Log in

View Full Version : здр колеги.искам да ви питам като по разбиращи от мен

kzendar
25-08-2009, 10:59
имам Алфа 156 2.4л JTD 136-коня.
понеже са наслушах на изказванията на мои колеги-от работата ми де,приятели,роднини и т.н-относно това с какво масло трябва да си карам колата.и така понеже тук съм чел доста професионални мнения и затова се обръщам към вас колеги моля обяснете ми кое е най-доброто за този модел.

п.с-и моля отнесете се с сериозност към въпроса ми защото наистина ме вълнува точно това ,а и утре отивам да го сменя така че май оцелия точния момент да ви питам.

Stoyan Georgiev
25-08-2009, 11:07
selenia мисля

отиваш и питаш за твоя двиг. коя селения е най-добра, би трябвало да е 5в40 но може да бъркам

агип чувам са добри

DerMeister
25-08-2009, 11:08
Ако имаш книжка към колата, там си пише...

VFTI
25-08-2009, 11:15
Има адски много масла на пазара... От 10лв. литъра до над 100лв. литъра... Като най-доброто масло за твоята кола може да се определи единствено от цената която си готов да платиш...

Иначе най-лесното е да отвориш капака и да видиш какво масло пише там и просто да си го закупиш...

Иначе има варианти според състоянието на двигателя ти, сумата която си готов да дадеш и качеството на маслото което искаш :):)

КОнкретно се препоръчва да караш с Selenia WR 5w40, но ако си на повечко км. може да минеш на полусинтетика 10в40, примерно Agip T.D 10w40....което е и по-евтино...Варианти много :)

fred
25-08-2009, 16:57
А ако ползваш и търсачката ще видиш колко много има изписано във форума за маслата....