Log in

View Full Version : Проблем с предницата

glock26
27-08-2009, 07:12
Здравейте колеги,
досега съм имал 3 алфи и тази е първата която се разтропа отпред. Да Ви споделя какъв е проблема: почна да тропа отпред отдясно-отидох на майстор и се оказа вътрешен кормилен накрайник,смених го и отдясно вече няма никакво тропане,обаче отляво стана нещо страшно. Сега при всяко тръгване се чува един удар,при натискане на спирачката също,върнах се при майстора и човека само дето не я обърна по таван,всичко провери-луфтове никаде?! Имам чувството че нещо ще се разглоби и това е при всяко тръгване и спиране. Незнам какво да правя. Този удар се усеща направо на педалите долу.Моля Ви ако някой има опит или предположение да ми помогне къде да търся?!
Желая приятен ден на всички!

AntiLuuP
27-08-2009, 14:51
Амортисьор :? Каре :?

acko88
27-08-2009, 15:06
На мен на старата ми 146-ца се получаваше тропане от рейката,беше изпаднал единия болт на рейката и тропаше при тръгване спиране и въртене на волана

trustworthy
27-08-2009, 15:09
Тампоните на двигателя гледахте ли ги?

glock26
27-08-2009, 18:28
Няма тампон който да има луфт! Всичко проверихме. Като се върти волана нищо не пука, но ми се струва че е станал по твърд. Абе вече не знам аз ли си внушавам,но ме е страх да не стане нещо защото си возя детето с тая кола. Мерси на всички, чакам още предположения, след това ги казвам на майстора и проверяваме.:furious:

acko88
27-08-2009, 20:22
Няма тампон който да има луфт! Всичко проверихме. Като се върти волана нищо не пука, но ми се струва че е станал по твърд. Абе вече не знам аз ли си внушавам,но ме е страх да не стане нещо защото си возя детето с тая кола. Мерси на всички, чакам още предположения, след това ги казвам на майстора и проверяваме.:furious:

Незнам какво да ти кажа човек,карай по-лекичко докато несе установи проблема,в момента и мойта предница тропа трака и направо се изяждам от яд защото преди 1 седмица сложих чисто нови носачи и биаледки в понеделник ще сменя и кормилните накрайници и реглаж ако и тогава тропа незнам :no:

BillyBoy`
27-08-2009, 23:27
я вземи си провери дългия болт които минава през гредата

Vlado_PK
28-08-2009, 00:12
Тампоните на двигателя гледахте ли ги?
И аз това щях да питам!Че при мен от един тампон така тропаше направо ми беше на премисъл дали няма да падне мотора някъде а също и на щангата която държи мотора и бяха скъсани тампоните

glock26
29-08-2009, 10:36
Има още нещо което ми прави впечатление-волана е доста по твърд! Ако го завия докраи и давам газ си се въртя в кръг, не се връща сам. Явно е нещо оттам проблема.

ANGOR
29-08-2009, 13:18
Колега пробвай лагера на тампона на амортисьора. Изглежда ето така - http://www.axm-auto.com/image_display.php?img=prod_img/1158991385_c086.jpg и се намира между тампона на амротисьора и пружината.

glock26
30-08-2009, 08:39
Днес смятам да дойда на срещата, дано като го чуете да измислим нещо!