View Full Version : Дино Дей за Алфисти
Много ми е интересно досега имали ли сме такова събиране? Гледам по другите форуми са си организирали такива неща и даже им правели отстъпки наполовина направо ако сме група. Та идеята ми беше има ли как да се организира при нас нещо такова и най-важното има ли кой да го организира? Въобще ако има желаещи за нещо такова де.
Има ли смисъл бих попитал аз?
Айде да направим едно голямо софиско събиране да шашнем малко столицата с един алфа парад :)
голямата риба
01-09-2009, 08:55
Много ми е интересно досега имали ли сме такова събиране? Гледам по другите форуми са си организирали такива неща и даже им правели отстъпки наполовина направо ако сме група. Та идеята ми беше има ли как да се организира при нас нещо такова и най-важното има ли кой да го организира? Въобще ако има желаещи за нещо такова де.
да имало е
а защо някой трябва да ти го организира
не можеш ли ти да го организираш и да поканиш другите?
да имало е
а защо някой трябва да ти го организира
не можеш ли ти да го организираш и да поканиш другите?
Лош организатор съм. Не знам къде в София има стенд, а и е друго ако от форума някой по-сериозен модератор се хване да го организира, защото по-сериозно ще се вземат нещата.
Satanism
01-09-2009, 12:45
Лош организатор съм. Не знам къде в София има стенд, а и е друго ако от форума някой по-сериозен модератор се хване да го организира, защото по-сериозно ще се вземат нещата.
Проспийд и ХЕЕД са 2 от местата.Има и 3ти, доколкото знам.
Айде да направим едно голямо софиско събиране да шашнем малко столицата с един алфа парад :)
Аз съм твърдо ЗА тази идея :)
Аз съм твърдо ЗА тази идея :)
Ами айде да видим колко още ще се съберем. Някой да има идея какъв трябва да е минимума хора за да ни направят отстъпка? Някой също ако има познат в тези фирми ще е още по-добре.
ФЕРАРИСТ
01-09-2009, 23:19
150 кинта за час.....
150 кинта за час.....
И това за колко човека?
ФЕРАРИСТ
02-09-2009, 10:19
Виж това не е упоменато, но приготовленията за кола са поне 15 мин......
A някой ще обясни ли какво точно е DINO DAY?
ФЕРАРИСТ
03-09-2009, 21:17
Ми събират се 5 хайванина, и вместо на писта отиват на дино стенд и научават мирно и тихо чия кочина е най - вървежна......без опасност за живота....
Satanism
03-09-2009, 21:18
A някой ще обясни ли какво точно е DINO DAY?
DINO=ДИНО, уред, стенд, с помощта на който се измерват показатели на колата като мощност, въртящ момент и т.н
DAY=ДЕЙ=ДЕН, това е светлата част от денонощието
ДИНО ДЕЙ, ден, в който група хора отиват ОРГАНИЗИРАНО да измерят мощността и въртящия момент на количките си :)
Вече ми стана ясно:respect:
Stefan Caromov
10-09-2009, 13:38
е хубу де , я да попитам тогава ,тия алфадиази ,нали имат дино ... колко може да му се вярва на него ? Като гледам по графика ,като си напише теглото на колата и там другите му простотии ,треа да не е много НЕвярно
е хубу де , я да попитам тогава ,тия алфадиази ,нали имат дино ... колко може да му се вярва на него ? Като гледам по графика ,като си напише теглото на колата и там другите му простотии ,треа да не е много НЕвярно
Но тук не се знае колата в какво техническо състояние е. Алфадиага няма кристална топка. За това се ходи на Дино стенд замерват се оцелеите коне и му правиш сметката. :boxing: Още повече ако колата ти не е сток изпълнение.
vassil.tzanev
10-09-2009, 17:35
знам, че не може да му се има много вяра, но има една програмка за iPhone - Dynolicious се казва, която измерва точно тези неща. използва accelerator сензора в телефона и ако сте задали правилно килограмите, може да ви каже точно тези данни. използвам съм я на старата 156-ца и беше горе-долу точна - изкара ми ги 114 коня (тя беше 116), предполагам защото бях сложил килограмите на колата без да смятам моите и горивото в резервоара. колкото и да не е вярна, все пак не струва 150лв. Не съм ходил на дино тест и не знам как точно мерят, но не вярвам да те карат да дърпаш един нютонметър, за да ти измерят мощността. ако някой се интересува от програмката, да пише на лични да му я пратя
116коня ти е била по книжка колата. Колко е била реално засичал ли си я на дино? Може въобще да не е точно програмката ;-)
Stefan Caromov
10-09-2009, 18:39
Но тук не се знае колата в какво техническо състояние е. Алфадиага няма кристална топка. За това се ходи на Дино стенд замерват се оцелеите коне и му правиш сметката. :boxing: Още повече ако колата ти не е сток изпълнение.
е нали си прави компютърна диагностика алфадиага .
Плюс това , като зададеш правилните данни и вдигнеш колата на крик от едната страна ,та едното колело да върти ,при оборотите трябва да си отчете всичко ... де да знам ,това са само разсъждения
116коня ти е била по книжка колата. Колко е била реално засичал ли си я на дино? Може въобще да не е точно програмката ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=0-DFbJQbeSY
ФЕРАРИСТ
10-09-2009, 19:03
е нали си прави компютърна диагностика алфадиага .
Плюс това , като зададеш правилните данни и вдигнеш колата на крик от едната страна ,та едното колело да върти ,при оборотите трябва да си отчете всичко ... де да знам ,това са само разсъждения
Не става за дино теста Алфадиага.....
Stefan Caromov
10-09-2009, 20:23
Не става за дино теста Алфадиага.....
ти пробвал ли си го Никсън?
шшшшшш къде са ви бегачките :haha::haha:
А иначе кажете ми какво което незнаете ще научите от това дино?!?! Ще има само разплакани и разочаровани и всички ще обвиняват диното че не отчита правилно:prescription:
Ако ви е правено нещо стойностно по колата има смисъл да отидете но колко от вас наистина имат нещо под капака различно от спортен филтър и чип ;)
vassil.tzanev
10-09-2009, 21:35
написах какво ми показа Dynolicious - 114, а по книжка са 116. казах и къде може да имам грешка. според мен за толкова субективен тест, гршката е пренебрежимо малка
иначе съм съгласен с mik mik, че в повечето случаи са глупости ако нямаш нещо по-различно под капака, затова даването на пари за такова нещо, според мен е грехота
Stefan Caromov
10-09-2009, 21:51
аз ппитам, не щото мисля да давам пари ,а щото си имам алфадиаг и дали е допустимо за меродавно ,мнението на тази програма
vassil.tzanev
10-09-2009, 22:37
аз ппитам, не щото мисля да давам пари ,а щото си имам алфадиаг и дали е допустимо за меродавно ,мнението на тази програма
какво представлява алфадиаг? за PC ли е? на какъв принцип работи с какви датчици? бих могъл да сравня резултатите с dinolicious. макар, че има една приказка, че ако имаш един часовник знаеш колко е часът, а ако имаш 2 никога не си сигурен
Stefan Caromov
10-09-2009, 22:41
какво представлява алфадиаг? за PC ли е? на какъв принцип работи с какви датчици? бих могъл да сравня резултатите с dinolicious. макар, че има една приказка, че ако имаш един часовник знаеш колко е часът, а ако имаш 2 никога не си сигурен
софтуер за диагностика ,специално направен само за алфа ромео.
alfadiag.net
vassil.tzanev
11-09-2009, 09:42
видях го вече, но ми беше интересно по какъв начин го отчита. според мен за тези неща е нужна друга установка с външно измерване, а не да чете от ECU-то. но мога да пробвам и да сравня най-малкото данните от alfadiag и dynolicious. в крайна сметка dynolicious е някакъв си софтуер без никакви претенции за обективност, нито за професионално измерване - просто играчка за детски експерименти и е занимавка
ФЕРАРИСТ
11-09-2009, 10:59
ти пробвал ли си го Никсън?
Ми не съм, но просто няма как възоснова на показанията който софта чете от екуто да ми даде някакви реални стойности......
Колеги малко офтопик, сложих програмата за айфончето, но на нокия, и вс е супер, но не ми отчита коне никаде, нещо ли греша, специално за нокия я намерих...
vassil.tzanev
12-09-2009, 02:19
Dynolicious ли, защото, доколкото знам, тази я има само за iPhone и Blackberry? Да не е някаква друга и на каква нокиа си я качил?
5800 нокиа, не специално за нея, има измерване за 0-100км, секунди за едно друго, но кончета нещо :( а ми се искаше така много да разбера колко са измрели
5800 нокиа, не специално за нея, има измерване за 0-100км, секунди за едно друго, но кончета нещо :( а ми се искаше така много да разбера колко са измрели
http://www.gordon-glasgow.org/hpcalc.html
http://www.dynolab.net/hp.shtml
Пробвай тези два калкулатора за измерване на конски сили. Калкулацията става, като внесеш теглото на колата си заедно с теб и въведеш време на 400 метра и скорост с която излизаш от 400-е метра ( Тука ускорението от 0-100 не играе роля така, че ако нямаш функция да ти засича времето на 400 метра няма да ти е от полза сайта). Сайтовете работят с мили и паундове. Ето ти един сайт да обърнеш мерните единци http://onlineconversion.com/
П.С. После дай да видим какво е станало.
vassil.tzanev
12-09-2009, 16:35
кажи и името на програмката, де, за да мога евентуално да помогна и да кажа какво и къде да направиш, за да ти покаже каквото искаш! ясно че не е специално за твоята нокиа, тя е просто за symbian. не съм убеден дали 5800 има accelerator сензор, защото ако разчита само на данните от gps-а, отклонението, което дава е огромно.
ето тук един колега организира дино дей http://www.alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=38962
То направо си беше Дино найт. :wierdo: