-08-2009, 19:29

Защото законите са заради това - да има някакъв ред и да важат за всички. Ако всеки си преценява какво му е изгодно... е, има такова положение - анархия му се казва. :death:

Стига глупости.. Ножове у вас имаш предполагам , да са ти искали разрешително при покупката им? Примера ти е адски нелеп.

Законите са закони за да има ред и да важат за всички казваш. Добре криенето в храстите на полицайте не е ли погазване на закона и на наредбите?

WarsteineR
21-08-2009, 19:36
Именно, мисля няма какво повече да говорим. :death:

Stoyan Georgiev
21-08-2009, 20:25
Ми то ся е същото - взел си кола дето вдига 220(производителя въпреки че е бил наясно с ограниченията, е позволил тая скорост), ти преценяваш за себе си колко да вдигаш......

те всичките са строени за германия, там няма ограничения :rockon:

ФЕРАРИСТ
21-08-2009, 20:47
те всичките са строени за германия, там няма ограничения :rockon:
Имат - 130 на магистрала - отделен е въпроса че много рядко можеш да видиш някой да кара под това ограничение......

citroen
21-08-2009, 20:49
Здравейте пак! Някой по-напред в първите страници спомена за превантивния ефект... Само, че наобратно. Всъщност много по-добре е когато се крият, така действат много по-превантивно. Веднага давам два прости примера: 1. Движите се по извънградски път (огр. 90 км/ч) със скорост 120 км/ч (30 км/ч над позволената) виждате отдалече полицая (който не е скрил), намаляте и покрай него сте с 90 км/ч, после като се подмине, айде пак газ до ламарината, дрифт, пилене на гуми и т.н... Сега ситуация 2: Карате пак по стандартен извънградски път със скорост от 120 км/ч, никъде не виждате полицай, продължавате да карате опасно и изведнъх хоп!... Иззад храста изскача полицаи със стопка палка. Нарушителя е хванат! В най-добрия случай рушвет - една стотачка, в по-лошия книжката за 3 месеца плюс глобата. Да речем, че се разминем с почерпка, като преминем полицая обаче не ускоряваме, а продължаваме да се движим така ( с 90 км/ч) , защото не се знае зад кой храст ще изскочи следващия... Ето защо аз смятам, че криенете има много по-добър превантивен ефект. И точно затова хората не са съгласни с него, защото няма да виждат полицая отдалеч и да вземат мерки да се правят примерни, покрай него, ами така полицая ще ги изненада и ще ги хване. Както беше обобщено от някой колега по-нагоре - Ако си спазвате правилата, няма от какво да се страхувата, или да го мислите дали се крият или не... Това със светците също е глупаво. Естествено, че може да се кара по правилата, няма никакъв проблем. Ще взема специално за тези хора, да си снимам едно клипче как карам из София (от единия до другия край примерно) без да наруша правилата никъде. И един друг съвет, пак към тях - гледаите малко по-далеч от носа си! Това, че вие не можете нещо, не значи, че и другите хора не го могат.

Поздрави на всички колеги!:cheers:

Fear
21-08-2009, 21:01
Стига глупости.. Ножове у вас имаш предполагам , да са ти искали разрешително при покупката им? Примера ти е адски нелеп.
Точно това с ножовете ми беше вторият приготвен пример.
Ти досега, колко души си заклал с кухненски нож? Николко?
Предполагам, няма и да заколиш, само че още утре с колата можеш да убиеш някого, 'щото си "преценил", че е безопасно да се кара със 150км/ч.

Аман от преценяващи убийци по пътищата! :brickwall:

---------- Post added at 21:01 ---------- Previous post was at 20:53 ----------

Хубаво го гледайте ТОЗИ КЛИП (http://www.youtube.com/watch?v=mEQyfjP-lZM) със звук, и после пак ми разправяйте за преценки! :angry1:

Wolfy
21-08-2009, 21:06
Колеги, това че не споделяме мнението, че полицаите са си добре в храстите, не означава, че сме хладнокръвни убийци и едва ли не караме с 200 извън населено място и със 120 в града! А рейсърът след като остави 20лв продължава смело напред до следващия храст, зад който какво - няма да има нищо...

Случка от миналата седмица:

Тунел. Ограничение 80. Возя се при приятел - той каара с около 80. Покрай нас минава бял румънски SLK, поне 50км/ч отгоре... На изхода на тунела един скрит отстрани полицай излиза и го спира... Ние усмихнати го подминаваме... Усмивките ни угаснаха в момента, в който вече по магистралата нямаше ограничения, по-ниски от 130. Движехме се със 120, пичът ни отмина като спрели. Скрилият се полицай вече е похарчил паричките и всичко е забравено... А този с Мерц-а явно беше страшно притеснен от катаджиите в храстите и гледаше да кара така, че да не го види никой... С 90... над ограничението...

tanatos
21-08-2009, 21:19
Точно това с ножовете ми беше вторият приготвен пример.
Ти досега, колко души си заклал с кухненски нож? Николко?
Предполагам, няма и да заколиш, само че още утре с колата можеш да убиеш някого, 'щото си "преценил", че е безопасно да се кара със 150км/ч.

Аман от преценяващи убийци по пътищата

Пак не си разбрал. НО наистина шанса да се случи нещо докато шофирам е по голям от шанса да заколя или застрелям някой. Въпреки,че ако нпкой влезе в къщата ми не бих се замислил.

Стига това с "убиийци по пътищата" . Моля те обясни ми разликата в това дали ще размажа някой с 120 или със 190? И в двата случая мисля, че резултата е ясен. По твойта логика всеки притежаващ кола е потенциален убиец? Разлика между потенциален убиец и убиец правиш ли? По логиката ти всички трябва да бъдем арестувани за подготовка на убийство.

Разводнихме темата много. Да се върнем на нея. Скритият полицай дали не е такъв "преценяващ убиец". Скрил се е зад храста, карам си аз със 140 примерно, скача изведнъж, стряска ме,и за да не блъсна него или някой в насрещоното нацепвам се в някое дърво и пуквам. Той е преценил,че може да е там и да е скрит ама на, аз съм се стреснал и е станала белята. Само не ми скачай с номера за реакцията, защото ако е животно ще мина през него. Или пък ако е човек..платното не е за пешеходци, още повече извън града...

Цяла вечер може да си даваме МАЛОУМНИ примери, защото и мойте са такива.
Щом в закона е ясно регламентирано как и къде могат да застават, да го правят,а не да заобикалят. Щом органите който се грижат за спазването на закона не го правят как гражданите да ги спазват? Ти полицай каращи и ползващи колани виждал ли си?

Stoyan Georgiev
21-08-2009, 21:35
Имат - 130 на магистрала - отделен е въпроса че много рядко можеш да видиш някой да кара под това ограничение......

имаш аутобани без ограничения все още ;)

ФЕРАРИСТ
21-08-2009, 21:39
имаш аутобани без ограничения все още ;)
Може и да има - някой.....някъде....влизал съм наскоро от 3 различни места в Германия, на границата им все едни и същи табели с указания за ограниченията виждам, а като карам из тия аутобани никаде не виждам че точно на тоя може на юруш....ся може и да има някой, за това не споря......

Stoyan Georgiev
21-08-2009, 21:55
Може и да има - някой.....някъде....влизал съм наскоро от 3 различни места в Германия, на границата им все едни и същи табели с указания за ограниченията виждам, а като карам из тия аутобани никаде не виждам че точно на тоя може на юруш....ся може и да има някой, за това не споря......

има има ;)

Fear
21-08-2009, 22:58
Пак не си разбрал. НО наистина шанса да се случи нещо докато шофирам е по голям от шанса да заколя или застрелям някой. Въпреки,че ако нпкой влезе в къщата ми не бих се замислил.

Стига това с "убиийци по пътищата" . Моля те обясни ми разликата в това дали ще размажа някой с 120 или със 190? И в двата случая мисля, че резултата е ясен. По твойта логика всеки притежаващ кола е потенциален убиец? Разлика между потенциален убиец и убиец правиш ли? По логиката ти всички трябва да бъдем арестувани за подготовка на убийство.

Разводнихме темата много. Да се върнем на нея. Скритият полицай дали не е такъв "преценяващ убиец". Скрил се е зад храста, карам си аз със 140 примерно, скача изведнъж, стряска ме,и за да не блъсна него или някой в насрещоното нацепвам се в някое дърво и пуквам. Той е преценил,че може да е там и да е скрит ама на, аз съм се стреснал и е станала белята. Само не ми скачай с номера за реакцията, защото ако е животно ще мина през него. Или пък ако е човек..платното не е за пешеходци, още повече извън града...

Цяла вечер може да си даваме МАЛОУМНИ примери, защото и мойте са такива.
Щом в закона е ясно регламентирано как и къде могат да застават, да го правят,а не да заобикалят. Щом органите който се грижат за спазването на закона не го правят как гражданите да ги спазват? Ти полицай каращи и ползващи колани виждал ли си?
Има значение дали караш със 120км/ч. или 190км/ч. и именно въпросът е в реакцията.
Защото 70км/ч. повече са 20м/сек. Ако нещо (бабичка, помияр, скрит катаджия) изскочи на 40 метра от теб докато караш със 120км/ч., ще имаш 2 секунди повече време за реакция, които ще ти липсват, ако караш със 190км/ч. Съответно ще реагираш и няма да убиваш никого. Това важи в още по-голяма степен, ако се кара, спазвайки ограниченията. Много ли е сложно? :roll:

Тези неща са от една хубава наука, викат й физика. И ако от катаджията има спасение срещу 20лв., от законите на физиката не можеш да избягаш - белята веднъж става. Толкова ли е трудно да го проумееете?! :brickwall:

С последната част от поста ти, за закона и спазването му от самите полицаи, съм напълно съгласен. Не спазват регламентите. Ама това до голяма степен е породено от факта, че си склонен да му бутнеш 20лв., вместо да си сложиш колана, мисля че вече нееднократно си го заявявал.
Ами докато има такива като теб, никога няма да се оправят нещата. Вие ще си им бутате рушветите, а те ще се крият по трънките, за да си ги просят. Това е.
Омагьосан кръг. :death:

tanatos
21-08-2009, 23:40
Има значение дали караш със 120км/ч. или 190км/ч. и именно въпросът е в реакцията.

Като има значение колите да излизат от завода ограничени.

Защото 70км/ч. повече са 20м/сек. Ако нещо (бабичка, помияр, скрит катаджия) изскочи на 40 метра от теб докато караш със 120км/ч., ще имаш 2 секунди повече време за реакция, които ще ти липсват, ако караш със 190км/ч. Съответно ще реагираш и няма да убиваш никого. Това важи в още по-голяма степен, ако се кара, спазвайки ограниченията. Много ли е сложно

Бабички, дядовци, добитък няма работа на пътното платно извън града(а в града извън зоните за пресичане,говорч за пешеходците, че и от тях ми еп писнало). Дивите животни са друга тема. От законите на физиката няма как да избягаш така е..

Ама това до голяма степен е породено от факта, че си склонен да му бутнеш 20лв., вместо да си сложиш колана, мисля че вече нееднократно си го заявявал.
Ами докато има такива като теб, никога няма да се оправят нещата. Вие ще си им бутате рушветите, а те ще се крият по трънките, за да си ги просят. Това е.

Никой насила не карам да взема(а и не само аз). Да ме арестуват за подкуп на длъжностно лице, да не вземат рушветите. Когато това стане може и да има промяна.Много ще се радвам да се случи, може и аз да се променя, както и много други.Засега обаче нещата са такива каквито са.

Fear
22-08-2009, 10:53
Просто няма смисъл да продължавам, с теб не може да се спори.
Хора като теб си променят мнението, едва когато е твъде късно.
Дано никога не се случва, но ако някой като теб, "преценил", че е безопасно да кара с висока скорост нарушавайки ограничението, отнесе твой близък, дали пак ще развиваш същите теории, че всеки може да си кара както прецени, а? :roll:

Аз се отказвам от този спор...

Old Fox
24-08-2009, 20:04
.
защото ако е животно ще мина през него. Или пък ако е човек..

Искам да видя как минаваш през: крава, елен, кон, прасе...

Щом не можеш да спреш при изскочил полицай, значи не караш със съобразена скорост. Теорията ти "аз си знам с колко да карам" отпада.

BLUE1
24-08-2009, 22:52
http://www.youtube.com/watch?v=YY4hICSiRa4

Fear
24-08-2009, 22:57
Искам да видя как минаваш през: крава, елен, кон, прасе...

Щом не можеш да спреш при изскочил полицай, значи не караш със съобразена скорост. Теорията ти "аз си знам с колко да карам" отпада.

http://www.youtube.com/watch?v=YY4hICSiRa4
Няма смисъл да се мъчите, онези са безсмъртни или ако не са, на тях няма как да се случи... :brickwall: