PDA

View Full Version : Alfa 155 V6 TI DTM'93 by Tamiya - втори проект

Alfa User
19-08-2009, 22:45
Така, след първия ми опит да направя един свестен проект на Tamiya (http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29912&highlight=Tamiya) (със спорен успех), получих втори шанс. Моделчето е едно от последните вероятно - в e-bay вече ги няма, и затова ще се постарая доколкото мога да направя всичко както трябва. Този път работя с правилното лепило (на Tamiya) и с истински бои - не с някакви маркери като предния път :ranting:
Представям ви галерията със снимките, които проследяват развитието на настоящия ми проект - можете да я видите тук (http://picasaweb.google.bg/slyn4ogled/Alfa155V6TIDTM93ByTamiyaSecondProject#).
Спомням си, че имаше и други колеги с подобни моделчета, но така и не разбрахме какво стана с тях. Ще се радвам да споделите мнения и опит :handshake:

Old Fox
19-08-2009, 23:01
Щипките специални за модели ли са?
Аз за самолетчетата ползвам едни дървени за пране:-)

Alfa User
19-08-2009, 23:04
Не, не са специални - купих ги от Бриколаж, макар че след това видях че се продават и стойки за модели - с две щипки и лупа, но и това ми върши работа :)
Лошото е, че напоследък нямам никакво време за модела, и работя по съвсем малко - а и боите трябва да изсъхнат хубаво преди да съединя частите.

Furious 155
19-08-2009, 23:09
а самите бои откъде са? лак за нокти на места върши ли работа?

п.п. евала за ентусиазма и с втория модел...аз все още имам един Skyline R34 който ме чака да го започна...

kongogo
20-08-2009, 00:08
Евалата и аз ако имах нерви и аз щях да правя такива работи

Alfa User
20-08-2009, 00:24
Боите са специално за модели - на Model Master са, американски. Искам наистина да се получи добре, макар че по-големите детайли би трябвало да се боядисват с аерограф, а не като мен - с четчици, които оставят дири от влакната...
А търпението е най-важната част от целия процес - мога смело да кажа, че като седна да се занимавам с това нещо, и всичко друго остава на заден план. Всички ядове и тревоги поне за малко изчезват, и остава само чистото удоволствие да видиш как лека-полека изпод ръцете ти се получава нещо хубаво.
Ще се радвам и вие да споделите вашите проекти тук - може да се получи доста интересна тема.

Old Fox
20-08-2009, 09:15
Боите са специално за модели - на Model Master са, американски. Искам наистина да се получи добре, макар че по-големите детайли би трябвало да се боядисват с аерограф, а не като мен - с четчици, които оставят дири от влакната...
А търпението е най-важната част от целия процес - мога смело да кажа, че като седна да се занимавам с това нещо, и всичко друго остава на заден план. Всички ядове и тревоги поне за малко изчезват, и остава само чистото удоволствие да видиш как лека-полека изпод ръцете ти се получава нещо хубаво.
Ще се радвам и вие да споделите вашите проекти тук - може да се получи доста интересна тема.
Между другото на Revel боите като ги разредиш достатъчно почти не остават следи с четка, но наистина с аерограф си е много по-добре.
Супер разтоварващо е прав си.

П.П. Като каза проекти - случайно попаднах в нета на онзи Ми-24 от авиошоуто http://www.hobymodels.com/catalog/index.php?cPath=30_73&sort=2a&filter_id=43
Гледах го, гледах го и го затворих:-) Тия не са хора 200лв да му искат.

Ми-24 (http://www.internetmodeler.com/2004/february/first-looks/tru_mi-24v.php)

Alfa User
20-08-2009, 20:59
Стига бре, тъкмо бях забравил тая ненормална цена. Хората за тия пари си купуват 155 DTM 1:10 със RC и моторче с етилен (тва ли беше ?!? или етанол ?!?)
А тия бои не пише с какво е препоръчително да се разреждат и предпочетох да не рискувам...

Old Fox
20-08-2009, 21:34
Етанол е, етанол:-)

Иначе аз съм възхитен от Revel седят повече от 6 години. Като ми затрябват ги разреждам с квото дойде вкл. и разредител за нокти. Става пирфе;-)

Alfa User
29-08-2009, 01:32
Тъй, качих малко ъпдейт в галерията със снимките от проекта. Вече съм на фаза "стикери" - белким и моделчето качи малко мощността от тях :tooth:
Стикерите са също толкова кофти и падат, както и предния път - модела наистина е стар, затова и изчезна май от търговете... Ще залепя което както може, и после покривам с лак, за да няма загуби като миналия път.
С ужас обаче установих две неща :
- загубил съм нейде антените за тавана, и
- предното стъкло е спукано доста грозно - забелязах че предната колона на шофьорската врата е леко огъната, и вероятно в следствие на същото напрежение, се е спукал и джама :( Мноооого кофти ... иде ми да :mf_Flush:
Инак с оригинално лепило нещата са къде-къде по-добре - стоповете и фаровете сега изглеждат перфектно почти :th_up:

Alfa User
30-08-2009, 13:55
С голямо удоволствие мога да съобщя, че проектът е завършен !
Цялата история по сглобяването и разкрасяването можете да видите в галерията със снимки (http://picasaweb.google.bg/slyn4ogled/Alfa155V6TIDTM93ByTamiyaSecondProject#).
Благодаря на всички за вниманието, надявам се да ви е харесало как се получи завършеното моделче :)

kongogo
01-09-2009, 12:32
Евалата със здраве да си го буташ :bad_evil:
Ташака на страна много добре се е получило!

Alfa User
01-09-2009, 20:07
Мерси!
Спомням си, че имаше колеги, които работеха по техни модели преди време - ще се радвам, ако можем да направим една обща галерия накрая ;)

ScuderiaAlfaCorse
02-09-2009, 22:29
Мноого яко е станало !!! :rockon:
Поздравления за положения труд и нерви ;)