View Full Version : Вьпрос-колко масло да налея?
Колеги,колко масло сьбират вашите скоростни кутии-аз сипах 2 литра-както е по книжка,плюс добавка-150мл и не ми преля от пробката,а остана 2 прьста под нея.Кажете-нормално ли е това или да си купувам 1литьр и да доливам?
Furious 155
23-08-2009, 11:26
Колеги,колко масло сьбират вашите скоростни кутии-аз сипах 2 литра-както е по книжка,плюс добавка-150мл и не ми преля от пробката,а остана 2 прьста под нея.Кажете-нормално ли е това или да си купувам 1литьр и да доливам?
ами по книжка мисля дават да е 2 литра маслото на скоростите на ТС моторите... таз добавка за какво ти е ???
ами по книжка мисля дават да е 2 литра маслото на скоростите на ТС моторите... таз добавка за какво ти е ???
Добавката е на STP-има я по бензиностанциите-ако не си вьобразявам с нея превключва по-добре и ми изчезна шума 1 скорост-то си беше направо вой.
Никои ли не си е сменял маслото скоро?!
Аз го смених и 2-та литра си стигнаха.
Купи още 1 шише масло , долей малко и това е.
mimouzunov
24-08-2009, 13:16
Скоростите по каталог събират 2 литра!!! Реално обаче за да доиде нивото където трябва се наливат 2.5 литра (два литра и половина!!!!) От опит го казвам защото за три седмици трябваше два пъти да го наливам (ремонтираха се карета реики...) Става въпрос за 2.0 8в двигател...
Бе за да не пускам нова тема,я кажете какво масло си сипвате в скоростните кутии.На моята й дават Тутела ZC 80,обаче в каталога на тутела такова масло няма.Казаха ми,че не се произвеждало вече и го замествало ZC 75.Обаче 80 трябва да е полусинтетика,а това 75 е синтетика.Та...,да го сипвам ли,кво да го правя?
thecleaner
04-09-2009, 20:02
Бе за да не пускам нова тема,я кажете какво масло си сипвате в скоростните кутии.На моята й дават Тутела ZC 80,обаче в каталога на тутела такова масло няма.Казаха ми,че не се произвеждало вече и го замествало ZC 75.Обаче 80 трябва да е полусинтетика,а това 75 е синтетика.Та...,да го сипвам ли,кво да го правя?
Сипвай правилно са ти казали.
Добре,сипвам,и без това вече го купих:D
Добре,сипвам,и без това вече го купих:D
Шъ мъ умориш :lol:
Е миии,квот стане:roll2:
П.С.Чух се с човека;)
Сипвай смело и не се плаши това ти е маслото за скоростите според предписанията на пройзводителя.:razz:
Другата седмица го слагам:drive:
Аз карам с Morris в скоростите и съм много доволен.
Колеги,интерисува ме някой знае ли програма за алфаромео/нещо като "АLTODATA" или "MAKROKAT" за форд/.:wow:
Благодаря предварително!
Колеги,интерисува ме някой знае ли програма за алфаромео/нещо като "АLTODATA" или "MAKROKAT" за форд/.:wow:
Благодаря предварително!
Autodata e колега.:razz:
В алтодатата има неточности.Затова питам за програма само за алфа.
Абе на вашите къде се намира пробката за наливане.Моята има 2 пробки за източване/за скоростите и диференциала/,но за наливане,йог:unsure:.След 15ина минути оглеждане и напипване най-накрая намерихме щека за нивото,до която се стига естествено основно с напиване.Предполагам оттам се налива и това хич не ме кефи:ranting:.Но като видях,че маслото е абсолютно бистро и на МАХ,реших,че някой преди мен се е постарал да го смени и го оставих така за сега:-D.
мойта е отпред до един датчик
П.С и аз сипах ZC75
Колеги, открехнете ме за тези добавки за скорости, че ние със транзаксиалите както знаете вечно имаме проблеми с превключване и такива неща. Та кажете какви добавки има за скорости и да речем има ли значение, че нашите скоростни кутии карат с пълна синтетика? :upsidedwnsmiley:
Аз сьщо налях пьлна синтетика и си сипах една приставка на STP за скорости-може да се слага и на минерални и на синт масла-купих я от ЕКО-21 лв-изчезна ми шума на 1-ва,май има смисьл
---------- Post added at 11:22 ---------- Previous post was at 11:19 ----------
Абе на вашите къде се намира пробката за наливане.Моята има 2 пробки за източване/за скоростите и диференциала/,но за наливане,йог:unsure:.След 15ина минути оглеждане и напипване най-накрая намерихме щека за нивото,до която се стига естествено основно с напиване.Предполагам оттам се налива и това хич не ме кефи:ranting:.Но като видях,че маслото е абсолютно бистро и на МАХ,реших,че някой преди мен се е постарал да го смени и го оставих така за сега:-D.
Сега си погледнах книжката-твойто май наистина се налива от пробката
На V6 има "пръчка" за скоростите, както на двигателя и оттам се налива - не е проблем с подходящите инструменти да се направи...