PDA

View Full Version : не пали като я напече слънцето



bisco
22-08-2009, 19:44
Здрвейте, незнам дали някой е имал проблем като моя но не открих подобна тема. Значи карам Алфа Ромео 155 1.7 16v основно на газ. Същноста на проблема е че като я напече слънцето колата и не вече палена за деня отказва да запали. При подаване на контакт не изгасва лампата за инжекционна, при дърпане си запалва няма проблем. Интересното е че това го прави само ако колата е била на слънце. ако е била на сянка или е сутрин няма проблем.

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

Преди една година като я копувах колата беше със запушени дюзи ни ги почистих още тогава, а и ако е от дюзите проблема, какво общо има слънцето?

vesak
22-08-2009, 20:12
И аз имах подобен проблем колега но при мен няма ше значение дали стои на слънце или на сянка когато решеше не палеше и си светеше лампата за ижекциона, но сама се оправи след 2,3 дена. Скоро я водих на диагностика, но нищо не намериха и остана загадка от какво е. Дасе надявам повече данеми направи така ако намериш проблема пиши да знам и аз ако се случи отново какво да правя. дори и тема писнах ако искаш разгледаи я може да намериш нещо инт. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37301

bisco
23-09-2009, 19:36
Днес останових как да заобикалям проблема и да успявам да запаля. След като ми
направи отново номера извадих буксата на някакъв датчик намиращ се точно преди дебитомера. При последващия опит да запаля лампата за инжекторите не светеше и колата запали веднага.
Някой може ли да ми каже какъв е този датчик (предполагам за температура на въздуха ) и защо се влияе от слънцето? Дали е повреден и как да го проверя ?
Също ме интересува колко стува и мога ли да си го сменя сам?Предварително благодаря.