View Full Version : ниски обороти на боксер
от скоро имам алфа 145 1.7 боксер купух я с следният проблем
на ниски обороти когато подам рязко газ заглъхва от какво може да е моля някой стар алфис да ми даде съвет
от скоро имам алфа 145 1.7 боксер купух я с следният проблем
на ниски обороти когато подам рязко газ заглъхва от какво може да е моля някой стар алфис да ми даде съвет
Възможно е да е дебитомер,а може и запушени дюзи да имаш.А най-точно колегата по-горе ти го е казал-Диагностика.
АА боксера май няма дебитомер:prescription:-поне доколкото съм поглеждал под капака на моята:shocking: Обаче нищо не пречи да смениш 1 въздушен филтър,свещи и горивен филтър(поне не са скъпи части),пък ако няма промяна варви на диагностика.
1,6 и 1,7 са много различни мотори. 1,7 ИМА дебитомер. Колегата ми спомена, че горивната помпа не е оригинална. Може да има връзка и с това.
АА боксера май няма дебитомер:prescription:-поне доколкото съм поглеждал под капака на моята:shocking: Обаче нищо не пречи да смениш 1 въздушен филтър,свещи и горивен филтър(поне не са скъпи части),пък ако няма промяна варви на диагностика.
Е тя, ако не е обслужена, да се обслужи първо и тогава да гадем какво и е. Всички филтри, ремъци, свещите наистина също, за боксера поне не са скъпи. Наистина въздушния филтър ако е оцапан може да има чудене - аз след последното обслужване (само масло и филтри) усетих малко промяна в ниските, ама въздушния ми след миналия зимен сезон беше заприличал на г*з :) Е, малко преди обслужването бях сменил и ламбда сонда де ;)
За дебитомера, аз гледах на един колега във ВТ боксера (на трента тре обаче :)), той ми показва там един дебитомер, щото аз го питах има ли, ама той май не беше като нашите електронен, а от тия механичните с клапата вътре.
Иначе, тая работа с ниските е толкова често срещана, че причините наистина може да са много: свещи, кабели, дюзи, ламбда сонда незнам тая кола има ли, ама щом е инжекцион трябва да има, дебитомера да кажат какъв е тия дето имат боксери, има ли го няма ли го и може ли да е от него :), за друго - да се икажат по-подготвените. В края на краищата и със и без предварителна подготовка колега - те в сервиза ще те видят, колко разбираш, така, че по-добре питай за някой грамотен сервиз, където разбират от италианки, ако искаш вземи и някой познат, дето чува петлите повече и така. И кажи все пак обслужвал ли си я или още не си :)
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:31 ----------
1,6 и 1,7 са много различни мотори. 1,7 ИМА дебитомер. Колегата ми спомена, че горивната помпа не е оригинална. Може да има връзка и с това.
Е докато аз съм писал, се включил верния човек :)
Все пак електронен ли е или механичен дебитомера на тия боксери, че ми е и на мен интересно :)
1.3 и 1.6 нямат дебитомери , а са с МАП сензор, който взима информация на база на вакуума в колектора.
1.7 16в има дебитомер, който мери дебита на постъпващият въздух през колектора.
Мисля, че е на съпротивителен принцип, но не съм 100% сигурен.
прав си има МАП сензор и е сменен някакво моторч за ниски обороти и то е сменено лада сонда сменена горивен филтър да въздушен да
само кабели и свещи не съм сменил другото което ме съмнява е че помпата (горивна) не е оригинална за модела но един "МАЙСТОР" ми каза че не е проблем за ниските обороти по-малкият дебит на помпата по скоро било някакъв датчик .
П.П благодаря и на Тонов за линка с майсторите в пловдив ще пробвам и там когато имам резултат ще споделя дори и да не работи добре АЛФЕТКАТА станах фен
Пичове. От мръсен въздушен филтър мотора не може да глъхне. Глъхне когато има повече въздух или това понеже няма как да стане въздуха да е повече, то значи горивото е малко.
Да се провери газоразпредлението. Да се презацепи на ново и тогава да се търси проблема ако още е на лице.
колеги колата вече е готова и за сега всичко е супер оказа се ланда сонда макар и нова беше дефектна сложих нова и оборотите заспаха вече не ми гасне
БЛАГОДАРЯ ВИ за всички съвети сега ми останаха само свещи да сменя надявам се от това да се оправи и трудното палене сутрин
едипът запалил боксера мърка като тигър обаче колям кеф