Log in

View Full Version : Моля за помощ

didok
28-02-2006, 21:51
Здравейте,
имам колата от около година и съм доволен от нея, но при един ремонт майстори от Варна ми повредиха една част, която впоследствие побългариха. В резултат колата ми харчи много на високите обороти: 18-20/100. Та сега си търся тази част, в моргите във Варна и околността не можах да я намеря. Трябва, както разбрах, да е от същия двигател (от 1.3 Boxer не става).
Става въпрос за "вакуум регулатор" или поне така го нарекоха, прилагам снимка (ползвах една от форума :oops: )http://us.a2.yahoofs.com/users/43c92f43zd8d5335c/343f/__sr_/6986re2.jpg?phIyKBEB0HAsFD4U

Ако някой може да ми помогне с намирането на този регулатор, ще съм благодарен да пише и да се свържем.
Благодаря ви предварително!

ultrashock
28-02-2006, 23:45
Не се отваря снимката!

didok
01-03-2006, 09:29
http://zaplex.hit.bg/regulator3.bmp

извинявам се, нещо не ми се получава със снимката, дано така се отваря

rtfm
01-03-2006, 14:17
Па се не отвара. :idea:

Lucky
01-03-2006, 14:24
отваря се :D

ultrashock
01-03-2006, 14:29
Аз я отворих! Но не мога да ти помогна! Какво може да му е на този вакуум регулатор!??? Може и при мен от да идва вискоия разход защото той едва лис е показва на диагностиката!

Bobo
01-03-2006, 14:42
Това което виждам трудно на тази снимка според мен е вакум регулатора на горивото и от него по-скоро ще харчи по-малко ако не работи :!: Нещо са те метнали :wink: Само дето колата няма да върви достатъчно ако не работи :wink:

ultrashock
01-03-2006, 17:20
Това което виждам трудно на тази снимка според мен е вакум регулатора на горивото и от него по-скоро ще харчи по-малко ако не работи :!: Нещо са те метнали :wink: Само дето колата няма да върви достатъчно ако не работи :wink:
Тва не се сетихме да провериме вчера! Има ли някаква вероятност да е от него!??

didok
01-03-2006, 18:42
Здравейте,
значи този регулатор те ми го счупиха и го смениха с два други от друг двигател, от един направиха два /може би от алфа 145 1.3 боксер/. И сега аз мисля, че от него харчи повече, а и като че ли е малко по-тромава колата.
По конкретно ви моля ако някой от вас знае къде има двигател от алфа като моята да разбере колко би струвал този регулатор на бензина, като аз ще поема всички разходи +почерпка :tequilla:

Благодаря за вниманието!

голямата риба
01-03-2006, 21:11
по принцип боксерите си имат 2 регулатора на налягането
по 1 за всяка рейка с дюзи

най-добре ако се съмняваш в регулатора на бензина е да измериш налягането на бензина в рейките

колата ще харчи много ако налягането е прекалено високо

ultrashock
01-03-2006, 21:48

най-добре ако се съмняваш в регулатора на бензина е да измериш налягането на бензина в рейките

А как да се измери налягането!???

didok
02-03-2006, 08:25

Сигурно си прав, но в моя случай регулаторът беше един. Ходих по номер на рамата уж да го поръчвам и там излезае един за моята кола.
Проверих и в няколко автокъщи /3/ където имат алфа 145 1.6 95-96г. боксер и на всичките беше такъв какъвто и моя.
Ако някой може да ми каже цена на такъв регулатор втора употреба и къде го има евентуално да го купя.
Мерси.

Bobo
02-03-2006, 13:50
!!!!!!!!!!!!!! от него по-скоро ще харчи по-малко ако не работи :!: Нещо са те метнали :wink: Само дето колата няма да върви достатъчно ако не работи :wink:!!!!!!!!

Абе вие четете ли кво ви пиша :evil:

didok
02-03-2006, 18:17
!!!!!!!!!!!!!! от него по-скоро ще харчи по-малко ако не работи :!: Нещо са те метнали :wink: Само дето колата няма да върви достатъчно ако не работи :wink:!!!!!!!!

Абе вие четете ли кво ви пиша :evil:

Да, Бобо :D .
Ама те ми счупиха оригиналния и ми сложиха два други, които не са за този двигател и сигурно работят :wink: . Но с тях харчи повече, може би защото са с други параметри.
Така че аз просто моля, някой ако види или знае къде има такъв двигател, да пита за цената на този регулатор за вакуума на горивото и да пише. После ще умуваме :idea: . А ако има някакво съмнение за вида му ще отида да снимам такъв в някоя автокъща и ще го пусна.
Благодаря! :)

Mury
02-03-2006, 18:19
Аз да попитам защо не си купиш нов :?: :idea: защото трудно ще намериш втора употреба според мен :wink: :wink: