PDA

View Full Version : СПЕШНО КОЛЕГИ!!

vankichaaaa
29-08-2009, 00:21
Колеги да попитам мога ли да си сложа чип на алфата..мотора е 1.9 (или някаде пише 2.0) тд - 90 коня (не е JTD-105 коня) понеже гледам из сайтовете че само за този мотор не пише нищо..да не би този мотор да няма компютър и да не може да се сложи..ако някой има представа моля да помогне :) :)
Поздрави

Satanism
29-08-2009, 00:53
Колеги да попитам мога ли да си сложа чип на алфата..мотора е 1.9 (или някаде пише 2.0) тд - 90 коня (не е JTD-105 коня) понеже гледам из сайтовете че само за този мотор не пише нищо..да не би този мотор да няма компютър и да не може да се сложи..ако някой има представа моля да помогне :) :)
Поздрави

Не може ;)
Сори, няма ЕКУ :)
Ама можеш да си я "чипнеш" сам :)
Някъде из Ланча форума би трябвало да има една темичка как да си вдигнеш бууста малко на тоя мотор.
Моята Ланча,(която е удивително близо до твоята, особено откъм мотор) доколкото разбрах, имаше отделно регулиране за ниските и високите обороти.Нужните инструменти са:Отверка и течност по избор(бира, кола :))
А само да попитам, защо е спешно?Не пускат на улицата без чип ли вече? :)

vankichaaaa
29-08-2009, 01:03
еее мама му да е.а няма ли как да се подроби този мотор :gangstah::hmm:

---------- Post added at 00:57 ---------- Previous post was at 00:56 ----------

значи и ти си имал същия мотор така ли ? и направи ли си тези подобрения на високите и ниските обороти

---------- Post added at 01:03 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

ами не че не пускат но се замислих дали мога да я подобря малко ... твоята пак ли беше 90 коня? и една молба айде ако можеш намери темата във форума на ланчия че до сега търсих и нищо..Мерси :):pimp:

spe4elist
29-08-2009, 01:14
Баси спешното, колега! Края на света ли дойде или с 90 коня вече е срамно да се движиш по улиците...

пп Ползвай главите бувки само по предназначение...

vankichaaaa
29-08-2009, 01:22
хаха има ли значение колега..тръгнах да питам нещо съвсем различно..пак ще питам понеже никой не ми дава никаква информация .. на 145 2.0 тд 90 коня мотор разбрах че не може да се сложи чип понеже тези мотори нямали ЕКУ , а може ли по някакъв начин да се подобри мощтноста на мотора..От излишни коментари аман..Аз ако знаех нещо по въпроса и ако можех да разбера нямаше да съм тук и да ви помоля за съвет или мнение..

spe4elist
29-08-2009, 01:45
хаха има ли значение колега..тръгнах да питам нещо съвсем различно..пак ще питам понеже никой не ми дава никаква информация .. на 145 2.0 тд 90 коня мотор разбрах че не може да се сложи чип понеже тези мотори нямали ЕКУ , а може ли по някакъв начин да се подобри мощтноста на мотора..От излишни коментари аман..Аз ако знаех нещо по въпроса и ако можех да разбера нямаше да съм тук и да ви помоля за съвет или мнение..

Можеш да промениш мощността, ама на друг мотор...
Аман от излишни въпроси...

Лека нощ

vankichaaaa
29-08-2009, 01:48
окей разбирачо покланям ти се

spe4elist
29-08-2009, 01:52
окей разбирачо покланям ти се

Горещо те съветвам да смекчиш тона!

dimo
29-08-2009, 09:05
Много спешно наистина ...:locked:

Satanism
29-08-2009, 10:53
еее мама му да е.а няма ли как да се подроби този мотор :gangstah::hmm:

---------- Post added at 00:57 ---------- Previous post was at 00:56 ----------

значи и ти си имал същия мотор така ли ? и направи ли си тези подобрения на високите и ниските обороти

---------- Post added at 01:03 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

ами не че не пускат но се замислих дали мога да я подобря малко ... твоята пак ли беше 90 коня? и една молба айде ако можеш намери темата във форума на ланчия че до сега търсих и нищо..Мерси :):pimp:

Да, същия мотор и да, един дизелджия ми я настрои, ама това си е настрйка на помпата кога/колко нафта да хвърля, а не увеличаване на налягането на турбото, каквото ти се опитваш да направиш.
За другата цел се изискваше да си намеря някаква джаджа, която при мен не позволяваше регулиране.Докато не се сетя как се казваше, не мога да ти помогна.Какво точно й е турбото на тая алфа?

vankichaaaa
29-08-2009, 10:58
ами нямам идея човек..

ivan dimitrov
30-08-2009, 11:58
Много странна тема!
Моторът може да се подобри.Дето видиш нещо за въртене по помпата - върти.Махай всичко що е зад изпускателният колектор,тури спортен филтър и лепенка на някоя тунинг фирма и си готов.
Тез производители никакви ги няма - не разбират бе!Или пък нарочно убиват конете на машините та да си имат хората неприятности после.Ай ши им... а-а-а-а!
Като се замисля - какво като няма ECU - я си вземи един чип(EEPROM) и го тури в жабката.Мислиш ли че някой ще разбере,викаш - туй е старият и .... всички ще цъкат с език.

Nyte
30-08-2009, 12:32
Много странна тема!
Моторът може да се подобри.Дето видиш нещо за въртене по помпата - върти.Махай всичко що е зад изпускателният колектор,тури спортен филтър и лепенка на някоя тунинг фирма и си готов.
Тез производители никакви ги няма - не разбират бе!Или пък нарочно убиват конете на машините та да си имат хората неприятности после.Ай ши им... а-а-а-а!
Като се замисля - какво като няма ECU - я си вземи един чип(EEPROM) и го тури в жабката.Мислиш ли че някой ще разбере,викаш - туй е старият и .... всички ще цъкат с език.
Най-точния отговор :punk:

Mony
30-08-2009, 12:47

:bowdown::bowdown::bowdown:

zaryto
30-08-2009, 13:12
Щом ти е спешно пробвай на първо време с лепенка детелинка!Минимум 5 коня при добре измит автомобил! :rotfl:

mordohy
30-08-2009, 22:33
Ванкич,в тоя форум колегите се уважаваме.Опитваме се да си помагаме един на друг.Сатанист ти отдели много време.Обясни ти нещата перфектно и другите не се намесиха,защото нямаше какво да се добави.Ти, обаче не показа уважение.Модератор те предупреди за това и не те наказа,само защото остави тая работа на мене.Няма да те наказвам,но мисля,че колегите след това изразиха общото мнение.Вземи си поука от това и отсявай,кога се говори сериозно и кога се бъзикаме сами със себе си.

Поздрави-Мордохай!

vankichaaaa
30-08-2009, 23:09
Мордохай аз не съм искал с никой да се карам.няма защо апък и да има не бих тръгнал да се занимавам с глупости общо взето.Така ти сам каза че колегите се уважават което е много добре,обаче аз ако си имах на идея за конкретния въпрос нямаше да се обърна към никой, а те даже взеха да се ебават щотото големите механици.Както и да е в крайна сметка на модератора извинения и въпреки това не разбрах нищо..разбрах че можело да отида на майстор и да се порови в помпата,та да пуска повечко нафта и от там малко вървежа да се пооправи?! Поздрави

spe4elist
30-08-2009, 23:22
Приемам извиненията. Сега сериозно - този мотор няма компютърно управление, така че чип няма къде да се сложи. А това с бърникането с отверките, го забрави...

поздрави

vankichaaaa
30-08-2009, 23:48
добре колега мерси :)
ключчччччччч

mordohy
31-08-2009, 00:15
Ванкич.добре дошъл!Мисля,че издържа теста.Големия тестис си е за теб:cheers:Мъжкия отговор си заслужава уважение,Карай си колицата,квото можеме ще помагаме!Ама не я ръчкай много.Тя толкова си може!
Пак наздраве!:drinking::Tease::drunk::drunk::drunk: