PDA

View Full Version : завъртян волан

flipz
28-08-2009, 12:50
Здр-те, като ми смениха носачите, волана ми се завъртя на ляво. Центоваха ми предницата и това почти се оправи, но "почти".
Когато карам право напред, трябва да го държа леко врътнат на ляво .. около 10 градуса, което е дразнещо.
Шлиците на самият волан пасват точно така, че и да се завърди волана пак не пасва. Има ли начин това да се регулира прецизно от някъде :)

JORDI
28-08-2009, 13:06
Колега проблема ти е от това "почти", което значи, че при регулиране предницата почти не са ти застопорили правилно волана и понеже не им се рови по корм.щанги оправят проблема от шлиците на волана,което въобще нв е правилно! Там не се пипа , защото нарушаваш свиването в едната посока за сметка на другата! Така че бегом при тези майстори,които явно са "почти" майстори, щом не са те накарали след регулировката 2-3 пати да разкараш колата по прав път и да се оправи проблема! Успех!!!:prescription:

CHIKI
28-08-2009, 19:54
аз последния път като ходих на реглаж изправих волана и извадих ключа за да се заключи волана за да нямам такива проблеми

tonov
28-08-2009, 20:13
Здр-те, като ми смениха носачите, волана ми се завъртя на ляво. Центоваха ми предницата и това почти се оправи, но "почти".
Когато карам право напред, трябва да го държа леко врътнат на ляво .. около 10 градуса, което е дразнещо.
Шлиците на самият волан пасват точно така, че и да се завърди волана пак не пасва. Има ли начин това да се регулира прецизно от някъде :)

Както ти казва JORDI, почти са ти "центровали" предницата. Иди в някой качествен сервиз за реглаж

Оги
29-08-2009, 13:40
Някога на ладата такива разбирачи ми направиха колата при ляв завой да не завива почти ,а на десен стана кът мерцедесите с чупещи рамена и гумите закачаха некъде от долу ,ма на дясно завиваше като западен автомобил.

Трябва добре да се центрова.

oem
29-08-2009, 14:46
Върви измери и задницата. Нищо, че не може да се регулира. Измерете я да се види да няма нещо криво и от там да ти носи задницата на една страна и да компенсираш от волана. Другото е наистина да не са ти зкалючили волана направо при реглажа.

flipz
29-08-2009, 18:35
Благодаря, значи съм си дал напразно 30лв и отново трябва да се занимавам с 'майстори' знаех си че са некадърници. Колегата който предложи за задницата .. едвали, защото нямах такива проблеми преди да ми сменят носачите (предни). Става въпрос за малка разлика м/у хоризонталността на волана, но е дразнеща. Не ми е направило впечатление да ми дърпа на някъде.

Но разбира се този път ще отида при друг ..

LeoVin4i
29-08-2009, 23:22
Ти па от първия път искаш да стане, аз три сервиза обиколих докато най-накрая в Булавто попаднах на хора така да се каже. За ко си хабят парите да купуват стендове някои, като не знаят за какво са :bash:

flipz
26-02-2012, 17:07
Отидох и ми спряха волана и си поправиха грешката.
След време сложих задните гуми за предни и колата започна да дърпа .. като ги върнах обратно и се оправи.
Смених предните сега с нови зимни + джанти и всичко си е наред.

Цялата работа беше- лоша центровка и не са стопирали волана.