Log in

View Full Version : Нощни тираджии - пазете се!

detelazurno
09-09-2009, 11:46
Не съм бил там и не съм видял. Историята ми я разказа вчера една приятелка. Случката е следната - нощно време, около 5 часа тя и приятелят и пътуват към Петрич. Намират се някъде на магистралата, не успя дами обясни точно къде. Скоростта е около 150 когато отзад ги застига тир и започва да им присветва с фаровете и да ги натиска като очевидно се движи по-бързо от тях. На целия път са само те и тира. Не е ясно какъв му е проблема, но момчето намалило малко и пуснал тира пред него макар, че така и така имало от къде да го задмине. Било някаква цистерна. Малко след това онзи започнал да намалява като паднал някъде до 60. При опита си да го задмине онзи го засича и не го пуска да мине. Тя естествено се уплашила и помолила приятела си да не се опитва да го мине. Карали така известно време зад него когато тира все пак дръпнал напред и го загубили от поглед. След малко ги застигнала и втора такава цистерна която започнала да кара след тях но на нормална дистанция та дори и малко изоставал зщото му виждали само фаровете. Двете цистерни били различни само цветово. След още малко път виждат първата цистерна, която била спряла в аварийната лента. Застигайки я тя тръгва и спира напряко на пъта. Е тук вече няма както да се прави та и те спряли. Тъкмо тръгнал да се връща назад, за да си направи място да го заобиколи когато пристига и втората цистерна и спира зад него. При което те се оказват затворени межу двете цистерни насредата на магистралата и наоколо няма никой. Един Господ знае какво е щяло да стане, но добре, че се появили някакви коли та тировете се дръпнали и те са отпрашили веднага. Така че пазете се. И бъдете особено мнителни на пътя не само по отношение на пътната обстановка, но и по отношение на това кой се движи около вас и какво му е поведението на пътя спрямо вас и спрямо другите участници в движението!

SFINKS
09-09-2009, 11:58
мен пък ми изглежда че тоя твоя приател с колата се е направил на шосеен бабаит и не е оставил в началото първият тир да го изпревари , тираджиите са му показали че не е уцелил с кой да си прави експериметни. Не забравяй че тия хора с камионите живеят на пътя и карането им е денонощна професия, някои от тях са доста докачливи :furious:

trustworthy
09-09-2009, 12:05
На мен ми изглежда, че се правиш на форумен Шерлок Холмс ;) Възможно е леката кола да е била с включени стопове за мъгла, които всички знаем как могат да дразнят, особено пък разбеснели се тираджии, които сигурно рано или късно ще си намерят майстора в лицето на някой въоръжен бабаит.

detelazurno
09-09-2009, 12:12
мен пък ми изглежда че тоя твоя приател с колата се е направил на шосеен бабаит и не е оставил в началото първият тир да го изпревари , тираджиите са му показали че не е уцелил с кой да си прави експериметни. Не забравяй че тия хора с камионите живеят на пътя и карането им е денонощна професия, някои от тях са доста докачливи :furious:

Силно се съмнявам в това. Мисля, че по-добре познавам приятелите си и точно поради тази причина ще игнорирам мнението ти и няма да ти обяснавам що за човек е. А това, че им е денонощна професия не им дава право да имат такова поведение на пътя спрямо другите участници. Извинявай ама посред нощ да затиснеш кола на магистралата с 2 цистерни паркирани напряко на пътя...... Дали някъде го е засякъл или си е забравил фаровете за мъгла.... мисля, че малко да му се лепне отзад на дълги би имало доста добър ефект.

rusiq86
09-09-2009, 12:12
Ето затова в жабката винаги имам средство за защита и сплашване ако се наложи както в случая.

georgyg
09-09-2009, 12:18
Записвайте номерата на колите и после жалба в полицията, това е решението, а идиоте винаги ще се намерат на пътя. Неправи чест на професионални водачи да карат по този начин.

Xman
09-09-2009, 12:32
Това ми прилича на сюжет от тъп филм...:pokey:
Но малко повече внимание на пътя на никого не е излишно.

detelazurno
09-09-2009, 12:32
Те са се стреснали. Кой да мисли за номерата... да се пазиш от цистерна да не те удари или да пишеш... както и да е. Въпроса е не толкова дали им прави чест или не, а какво са искали да правят с тях. Добре, че са извадили късмет с идващите коли!

rusiq86
09-09-2009, 12:42
Още като го видиш тоя с тази цистерна да кара така, записващ номера и се обаждаш на ченгетата,съобщаваш дестинацията и готово...
Скоро ми се случи карам си на път с ограничение 60, в средна лента, карах с около 80, и отзад тир ми присветва да карам по-бързо, имаше място да мине от ляво но не, после пак свети, бибитки едно друго и ми кипна, бяхме няколко парцала в колата и веднага едно интернационално пръстче на тоя боклук, който дори беше от др държава и скочих на бибитката, отбих после с андеждата да отбие да си каже кво го мъче ама уви продължи безмълвен...

Jivko7777
09-09-2009, 13:11
Скоростта е около 150 когато отзад ги застига тир и започва да им присветва с фаровете и да ги натиска като очевидно се движи по-бързо от тях.

Е това тук е просто нереално...Не може те да се движели с 150 и тира да ги застига че той с 170 трябва да е карал...Всики Тирове имат ограничител на 90, който ест лесно се маха, но дори махнат стига около 120 и край, а той е бил и цистерна...

ПП:За справка в Шампионата за камиони вдигат максимална скорост 160 км/ч...Те тогава наще са родени шампиони...:) :) :)

Иначе е нелеп инцидент...просто с тираджии не се занимавайте на доброто решение е като така ви застигне и почне да свири или святка с фарове просто дайте газ и за да ви е мирна главата ;) и никога не влизайте в спорове с тях защото можете да съжалявате...просто те много са задружни на пътя и държат постоянна връзка помежду си...

Sm0k
09-09-2009, 13:48
Не забравяй че тия хора с камионите живеят на пътя и карането им е денонощна професия, някои от тях са доста докачливи :furious:

И като живеят там какво, правителството да им осгури коридор за преминаване ли? На всеки може да се случи да попречи на някого неволно или да си забрави включен стопа за мъгла или нещо подобно (особено в 5 сутринта). Вече е дискутирано един път, че това не е повод да го спираш или да организираш някаква друга саморазправа. Пък и според мен да засичаш кола и да я спираш с две цистерни е прекалено тъпо дори и за малоумен тираджия, ако причината е била само, че неволно си му попречил с нещо. Нощем по пътищата има всякакви криминални елементи и с камиони и леки коли, така, че всякви хипотези не са изключени...

Пък и наистина сюжета е малко пренаситен със събития, особено с тия 150 км/ч ;)

SFINKS
09-09-2009, 14:37
Тир настигнал лека кола дето с 150 вървяла че и я изпреварил даже , пълен смях .Че даже колегата детелазурно се кълне в тоя свят разказ .
Аз все още си мисля че тира е тръгнал да го изпреварва а шофера на колата е дал газ и не го е оставил да го изпревари.Тва е кофти много за тира , тва да не ви е лека кола да натисне спирачката и да се прибере за 5 метра . Те така за нищо никой не затваря пътя .Крушката обикновенно си има опашка .
никой от нас не е бил там така че няма смисъл от повече теории .
само знам че момчето шоферче на леката кола ще се замисли сериозно следващият път дали да се прави на старикат с/у 40 тона железо с потенциално луд зад волана

И пак повтярям тировете са си вкъщи на пътя , те там си живеят , там им е мястото .
Ние с леките коли сме някакви заблудени туристи дето им се пречкат с неумелите си опити за шофиране .

trustworthy
09-09-2009, 15:10
...само знам че момчето шоферче на леката кола ще се замисли сериозно следващият път дали да се прави на старикат с/у 40 тона железо с потенциално луд зад волана

И пак повтярям тировете са си вкъщи на пътя , те там си живеят , там им е мястото .
Ние с леките коли сме някакви заблудени туристи дето им се пречкат с неумелите си опити за шофиране .

А откъде знаеш, че се е направил на тарикат, другарю Холмс? Не може ли да е направил нещо без да иска шофьорът на колата, а тираджията да се е напрегнал без време, а???
Или трябва задължително да е замесена световната конспирация и ти, в качеството си на нейн оторизиран говорител, да хвърлиш светлина по случая?

SFINKS
09-09-2009, 15:37
количката кротко си е карала по пътя и някакви тирове затварят пътя щот така ги кефи , така по ли ти харесва :static:

dimo
09-09-2009, 15:59
На мен ми се е случвало следното нещо пътуваме си кротко в едно пежо 306 1.1 със 110 км то и без това горе долу толкова му е силичката и отзад изведнъж 3 тира във всяка лента по един в аварийната също се състезават ли не знам какво прават идват като цунами отзад свирят пресветкат дали бяха пияни или дрогирани не знам но с нищо не сме ги предизвиквали.Накрая след 10 тина мин натискане отпред се беше заформила някаква колона та си разтуриха редицата ... дали бяха пияни или дрогирани не знам.

trustworthy
09-09-2009, 16:04
количката кротко си е карала по пътя и някакви тирове затварят пътя щот така ги кефи , така по ли ти харесва :static:

Ясно е, че има някаква причина да се разбеснеят онея, ама ти така приказваш, сякаш си бил на място с яриса и си карал зад първия тир:photo:
Иначе това, което би ми харесало, би било тея тираджии да вземат да се пробват да затворят пътя пред някой ескорт на бизнесмен и охраната му зад него. Примерно да засекат някъде G-класите на ТИМ-аджии и охраната във втория автомобил:static:

SFINKS
09-09-2009, 16:28
всеки ден имам работа с тираджии , чак такива работи без причина не правят . Пък твойте тимаджии нека да са направят на големите мафиоти на колона от 15 турски тира на фирма OZLEM примерно . ша станат на момиченца бодигардовете :spell: . Ония вътре са черни мустакати и космати анадолци с ножове , найш как ше им харесат обезкосмените бодигардчета :wub:

Оги
09-09-2009, 16:28
Абе оня ден един такъв тираджия ми попадна.Газта на еспейса ми свърши щтракнах го на бензин и тръгнах за бензиностатнцията ,но съм си карък и ми свърши бензина.Щтракнах пак на газ и на изпарения към лензиностанцията, бях в кръговото когато един такъв тираджия реши да ме засече ,но ако бях натиснал спирачки по средата на кръговото щяхя да ме набабанат от зад , а нямах достатъчно газ в бутилката да настъпя и да мина пред него.И с бибитка минавам пред тира оня грам не намали.
После се оказа ,че и той е за бензиностанцията.Разбеснелия се тираджия се оказа 40-50 килограмов дришльо , на който като му подвикнах и отивайки към него му идеше да се мушне в резервоара на тира да се скрие щот бях бесен и сигурно ми е личало доста.
Мълчеше кът пън докато му се поскарах.

trustworthy
09-09-2009, 16:33
всеки ден имам работа с тираджии , чак такива работи без причина не правят . Пък твойте тимаджии нека да са направят на големите мафиоти на колона от 15 турски тира на фирма OZLEM примерно . ша станат на момиченца бодигардовете :spell: . Ония вътре са черни мустакати и космати анадолци с ножове , найш как ше им харесат обезкосмените бодигардчета :wub:

Ама разбира се. Тея епилирани бодигардове ходят с джобни ножчета щото.

DarkKnight
09-09-2009, 16:37
Може и да има причина ама защо веднага обвинявате човека?
Може леко да е пресилил скоростта и?

И на мен ми се е случвало тъпите тираджии да ми се правят на интересни без провокация (и то не веднъж). Те просто искат като ги видиш да им правиш път и да им се кланяш. И 50 тира да са ако издразнят, който не трябва, ще си патят лошо ;)

Вече по пътищата луди колкото щеш и всеки плаши другия (кой с бухалка, кой с ключ, кой с газов пистолет)

Та добре че няма последствия за момчетата. Това е важното.

achkar
09-09-2009, 16:44

Остави го невежата :D

detelazurno
09-09-2009, 16:51
Е това тук е просто нереално...Не може те да се движели с 150 и тира да ги застига че той с 170 трябва да е карал...Всики Тирове имат ограничител на 90, който ест лесно се маха, но дори махнат стига около 120 и край, а той е бил и цистерна...

ПП:За справка в Шампионата за камиони вдигат максимална скорост 160 км/ч...Те тогава наще са родени шампиони...:) :) :)

Иначе е нелеп инцидент...просто с тираджии не се занимавайте на доброто решение е като така ви застигне и почне да свири или святка с фарове просто дайте газ и за да ви е мирна главата ;) и никога не влизайте в спорове с тях защото можете да съжалявате...просто те много са задружни на пътя и държат постоянна връзка помежду си...

Мен лично ме е застигал и задминавал тир когато съм карал със 130. Така че не знам кой, какво, как и защо, но съм го виждал с очите си.

Тир настигнал лека кола дето с 150 вървяла че и я изпреварил даже , пълен смях .Че даже колегата детелазурно се кълне в тоя свят разказ .
Аз все още си мисля че тира е тръгнал да го изпреварва а шофера на колата е дал газ и не го е оставил да го изпревари.Тва е кофти много за тира , тва да не ви е лека кола да натисне спирачката и да се прибере за 5 метра . Те така за нищо никой не затваря пътя .Крушката обикновенно си има опашка .
никой от нас не е бил там така че няма смисъл от повече теории .
само знам че момчето шоферче на леката кола ще се замисли сериозно следващият път дали да се прави на старикат с/у 40 тона железо с потенциално луд зад волана

Смешно ти е защото явно не можеш да четеш. Тая теория и 300 пъти да я повториш мнението ми не можеш да промениш. А дали съм се клел в нещо.....нямам коментар на това. Явно наистина не можеш да четеш!

Да ти е хрумвало например за опит за обир?!

Мммм и какво като имаш всеки ден работа с тираджии?! Историята винаги има 2 страни. Това което те ти разказват ти защо го приемаш за чиста монета? Да не мислиш, че ще ти каже, че днеска са заклещили кола, за да я оберат? Доста наивно от твоя страна.

Jivko7777
09-09-2009, 17:02
Ясно е, че има някаква причина да се разбеснеят онея, ама ти така приказваш, сякаш си бил на място с яриса и си карал зад първия тир:photo:
Иначе това, което би ми харесало, би било тея тираджии да вземат да се пробват да затворят пътя пред някой ескорт на бизнесмен и охраната му зад него. Примерно да засекат някъде G-класите на ТИМ-аджии и охраната във втория автомобил:static:

Остави го невежата :D

Стига с тия тимаджии...Бахти малумните мутри, аз му казвам едно той стои и ме гледа тъпо...Давам им по едно кисело мляко и се радват като деца :D :D :D...Става въпрос за фирма Маркели дето правят кисели млека, в която работех, че те е тяхна и идват от време на време да я наглеждат...

detelazurno
09-09-2009, 17:08
Е ти ако си им давал плодови млекца как да не се радват :dance: :bounce8:

SFINKS
09-09-2009, 17:09
бе едно ще ви кажа внимавайте с тировете и тираджиите,сред шоферите има доста кофти копилета
такива случки е имало и ще има

и още нещо , тира не е лека кола и не се кара като лека кола , като натиснеш спирачките не спира ,като врътнеш волана не завива. Изпреварването си е цяло изкуство . Съобразявайте се с това .

Old Fox
09-09-2009, 17:12
Ония вътре са черни мустакати и космати анадолци с ножове ,
Ей това им е проблема на турците: Винаги отиват на престрелки с ножове;-)

trustworthy
09-09-2009, 17:26
Стига с тия тимаджии...Бахти малумните мутри, аз му казвам едно той стои и ме гледа тъпо...Давам им по едно кисело мляко и се радват като деца :D :D :D...Става въпрос за фирма Маркели дето правят кисели млека, в която работех, че те е тяхна и идват от време на време да я наглеждат...

Tова с ТИМ-аджиите беше просто пример. Всеки един добре охраняван бизнесмен има подире си такава 'опашка' ;)

Иначе съм съгласен до известна степен със Сфинкса (колкото и налудничаво да звучи това :)), че турските тираджии са кофти муцуни. Моята работа също има касание с такива и съм виждал такива отблизо, но не мисля, че щом е с турска регистрация, задължително от кабината ще изскокне някой с чалма и запасан ятаган в пояса :)

---------- Post added at 17:26 ---------- Previous post was at 17:15 ----------

...и още нещо , тира не е лека кола и не се кара като лека кола , като натиснеш спирачките не спира ,като врътнеш волана не завива...

Това го обясни на твоите приятели - тираджиите-пирати от тая турска тарнспортна фирма, че да го помнят, когато минават през страната, че явно ти го знаеш, но на тях това не им го споменават по време на шофьорските курсове.
Един такъв пират ходихме да го гледаме как беше разсипал 10 тона лимони в един от завоите на Прохода на Републиката. Наистина страховито изглеждаше човечецът, ама малко сконфузено мигаше на парцали през цялото време :)

viki
09-09-2009, 20:50
Отвратителни са ,на мен ,два пъти, ми се е случвало,да се опитват да ме избутат (като ги изпреварвам ):locked::locked::locked:
Мидъл фингър за тях :pokey:

Stefo
09-09-2009, 21:14
Ей това им е проблема на турците: Винаги отиват на престрелки с ножове;-)
Ей, взе ми думите от устата :roll2:

А който търси си намира майстора, рано или късно :)

Stoyan Georgiev
09-09-2009, 21:20
като се замисля, извънградско предимно нощно карам, защото ми е по-спокойно, досега веднъж не ми се е случило да ме изтласка тир през нощта , но на магистрала винаги присветвам, за да не спят ;)

thecleaner
09-09-2009, 21:23

Аз предлагам да организираме масов бой да се разбере кои са по големи бабайти. Победителите ще ги пускаме по двойки на бат Бойко да ги души с голи ръце. :laughing1:
А сега по темата няма бит, еб...н, заклан, и т.н. без причина в 99% от случайте, това от мен да го запомните.

koolio
09-09-2009, 21:48
Аз предлагам да организираме масов бой да се разбере кои са по големи бабайти. Победителите ще ги пускаме по двойки на бат Бойко да ги души с голи ръце. :laughing1:
А сега по темата няма бит, еб...н, заклан, и т.н. без причина в 99% от случайте, това от мен да го запомните.

Хахахахаха, залози ще има ли? Идеята за боя определено беше проблясък!:strong::Tease::thumbup::thumbup::thumbu p:

Sm0k
09-09-2009, 22:42

Тировете може да са си там вкъщи, ама и аз съм си вкъщи. Като изляза на пътя не се чувствам на гости на никого, и не ми смятам да започвам. Най-малко пък на малоумен тираджия, който се опитва да заклещи кола или да я избута от пъя. И честно да ти кажа, това за туристите... незнам дали си вярваш, ама звучи малко, да го нарека абсрурдно, за не звучи грубо ;)

всеки ден имам работа с тираджии , чак такива работи без причина не правят . ... Ония вътре са черни мустакати и космати анадолци с ножове...
Абе туй, че всеки ден работиш с такива, не значи че знаеш какво правят по пътя и с каква причина щото не се возиш с тях. Имах един познат, шеф на транспортна фирма - и да ти кажа рядко вярваше на шофьорите си, щото знаеше, че като спре тъпка да оправи някоя проститутка и оная му крадне парите и документите, после няма да иде и да каже "Ми, шефе, аз е**х една и тя ме обра" ;)
И какво точно правим в тая тема... щото май разказваме "Али баба, 40-те разбойника и техните приятели - анадолските ман**и" и се плашим с някви мустакати ориенталски бабаити ;)
Така както може да е вярна твойта теза, че не го е пуснал да мине, може да е било и опит за обир или каквото им е кефнало на капитаните на летящи чинии (цистерни)...

...тира не е лека кола и не се кара като лека кола , като натиснеш спирачките не спира ,като врътнеш волана не завива. Изпреварването си е цяло изкуство . Съобразявайте се с това .
Аз съм навит да се съобразя с тях, ако и те се съобразяваха, а те карат все едно пътя е техен (което явно е и твоето мнение), заяждат се с хората, понякога без особена причина, въпреки че явно твоите анадлоски приятели са ти споделили друго, а пък ти им имаш доверие. И винаги дават цялата ши**на газ точно когато имаш възможност да ги изпревариш и много добре виждат, че се опитваш, щото бързат и не им дреме кой кара около тях... Пък, който където иска да живее, на пъта, до пътя, под пътя, ускоряването, докато те изпреварва кола е забранено от закона, и последния който трябва да нарушава това правило е шофьор на 20 тонен тир с 20 тона товар в него, който и без това вече е превишил с 20-ина км/ч...

fred
09-09-2009, 22:43
Това ми прилича на сюжет от тъп филм...:pokey:
Но малко повече внимание на пътя на никого не е излишно.

Има такъв филм и въобще не е тъп, един от първите филми на Спилбърг-Преследването се казва.

Transvaal Premier
09-09-2009, 22:47
Хора, май нощното каране се оказва напоследък наистина доста страшно...и аз се сещам за страховити случки.../понеже най-обичам да се разхожда с колата нощем/...последния път бяха псевдо катаджии в 1 през нощта, на пуст път, буквално от нищото....направо бесна отврат...

detelazurno
09-09-2009, 22:52
Има такъв филм и въобще не е тъп, един от първите филми на Спилбърг-Преследването се казва.

Аз пък помня, че се казва "Дуел" и, че този филм е дипломната му работа

nikki_sixx
09-09-2009, 22:57
Аз пък съм нямал ядове до ден днешен с ТИР-аджии. И посред нощите съм карал... и пред тях и зад тях съм бил...
Миии, гат си карам кротко - никой не ми се е правил на важен. А вий за кви филми разпраате тука - неам идея..!
Че и мутри замесихте и нам си кви раоти.. абе ж зема да легам аз.

Бобби
10-09-2009, 00:51
Не съм бил там и не съм видял. Историята ми я разказа вчера една приятелка. Случката е следната - нощно време, около 5 часа тя и приятелят и пътуват към Петрич. Намират се някъде на магистралата, не успя дами обясни точно къде. Скоростта е около 150 когато отзад ги застига тир и започва да им присветва с фаровете и да ги натиска като очевидно се движи по-бързо от тях. На целия път са само те и тира. Не е ясно какъв му е проблема, но момчето намалило малко и пуснал тира пред него макар, че така и така имало от къде да го задмине. Било някаква цистерна. Малко след това онзи започнал да намалява като паднал някъде до 60. При опита си да го задмине онзи го засича и не го пуска да мине. Тя естествено се уплашила и помолила приятела си да не се опитва да го мине. Карали така известно време зад него когато тира все пак дръпнал напред и го загубили от поглед. След малко ги застигнала и втора такава цистерна която започнала да кара след тях но на нормална дистанция та дори и малко изоставал зщото му виждали само фаровете. Двете цистерни били различни само цветово. След още малко път виждат първата цистерна, която била спряла в аварийната лента. Застигайки я тя тръгва и спира напряко на пъта. Е тук вече няма както да се прави та и те спряли. Тъкмо тръгнал да се връща назад, за да си направи място да го заобиколи когато пристига и втората цистерна и спира зад него. При което те се оказват затворени межу двете цистерни насредата на магистралата и наоколо няма никой. Един Господ знае какво е щяло да стане, но добре, че се появили някакви коли та тировете се дръпнали и те са отпрашили веднага. Така че пазете се. И бъдете особено мнителни на пътя не само по отношение на пътната обстановка, но и по отношение на това кой се движи около вас и какво му е поведението на пътя спрямо вас и спрямо другите участници в движението!
Това се казва TIRоризъм...но в тая история 22-тонен... камион да се движи с 150км/ч...просто ме извини, имам опит в това...доста време съм бил ....
Според мен това са едни от най стрикните шофери...е има и изключения....на югоизток след Босфора...
та май е само..:blah:

Jivko7777
10-09-2009, 01:31
Това се казва TIRоризъм...но в тая история 22-тонен... камион да се движи с 150км/ч...просто ме извини, имам опит в това...доста време съм бил ....
Според мен това са едни от най стрикните шофери...е има и изключения....на югоизток след Босфора...
та май е само..:blah:

На цистерните само 22 тона им е товара и камиона за да ги е застигал бързо значи е карал 160-170 км/ч...:big_whoops:

tokata_pz_flex
10-09-2009, 01:37
Абе на някой хора майтап им се струва ... тия са ненормалници с тировете ! Постоянно карам по Шипка и Хайнбоаз , и какви съм ги ял заради тия нещастници ! Който ме познава знае , че на пътя и на мравката давам предимство . Но от тираджий , особено рязани ... нищо добро не съм видял . Пазете се !

Jivko7777
10-09-2009, 02:00
Абе на някой хора майтап им се струва ... тия са ненормалници с тировете ! Постоянно карам по Шипка и Хайнбоаз , и какви съм ги ял заради тия нещастници ! Който ме познава знае , че на пътя и на мравката давам предимство . Но от тираджий , особено рязани ... нищо добро не съм видял . Пазете се !

Така е бадете внимателни много...или му давайте предимство още в началото или просто карайте със скорост която няма как да Ви стигне за да ви е мирна главата...

fred
10-09-2009, 08:57
Аз пък помня, че се казва "Дуел" и, че този филм е дипломната му работа

А, точно така

nhg
10-09-2009, 09:20
Абе има и по-лоши тираджии от турските...северните ни съседи са уникални шофери (това важи в голяма степен и за леките коли, аз поне такива уникални изпълнения по Шипка съм виждал че....)
Обаче ми се струва, че нещо не можете да разберете сфинкса - според мен е прав до голяма степен (просто казва нещата с по-други думи).

TS
10-09-2009, 09:33
и още нещо , тира не е лека кола и не се кара като лека кола , като натиснеш спирачките не спира ,като врътнеш волана не завива. Изпреварването си е цяло изкуство . Съобразявайте се с това .

Евалата! Нещо смислено в тая тема!.

Xman
10-09-2009, 09:37
Гледал съм го, но друго имах впредвид...

Бобби
10-09-2009, 09:43
На цистерните само 22 тона им е товара и камиона за да ги е застигал бързо значи е карал 160-170 км/ч...:big_whoops:
говоря около....но стия километри в час, си е яката работа:).....Холивуд пасти да ядат:smoke:

detelazurno
10-09-2009, 12:11
Добре де, не се хващайте толкова за скоростта. Това все пак е преценка на момиче, което нито е карало нито си има понятие от шофиране. За нея безопасна дистанция между 2 коли е разстоянието в което могат да паркират поне 2 такива цистерни :)

SFINKS
10-09-2009, 12:33
а на кое да вярваме .... някаква кола ,някакъв тир зад нея мига мига мига и после препречва пътя ... айде стига с тая история. Другият път като пускаш такива теми гледай свидетелят да е от първо лице единствено число .:goodnight:

detelazurno
10-09-2009, 13:19
И сега какво...да не пускам теми защото на теб не ти се струват достоверни и интересни? Айде нема нужда. Не си ми определящ фактор.

SFINKS
10-09-2009, 13:37
не на мен , на всички им се струват недостоверни ......
Другият път като пускаш такива теми гледай свидетелят да е от първо лице единствено число , да си все пак някакъв фактор в цялата история ;)

detelazurno
10-09-2009, 13:41
Добре бееее, разбрахме, че ти се струва нереално, каза го вече. Няма нужда да се зъбиш и иронизираш всяко мое писание. Нали знаеш, че като не ти харесва някоя тема просто не я четеш. Ако имаш какжо да кажеш казваш го и това е. Не е необходимо да натрапваш твоето злобно мнение.

SFINKS
10-09-2009, 13:58
Ааа що да не е интересна темата , виж какво хубаво се посмяхме , тирове с 150 , анадолци с ножове , тимаджии , Спилбърг :holiday2::crazy:

detelazurno
10-09-2009, 14:08
И спамери бих добавил аз ;)

trace
10-09-2009, 15:38
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=60800

Хасковски Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора
http://vbox7.com/play:d6f13fad

trouble
10-09-2009, 16:02
Това, че ТИР-овете карат доста бързо не е невероятно. Аз не знам с колко съм карал веднъж, но се виждаше че 1.4 литровата машина се задъхва, а отзад ме настига ТИР и ми бибитка и ми пресвятка. Уплаших се и натисках повече, но той все пак ме настигна и ме затвори да спра отстрани пътя...иначе се бяхме блъснали. Не бях правил нищо неразумно на пътя и ми беше доста странно..аджеба защо ме спря ТИР. Човека дойде и ми каза че 2 километра по надолу ми е паднал таса на колата и да ида да си го взема. След което му благодарих и си тръгнах...

SPEEDER_BG
10-09-2009, 16:34
Силно се съмнявам в това. Мисля, че по-добре познавам приятелите си и точно поради тази причина ще игнорирам мнението ти и няма да ти обяснавам що за човек е. А това, че им е денонощна професия не им дава право да имат такова поведение на пътя спрямо другите участници. Извинявай ама посред нощ да затиснеш кола на магистралата с 2 цистерни паркирани напряко на пътя...... Дали някъде го е засякъл или си е забравил фаровете за мъгла.... мисля, че малко да му се лепне отзад на дълги би имало доста добър ефект.

Много неща нямат право, ама все пак ги правят - като например да карат в аварийната лента. Нямат право, но се движат там...

Jivko7777
10-09-2009, 17:32
Това, че ТИР-овете карат доста бързо не е невероятно. Аз не знам с колко съм карал веднъж, но се виждаше че 1.4 литровата машина се задъхва, а отзад ме настига ТИР и ми бибитка и ми пресвятка. Уплаших се и натисках повече, но той все пак ме настигна и ме затвори да спра отстрани пътя...иначе се бяхме блъснали. Не бях правил нищо неразумно на пътя и ми беше доста странно..аджеба защо ме спря ТИР. Човека дойде и ми каза че 2 километра по надолу ми е паднал таса на колата и да ида да си го взема. След което му благодарих и си тръгнах...

Е да има и много добри тираджии спор няма

Satanism
10-09-2009, 17:39
[/COLOR]
Е да има и много добри тираджии спор няма

E страшен е, няма що.За 5те лева тас ще ти изкара ангелите и ще те убие....
Иначе тира със 160км/ч ми звучи малко като страшнтие истории на баба Илиица....

Иначе трябва да сме малко по-толерантни към тях, защото те не могат да натиснат на магистралата и да наваксат, а както знаете закъсненията им се наказват доста!

CrazyElement
10-09-2009, 17:45
[/COLOR]

E страшен е, няма що.За 5те лева тас ще ти изкара ангелите и ще те убие....
Иначе тира със 160км/ч ми звучи малко като страшнтие истории на баба Илиица....

Иначе трябва да сме малко по-толерантни към тях, защото те не могат да натиснат на магистралата и да наваксат, а както знаете закъсненията им се наказват доста!

Абе чета го аз това мнение и мисля ,че девойката си е доста права, ако се махни ограничителя на ТИРа през спокойно ще лепни 150-160 пък и да не говорим,че може да е бил празен, а ако човека прави само курсове в България нищо чудно ограничителя да му е махнат и да ги дигни.

Satanism
10-09-2009, 17:50
Абе чета го аз това мнение и мисля ,че девойката си е доста права, ако се махни ограничителя на ТИРа през спокойно ще лепни 150-160 пък и да не говорим,че може да е бил празен, а ако човека прави само курсове в България нищо чудно ограничителя да му е махнат и да ги дигни.

Да, 100% :)
И аз като се кача на хладилника отгоре и перкам с 200...

Само да ви кажа, че след 130-140км/ч предните джамове на такива машинки имат свойството да се трошат ;)

CrazyElement
10-09-2009, 18:09
Да, 100% :)
И аз като се кача на хладилника отгоре и перкам с 200...

Само да ви кажа, че след 130-140км/ч предните джамове на такива машинки имат свойството да се трошат ;)

Ами ако искаш вярвай. Вари качи са на 1 500 коня цистерна махни и ограничителя и пробвай , като не знаеш какво прикавзаш? Мене това ми го казва човек , който е карал ТИР, сега дали точно 150 е било или 140 , тя е видяла 150 после обаче приятеля е намалил на 130-140 и ТИРа си го е минал нормално.

Satanism
10-09-2009, 18:10
Той ли ти каза, че цистерната му е 1500 коня? :)

Stoyan Georgiev
10-09-2009, 18:13
машина на която ограничението и е 120 или 110 и те ще направят стъкло , което няма да е ламинирано ами освен това се чупи при скорост от 130 -140 , която е ЦЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛИИИИИИИИИ 20 км/ч отгоре на ограничението.....

вицове по канал 4

Satanism
10-09-2009, 18:15
Да бе, прав си, то тука никой освен вас такова нещо като тираджия не е виждал, извинявайте....

И всички карате цистерни по 1500 коня ПОНЕ....с 200км/ч.....ай...

Stoyan Georgiev
10-09-2009, 18:18
Да бе, прав си, то тука никой освен вас такова нещо като тираджия не е виждал, извинявайте....

И всички карате цистерни по 1500 коня ПОНЕ....с 200км/ч.....ай...

виж ся, тея фантастики с 1 милион коне и 200 аз не ги говоря

казвам ти нещо съвсем простичко, толкова малък толеранс за нещо толкова важно е невъзможен

да не ти говоря колко пъти са ме изпреварвали тирове докато карам с 120 ;)

Satanism
10-09-2009, 18:32
виж ся, тея фантастики с 1 милион коне и 200 аз не ги говоря

казвам ти нещо съвсем простичко, толкова малък толеранс за нещо толкова важно е невъзможен

да не ти говоря колко пъти са ме изпреварвали тирове докато карам с 120 ;)

3 неща:
ти като караш със 120, реално карашс 5-6км по-малко
А тира е с калибриран километраж...демек като кара със 120, кара със 120..
10км разлика са достатъчни, за да ти се струва едно изпреварване бързо.

това за джамовете съм го слушал в един клон на Булстрад от оглеждащите щети и се отнасяше за автобусите, там стъклото е доста по-голямо все пак.

та...между 120 и 170 има огромна разлика, както предполагам знаеш.
И на тоя тир, дори и да ги дигне, ще му трябва 5км права за целта, а всеки знае, че по онзи път такава няма, изключваме пистата след Дупница ;) Напротив, пътя е бая завоест.

CrazyElement
10-09-2009, 18:45
3 неща:

това за джамовете съм го слушал в един клон на Булстрад от оглеждащите щети и се отнасяше за автобусите, там стъклото е доста по-голямо все пак.

та...между 120 и 170 има огромна разлика, както предполагам знаеш.
И на тоя тир, дори и да ги дигне, ще му трябва 5км права за целта, а всеки знае, че по онзи път такава няма, изключваме пистата след Дупница ;) Напротив, пътя е бая завоест.

Ами то е ясно , че км/ч на колата дава разлика и 120 да е писало 110 да е било тира го е минал със 130 такаче , колега не е толкоз трудно 1 цистерна да дигни 150 ако няма ограничител и е била празна.

ЕДИТ: Шайбите се проверяват но по стриктно в чужбина при нас знаете как е... ако шефа му иска по бързо махнал му е ограничителя и ако го хванат плаща рушвета и продължава.

Jivko7777
10-09-2009, 18:46
Абе Вие хубавичко си спорите ама я вижте това клипче как камиона и автобуса карат с почти 150 км/ч в Стара Загора...
http://vbox7.com/play:d6f13fad

detelazurno
11-09-2009, 00:20
.............

Тук точно можем много да спорим. Те ония дето оглеждат щетите са виждали какво ли не обче не им е ясно какво точно е станало та те от там тргват митовете и легендите за трошашти се стъкла при 130. Всечи материал си има своите особености и специфики и това което на нас ни изглежда на пръв поглед счупено от вятъра може да коренно различно. Поне от това ми позволи да разбирам защото години наред съм се бъхтил да ги уча тия неща и що се отнася поне до силикатните материали, каквито са и стъклата ми е пределно ясно как се правят, кое стъкло какви стандарти покрива и тем подобни.

Той ли ти каза, че цистерната му е 1500 коня? :)

Колегата като ти каза "1 500 коня цистерна" според мен имаше предвид "една 500 коня цистерна". Просто замени думата "една" с цифрата "1"

3 неща:

.............

Аз бих казал, че дори и повече от 5 км/ч те лъже километража при по-високи скорости. Така че ако тя е видяла 150 преспокойно може да е било 135-140 и след като е намалил е паднал до поне 120-110. При тази скорост може преспокойно да го изпревари.

CrazyElement
11-09-2009, 01:06
Колегата като ти каза "1 500 коня цистерна" според мен имаше предвид "една 500 коня цистерна". Просто замени думата "една" с цифрата "1"

Ами точно това имах предвид ама той човек, който иска да се заяжда си търси подвола теле.

Satanism
11-09-2009, 09:11
Ами точно това имах предвид ама той човек, който иска да се заяжда си търси подвола теле.

Ама какво търся, я си прочети поста, дето си го написал на някакъв забутан селски диалект...пиши като хората....

Stoyan Georgiev
11-09-2009, 10:11
Ама какво търся, я си прочети поста, дето си го написал на някакъв забутан селски диалект...пиши като хората....

120 на колата ми е 119 с гпс проверявано

CrazyElement
11-09-2009, 19:48

Как да ти обесня,че се държиш доста детски? И накрая като нямаш какво да кажеш повече в защита на твоето мнение , че цистерната дига 90 км/ч и неможе повече, почваш да се заяждаш за това , че съм допуснал правописна грешка от бързина, просто си смешен. И на всичкото отгоре " селски диалект" е доста обширно понятие, и аз като чуя софиянец да приказва и се пукам от смях ама така стоят нещата, диалект винаги ще има.

Satanism
11-09-2009, 20:08
Как да ти обесня,че се държиш доста детски? И накрая като нямаш какво да кажеш повече в защита на твоето мнение , че цистерната дига 90 км/ч и неможе повече, почваш да се заяждаш за това , че съм допуснал правописна грешка от бързина, просто си смешен. И на всичкото отгоре " селски диалект" е доста обширно понятие, и аз като чуя софиянец да приказва и се пукам от смях ама така стоят нещата, диалект винаги ще има.

Никога не съм твърдял, че цистерната вдига 90км/ч, въпреки че толкова е ограничението на повечето ;)

Ама да ми твърдите тука, че всички карат с по 170...още малко ще кажеш, че в кресненското дефиле го е надминал...

И между другото, твоето не са правописни грешки, а тенденциозно писане на диалект(вари са(Кой се вари,бе?), вдигни, седни и т.н).Само да ти кажа, дразнещо е толкова, колкото и писането на латиница!

CrazyElement
11-09-2009, 21:19
Никога не съм твърдял, че цистерната вдига 90км/ч, въпреки че толкова е ограничението на повечето ;)

Ама да ми твърдите тука, че всички карат с по 170...още малко ще кажеш, че в кресненското дефиле го е надминал...

И между другото, твоето не са правописни грешки, а тенденциозно писане на диалект(вари са(Кой се вари,бе?), вдигни, седни и т.н).Само да ти кажа, дразнещо е толкова, колкото и писането на латиница!

Ами да не ти харесва недей ми чети мненията или накрай модераторите да трият постове , които са написани на диалект.АДИ СЯ ВАРИ ПИЙ 1 БИРЪ!:cheers:

kongogo
12-09-2009, 12:43
Ебаси филма ...:screwy:

Jivko7777
12-09-2009, 18:23

Еми да то това още в началото го намекнах че не може да се движи с такава скорост, но щом има хора да вярват...

souze
14-09-2009, 23:46
Не съм бил там и не съм видял. Историята ми я разказа вчера една приятелка. Случката е следната ........

Нищо против, ама май е време Приятелката да смени дилъра...

detelazurno
15-09-2009, 00:06
Нищо против, ама май е време Приятелката да смени дилъра...

Коментирахме вече достоверността а преценката й, така че мисля че е време да спрем с това. Иначе и аз нищо против, но мисля, че сам мога да преценя с какви хора се събирам, така че си спести коментарите от този род за в бъдеще и ги запази само за себе си! Аз не обсъждам твоите приятели. Благодаря за разбирането!

Jivko7777
15-09-2009, 12:55
Коментирахме вече достоверността а преценката й, така че мисля че е време да спрем с това. Иначе и аз нищо против, но мисля, че сам мога да преценя с какви хора се събирам, така че си спести коментарите от този род за в бъдеще и ги запази само за себе си! Аз не обсъждам твоите приятели. Благодаря за разбирането!

Ами май темата се изчерпи отдавна и за да няма повече такива провокации към теб нека модераторите я закрият...