View Full Version : Алфа 145 и БГ-пътищата
Бих желал да покоментираме доколко е подходяща Алфа 145 за нашите пътища? Зная, зная, че за тук май само БТР е подходящ, но въпреки това - нека да чуя мнението ви... В Бургас улиците са пълна скръб - и главните и по-малките. Направо сърцето ми се къса, като друсне колата в някой хендек. И си мисля, дали ако не карах нещо немско или японско нямаше да е по-добре - а си я харесвам колата. Затова, ще се радвам ако си кажете мнението по въпроса - разбира се като сравняваме 145-цата с други модели от нейния клас.
:?:
Благодаря ви!
Ами това разсъждение е много тъпо..Ами в такъв случай всички ще караме лади или москвичи щото цените на чаркулаците по окачването са направо мижави, а не се чупят....Мисля си че окачването е достатъчно добро, а цените са си супер ефтини...КАто искаш карай някоя японка на която веднъж като смениш нещо по окачването и после кредит трябва да връщаш :roll:
=====================
Колега дай без определения за авторите и расъжденията им
аз малко по-миролюбиво да се изкажа
начи имам 24к километра със 145 със спортно окачване (от 500км е в кашона и слава богу)
та за това време два предни долни носача - 120лв
и тва е
е да и два пъти ремонт на картер;)
като последниа пост имам 145 със спортно окачване 40к километра един десен носач и лагер пак дясно глава.
Ами виж сега каквото и да вземеш все е набутвация. Опела гние но е много здрав от към предница, Форд вобще не коментирам, другите немски горе долу биват ама са скъпи като се счупат а вярвай не са вечни. При японските цените са космически. Тъй че според мен тези сметки са малко криви тъй като и фактора предишен собственик е от значение и затова най добре да караш това което ти е кеф, смяташ ли много все е зле :wink:
vankatabe
01-03-2006, 10:10
145-спортно окачване. За година и половина не съм пипнал нищо по предницата(32 000км). Само веднъж заварявах картер и изправях 2 джанти заради зверска дупка. Кой каквото иска да говори,според мен АЛФИТЕ са със доста здрави предници :shock: :!:
И аз само носачи съм сменял - но тези които махнах бяха оригиналните(явно при хубави пътища си издържат ама в БГ не) Като при смяната на носачите и аз махнах спортните пружини и сложих оригиналните :?
145 карана предимо из не добри пътища т.с. всяка седмица 200км през Петрохан нямам думи :shock: :evil: даже първите два три пъти минавах през Ботевград с 100км отгоре че ми се ревеше и паветата на Борис всеки ден минати 10к км не съм свалял тазовете още.
А свалих ги кат смених гумите не трака и не лопа :!:
Аз смених един носач като я купих още иначе сега другата седмица ще я водя на контролен преглед да видим ква е ситуацията след една година каране....
...И си мисля, дали ако не карах нещо немско или японско нямаше да е по-добре - а си я харесвам колата.
Така, сега ще ти обесня как седят нещата с японските коли.Имам Toyota Corolla 1.3 12V 89 година.Лятото /юли месец/ и правих предницата:
2 шарнира-120 лв.
4 карета-200 лв.
4 амортесьора (задни и предни)-320 лв. /маслени/
ангренажен ремък-75 лева
обтяжна ролка-250 /ремъка и ролката са много турски/
2 предни фара-160 лв.
кормилна щанга-75 лв.
Всичките тея части нямат нищо общо с оригинални.Купувани са от арабелите по Симеон с луд пазарлък.
Така до тук добре, но колата е минала около 10 хил. км за времето от юли до днес и трябва да се сменя:
ляв шарнир-цена по горе
десен амортесьор-пак там
цялата задница без амортесьорите-цена не искам и да мисля
предно стъкло-140 лв. /Cobra-супер турско/
съединител /маховник, феродов диск, притескателен диск абе цял комплект/ -300-400 лв.
От написаното сам прецени дали ще ти е по-евтинко да караш японка.Това са цените само за частите без да смятам това което съм дал по майсторите.
Аз лично вече не мога да го понасям това с тези цени и за това ще си купя 145-ца, поне ще мога да я карам здрава и да си я правя.
Няма здрави коли,всички се чупят рано или късно.А и всичките ни сметки,за това кое е по-здраво и струва ли си,са доста криви,защото караме стари коли на по сумайти му години и всичко си е до късмет.
Няма здрави коли,всички се чупят рано или късно.А и всичките ни сметки,за това кое е по-здраво и струва ли си,са доста криви,защото караме стари коли на по сумайти му години и всичко си е до късмет. :clap2: :th_up:
Няма здрави коли,всички се чупят рано или късно.А и всичките ни сметки,за това кое е по-здраво и струва ли си,са доста криви,защото караме стари коли на по сумайти му години и всичко си е до късмет. :clap2: :th_up:
Днеска един познат каза как на един легнал полицай, пасатт останал без предна гума и шофъора се тюхкал как бил много здрав и нищо не е сменял вече 4 години а сега изведнъж извадил шарнир :?
georgievst
03-03-2006, 11:28
За 12К нищо не съм сменял по предницата, но всеки път като сменям гуми ми казват, че джантите ми са криви, така че това е показателно за здравината на окачването. Винаги атакувам спящите полицаи и много се ядосвам когато някой джип пред мен започне да ги изкачва бавно и полека. It's a shame !
50 000 KM ,носа4и , кормилни накрайници