Log in

View Full Version : REMUS или DRAGON гърне

MONI
27-02-2006, 15:46
Значи днес случайно се наврях в сайта на REMUS и има един банер дето има звуци на няколко коли със и без такова гърне......най-интересното е че се оказа че Сеат Ибиза имаше най-изродския звук:
http://www.remus.at/remus.php?ln=1
Гледах като за моята Алфа има два вида гърнета 250 и 350 Евро та понеже ми се виждат много тия пари ( http://www.heed-auto.com/Remus.htm ) а пък и сигурно тук ще са по-скъпи от цената на сайта дали ефекта като звук Драгон може да го докара и на какви пари, а и другото което ме интересува е какво точно има в тия гърнета та го вадят тоя звук.

gigi
28-02-2006, 00:04
Аз оня ден говорих с Драго и каза че за около 200 лв прави спортно задно гърне без накрайник който ако искаш ти си избираш и ти го слага. Та ще вида кога ще ходя и аз.

valjo
28-02-2006, 00:27
Аз оня ден говорих с Драго и каза че за около 200 лв прави спортно задно гърне без накрайник който ако искаш ти си избираш и ти го слага. Та ще вида кога ще ходя и аз.
ако е като на Бобо ... ше плашиш гаргите.... :)

MrX
28-02-2006, 09:21
което ме интересува е какво точно има в тия гърнета та го вадят тоя звук.

точния въпрос е какво точно няма та вади тоя звук :twisted: :twisted:

Bobo
28-02-2006, 10:54

Държа да отбележа че си голем ламер ма тва си го знаеш :twisted:

Значи на Насо генерацията е същата като мойта но е на друг диаметър плаши ли гаргите с нея :?: Това как ще звучи колата зависи много от диаметъра и самия мотор :wink:

Bobo
28-02-2006, 10:55
Значи днес случайно се наврях в сайта на REMUS и има един банер дето има звуци на няколко коли със и без такова гърне......най-интересното е че се оказа че Сеат Ибиза имаше най-изродския звук:
Гледах като за моята Алфа има два вида гърнета 250 и 350 Евро та понеже ми се виждат много тия пари ( http://www.heed-auto.com/Remus.htm ) а пък и сигурно тук ще са по-скъпи от цената на сайта дали ефекта като звук Драгон може да го докара и на какви пари, а и другото което ме интересува е какво точно има в тия гърнета та го вадят тоя звук.

Бате Драгон ще ти докара по-добър звук на половин цена :wink:

gigi
28-02-2006, 13:19
Нали знаеш аз колко харесвам да бучи много. Та Драго за мене ще направи съвсем леко бучащо гърне. На Ланчата още не мога да и се нарадвам хем е с обикновенни гърнета, но как ги направи хем е тиха хем има съвсем лек басов звук, мноо и се кефя. :D

MONI
28-02-2006, 13:41

Еми супер .....200-250 лева е много добра цена пък и аз искам да е нещо средно като звук, че като тръгна на дълъг път да не карам с шлемофон ама пък и дети казва Гиги май по -басово е най-добре

П.С. Нещо коментирахме за клубни отстъпки....май нема развитие, все тая де къде беше адреса на Драгон???

Mury
02-03-2006, 13:44

Еми супер .....200-250 лева е много добра цена пък и аз искам да е нещо средно като звук, че като тръгна на дълъг път да не карам с шлемофон ама пък и дети казва Гиги май по -басово е най-добре

П.С. Нещо коментирахме за клубни отстъпки....май нема развитие, все тая де къде беше адреса на Драгон???Монка тва за отстъпките беше майтап бре а иначе се намира в едно хале с Цунами/ако го знаеш къде/ е иначе срещу зеленчуковата борса в Слатина :wink: :wink: :wink:

MONI
02-03-2006, 13:52
Монка тва за отстъпките беше майтап бре а иначе се намира в едно хале с Цунами/ако го знаеш къде/ е иначе срещу зеленчуковата борса в Слатина

А то тва за отстъпката беше информативно иначе са ше видим дали тва гърне Суперспринт на Декстер дали ше може да го прерави Драгон за моята кола, че като се рових из и-нет останах с впечатлението, че е за БМВ 3ка купе като на Евгени.

Bobo
02-03-2006, 13:55
Монка тва за отстъпките беше майтап бре а иначе се намира в едно хале с Цунами/ако го знаеш къде/ е иначе срещу зеленчуковата борса в Слатина

А то тва за отстъпката беше информативно иначе са ше видим дали тва гърне Суперспринт на Декстер дали ше може да го прерави Драгон за моята кола, че като се рових из и-нет останах с впечатлението, че е за БМВ 3ка купе като на Евгени.

Абе той ще го преправи ма след тва незнам дали гърнето ще вади тоя звук който трябва и според мен неговите гърнета са по-добри!

MONI
02-03-2006, 14:09

Абе той ще го преправи ма след тва незнам дали гърнето ще вади тоя звук който трябва и според мен неговите гърнета са по-добри!

Ми знам ли и аз кво да правя вече иначе Суперспринта е на добра цена ......ше взема да се разходя утре до Драгон той май най-добре ше ме посъветва........че нали моята е и с малък мотор та незнам кви са опциите за звук

JK
14-09-2007, 18:56
Не разбирам много, затова искам да попитам, тези спортни гърнета освен, че вадят як звук нещо друго правят ли - в смисъл дали се подобрява варвежа на колата и ако е така до каква степен ? :)

nasty
14-09-2007, 19:38
ако е от начало до край да дига кончета,само крайно май не...

Naso
14-09-2007, 20:28
Това с дигането на кончетата я го има, я не :) Но колата се развърта по-бързо... поне аз така си мисля, като гледам мойта :)

И хора четете бе, тая тема е стара като света !

JK
15-09-2007, 09:04
Това с дигането на кончетата я го има, я не :) Но колата се развърта по-бързо... поне аз така си мисля, като гледам мойта :)

И хора четете бе, тая тема е стара като света !

Съжелявам, но не можах да намеря в този раздел тема, в която да е описано как става цялата работа с гърнетата, също и какъв е крайният резултат.

raiders
15-09-2007, 16:27
HORMANN- такова е моето и ме кефи, разбира се колата така я купих от Германия, но разгледах сайта им и работят с Алфа :D

145QVision
29-09-2007, 16:15
а какво ще кажете за Туистър? И да питам нещо, понеже ми предложиха 2 вариант за резонатор- единия е обикновен, а другия има някаква тапа вътре (която щяла да задържа леко газовете и ламбда сондата да работи добре и на високите обороти). Кой от двата да избера? и вярно ли е,че с обикновен резонатор ще имам проблеми при високите обороти?

ShoxXx
29-09-2007, 17:21
Някой много си е измислял за тази тапа в резонатора.

145QVision
29-09-2007, 19:30
Някой много си е измислял за тази тапа в резонатора.
Ама той ми я показа бре....аз си го кръстих тапа....незнам точно как се казва...ама това беше по-скъпия вариант, който ми препоръча (в крафт е това)....за това и питам....идея си нямам.

Итова крайно гърне Туистър , което си харесах (английско било btw) някой чувал ли е марката и впечатления има ли? 270 лв е иначе...

ShoxXx
29-09-2007, 19:36
Отиваш в ЕМ-комплект 33 и там им обясняваш на хората какво искаш и те ще ти направят всичко за далеч по-млако пари.

Ако искаш генерация, която да ти е изчислена и да има голям ефект - Драго.

Bobo
30-09-2007, 22:20

Опс изчисляват ги и ги правят в Екстрийм Тунинг :wink: Демек пак драго ма той е по изпълнението в което е цар :wink:

mitaka_cs
30-09-2007, 22:34
REMUS + BOXER = ЧУДОВИЩЕ Но DRAGON го знам от приятел и също е добър избор 8)

ShoxXx
30-09-2007, 22:40

Опс изчисляват ги и ги правят в Екстрийм Тунинг :wink: Демек пак драго ма той е по изпълнението в което е цар :wink:

Добре де... :oops:
Трябва ми малко време доакто свикна да казвам "Extreme Tuning".

P.S. A ти знаеш ли, че на Нишава тунинг магазина до магазина за мотори се казва "Extreme tuning"?

Bobo
30-09-2007, 22:47

P.S. A ти знаеш ли, че на Нишава тунинг магазина до магазина за мотори се казва "Extreme tuning"?

Хмм може ма фирмата сигурно е "Чаушев и сестра ми пенка" ша ги съдя :lol:

proper
01-10-2007, 23:10

Хмм може ма фирмата сигурно е "Чаушев и сестра ми пенка" ша ги съдя :lol:

баси, тва е до студиото ми и не съм обърнал внимание досега, а си лафим секи ден :):) утре ше ги питам :):):)

alfa_R
03-10-2007, 16:02
а какво ще кажете за Туистър? И да питам нещо, понеже ми предложиха 2 вариант за резонатор- единия е обикновен, а другия има някаква тапа вътре (която щяла да задържа леко газовете и ламбда сондата да работи добре и на високите обороти). Кой от двата да избера? и вярно ли е,че с обикновен резонатор ще имам проблеми при високите обороти?

Вземи си това с тапата (филтъра, така казаха тия от Крафт), много по-тихо е и не дрънчи. Заслужава си парите!

145QVision
03-10-2007, 17:16

Вземи си това с тапата (филтъра, така казаха тия от Крафт), много по-тихо е и не дрънчи. Заслужава си парите!

Него взех....а btw - ти ли беше там когато ми даваха цени? Събота?