View Full Version : Съвет относно обжалване на АКТ
digitalundgrd
23-08-2009, 09:17
Колеги днес след нощно дежурство ме спипаха гадовете на надлез Надежда. Според тях съм се движел със 79км/ч(3т и 100лв), а според мен бях със 70км/ч (без отнемане на точки)...Имаше кола пред мен...Писах възражение, че скоростта на радара е на колата пред мен, а не моята :shock: , но не знам дали направих грешка като се подписах на акта...:idea2:
В акта господата полицаи са писали, че съм се движил самостоятелно на пътя и едва ли не става моята срещу тяхната дума дали е имало кола пред мен или НЕ.... :-|
Какво да правя...Утре (понеделник) да ходя ли в КАТ да пиша някакви допълнителни възражения и тн...Какво мога да напиша, така че везните да натежат в моя полза?
Трябваше ли да се подписвам на акта или по-точно : това, че се подписах означава ли, че едва ли не съм си признал вината??!? :guillotine:
И все пак, ако нещата са без никакъв шанс да почна да търся връзки в КАТ, докато е време, а не да загубя ценно такова в писане на възражения и бумащина и накрая да пия една студена водица :pig:
Не са занимавай с глупости.
Аз се жалвах, ходих и с адвокат (за превишена скорост с отнемане на книжка).
Акта ми беше написан в 17.57 на ботевградско а имах запис от камерата на бизнес парка че излизам в 18.06.
Хич не се и трогнаха (записите не въжяли?).
Един колега - изпреварват го на Диканя - и него спират уж с 130+ (изпреварващия не спира).
Отива на съд - 2 пъти - обжалва потвърждаването на "присъдата" - НИКЪФ ефект - само потроши 1500лв...
Плащай си и си карай
Ако имаш връзки/познати в КАТ - там действай. Българския съд и чеп за зеле не става!
Не си направил грешка, че си се подписал. От възражения няма смисъл. Изчакай си наказателното постановление и го обжалвай. Междувременно пробвай да го завериш безсрочно, така можеш да си караш колкото искаш и без да си взимаш талона.
А това да спрат следващата кола, когато не могат да спрат нарушителя май е честа практика - и аз пострадах така на Дупница. Айде сега да се включат светците и противниците на детекторите!
BillyBoy`
23-08-2009, 12:26
Колеги днес след нощно дежурство ме спипаха гадовете на надлез Надежда. Според тях съм се движел със 79км/ч(3т и 100лв), а според мен бях със 70км/ч (без отнемане на точки)...Имаше кола пред мен...Писах възражение, че скоростта на радара е на колата пред мен, а не моята :shock: , но не знам дали направих грешка като се подписах на акта...:idea2:
В акта господата полицаи са писали, че съм се движил самостоятелно на пътя и едва ли не става моята срещу тяхната дума дали е имало кола пред мен или НЕ.... :-|
Какво да правя...Утре (понеделник) да ходя ли в КАТ да пиша някакви допълнителни възражения и тн...Какво мога да напиша, така че везните да натежат в моя полза?
Трябваше ли да се подписвам на акта или по-точно : това, че се подписах означава ли, че едва ли не съм си признал вината??!? :guillotine:
И все пак, ако нещата са без никакъв шанс да почна да търся връзки в КАТ, докато е време, а не да загубя ценно такова в писане на възражения и бумащина и накрая да пия една студена водица :pig:ако си заснет със камера няма спасение имаче е трябвало да деистваш веднага ако си имал връзки остане ли да чакаш на следващия ден или след няколко дена шанса да успееш е много малък
Колега вс свърши. Или се примеряваш или търсиш връзки незабавно за да се действа. Не е трябвало да подписваш. С адвокати има шанс, но и разноските едно друго. ще кажа едно кофти...
ако си заснет със камера няма спасение имаче е трябвало да деистваш веднага ако си имал връзки остане ли да чакаш на следващия ден или след няколко дена шанса да успееш е много малък
А ако камерата е незаконна?:calc:
digitalundgrd
23-08-2009, 13:18
Нямаше камера. А ранният час около 8 сутринта в Неделя ми "върза ръцете" така да се каже да звъня по телефона на познати (на които сега ще звънна).
А защо не е трябвало да подписвам...? Нали съм си написал възраженията, че не съм съгласен с акта...
e то там седят всеки ден, мен на Владимир Вазов ме спряха със 75 мисля, и след като разбрах, че радарите им седят на 70 вече и там карам с толкова, иначе преди си карах с 80, аз поне минах само с акт 10лв. забравил съм си талона за преглед, печени излезнаха, след 2 ходене до кат си ги платих, идеята ми е отиди си на датата след 1 месец точно, за 2ч. ще минеш на кат, плати си и не се занимавай, губене на повече време, нерви и пари според мен...
Колега вс свърши. Или се примеряваш или търсиш връзки незабавно за да се действа. Не е трябвало да подписваш. С адвокати има шанс, но и разноските едно друго. ще кажа едно кофти...
Дори и да не подпише акта пак си е валиден,защото те ходят по двама или трима и си стават свидетели един на друг.Може и да не са прави и все пак на тях вярват и върви се оправяй.
BillyBoy`
23-08-2009, 14:23
А ако камерата е незаконна?:calc:Не вярвам камерите със които полицаите ни заснемат нас нарушителите да са незаконни:th_up:
Stoyan Georgiev
23-08-2009, 14:37
да не отварям нова тема, каква е процедурата при загубена шофьорска книжка ?
талона е в мен...........
някой ми каза някаква глоба от типа на 200 лв , това вярно ли е ? в крайна сметка е само 1 загубен документ...
ФЕРАРИСТ
23-08-2009, 14:47
Баси, за куките камерата е достатъчно да ти лепнат акт или глоба, а когато искаш да ползваш камера срещу тях - не важело и не ставало за доказателство......как да не си умреш от кефче......
AntiLuuP
23-08-2009, 17:35
Баси, за куките камерата е достатъчно да ти лепнат акт или глоба, а когато искаш да ползваш камера срещу тях - не важело и не ставало за доказателство......как да не си умреш от кефче......
Абе и камерите на кат не са от най законните и ако ги съдиш пак има шанс да ти падне акта понеже камерите с радарите не били минали през НИМ мисля че се водеше ... така четох някъде ...
WarsteineR
23-08-2009, 20:16
Само да ти кажа, че на адвоката ще трябва да му платиш едно 200-250 кинта .. сам ако обжалваш.. незнам, не съм пробвал. Успех :)
Не вярвам камерите със които полицаите ни заснемат нас нарушителите да са незаконни:th_up:
Не е за вярване, но в много случаи е факт.:devil:
често са изпуснати сроковете за проверка, така един пр се размина, да не му вземат книжката...
Не си направил грешка, че си се подписал. От възражения няма смисъл. Изчакай си наказателното постановление и го обжалвай. Междувременно пробвай да го завериш безсрочно, така можеш да си караш колкото искаш и без да си взимаш талона.
А това да спрат следващата кола, когато не могат да спрат нарушителя май е честа практика - и аз пострадах така на Дупница. Айде сега да се включат светците и противниците на детекторите!
Наказателното постановление не подлежи на обжалване на основание чл. 189 ал.5 от ЗДвП...в момента съм с 2 такива:evil:
Наказателното постановление не подлежи на обжалване на основание чл. 189 ал.5 от ЗДвП...в момента съм с 2 такива:evil:
Чл. 189. (1) Актовете, с които се установяват нарушенията по този закон, се съставят от длъжностните лица на службите за контрол, предвидени в този закон.
(2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до доказване на противното.
(3) Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи, от министъра на отбраната, от министъра на транспорта и от кметовете на общините или от определени от тях длъжностни лица съобразно тяхната компетентност.
(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
(6) За неуредените в този закон случаи по съставянето на актовете, издаването и обжалването на наказателните постановления и по изпълнението на наложените наказания се прилагат разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания.
(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При връчване на наказателното постановление водачът задължително представя валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство.