View Full Version : Бял пушек при потегяне.
Значи за 3ти път при патуване колата изпушва бяло облаче на връщане. Та карам си на отишане без много да и давам зор, върша си работа за час два и си тръгвам, обаче на половината път до вкъщи колата губи мощност и спирам да видя какво става, но няма нищо притеснително. Качвам се и тръгвам но мнооого мудно и трудно, но все пак потеглих и погледнах в огледалото на което имаше бял гъст облак. Само да кажа че в сервиза колата работеше перфектно все едно това не беше се случило. Та направо да си попитам какъв може да е проблема и как се остранява ? Също и колко като сума би излезнало горе-доло. Много благодаря на отзовалите се.
marian2784
11-09-2009, 23:08
аз съм имал същия проблем,когато ми наляха повече масло в един сервиз,а може и запушен маслен отдушник и като загрее повечко маслото да ти качва в колекторите
При мене беше същото и проблема се оправи като спрях да зареждам бензин от определени бензиностанции.
Добре че се бях осетил на време че мислех да я вода да я видат дали някоя гарнитура не е заминала и щях да съм си с 400 назад е така за нищо понеже разреждат бензина.
Белият пушек може да е от това, че колата гори охладителната течност, погледни нивото, ако е намаляло безпричнинно...търсиш причината за изгарянето му. успех
Колега на мен ми се случи същото, бях заредил от 1 Петрол цял резервоар, и като останаха 10/ 15 литра качвам се да карам и още на 30 тия метър, колата изгуби мощност и изгасна, какви ли не причини търсих не искаше да запали и това си е.Оставих я за половин час и после я запалих с много зор и пак се повтори същото.Тогава беше мокро и всички ми казваха че може да съм я намокрил и за това само че проблемът не беше такъв.Идеи всякакви.Накрая като я запалих втория път баща ми беше отзад и каза че излиза бял дим и много конденз, аз реших че може да е от вода в бензина и точно това се получи. Оставих колата на място и отидох до бензиностанцията но не Петрола :) и купих 5 литра 98 и една добавка за 50 литра бензин . След като поизчаках за кратко колата запали без проблем, изрязах я няколко пъти и излезна яко бял пушек, който миришеше на вода или нещо мокро, на влага, след като направих един кръг из квартала нямаше и спомен за случилото се (като се опраи добавих и за 50 лева 98 бенц).И така смених бензиностанцията и проблема не се е повтарял.Пробвай с добавка еи така превантивно, понякога има смисъл, от тогава аз често ползвам и определено има и ефект малко и на вървенето.
И аз от петрола зареждах до тогава :lol:
Търчи на Майстор да ти сменя гумичките :idea: аз имах същия проблеем Градско няма дерт Извънградско през 50-60 километра 1 километар Бялдим колата глъхни неще да варви ... поразпитах тук там и красавицата на майстор нови
гумички и проблема се реши
Търчи на Майстор да ти сменя гумичките :idea: аз имах същия проблеем Градско няма дерт Извънградско през 50-60 километра 1 километар Бялдим колата глъхни неще да варви ... поразпитах тук там и красавицата на майстор нови
гумички и проблема се реши
Точно тази грешка правят всички майстори, които не знаят за проблема с масления сепаратор. Преди колко време ти правиха ремонта?
пс: ако е от гумички ще пуши постоянно, не мислиш ли?
Точно тази грешка правят всички майстори, които не знаят за проблема с масления сепаратор. Преди колко време ти правиха ремонта?
пс: ако е от гумички ще пуши постоянно, не мислиш ли?
1 година има и повече проблем нямам
И аз мислех преди за сепаратор но излезнаха гумички ..
batmisho
13-10-2009, 16:45
гарнитурииииииииии
Аз имах същия проблем, искам само да ви кажа, че не е от бензина, просто трябжа да си напражисх основен ремонт на мотора. Като я взех моята беше екстра до момента в които смених маслото и всичко свурши, просто е била с присадка и почна да гори по 2 литра на 200 км. и пошеше като за световно, но на моменти както си карам губи мощност и започва да пуши и така около 1 мин. и се оправя, но маслото си заминава.
detelazurno
06-11-2009, 14:05
Аз имах същия проблем, искам само да ви кажа, че не е от бензина, просто трябжа да си напражисх основен ремонт на мотора. Като я взех моята беше екстра до момента в които смених маслото и всичко свурши, просто е била с присадка и почна да гори по 2 литра на 200 км. и пошеше като за световно, но на моменти както си карам губи мощност и започва да пуши и така около 1 мин. и се оправя, но маслото си заминава.
Току има нема, изтропате някой коментар в отдавна приключена тема. Нали му е написано на човкеа какви симптоми проявява при различните проблеми и какво да погледне. Директно се хвърляте на основни ремонти. Не мога да разбера защо питате при положение, че сте си наумили какво да правите. Щом ви е кеф набивайте пари, но от къде си сигурен, че при колегата проблема е същия?
Току има нема, изтропате някой коментар в отдавна приключена тема. Нали му е написано на човкеа какви симптоми проявява при различните проблеми и какво да погледне. Директно се хвърляте на основни ремонти. Не мога да разбера защо питате при положение, че сте си наумили какво да правите. Щом ви е кеф набивайте пари, но от къде си сигурен, че при колегата проблема е същия?
Az samo kazah che sam imal sashtiq problem i se opravi s osnoven remont :)
Колега, тук пишем на КИРИЛИЦА
tonov
Аз този проблем го имах преди месеци и то 2-3 пъти на по-дълго каране, но в сервиза казаха че сичко е наред и двигатела е пушка. От тогава насам не ми се е случвало ...
Аз този проблем го имах преди месеци и то 2-3 пъти на по-дълго каране, но в сервиза казаха че сичко е наред и двигатела е пушка. От тогава насам не ми се е случвало ...
Да не те отчайвам, но и на мен така ми казаха и след 1000 км. направих осножен ремонт. Вчера купих една ударена на сметка и сега схте сменяк скоростна кутия и ще си прехрарля от нея газовия инжекцион :). Дано твоята да не ти прави такива проблеми.
detelazurno
10-11-2009, 20:57
Да не те отчайвам, но и на мен така ми казаха и след 1000 км. направих осножен ремонт. ......
Да не те отчайвам, но на мен ремонта ми излезна...чакай само да сметна.....нищо. Ремонта сам си го направих.
Казах ти вече венъж - спри да отчайваш хората с тоя основен ремонт. :pokey: Ей така тръгват слуховете, че били скапания тия коли - като се появи проблем и айде основен ремонт, защото на някой така му били казали и като го направил проблема изчезнал, а факта, че при тоя основен ремонт е сменено проблемното нещо, което е струвало смешни пари и може да се оправи без основен ремонт никой не го брои. :comphits:
Дойде момента в който ще съживя темата. Днес реших да се разходя до Ботевград да закарам сестрата на изпит и сагата се повтори. На 5-та с 3000 оборота и 100-105км/ч постоянна скорост почва да губи мощност и едновременно да пуши бяло (леко синкаво) след което се оправя и се едно нищо не се е случвало и си пердаши с 150-160 и помен от случката няма, докато не загуби пак мощност. Преди да тръгна към София проверих маслото което беше много малко под макса, беше паднало на средата. От там си правя извода, че гори масълце. Въпроса е от какво може да е това и дали мога да го отстраня в домашни условия или пак да хода на доктор, който предишния път каза, че и няма нищо. За справка само да кажа че не само на 1 сервиз ми казаха че е наред. Помощ...
detelazurno
08-05-2010, 19:19
Дойде момента в който ще съживя темата. Днес реших да се разходя до Ботевград да закарам сестрата на изпит и сагата се повтори. На 5-та с 3000 оборота и 100-105км/ч постоянна скорост почва да губи мощност и едновременно да пуши бяло (леко синкаво) след което се оправя и се едно нищо не се е случвало и си пердаши с 150-160 и помен от случката няма, докато не загуби пак мощност. Преди да тръгна към София проверих маслото което беше много малко под макса, беше паднало на средата. От там си правя извода, че гори масълце. Въпроса е от какво може да е това и дали мога да го отстраня в домашни условия или пак да хода на доктор, който предишния път каза, че и няма нищо. За справка само да кажа че не само на 1 сервиз ми казаха че е наред. Помощ...
Погледни в техническия раздел темата за масления сепаратор.
drajko145
08-05-2010, 19:34
мдаа сепаратора е запушен... и аз имах същия проблем преди 2 години и за 40 левчета ми го изчистиха и няма грешка ;)
И си провери нивото на маслото, при мен заради сепаратора литър глътна за 100 километра :)