View Full Version : Проблем с Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Колеги, вчера се появи някакво тракане от алфата. Когато е на скорост и давам газ и като не е на скорост не се чува, но като съм на скорост и като си вдигна крака от педела за газта и почва да трака нещо. Немога да си обесня какъв може да е проблема ... :hmm:
Vlado_PK
10-09-2009, 16:26
Малко подробности напиши горе долу от къде идва това тракане всичко може да трака!:mrgreen:
Най-вероятно тампон,колега!
Няма да е лошо ако отидеш в сервиз,защото се случва и ангренажния ремък да трака при отнемане на гас.И докато си гадаем тука,ти да се държиш за главата.
Малко подробности напиши горе долу от къде идва това тракане всичко може да трака!:mrgreen:
Колега ако можех да ти кажа от къде идва това тракане ... Отпреде идва но точно откъде незнам :(
---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:10 ----------
Ангренажния ремък го смених преди 1500 километра с ролките. Казаха ми да си проверя скоростната кутия можело от там да ми идва проблема.
Vlado_PK
11-09-2009, 16:20
Колега ако можех да ти кажа от къде идва това тракане ... Отпреде идва но точно откъде незнам :(
---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:10 ----------
Ангренажния ремък го смених преди 1500 километра с ролките. Казаха ми да си проверя скоростната кутия можело от там да ми идва проблема.
Виж отгоре на мотора има една щанга с 2 тампона дали не са скъсани.Моите бяха скъсани и двата и от там издаваше странни звуци на празен ход купих си щангата за 30ина лева много лесно се сменява.Успех
Това тракане се чува ясно на 4-та с 50 км/ч като съм си вдигнал крака от педала за газта. Мерси колега ще проверя :) :-D
trustworthy
11-09-2009, 19:19
Сигурен ли си, че на скорост с газ не се чува, макар и слабо?
Сигурен ли си, че на скорост с газ не се чува, макар и слабо?
Аз не го чувам като подам газ дори и малко да подам изчезва :-( :confused:
---------- Post added at 01:42 ---------- Previous post was at 01:26 ----------
Trustworthy имал ли си такъв проблем с твойта Алфа ?
trustworthy
12-09-2009, 08:31
Точно такъв не съм имал. Какъв по-точно е звукът на тракането? На какво наподобява?
Наподобява ми на въже което се върти и се удря в стена. Незнам, казват ми че по звука било като разбити лагери.
P.S Днес заминавам извън Варна утре ще се върна.
голямата риба
12-09-2009, 12:43
първото нещо което да направиш е да провериш дали са ти стегнати болтовете на джантите
след това вече вътрешните карета
нататък ще го мислим
tokata_pz_flex
12-09-2009, 19:22
Аз залагам на вътрешно каре от дясната страна :)
първото нещо което да направиш е да провериш дали са ти стегнати болтовете на джантите
след това вече вътрешните карета
нататък ще го мислим
Проверих го това колега.
---------- Post added at 13:32 ---------- Previous post was at 13:24 ----------
Защо мислиш така колега ? :?
tokata_pz_flex
13-09-2009, 15:52
Защото имах същия проблем като теб :) И се оказа това :)
Я си провери и демпферната шайба:drums::drums:
trustworthy
13-09-2009, 16:56
Я си провери и демпферната шайба:drums::drums:
Aко е демпферът, няма ли да лопа и на скорост с газ, и на празен ход?
Преместена от Спортно сърце Алфа Ромео
tokata_pz_flex
13-09-2009, 17:07
Мда , и като е студена основно :) Моята ония ден я сменихме :)
Ремонта скъп ли е на демпферната шайба ?
tokata_pz_flex
14-09-2009, 16:14
Зависи за колко пари си намериш шайба :) Около 70-80 кинта е шаибата , и около 20 кинта труда :)
trustworthy
14-09-2009, 17:03
Не бързай да купуваш демпфер! Първо разкачи пистовия ремък за кратко, колкото да пробваш дали има разлика и чак после сменяй шайбата.
@Токата_пз_флекс
Това цена за нова шайба ли е?
tokata_pz_flex
15-09-2009, 00:29
Ами на мен колега от форума , на тая цена при прати нова шайба . С Весо ( Вегата ) я сменихме и е идеална :) Шайбата си е нова , само не беше в кутия :) Моята старата се е понапукала , и колата работеше като мелачка :)
Kолеги, незнам защо но шума изчезна. Не съм сменял нищо и незнам на какво се дължи. 8-)
Kолеги, незнам защо но шума изчезна. Не съм сменял нищо и незнам на какво се дължи. 8-)
Така май е най-хубаво като стане :).понякога има необясними неща,или поне за в момента.
kocetobs
23-10-2009, 09:00
Колега,в крайна сметка разбра ли какъв беше проблема?Защото днес на мен колата ми направи абсолютно същия номер,тракане и "чаткане" само когато е на скорост и съм вдигнал крак от газта,през останалото време всичко си е нормално.Тракането някаде отпред се чува,но не мога да определя от къде...
Както колегата каза вътрешно дясно каре. Накрая вече доста се беше разтракало и я вкарах в бокса. :) И сега нямам никакви проблеми. Някое от вътрешните карета ще е. 8-)
tokata_pz_flex
31-10-2009, 18:36
И моят шум сам изчезна , и след 10 хил. км. се появи пак :) Явно им е детска болест :)
martinov_89
11-02-2010, 11:10
vutreshno kare imah sa6tiq problem smenqi na vreme 6e ti razbie cqlata prednica
__________________________________________________ _________________________
Вътрешно каре. Имах същия проблем, сменяй навреме ще ти разбие цялата предница.
Колега, постарай се занапред да пишеш на кирилица.
mod edit tonov
Всичко е сменено отдавна колегата @tokata_pz_flex беше прав. Наистина се оказа дясно вътрешно каре. =]