Log in

View Full Version : Имобилайзър? Или друга щета на 145

kmfb
11-09-2009, 16:50
Здравейте!

Онзи ден както си карах и колата изведнъж изгасна, като за бензин. Аз хубаво карам на резерва, но знам колко съм сипал и колко съм минал, та се зачудих...

Добре, сипах бензин, налях да изгасне лампата, но когато завъртя ключа да запаля, двигателя тръгва да върти, но не пали :unsure: Точно все едно че няма бензин.

Опитах да разкача акумулатора, някакви грешки там да се изчистят, изчаках малко... нищо.

Прави ми впечатление, обаче, че лампичката на имобилайзъра свети постоянно и не изгасва когато дам контакт и тръгна да паля, както преди.

Ясно е, че ще ходя по сервизите тия дни, но ако някой колега има идея к'во й е на мойта кака, да сподели, моля. :biggrin1:

DerMeister
11-09-2009, 16:51
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35198

kmfb
11-09-2009, 16:58
Ех, че бързо! Много благодаря, ще опитам!

AntiLuuP
11-09-2009, 23:44
Ако си минал по сериозно през дупка или нещо подобно може и шок бутона да се е задействал - намира се под шофьорската седалка ... натисни го

kmfb
24-09-2009, 19:56
Чистих ги тия релета, натисках копчето, бутах, теглиха ме, разкачвах акумулатор... нищо. Свети си пустия имобилайзър и не ще да пали, заебал съм я на един паркинг, та сигурно и акумулатора ще падне скоро.

Въпросът ми е дали да ходя на диагностика и оттам на ремонт или да мина през един алармаджия да ми изскубе имобилайзъра и да върже колата да пали направо без тая щуротия... май по-евтино ще ми излезе. Рискове от това?

marian2784
24-09-2009, 21:19
аларма имаш ли?може от там да прави бела,на мен ми се случи същото но след един дн ровене по-релетата на колата намерих това на алармата беше издало багажа и не ми пускаше помпата и от там ислиза и грешката на таблото.

kmfb
24-09-2009, 21:58
Имам аларма, рових по релетата, чистих ги както каза колегата по-нагоре; но нищо. Как да разбера дали е преебано релето? Иначе кое реле за какво е разбрах... има си картинки. Дано наистина да е от там.

marian2784
24-09-2009, 22:52
по окабеляването на алармата разбери какво спира и кои са кабелите които на това което спира,най вероятно е помпата,сигурно са два по-дебели с еднакви на цвят и сецение.ако няма външно реле откачаш алармата от куплунга и свързваш тези кабели(ако не си сигурен ползвай 5А бушон за целта.ако е с външно реле откачаш алармата и после окасяваш релето.успех
а как ти е заключването работи ли както трябва сега?

kmfb
24-09-2009, 22:59
т'ва дето го описа ще го оставя на алармаджия да го направи. Иначе си работи централното, всичко е както трябва до момента, в който тръгна да паля... тогава само си върти, все едно не съм изключил имобилайзъра. Само дето на комшията на голфа има копче за имобилайзър, пък тук - не, той си е в ключа, не е на алармата.

marian2784
24-09-2009, 23:03
моята имаше имобилайзер и в алармата и тоя на колата засича дали не е сработил другия и искарва ключето ако не е така

valiogb
24-09-2009, 23:14
Един бърз отговор и от мен . На мен ми направи същия номер , голямо ръчкане падна и нищо.Два часа стоях на пътя и накрая се оправи след като ми казаха да направя следното - откачих акумулатора и дадох на контакт и след това да запаля , сякаш нещо се изджагръчка и се оправи веднага запали. Доколкото разбрах така се било ресетвал компа. Незнам дали е така но при мен се оправи !!! Успех колега, ако номера стане сподели.

kluchar
25-09-2009, 10:33
може да се провери състоянието на имобилайзера
а иначе оже да се махне ако е сигурно че той
ако трябва да се махне Пиши

kolev
25-09-2009, 11:25
имаше тема по въпроса колега.давай с търсачката. до колкото си спомням бензиновата и имото са на един бушон и тя като даде фира гори и бушона и ти светят двете лампи .но това по спомен.