View Full Version : София-Велинград
Здравейте, запазихме си хотел за уикенда във Велинград, но никога не съм ходил там, така че ако някой е ходил скоро, ще моля да ми помогне откъде да мина?
DiStefano
31-08-2009, 19:08
най-добрия вариант е до Пазарджик и оттам - Звъничево - Братаница - Ветрен Дол/Варвара - Дефилето - Гара Костандово - Велинград .. маршрута не е най-прекия но определно пътя е екстра ...
иначе веднага след мостовете на Тракия можеш да отбиеш за Септември и до Септември ще се насладиш на един "лунен" пейзаж /кратери, гейзери, каруци и други такива производни/.. а след Септември пак - Варвара - Дефилето - Гара Костандово - Велинград ... общо взето това е ....
Furious 155
31-08-2009, 20:24
най-добрия вариант е до Пазарджик и оттам - Звъничево - Братаница - Ветрен Дол/Варвара - Дефилето - Гара Костандово - Велинград .. маршрута не е най-прекия но определно пътя е екстра ...
иначе веднага след мостовете на Тракия можеш да отбиеш за Септември и до Септември ще се насладиш на един "лунен" пейзаж /кратери, гейзери, каруци и други такива производни/.. а след Септември пак - Варвара - Дефилето - Гара Костандово - Велинград ... общо взето това е ....
ами аз минах предната събота и неделя по втория описан маршрут и да не е много кеф, но това е пътят натам, като караш 60-80км/ч, в населените 40-50км/ч нямаш проблеми!
DiStefano
31-08-2009, 20:28
еми първия маршрут е с около 25 км по-дълъг
но се взема за същото време щото се кара много бързо особено до Пазарджик, пък и след него щото до Варвара
участъците са прави с общо взето 5-6 завоя ...
въпрос на избор .. иначе ако колега търси емоция - на Ихтиман слизаш, след това Костенец и на Белово хващаш за Юндола и след това спускаш към Велинград ... изключително живописно с адските завои и много напрежение върху педала на газта ... ;)
еми първия маршрут е с около 25 км по-дълъг
но се взема за същото време щото се кара много бързо особено до Пазарджик, пък и след него щото до Варвара
участъците са прави с общо взето 5-6 завоя ...
въпрос на избор .. иначе ако колега търси емоция - на Ихтиман слизаш, след това Костенец и на Белово хващаш за Юндола и след това спускаш към Велинград ... изключително живописно с адските завои и много напрежение върху педала на газта ... ;)
А шосето как е?
DiStefano
01-09-2009, 20:35
А шосето как е?
шосето е перфектно
щото след наводненията преди 3-4 години
пътят Белово-Юндола го нямаше на места
и настилката е чисто нова в момента ..
но внимавайте за пясък по завоите ..
Е благодаря колега, може да пробвам
Е благодаря колега, може да пробвам
Колега,ако искаш от 300м.h Белово да се качиш на 1400м.Юндола 26км.и после да слезеш на 700м.h.Велинград 16км.,това е твоята дистинация.Аз пътувам често по този маршрут и не ти го препоръчвам,ще ти се завие главата:roll2:от завои!!!
:idea2: Е не искам точно това настина, но ако искам, знам къде да го намеря :)
А серизно, събирам мнения за маршрута и дотук получих доста полезна информация, така че наистина според ситуацията може да се действа, благодаря