PDA

View Full Version : проблем скорости 145-1.6 боксер

d840
24-08-2009, 14:20
колеги помагаите ! колата е 145 1.6 боксер.. до днес всичко си беше добре... карах си колата няма ядове... спрях за малко качвам се и кжо да вида... лоста за скоростите леко исместен в дясно.... 1 ва стои се едно съм на 3-та и така се редуват скоростите... по принцип нищо толкова притеснително, но 5 -та и задна скорост.... изчезнаха... няма ги... карам до 4-та вси4ки скорости си влизат екстра но 5-та и задна няма... някакви идеи??? до колкото си спомням съм на жила отдоло на скоростите данеби да се е откачило некое... а канали немаме .. зариха ги :death: .... и пусто спортно окачване не мога да се завра отдоло...:not-fair:

markoff
24-08-2009, 15:37
И моята беше така.
Не се плаши.

---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Махаш пластнасата м/у седалкита и ще видиш в основата на скоростния лост една планка, която се е откачила от корпуса има четири гайки които я крепят тая планка. Затягаш ги здраво и гас.
След като го направих разбрах, че може да се извади само маншона на скоростния лост(цялата пластмаса бая трудно излиза) няма как да ти го опиша.

d840
24-08-2009, 19:11
колега свалих я пластмасата с малко зор :)... но отдолу имам въздухоотвод за духалката дето ми за задните пасажери.... ивидях само 2 от болтовете на нещо като планка... но са си стегнати яко... маи нее от това... за съжаление голямо мое... :guillotine:

markoff
24-08-2009, 19:39
Извинявай, ама има и един гумен маншон под пластмасата в основата на лоста, той се маха и под него.
Ако си го махнал и него и планката си е на място не зная от какво е дано не излеза много скъп ремонта.

d840
25-08-2009, 23:01
мерси колега :)... но не беше от това :(... качих колата и на канал и жилата до колкото видях са здрави... но като разгобих кожита там по скоростния лост, видях че от долу на ябълката в основата на лоста е счупена пластмасовата стулка... дали може от това да е целия проблем ???? и чак па лоста да се измести ????

ivan dimitrov
26-08-2009, 11:13
---

markoff
26-08-2009, 11:15
http://clubalfaromeo.com/forum/search.php?searchid=763245

George.
26-08-2009, 13:21
Колеги незнам дали е тук мястото но и аз имам проблем със скоростите (145 1.6 boxer) , но моя проблем е 4е лоста се движи много трудно, дали е от жилата... отварял съм от към купето и го пръсках със WD малко подобрение имаше но за кратко и пак е сущото ..... мерси !

d840
03-09-2009, 20:24
колеги погледнах втулката ( свалих я ) ... и нее от нея рпоблема... сичко се е изместило надесно.... давайте предложения:bowdown: помагайте:please:

kolev
04-09-2009, 09:59
ами направи една снимка и пробвай така както е без маншона да включиш 5-та и гледай къде отива лоста и какво става.

---------- Post added at 09:59 ---------- Previous post was at 09:51 ----------

Колеги незнам дали е тук мястото но и аз имам проблем със скоростите (145 1.6 boxer) , но моя проблем е 4е лоста се движи много трудно, дали е от жилата... отварял съм от към купето и го пръсках със WD малко подобрение имаше но за кратко и пак е сущото ..... мерси !

колега, като покараш 10-тина километра по-добре ли влизат скоростите.ако е така ,направо си провери маслото на скоростната.

Mury
04-09-2009, 10:02
проблема е в скоростите,а не в лоста:crazy::crazy:вътре има една шпилка с пружина,която връща лоста-вероятно е счупена,аз го имах този проблем на мойта.лошото е че трябва да се сваля кутията:dyrvo_v_kenefa:

d840
06-09-2009, 12:27
лоста стои в свободно положение изместен на дясно... се едно съм го бътна да екарам 5-та или задна... не може да доиде на местото си.. бутам го но не иска ... като вкарам 1-ва се едно съм на 3-та (така стои лоста) ..... и повече на ляво не иска... свалих маншона и като тръгна да вкарвам 5-та или задна, не може, защото няма на къде вече лоста да се измести нядясно... има там 1 малка щанга която опира вече в ламарината дето е около лоста.... имам чувството че ако набарам гаргите и я искрива тая ламарина 6е влезнат 5-та и задна... ама неее тва решението...