View Full Version : осветление на купето,тампони на двигателя
Здравейте !
Преди няколко дни взех 166 2.4 JTD,и немога да накарам плафоните в купето да светнат като отворя някоя врата.
Имам 2 тампона за смяна на двигателя,горе в ляво на алуминиевите рамена.Когато колата е на място с работещ двигател, от тези тампони вибрива цялото купе. Продават ли само тампони или трябва смяна с цялото алуминиево рамо?. Едното е на 3 болта, ама другото :Suicide:..
Здравейте !
Преди няколко дни взех 166 JTD,и немога данакарам плафоните в купето да светнат като отворя някоя врата.
Имам 2 тампона за смяна на двигателя,горе в ляро на алуминиевоте рамена. Продават ли само тампони или трява смяна с цялото алуминиево рамо?. Едното е на 3 болта, ама другото :Suicide:..
За плафоните или е бушон или управлението. За тампоните има ги поотделно ма този на мотора се сменя много весело ;)
По 12-13 лева са колега, ако не си я обслужвал, използвай момента като я обслужваш да смениш и тия тампони, че се сваля ангренажа, да не казвам до къде се стига, за да смениш тоя тампон на двигателя..... :new_Eyecrazy::new_Eyecrazy: :new_Eyecrazy:
Вибрирането може да не е само от тях
И каква ще е другата причина?
Най вероятно още тампони.Кат си тръгнал най добре провери всички.
genko1982
31-08-2009, 17:51
имах проблем с тоя тампон на двигателя.наи лесно става като срежеш стария и леко изпилиш новия от едната страна за да можеш да го подведеш в ухото и с един болт и гаика а и по големшки шаиби тампона си влиза без проблем
Точно така мислех да направя, но вместо шайби, утре ще си направя планки, точно пригодени за тази алуминиева рама и този тампон. Двата тампона би трябвало да са еднакви. Утре ще купя тампоните от АХМ, бургас
И каква ще е другата причина?
Евентуално Дюза(и)
За плафоните или е бушон или управлението. За тампоните има ги поотделно ма този на мотора се сменя много весело ;)
За плафона, не е бушон... но никъде неможах да открия по вратите прекъсвач при отворена врата да свети плафона. Да не са в самите брави?
С багажника няма проблем...
За плафона, не е бушон... но никъде неможах да открия по вратите прекъсвач при отворена врата да свети плафона. Да не са в самите брави?
С багажника няма проблем...
Ключетата са във всяка брава, ако не свети при никоя врата значи проблема е в захранване/управление ;)
Ключетата са във всяка брава, ако не свети при никоя врата значи проблема е в захранване/управление ;)
Я ме светни къде е това управление?
Освен предпазиреля, ( № 13 беше в конзолата от ляво на волана който е наред) и ключета които трябва да проверя незнам какво друго да направя? Въпроса е, че несветят плафоните на нито една отворена врата, нито предна/и ното задна/и.
Снощи смених тампоните :Tease: и както очаквах двигателя спря да вибрира..Само незнам защо вмагазина искаха да ми продадат цялото алуминиево рамо заедно с тампона:Tease: все пак си взех само 2 тампона по 12,80 лв и за 1 час ги смених.
Сега остава проблема само с осветлението на плафоните...
Здравейте
Трябва да сменям тампона на двигателя но от страната на купето Интерисува ме дали двата тампона са еднакви (този от страна на купето с този откъм двигателя) или трябва да търся рамото с тампона
Благодаря предварително
Attached Thumbnails http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=28129&stc=1&thumb=1&d=1320270776 (http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=28129&d=1251634810)
to_lose_HEART
15-07-2014, 23:06
По принцип не са еднакви. Този откъм купето е направен така ,че да поема няколко милиметра ход.