Log in

View Full Version : питам за скица на място

Stefan Caromov
13-09-2009, 16:31
Начи от повече от година не можем да извадим скица на едно място ,което имаме в Симеоново. Моткат ни от една в друга община - от общината горе при 6 то районно ни препратиха в общината в панчарево ,не знам що така .
Някой да се е сблъсквал с тази бюрократщина и ,как да се справим по бързо и лесно с нея ? Вече сме решили да викаме господари на ефира,защото тая скица да бяха наели архитект от Лондон ,до сега да я беше направил . Освен това без нея до колото знам, не можем да го вкараме в регулация .
Много моля компетентните съфорумци да изкажат мнение ,белким се облекчим малко ,че сега не можем и да го продадем .

koolio
13-09-2009, 22:47
Начи от повече от година не можем да извадим скица на едно място ,което имаме в Симеоново. Моткат ни от една в друга община - от общината горе при 6 то районно ни препратиха в общината в панчарево ,не знам що така .
Някой да се е сблъсквал с тази бюрократщина и ,как да се справим по бързо и лесно с нея ? Вече сме решили да викаме господари на ефира,защото тая скица да бяха наели архитект от Лондон ,до сега да я беше направил . Освен това без нея до колото знам, не можем да го вкараме в регулация .
Много моля компетентните съфорумци да изкажат мнение ,белким се облекчим малко ,че сега не можем и да го продадем .

Някаква стара скица на мястото имаш ли?

vassil.tzanev
13-09-2009, 22:49
симеоново към кой район е? панчарево или студентски? към кое данъчно? пиши ми на лични подробности. имам опит в панчарево и в студентски. ако не е в регулация първо трябва да минеш през поземлената комисия и чак тогава в общината за скица

koolio
13-09-2009, 23:40
симеоново към кой район е? панчарево или студентски? към кое данъчно? пиши ми на лични подробности. имам опит в панчарево и в студентски. ако не е в регулация първо трябва да минеш през поземлената комисия и чак тогава в общината за скица
Симеоново мисля, че е в община Витоша. Дано намери някаква стара скица колегата да се ориентирам отде трябва да тръгне.

vassil.tzanev
14-09-2009, 00:10
витоша е, но дали не е към студентски, защото имах един казус с един парцел на симеоновско шосе и районът се водеше "витоша, вец - симеоново", но всичките разправии бяха в студентска. доколкото разбирам е земеделска семя, на която и предстои преотреждане и включване в устройствения план... да чакаме колегата да каже повече подробности, преди да гадаем по-добре

Stefan Caromov
14-09-2009, 02:06
Някаква стара скица на мястото имаш ли?

Нямам скица ,ще питам сестра ми има ли стара такава.

как да отговоря на следващия въпрос.....де да знам към коя община е ??? Карашщ по симеоновско и след околовръсното в една пряка у лево .....то е в ниското симеоново

koolio
14-09-2009, 09:53
Ама чекай сега - след околомръсното като идваш от планината или откъм центъра?
Знаеш ли поне планоснимачен номер? Мисля, че е най-добре да отидеш в агенцията по кадастъра в Павлово. Дори да няма одобрена кадастрална карта за този район, ще разбереш в коя община е.

vassil.tzanev
14-09-2009, 11:15
Ама чекай сега - след околомръсното като идваш от планината или откъм центъра?
Знаеш ли поне планоснимачен номер? Мисля, че е най-добре да отидеш в агенцията по кадастъра в Павлово. Дори да няма одобрена кадастрална карта за този район, ще разбереш в коя община е.

да! заедно с копие от нотариален акт. там трябва да си пише номер на парцел, планосимачен номер, съседи и т.н.

koolio
14-09-2009, 11:38
да! заедно с копие от нотариален акт. там трябва да си пише номер на парцел, планосимачен номер, съседи и т.н.
Ако имотът е възстановен с решение на ОСЗГ едва ли имат нотариален акт. Трябва да занесе какъвто и да е документ, в който да има някакъв номер на имота.

Stefan Caromov
14-09-2009, 12:13
Значи , казах на сестра ми като се освободи ,да влезе тук и да опише ситуацията,защото мястото е нейно и ,тя главно се мотляви на ляво на дясно ,борейки се с бюрокрацията.

Stefan Caromov
14-09-2009, 14:07
Здравейте , скица на мястото нямаме , и никога не сме имали , точно в това е проблема . Мотаят ни от община на община , ходихме и до софийски кадастър няколко пъти , но и от там ни разиграват и ни казват ,че скица не могат да ни издадат .Иначе ни изпратиха фирма ,която да снима мястото ,за да може да се издаде прословутата скица , но без резултат.Нотариален акт имаме , но явно само с него нищо не можем да направим..Те дори не могат да ни кажат Симеоново към коя община се води , ходихме по няколко пъти и до община Витоша , и до община Панчарево , но само ни правят на маймуни и не могат да ни дадат адекватен отговор защо не могат да ни издадат скица.

vassil.tzanev
14-09-2009, 14:26
каква е земята? в устройствения план ли е? ако е земеделска и не е в устройствения, тогава би трябвало (ах как мразя този израз "би трябвало") да отидете в поземлената комисия и оттам да тръгнете... по мъките :(

п.п. 99% сте към студентски град. ако е отскоро нотариалния акт (в годините на "демокрацията") накрая на нотариалния акт обикновено пише "по данъчна оценка номер..., издадена от..." и по това може да се ориентирате в коя община са ви документите

Stefan Caromov
14-09-2009, 15:28
каква е земята? в устройствения план ли е? ако е земеделска и не е в устройствения, тогава би трябвало (ах как мразя този израз "би трябвало") да отидете в поземлената комисия и оттам да тръгнете... по мъките :(

п.п. 99% сте към студентски град. ако е отскоро нотариалния акт (в годините на "демокрацията") накрая на нотариалния акт обикновено пише "по данъчна оценка номер..., издадена от..." и по това може да се ориентирате в коя община са ви документите

Не мога да ти отговоря на този въпрос ,тъй като най - вече майка ми движи нещата ,но ще попитам.А нотариалния акт не е от скоро , поне от преди двайсетина години е

bad_bat
14-09-2009, 16:01
цакай!
срещу 150- 200 лв. под масата до 2 дена ще имаш перфектно изработена скица в цифров и хартиен вид (по принцип взимат около 40 лв. такса за издаване на скица)
аз работя във строителна фирма и без бонове за гориво никой не тръгва по истанции...

Stefan Caromov
14-09-2009, 20:42
цакай!
срещу 150- 200 лв. под масата до 2 дена ще имаш перфектно изработена скица в цифров и хартиен вид (по принцип взимат около 40 лв. такса за издаване на скица)
аз работя във строителна фирма и без бонове за гориво никой не тръгва по истанции...

да,ама трябва да се дадат на нужния човек...кой ?

kolev
17-09-2009, 11:09
на мен ги дай :respect:
горе колегата каза какво да четеш в нотариалния и къде да ходиш. като ти се дават толкова пари,върви при някой адвокат.на драго сърце ще ти извади скица.

Stefan Caromov
18-09-2009, 20:06

Нищо такова нпе пише в нот акта .
Пише... няма да преписвам всичко :

ДАРЕНИЕ НА НЕДВИЖИМ ИМОТ ПО ПРАВА ЛИНИЯ

Днес 01-01-01\примерна дата\ пред еди си кой нотариус в присъствието на еди си кой ,се явиха лицата........еди кои си , и лицата сключиха следния договор :

еди си кой дарява на дъщеря си еди си коя следния свой недвижим имот : 500 кв. метра нерегулирано дворно място ,северната част на същото,тялото от 2000 кв.м.\това не го разбрах и аз\ находящо се в землището на кв. Симеоново,в месността ШУМАКО бистришка река ,при съседи на даряваната част - от изток - река ,от запад - шосе Симеоново-Бистрица,от север ТКЗС и от юг ЕАди кой си .. Данъчната оценка е 500 лв
Дарените заявиха ,че хприемат дарението...

Пише също ,че е към община панчарево ---това е било 1990год. но от там отричат ,че е там заведен имота

Само това пише ,а последното е от мен
п.п. Не пише номер на парцел и планоснимачен номер

koolio
18-09-2009, 23:09
Е тия утепаха коча с лопатата! Пусни ми го на лично сканиран тоя нотариален акт, че ми стана интересно!:new_Eyecrazy:

Stefan Caromov
18-09-2009, 23:45
Е тия утепаха коча с лопатата! Пусни ми го на лично сканиран тоя нотариален акт, че ми стана интересно!:new_Eyecrazy:

Утре в десет ч\аса , ще го сканирам и ще ти го пратя на на поща или скайп ......дай едното от двете

Stefan Caromov
21-09-2009, 12:58
KOOLIO, Пращам ти го на лично копието от акта

koolio
21-09-2009, 14:48
Тегля го. Ама го махни оттук, че има лични данни в него.

pr_00f
21-09-2009, 15:06
Махнах го да не стане издънка.

Stefan Caromov
21-09-2009, 16:18
Махнах го да не стане издънка.

Благодаря ,не знам как ,иначе сам щях да го махна