Log in

View Full Version : тропане отпред в ляво

ivo_red
17-08-2009, 22:54
колеги, след една седмица в която не съм карал колата,установих неприятна вест - гадно тропане от лявата страна на предницата. когато навия волана наляво на място се чува. надясно - не. когато спирам също се чува здраво. ясно е, че ще се ходи на доктор и без тва имам да сменям накладки, ама поне да ме ориентирате какво да чакам...:gruebel:

AntiLuuP
17-08-2009, 23:05
звучи ми на каре ама тва на място ... шок ...

455115
17-08-2009, 23:08
Чука ли ти в движение или само на място? Ако ти чука в завой,може би е каре, а ако ти чука на място като въртиш волана наляво - надясно е накрайник.Но това са само догадки, в сервиза ще ти кажат най-добре!

ivo_red
18-08-2009, 01:05
Чука ли ти в движение или само на място? Ако ти чука в завой,може би е каре, а ако ти чука на място като въртиш волана наляво - надясно е накрайник.Но това са само догадки, в сервиза ще ти кажат най-добре!

чува се и в движение в завой наляво и на място при по-силно въртене наляво:sad::tv:

Христо_Сираков
18-08-2009, 22:51
чува се и в движение в завой наляво и на място при по-силно въртене наляво:sad::tv:

хмммм имаме май еднакви симптоми аз ходих при доста майстори и никои не ми каза от какво е
сменил съм каре,накрайник,амортисьори тампон лагер на макверсона и пак си го има и започвам да си мисля че е лагер на главината че един ден даржах там докато въртяха волана и от там изтропа
но сега се позагуби тропането след 1 месец тропане т.е пукане и като се пребера от морето сменям лагер

ivo_red
19-08-2009, 10:18
хмммм имаме май еднакви симптоми аз ходих при доста майстори и никои не ми каза от какво е
сменил съм каре,накрайник,амортисьори тампон лагер на макверсона и пак си го има и започвам да си мисля че е лагер на главината че един ден даржах там докато въртяха волана и от там изтропа
но сега се позагуби тропането след 1 месец тропане т.е пукане и като се пребера от морето сменям лагер

най-интересното е, че преди не го правеше, поне не на място, а и в движение само в ляв завой с много дупки се чуваше едва доловимо.след 1 седмица некаране сега го има гадния шум дори и на място като я разклатя с ръце напред - назад:shock:
ако е лагер на главината не би ли трябвало да вие в движение?:calc:

KoRny
19-08-2009, 12:38
Аз май имам същия проблем и мисля,че е от тампон на носача или на нещо друго,щото звука е като някво пукане за момент при навъртане на волана...

tonov
19-08-2009, 12:47
най-интересното е, че преди не го правеше, поне не на място, а и в движение само в ляв завой с много дупки се чуваше едва доловимо.след 1 седмица некаране сега го има гадния шум дори и на място като я разклатя с ръце напред - назад:shock:
ако е лагер на главината не би ли трябвало да вие в движение?:calc:

Може да изглежда абсурдно, но провери за луфтове вътрешните накрайници на кормилната рейка.

ivo_red
19-08-2009, 13:38
Може да изглежда абсурдно, но провери за луфтове вътрешните накрайници на кормилната рейка.

почти 100% съм сигурен, че не е рейка, защото днес я покарах съвсем малко и гадният звук се чува при по-рязко отегляне и спиране при напълно изптавен волан. при спиране направо се тресе предницата:shock: :dunno:

Христо_Сираков
19-08-2009, 18:05
Аз май имам същия проблем и мисля,че е от тампон на носача или на нещо друго,щото звука е като някво пукане за момент при навъртане на волана...при мен не е защото са сменени с носача и пак го има пукането

Може да изглежда абсурдно, но провери за луфтове вътрешните накрайници на кормилната рейка.виж това не съм проверявал май но както казах като някои върти волана а аз държа карето от вътрешната част и ми се сртрува че там пука а може и да е разсейки на пукането незнам