PDA

View Full Version : Ледена пързалка

detelazurno
01-09-2009, 21:40
Отново се подвизавам на родна земя и тъй като навлизаме все повече в сезона на леда искам да отправя запитване към запознатите. Кога откриват свободните пързалки? За откритите е още рано, но поне за закритите ако имате инфо... Миналата година Славия мисля, че я откриха някъде началото на септември (нещо между 1-ви и 15-ти ми се върти в главата). Имаше едно сайтче, което следях за информация от този род, но сега нещо не се отваря. Моля, който знае дори някаква приблизителна дата да каже, че вече нямам търпение да се кача на кънките и да остържа леда :)

fred
02-09-2009, 16:49
Аз мисля, че около тая дата наистина отварят Славия, има разни телефони в нета, ако се разтърсиш,ще намериш този на Славия. За Зимния не знам, а най-лошото, че на бившата Дружба, после Юнак и видяха сметката, а там си беше много добра пързалка навремето и все се надявах да я направят наново :(

detelazurno
02-09-2009, 21:54
Зимния ако не се лъжа го отварят малко по-късно, но пък за сметка на това остава отворен след затварянето на Славия. Миналата година не направи изключение, предполагам и тази няма да е по-различно. Иначе до Славия направо ще мина, че кой знае коя лелка ще ми вдигне телефона. И без това ми е сравнително близко. А на Дружба не съм карал. ЕГН-то не ми го позволява :) Баща ми е водил там сестра ми, но аз поне в съзнателните си години не съм захванал от тези времена. Иначе сега е готино като направят откритата на Ариана. По-специално на нощните пързалки. Няма много хора, караш колкото искаш, демек няма ограничение от час и половина, е има де, но то е само за да изчистят леда и после пак влизаш със същото билетче. Аз миналата година отивах с един приятел към 23:00 и седяхме до към 4:00 :)

fred
03-09-2009, 08:46
Тези, временните са хубави, но леда не е с качеството на постоянните, истниските.Затова ме е яд, че не оправиха тоя стадион, имаше и кафета, пицария, лятото можеше да се правят разни дискотеки, ама засега това умря.

rusiq86
03-09-2009, 08:51
За 2 месеца станаха три по-серизони инцидента на такава в Русе и Варна! приятел си счупи кракът, чух за счупена рака. В Русе на такава пързалка, на дето му минаха през птъстите и едното пръстче се откъснало, мн е упасно,да се внимава!
п.п.Да не се ходи пил, или употребявал др.упочващи вещества.

DarkKnight
03-09-2009, 10:16
Отново се подвизавам на родна земя и тъй като навлизаме все повече в сезона на леда искам да отправя запитване към запознатите. Кога откриват свободните пързалки? За откритите е още рано, но поне за закритите ако имате инфо... Миналата година Славия мисля, че я откриха някъде началото на септември (нещо между 1-ви и 15-ти ми се върти в главата). Имаше едно сайтче, което следях за информация от този род, но сега нещо не се отваря. Моля, който знае дори някаква приблизителна дата да каже, че вече нямам търпение да се кача на кънките и да остържа леда :)

И аз чакам с нетърпение, но все още се чака ;)
Славия предполагам, че пак ще го отворят 15-30 септември. А зимния - като позастудее :D

За 2 месеца станаха три по-серизони инцидента на такава в Русе и Варна! приятел си счупи кракът, чух за счупена рака. В Русе на такава пързалка, на дето му минаха през птъстите и едното пръстче се откъснало, мн е упасно,да се внимава!

Много са опасни кънките и за това е хубаво да отидете за първи път с някой приятел, който е на ясно как да се пазите (например че като падаш винаги трябва да си свиваш пръстите, да не си протягаш ръцете като падаш и т.н.)

fred
03-09-2009, 10:40
За пръстите-винаги карайте с ръкавици, колкото по дебели, по добре

detelazurno
03-09-2009, 10:42
Тези, временните са хубави, но леда не е с качеството на постоянните, истниските.Затова ме е яд, че не оправиха тоя стадион, имаше и кафета, пицария, лятото можеше да се правят разни дискотеки, ама засега това умря.

Е да, леда не е първо качество. Доста по-мек е, но все пък за свободна пързалка се преживява. Аз се чудя защо не направят един закрит комплекс с целогодишна пързалка. Има страшно много хора които ще ходят. Като погледнеш откритите и закритите пързалки всяка година има толкова много хора - начинаещи, напреднали, полу-професионалисти и професионалисти. Вечно са пълни. Не мисля, че един такъв комплекс ще е на загуба. Всичко това което ти каза за Дружба + още доста неща могат да се възродят в един такъв комплекс. Ех, мечтииии!

Абе то и шофирането е опасно ама... Както пишеше в един забавен наръчник на пилота - "Летенето не е опасно, катастрофите са опасни". Или в пък едни съвети от по-напреднал към начинаещи на които бях попаднал преди време в нета - "Когато стъпите на леда не се плашете от "професионалистите". Те ще завият в последния момент, но няма да ви блъснат. Плюс това тези маневри са предимно за привличане на внимание поради което са насочени главно към момичетата :)"

detelazurno
04-09-2009, 02:43
Хайде да ни е честито на всички ледени фенове! :)
"Сезонът на свободните пързалки на ст. "Славия" ще започне от 23 септември (сряда), съобщиха от ръководството на хокейния клуб. И тази година свободни пързалки ще има в 4 дни от седмицата - сряда, петък, събота и неделя. Първата свободна пързалка на 23 септември ще бъде от 18:30 ч."

fred
04-09-2009, 18:43
E добре ще е наистина, да има и комплекс, айде, да не е целогодишно, ама поне зимата да има и в центъра една истинска голяма пързалка, може и да стане

detelazurno
05-09-2009, 00:03
Защо пък да не е целогодишно? Не е непостижимо. Вече има достатъчно добри охлаждащи системи, които позволяват поддържането на леда дори и при сравнително високи положителни температури, а предвид, че това ще е закрито външната температура дори няма да е такъв фактор. Все пак миналата година на морето бяха направили на плажа, на пясъка, само на няколко метра от морето ледена пързалка и висчко това под една шатра! Докато живях в Португалия в един град, близко до този в който бях аз имаше такава закрита ледена пързалка, която работеше целогодишно. А града дори не беше от най-големите. Помня дори и тук, в България една година когато Зимния работеше лятото. Хората, които не заеха гледаха като извънземни - навън жега 30-тина градуса и разни хора се разхождат по тениски и къси панталони с кънки в ръка. Страхотна гледка и страхотно преживяване :)

DarkKnight
16-09-2009, 09:14
Хайде да ни е честито на всички ледени фенове! :)
"Сезонът на свободните пързалки на ст. "Славия" ще започне от 23 септември (сряда), съобщиха от ръководството на хокейния клуб. И тази година свободни пързалки ще има в 4 дни от седмицата - сряда, петък, събота и неделя. Първата свободна пързалка на 23 септември ще бъде от 18:30 ч."

Зимния отвори врати. Вчера една приятелка е била. Чакам да се събуди за да ми даде инфо за цена и разписание на свободните пързалки.

detelazurno
16-09-2009, 12:30
Е ти направо ме уби :laser: Аз за зимния знаех, че чак към октомври, ноември някъде ще тръгне. Той лед има ама само за трениращите. Днес вечерта след 20:30 ще ходя до там да тествам едни кънки, че трябва да се сменя оборудването и ще кажа дали има свободни или само тренировките вървят.

fred
16-09-2009, 15:43
Е наистина е изненадващо, а иначе, за целогодишното пързаляне, няма лошо, но явно проблема е в парите.

DarkKnight
16-09-2009, 15:48
Е ти направо ме уби :laser: Аз за зимния знаех, че чак към октомври, ноември някъде ще тръгне. Той лед има ама само за трениращите. Днес вечерта след 20:30 ще ходя до там да тествам едни кънки, че трябва да се сменя оборудването и ще кажа дали има свободни или само тренировките вървят.

Ами знам за вчера със сигурност, че е имало, защото ме дразниха че ще ходят, а аз няма да мога, но как ще е графика не знам.

Е наистина е изненадващо, а иначе, за целогодишното пързаляне, няма лошо, но явно проблема е в парите.

Според мен проблема е в нежеланието на тези които имат парите

detelazurno
16-09-2009, 21:59
OMG....толкова съм потресен, че не ме беше разбралао момчето, което се занимава с кънките за това кой номер ми трябва, че забравих да питам :sad:

DarkKnight
23-09-2009, 13:34
График на пързалките в София

ЗИМЕН ДВОРЕЦ НА СПОРТА - гр. СОФИЯ (от 15.09.2009 г.)

понеделник - петък:
18:30 - 20:00 ч.

събота и неделя:
17:00 - 18:30 ч.
19:00 - 20:30 ч.

ЗИМЕН СТАДИОН "СЛАВИЯ" - гр. СОФИЯ (от 23.09.2009 г.)

сряда и петък:
18:30 - 20:00 ч.

събота и неделя:
11:30 - 13:00 ч.
17:00 - 18:30 ч.

detelazurno
23-09-2009, 14:03
Някой май редовно посещава kunki.org ;) Иначе си ме изпреварил с няколко часа. Аз довечера щях да ходя пак до зимния и да видя разписанието. Хайде приятно лъзгане на всички и леко с травмите, които може да си докарате :stretcher: :afro:

DarkKnight
23-09-2009, 14:17
Някой май редовно посещава kunki.org ;) Иначе си ме изпреварил с няколко часа. Аз довечера щях да ходя пак до зимния и да видя разписанието. Хайде приятно лъзгане на всички и леко с травмите, които може да си докарате :stretcher: :afro:

Ми не редовно то за това чак сега поствам (една приятелка ме подсети вчера).
Иначе ако има хора които ще ходят в неделя на зимния да пишат да пием по нещо че аз ще си откривам сезона (личния естествено)

detelazurno
23-09-2009, 15:08
Като гледам май само с теб сме ентусиасти, така че май никой няма да ти каже, че ще ходи. На мен зимния ми е малко далчеко, а и сега както съм временно без кола..... Аз ходя на Славия (и на нощните на Ариана ама за тях е рано), така че ако някой път ти или някой колега ходи там да кара да казва. Аз за кънки съм винаги online :)

DarkKnight
23-09-2009, 15:12
Дам само двамцата сме :) Аз работя много близо до славия, но всички които познавам ходят на зимния. Днес ми пуснаха оферта за славия, но кънките са ми в нас и няма да мога да смогна, но ако имам път към славия ще свиркам :jumping:

detelazurno
23-09-2009, 20:42
Аз от другата седмиця накъде започвам да ходя, че тая съм малко възпрепятсван. Пъ току виж някой ден може да се засечем на леда :) Btw ти какви кънки имаш?

DarkKnight
24-09-2009, 08:41
Бауър ама старички. Бяха много масови преди 1-2 сезона. Но се надявам да ги сменя към средата на сезона защото паднаха цените много, но първо да си оправя красавицата и после кънки

П.П. А ти какви кънки си взимаш?

detelazurno
24-09-2009, 12:48
Bauer, ама кой Bauer? :) Иначе стига да не си ти омекнали много си ги карай още :)
Аз сега съм се метнал на един CCM Vector 03. Точно като за свободните пързалки :) Но още не съм ги взел де. Пристигнали са, но сега чакам да освободят стоката от митницата, така че имам още малко време да разглеждам, но за тия пари май това излиза най-добро за свободните.

DarkKnight
24-09-2009, 13:37
Bauer Vapor ниския клас. Не съм ги карал отдавна и не помня кой номер но ми се върти в главата 14. А не са омекнали, но ми се иска по-добри. Един приятел си взе миналата година Nike Bauer Vapor 75 мисля че бяха и каза че разликата е от земята до небето (иначе имахме еднакви).

detelazurno
24-09-2009, 14:03
Ами не знам колко си напреднал и какво търсиш, в една кънка, но главното е да не е омекнала, за да може да ти държи глезена. За свободните пързалки изискванията не са чак толкова големи. Е, зависи как ги караш де, но като цяло ниския клас за тая цел са добро решение. Въпреки, че ако имаш възможност да вземеш по-добро никога няма да съжаляваш. Скоро ходих до магазина на Славия и там са докарали новата серия за сезон 2009-2010. Не съм ги карал, но поне на външен вид изглеждат добре. Но пък в тоя магазин продават малко скъпо. Най-ниския клас на Bauer започва от 200 :depressed:

DarkKnight
24-09-2009, 14:07
Напреднал съм достатъчно да мога да се возя без да застрашавам другите и в същото време да си правя кефа :blush:

DarkKnight
17-12-2009, 09:35
Колеги кога ще видя някой алфист на леда?
Аз съм там всяка събота и неделя от 19 часа в зимния.
Виждам тук там по някоя алфа пред входа, та ми е интересно има ли някой от тук, който идва :roll:

detelazurno
17-12-2009, 12:13
В темата "видях те ти ли беше?" писах за един явно фен който засякох на Славия, но така и не си призна. Иначе като гледам май само с теб се подвизаваме по леда. fred, ми беше казвал, че и той е фен само дето не знам дали е все още дейсвтащ :)
А за ледена среща....дай да нарпавим една нощна на Ариана. Вече я отвориха. Така наречените нощни започват от 22:00 и с едно билетче си караш колкото искаш до 8 стуринта :) Леда го чистят на всеки час и половина и е добър като за тези условия. Не се събират много хора и не става блъсканица. Всичко си е точно :) Казвайте ако има съгласни да се събираме и да се позабавляваме.

DarkKnight
17-12-2009, 13:22
В темата "видях те ти ли беше?" писах за един явно фен който засякох на Славия, но така и не си призна. Иначе като гледам май само с теб се подвизаваме по леда. fred, ми беше казвал, че и той е фен само дето не знам дали е все още дейсвтащ :)
А за ледена среща....дай да нарпавим една нощна на Ариана. Вече я отвориха. Така наречените нощни започват от 22:00 и с едно билетче си караш колкото искаш до 8 стуринта :) Леда го чистят на всеки час и половина и е добър като за тези условия. Не се събират много хора и не става блъсканица. Всичко си е точно :) Казвайте ако има съгласни да се събираме и да се позабавляваме.

Не се бях сещал за Арияна, защото миналата година леда беше отвратиелен (за 30 мин направих 5-6 дупки без да искам)

Поздравления за идеята :respect: сега ако направиш някаква организация няма да имаш равен :notworthy:

detelazurno
17-12-2009, 13:36
Дупки и сега можеш да си направиш :) Леда не е по-твърд, но ми се струва, че все пак е малко по-добър от миналата година. Иначе организацията е лесна работа - доколкото се свежда до определяне на ден и час. Въпроса е, че май няма много интерес. Но все пак нека поставим началото - събота (19.12.2009), 22:00 часа пред стълбичките за слизане към пързалката. Сега даже ще взема да направя и една тема в раздела за срещи пък дано се появят и други желаещи!

P.S.: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42467

detelazurno
17-12-2009, 20:53
Dark, темата за срещата съм я направил отдавна в раздела за срещи и мероприятия за София. Линкчето е в горния пост. Реших да те подканя да заявиш участие, че да размърдаме малко темата. До момента като гледам само с теб имаме такова желание.

DarkKnight
18-12-2009, 09:22
За жалост тази събота не мога. Но ако го напрвим другата съм 100% там :)

detelazurno
18-12-2009, 14:58
За жалост тази събота не мога. Но ако го напрвим другата съм 100% там :)

Ще има и тази събота и другата. Даже направо викам всяка събота да правим по една пързалка от 22:00 до колкото си решим. Иначе за пореден път се убеждавам, че май само с теб ще си караме. Интереса в тази тема и в тази за срещите е нулев, а времето става все по-обещаващо за подобен вид спорт.

DarkKnight
18-12-2009, 15:31
Ще има и тази събота и другата. Даже направо викам всяка събота да правим по една пързалка от 22:00 до колкото си решим. Иначе за пореден път се убеждавам, че май само с теб ще си караме. Интереса в тази тема и в тази за срещите е нулев, а времето става все по-обещаващо за подобен вид спорт.

Като направим една две пързалки и сложим снимки се надявам да проявят интерес и други колеги :)

Vins
27-02-2010, 20:35
Момчета, актуално ли е работното време което дадохте преди няколко поста?

detelazurno
28-02-2010, 11:22
Напълно актуално :) Всъщност то си е актулано това работно време откакто аз се помня :) Иначе ние дори срещи си правим, за да покараме заедно. Можеш да следиш кога се събираме ето тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42467 Ще се радваме да приобщим още хора към ледените ни срещи, така че си добре дошъл.